Trakya’nın İnci̇si̇: Teki̇rdağ Gezi̇ Rehberi̇

Trakya’nın İnci̇si̇: Teki̇rdağ Gezi̇ Rehberi̇

Tekirdağ’da ne yenir?

Lezzeti dillere destan köftesini bir kenara bırakacak olursak, cizleme, sini mantısı, damat paçası, burma sucuk, peynir helvası ve Hayrabolu tatlısı gibi pek çok lezzet daha Tekirdağ’da sizi bekliyor. 

Tekirdağ’da kamp yapılır mı?

Elbette, Tekirdağ’da pek çok kamp alanı var: İsteyene deniz kenarında isteyene ormanda.

Tekirdağ’da kaç gün kalınmalı? 

Tekirdağ’ı gezmek, damak çatlatan lezzetlerini tatmak için iki üç gün yeterli olacaktır. 


Mavi bayraklı plajlarında yüzebileceğiniz, kumsallarında güneşlenebileceğiniz, tarihi Rum meyhanelerinden birinde keyifli akşam yemekleri yiyebileceğiniz, üzüm bağlarını gezip tadım yapabileceğiniz, upuzun sahil şeridinde bisiklete binebileceğiniz ya da ormanlarında kamp yapabileceğiniz bir şehre seyahat planlıyorsanız Tekirdağ Trakya’daki en güzel destinasyonlardan biri olacaktır diyorum ve sizi Tekirdağ gezi rehberimiz ile baş başa bırakıyorum. 

Tekirdağ Nerede?

Tekirdağ Nerede?

Tekirdağ, Marmara Bölgesi’nin Ergene Bölümü’nde konumlanıyor. Tekirdağ’ın kuzeyinde Kırklareli ve Karadeniz, güney ve güneybatısında Çanakkale, doğusunda İstanbul, batısında Edirne, güneydoğusunda ve güneyinde ise Marmara Denizi’nin kıyı şeridi bulunuyor. Şehrin deniz seviyesinden yüksekliği ise 37 metre.

Tekirdağ’da merkez ilçe Süleymanpaşa ile birlikte 11 adet ilçe bulunuyor. Diğer ilçelerin isimleri ise Çorlu, Çerkezköy, Şarköy, Marmara Ereğlisi, Saray, Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Ergene ve Kapaklı.

Dehan’nın notu: Tekirdağ seyahatinizi daha özel kılmak isterseniz her yıl haziran ayında düzenlenen Kiraz Festivali zamanına denk getirmenizi öneririm.

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ’a ulaşım için İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerden otobüs veya özel araç seçenekleri ile rahatça gidilebilir. İstanbul’dan yaklaşık 1,5 saatlik bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Tekirdağ, E-5 veya TEM otoyolları üzerinden oldukça rahat bir rotaya sahip. 

Eğer İstanbul Havalimanı veya Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçakla ulaşırsanız, buradan transfer araçları veya otobüslerle Tekirdağ’a geçiş yapabilirsiniz. Tekirdağ’da doğrudan bir havalimanı olmamakla birlikte, yakın çevredeki havalimanlarından erişim sağlanabiliyor.

Bunun dışında, Tekirdağ’a trenle gitmek isteyenler için İstanbul’dan Edirne yönüne giden trenler Çerkezköy’de duruyor. Çerkezköy’den Tekirdağ merkeze otobüs veya minibüslerle ulaşmak mümkündür. Hem karayolu hem de trenle ulaşım alternatifleri sayesinde Tekirdağ’a yolculuk, her mevsim için oldukça pratik oluyor.

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Tekirdağ denilince akla ilk başta köfte gelse de bu güzel şehir bünyesinde daha birçok leziz yemek barındırıyor. Damat paçası, sini mantısı, kandilli mantı, Tekirdağ peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, cizleme ve burma sucuk bunların başında geliyor. Detaylar için Tekirdağ Lezzetleri yazımıza mutlaka bakmalısınız.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ’da ister günübirlik kaçamak yapmak için isterseniz de keyifli bir tatil için gidebileceğiniz ve gezebileceğiniz pek çok destinasyon bulunuyor.

1) Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

1927 yılında Vali Konağı olarak inşa edilen bina günümüzde Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak hizmet veriyor. Müzede Tekirdağ’da yapılan kazılarda çıkarılmış, geçmişi tarih öncesi çağlara kadar uzanan yirmi binin üzerinde eser sergileniyor. 

Pazartesi günleri kapalı olan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni haftanın kalan günleri 08:00 – 17: 00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi konumu

2) Muratlı Atatürk Evi

Muratlı Atatürk Evi

Mübadele yıllarında Balkanlar’dan gelen göçmenlerin yaşaması için Tekirdağ’da özel köyler inşa edilmiş, devlet çiftlikleri ve araştırma istasyonları kurulmuş. Mustafa Kemal Atatürk de yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla bölgeye gitmiş. Mustafa Kemal ziyareti sırasında istasyon civarındaki bir eve girmiş ve o evin kızı Atatürk’e kahve ikram etmiş. Yıllar sonra Atatürk’ün ziyaret ettiği bu ev koruma altına almış ve müzeye dönüştürülmüş. 

Haftanın her günü açık olan müzeyi 08:00 – 17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 

Muratlı Atatürk Evi konumu

3) Rüstem Paşa Cami

Rüstem Paşa Cami

1554 yılında Sadrazam Damat Rüstem Paşa tarafından yaptırılan Rüstem Paşa Cami Mimar Sinan’ın eseridir. Camin sağ tarafında tek şerefli bir minare yer alıyor. Giriş kapısı ise ceviz ağacı üzerine fildişi kaplamalı. Marmara Denizi’ne bakan bir cephesi de bulunan Rüstem Paşa Cami’nin batısında yer alan altı kubbeli bedesten caminin sağlam bir şekilde günümüze ulaşan bölümlerinden. 

Rüstem Paşa Cami’ni haftanın yedi günü namaz saatleri dışında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Rüstem Paşa Cami konumu

4) Namık Kemal Evi Müzesi

Namık Kemal Evi Müzesi

Tanzimat edebiyatının en önemli edebiyatçılarından biri olan Namık Kemal Tekirdağ’da doğmuş. Şu an müze olan yer Namık Kemal’in doğduğu ev olmasa da O’nun anısını yaşatmak adına özel olarak yapılmış ve 1994 yılında ziyarete açılmış. 19. yüzyılda inşa edilen Osmanlı evlerinin mimarisine uygun olarak yapılan ev geniş bir bahçe içerisinde yer alıyor. 

Pazar günler kapalı olan müzeyi salıdan cumartesiye her gün ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Müzenin ziyaret saatleri 09:00-12:00 / 13:00-17:00.

Namık Kemal Evi Müzesi konumu

5) Tekirdağ Fotoğraf Müzesi

Tekirdağ Fotoğraf Müzesi

1922 yılında yaşanan mübadele öncesinde Tekirdağ’da yaşayan Mavridis Ailesi’nin yaşadığı köşk Süleymaniye Belediyesi tarafından eski Tekirdağ fotoğraflarının sergilendiği bir müzeye dönüştürülmüş. 

Tekirdağ Fotoğraf Müzesi’ni hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasında hafta sonu ise 10:00 – 18:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. 

Tekirdağ Fotoğraf Müzesi konumu

6) Rakoczi Müzesi

Rakoczi Müzesi

Türk ve Macar dostluğunun Trakya’daki en özel simgelerinden biri Rakoczi Müzesi. Macarların ünlü kahramanı Rakoczi anısına yapılan müzede Rakoczi’ye ait kişisel eşyalar, tablolar ve fotoğraflar başta olmak üzere pek çok eser sergileniyor. 

Eski Osmanlı mimarisini yansıtan bir binada hizmet veren Rakoczi Müzesi’ni salı – cumartesi günleri arasında 09:00-12:00 / 13:00-17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Müze pazartesi günleri kapalı.

Rakoczi Müzesi konumu

Rakoczi Müzesi giriş ücreti
  • Giriş ücreti: 10 TL
  • Çocuklar Rakoczi Müzesi’ne ücretsiz girebiliyorlar.

7) Çorlu

Çorlu

Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü konumunda olan Çorlu doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mirasları ile de ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Çorlu’ya giderseniz özellikle çocukların çok ilgisini çeken Mini Hayvanat Bahçesi’ni gezmeyi de ihmal etmeyin derim. 

Çorlu konumu

8) Tarihi Çorlu Evi

Tarihi Çorlu Evi

Rum bir doktora ait bir ev olan Tarihi Çorlu Evi’nin 150 yıllık bir geçmişi olduğu tahmin ediliyor. Bodrum üzerine iki katlı ahşap bir binada hizmet veren Tarihi Çorlu Evi halktan toplanan antika ve kıymetli objelerle dekore edilmiş. Mutfak, kiler, oturma odası, yatak odası, çalışma odası ve yemek salonu bölümleri olan konakta geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz. 

Tarihi Çorlu Evi’ni haftanın her günü 10:00 – 16:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Tarihi Çorlu Evi konumu

Tarihi Çorlu Evi giriş ücreti
  • Tam giriş ücreti: 10 TL
  • Öğrenci giriş ücreti: 5 TL

9) Hayrabolu

Hayrabolu

Tekirdağ’ın bu minik ama şirin ilçesi kalabalıktan uzakta sakin ve huzurlu zaman geçirmek isteyenlerin rotasında mutlaka olmalı. Hayrabolu’ya giderseniz Sarsan Baba Türbesi, Ulu Cami, Paşa Cami, Hacılar Köyü Tümülüsü ve Hacılar Köprüsü’nü gezebilirsiniz. 

Hayrabolu konumu

Dehan’nın notu: Hayrabolu’ya giderseniz tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek meşhur tatlısını bir de yerinde denemeden dönerseniz üzülürsünüz. Benden söylemesi.

10) Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ Şehitler Abidesi

1952 yılında yapılan şehitlik abidesi, Tekirdağ’da en çok ziyaret edilen noktalardan biri. Çanakkale Savaşı sırasında yaralanan ve buraya getirilen askerlerin anısına yapılan Tekirdağ Şehitler Abidesi, görkemli bir mermer kaide üzerinde yer alması ve dikkat çeken kitabesiyle ziyaretçileri derinden etkiliyor. 

Tekirdağ Şehitler Abidesi konumu

11) Abide-i Hürriyet Anıtı

Abide-i Hürriyet Anıtı

Tekirdağ Hürriyet Abidesi olarak da adlandırılan Abide-i Hürriyet Anıtı, sağlam mimarisi ile 100 yıldan daha uzun zamandır aynı yerde duruyor. Üzerinde Osmanlıca bir kitabe yazan bu anıt aslında 1908 yılında çeşme olarak tasarlanmış. 

Abide-i Hürriyet Anıtı konumu

12) Tekirdağ Sahili

Tekirdağ Sahili

Tekirdağ’da gezerken uğrayabileceğiniz yerler arasında Tekirdağ Sahili de bulunuyor. Uzun bir yürüyüş yapmak isteyenler için ideal olan Tekirdağ Sahili’nde şerit boyunca uzanan yürüyüş yolu da bulunuyor. Buna ek olarak temiz havada yaptığınız yürüyüş sonrasında keyifli ve ufak bir mola vermek için burada bulunan kafe veya restoranlara gidebilirsiniz. 

Related Post

Tekirdağ Sahili konumu

Dehan’nın notu: Tekirdağ sahilinde tercih edebileceğiniz mekanlar arasında Marina Cafe, Cafe’de Marine ve İlhan restoran bulunuyor.

13) Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1521 yılında yaptırılan Süleymaniye Camii, Tekirdağ’da bulunan en meşhur yerlerden biri. İl yapıldığında 22 medreseden oluşan bu camii geleneksel Osmanlı mimarisinin güzel bir örneği. Ana mekanı tek kubbeli olan Süleymaniye Camii, Tekirdağ’da ziyaret edilmesi gereken noktalardan. 

Süleymaniye Camii konumu

14) Tekirdağ Orta Camii

Tekirdağ Orta Camii

Rüstem Paşa Camii ve Eski Camii arasında bulunduğu için Orta Camii adını alan bu camii ilk olarak 1855 yılında inşa edilmiş olsa da daha sonra yıkılmış. 1912 yılında ise halk orjinaline benzer bir şekilde Orta Camii’yi yeniden yapmış . Oldukça güzel bir mimarisi olan bu camii, bölgenin en dikkat çekici ibadethaneleri arasında bulunuyor. 

Tekirdağ Orta Camii konumu

15) Gölbaşı Gençlik Parkı

Gölbaşı Gençlik Parkı

Tekirdağ Şarköy’de bulunan Gölbaşı Gençlik Parkı, bölgede ziyaret edebileceğiniz noktalardan biri. Göl kenarına konumlanmış ve yeşili bol bir şekilde görebileceğiniz bu yer Tekirdağ’da özellikle çocukları ile gezen ya da doğada vakit geçirmeyi sevenler için hoş bir seçenek. 

Gölbaşı Gençlik Parkı’nda piknik alanları, yürüyüş yolları ve işletmeler bulunuyor. Çocuk parkı gibi miniklere hitap eden alanların da bulunduğu Gölbaşı Gençlik Parkı, keyifli vakit geçirmek için güzel bir seçenek. 

Gölbaşı Gençlik Parkı konumu

16) Şarköy Etnografya Müzesi

Şarköy Etnografya Müzesi

Tekirdağ’ın en meşhur duraklarında olan Şarköy her ne kadar genelde doğası ve sahili ile bilinsede kültür gezisi yapmak isteyenler için de çeşitli seçenekleri bünyesinde barındırıyor. Bunlardan bir tanesi ise Şarköy Etnografya Müzesi. 

Şarköy Etnografya Müzesi; bölgenin kültürüne, kurtuluş mücadelesi dönemine, coğrafi özelliklerini ve günlük yaşantısına dair objeleri bir araya getirerek Şarköy’ün tarihine ışık tutuyor. 

Şarköy Etnografya Müzesi konumu

18) Tekirdağ Bağları

Tekirdağ Bağları

Tekirdağ bağ rotaları, son dönemlerin en popüler destinasyonları arasında bulunuyor. Keyifli, sakin ve ufak kaçamaklar için tercih edebileceğiniz Tekirdağ Bağ rotaları için tercih edebileceğiniz birkaç mekan bulunuyor. 

Özellikle bağ bozumu dönemlerinde çok keyifli olan bu rotalar her yıl pek çok kişi tarafından ziyaret edildiği için bölgedeki bağ evlerinde ve  otellerde yer bulabilmeniz için önceden seyahatinizi planlamanızda fayda var. 

19) İbrahim Balaban Müzesi

İbrahim Balaban Müzesi

Sanata ilgi duyanların Tekirdağ’da gitmesini önerdiğimiz yerler arasında İbrahim Balaban Müzesi bulunuyor. 2018 yılında hizmete açılan İbrahim Balaban Müzesi, Türk resim sanatına yaptığı katkılardan dolayı Türkiye’nin önemli sanatçıları arasında yer alıyor. Sanatçının eserlerinin yanında kişisel eşyalarının da bulunduğu bu müze Tekirdağ’ın en güzel müzelerinden. 

İbrahim Balaban Müzesi konumu

20) Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı

Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı

Tekirdağ merkezde bulunan Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı, ulaşımı kolay bir park. Yerli halkında sıklıkla ziyaret ettiği ve vakit geçirdiği bu park şehire gezmek için gelmiş kişilerin de mola noktası olabilecek yerler arasında bulunuyor. 

Yemyeşil bir doğanın içinde bulunan bu parkta yürüyüş ve bisiklet yolları, göletler, çocuk oyun alanları, çay bahçeleri bulunuyor. 

Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı konumu

Dehan’nın notu: Park içerisinde bulunan ve Türk-Macar dostluğunun simgelerinden olan ünlü şair Namık Kemal ve Macar Prensi II. Ferenc Rákóczi’nin heykelleri de bu parkın içinde bulunuyor.

21) On Dokuzuncu Fırka Anıtı

On Dokuzuncu Fırka Anıtı

2013 yılında yapılan On Dokuzuncu Fırka Anıtı, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı büyük kahramanlıklara ithaf edilmiş. İsmini Atatürk’ün başında bulunduğu 19. Fırka’dan alan bu önemli ve görülmeye değer yapı harika bir manzara görüyor. Bunun yanında yeşillerin arasında bulunan On Dokuzuncu Fırka Anıtı tasarımı ile de göz dolduruyor. 

22) Çorlu Cumhuriyet Parkı

Çorlu Cumhuriyet Parkı

Tekirdağ’da bulunan parklardan bir diğeri ise Çorlu’da konumlanan Çorlu Cumhuriyet Parkı. Gençlerin ve Çorlu’da yaşayan halkın en çok ziyaret ettiği yerlerden olan Çorlu Cumhuriyet Parkı, bisiklet, yürüyüş yolları ve paten sürmeye elverişli zemini ile çeşitli aktiviteler yapmak için de ideal bir alan.   

Çorlu Cumhuriyet Parkı konumu

23) Güngörmez Kanara Kanyonu

Güngörmez Kanara Kanyonu

Doğa sporu meraklılarının en sevdiği destinasyonlardan olan Güngörmez Kanara Kanyonu, Ergene Nehri kenarında konumlanıyor. Harika bir manzaraya ev sahipliği yapan Güngörmez Kanara Kanyonu, doğa fotoğrafçılığı gibi ilgi alanları olan kişiler tarafından da ziyaret ediliyor. 2019 yılında sit alanı olarak ilan edilen kanyon,  tarih öncesi çağlarda yerleşme yeri olarak kullanılmış. Ayrıca bu alanda eski dönemlerden kalma mezar kalıntıları ve Güngörmez Mağarası bulunuyor. 40 metre uzunluğundaki Güngörmez Mağarası da görülmeye değer noktalar arasında yerini alıyor.

Güngörmez Kanara Kanyonu konumu

24) Perinthos Antik Kenti

Perinthos Antik Kenti

Perinthos Antik Kenti, Samos Adası’ndan gelenlerin M.Ö. 6. yüzyılda yerleştiği yer olarak biliniyor. 1. ve 3. derece Arkeolojik Sit Alanı statüsündeki alanda günümüze kadar gelmiş kalıntıları görebilirsiniz. 

Perinthos Antik Kenti konumu

25) Ganos Dağı

Ganos Dağı

Ganos Dağı, Tekirdağ’da bulunan en ihtişamlı doğal güzelliklerden biri. Yüzyıllardır farklı kültürlere ve sahipliği yapmış olan bu dağ temiz havada vakit geçirmek isteyenler için çok uygun bir seçenek. 

Ganos Dağı konumu

26) Hoşköy (Hora) Feneri

Hoşköy (Hora) Feneri

1861 yılında Sultan Abdülmecit’in isteği üzerine Fransa’dan getirilen özel malzemeler ile inşa edilen Hoşköy (Hora) Feneri, Tekirdağ’da doğa gezisi yapan ya da doğa fotoğraflar çekenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 

Tamamı demirden yapılan ve yıllardır gemilerin yol gösterici olan Hoşköy (Hora) Feneri, 20 mil uzağa kadar uzayabilen ışığı ile oldukça meşhur. Burada etkileyici fotoğraflar çekmek için gün doğumunu ya da gün batımını tercih edebilirsiniz. 

Hoşköy (Hora) Feneri konumu

Dehan’nın notu: Hoşköy (Hora) Feneri’ne ulaşmak için Şarköy merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. 

27) Kastro Plajı

Kastro Plajı

Kastro Plajı ya da Çamlıköy Kastro Plajı olarak bilinen bu plaj bir tarafı yemyeşil bir tarafı deniz olduğu için özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Tekirdağ’ın en turistik ilçelerinden Saray’da yer alan Kastro Tabiat Parkı’na olan yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Ayrıca Kastro Plajı’nda kamp da yapılabiliyor.

Kastro Plajı konumu

28) Sarı Köşk

Sarı Köşk

Müses Agovoviç tarafından 1918-1921 yılları arasında yapılan Sarı Köşk günümüzde belediye binası olarak kullanılıyor. Mimari eserlere ilgi duyan ziyaretçiler Tekirdağ’a gittiklerinde bu binayı görmeye gelebilirler. Tavan süslemeleri ile dikkat çeken ve tamamı kagir olan bina fotoğrafçılık ile uğraşanlar için de dikkat çekici. 

Sarı Köşk Konumu

29) Müzik Teknolojileri Müzesi

Müzik Teknolojileri Müzesi

Teknoloji ve müziği birleştiren Türkiye’nin ilk  müzik teknolojileri müzesi olan bu müze, hem teknoloji hem de müzik severlerin dikkatini çekecek bir yer. Geniş bir müzik kültürü olan Tekirdağ’ın bu yönünü öne çıkarmak için Müzik Teknolojileri Müzesi geniş bir koleksiyona sahip. Bu koleksiyonda bulunan ney, gitar, kanun, kemençe, keman, bağlama, kaval, davul, viyola, darbuka, ud ve tef gibi müzik aletlerinin yapım ve geliştirme aşamalarını da görebiliyorsunuz. 

Müzik Teknolojileri Müzesi konum

30) Rüstempaşa Çarşısı

Rüstempaşa Çarşısı

Halı, hediyelik eşya, tekstil gibi alanlarda ön plana çıkan  Rüstempaşa Çarşısı, küçük dükkanları ile turistlerin dikkatini çekiyor. Ayrıca Rüstempaşa Çarşısı, yapıldığı dönemin mimari yönünü gösteren özenli işçiliği ile de mimari eserleri incelemeye sevenlerin de ziyaret edebilecekleri bir yer.

31) Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi

Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi

Tekirdağ Çorlu’da bulunan Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi, Tekirdağ gezinizde keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Türkiey’nin 3. balmumu müzesi olan Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi binası 1903 yılında inşa edilmiş ve daha sonra restore edilerek son haline getirilmiş. 2020 yılında ziyarete açılan bu müzede  100’den fazla bilim adamı, sanatçı, siyasetçi ve yazarın  100’den fazla bilim adamı, sanatçı, siyasetçi ve yazarın balmumundan yapılmış heykelini içeriyor. 

Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi konumu

Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi giriş ücreti
  • Yetişikin giriş ücreti: 30 TL
  • Öğrenci giriş ücreti: 15 TL

32) Uçmakdere

Uçmakdere

Tekirdağ’da doğa sporu denilince ilk akla gelen yerlerden biri Uçmakdere, Tekirdağ’a 30 km uzaklıkta bulunuyor. Ganos Dağı’nın eteklerine bakan Uçmakdere, tarihi rum evleri, doğası, sahilleri ve her bütçeye uygun otel seçenekleri ile Tekirdağ destinasyonlarınız arasına kesinlikle eklemenizi öneriyoruz.  

Uçmakdere konumu

Dehan’nın notu:Uçmakdere’de dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Buradayken yamaç paraşütü yapabilir ya da tarihi sokaklarda dolaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak Uçmakdere’de bölgenin ürünlerinde yapılan şarapları da deneyebilirsiniz.

33) Marmaraereğlisi

Marmaraereğlisi

İstanbul’a yakın konumu ile dikkat çeken Marmaraereğlisi, özellikle günübirlik geziler için sıklıkla tercih ediliyor. Yaz aylarında denize girmek için güzel bir seçenek olan Marmaraereğlisi, güzel doğası ile kamp yapmak isteyenlerin de tercih edebilecekleri bir konum.

Marmaraereğlisi konumu

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.