Türkiye’nin En İyi 10 Spa Merkezi

0
2673

Latince “Selus Per Aqua” yani sudan gelen sağlık anlamını taşıyan SPA kelimesi uzun zamandır hayatımızda. 

Su dışında şifalı taşları ve aromatik yağları dünyanın dört bir yanından masaj teknikleriyle birleştiren SPA merkezleri geçmişin tedavi yöntemlerini günümüz teknolojisiyle birleştiriyor. Zaman içinde tüm dünyaya yayılan SPA merkezleri hem fizyolojik hem de psikolojik olarak ihtiyaç duyulan tüm rahatlamayı sağlıyor. 

Sunulan hizmetler arasında selülit tedavisinden vücut ve cilt bakımlarına, stres atıcı terapilerden aromatik masajlara kadar birçok alternatif yer alıyor.

Geleneksel Türk hamam kültürüne oldukça yakın olan SPA kültürü sağlık turizminde önemli destinasyonlardan biri olan ülkemizde de oldukça yaygın. 

En iyi SPA merkezleri hangileri ve ne gibi hizmetler sunuluyor, gelin birlikte göz atalım.

Türkiye’nin En İyi SPA Merkezleri 

1) Richmond Nua Wellness 

Doğa ile iç içe muhteşem konumunu sakinlik ve üstün kalite anlayışı ile birleştiren Richmond Nua Wellness, huzur adına aradığınız her şeyi sunuyor.

“Dünyanın En Lüks SPA’sı” ödüllü tesis, Richmond Nua Wellness Hotel içerisinde yer alıyor. Uluslararası pek çok ödüle sahip olan SPA merkezinde uzman terapistler eşliğinde su terapilerinden yararlanabilirsiniz. 

Yüz bakımları, vücut sağlığı ve masajlar olarak üç ana kategoride sunulan hizmetlerle beden ve ruh dengeniz için her ayrıntı düşünülmüş. Farklı masaj teknikleriyle öne çıkan SPA merkezinde Nua Signature masajı ve Lomi Lomi Nui masajı en çok tercih edilen masajlar arasında yer alıyor. 

2) Sanitas SPA & Wellness

1997 yılında temelleri atılan Sanitas SPA, dokunuşun farklılığı mottosu ile hizmet veriyor.

Türkiye’nin en köklü SPA zincirlerinden olan marka, profesyonelliği ve kalite standartları ile öne çıkıyor.

Kempinski Otelleri başta olmak üzere en köklü konaklama tesislerinin bünyesinde uzun yıllardır yer alan Sanitas SPA üst düzey SPA ve Türk hamamı hizmetleri sunuyor. 

Oldukça geniş bir hizmet ve ürün yelpazesi sunan Sanitas SPA & Wellness’ta Bali, Hint, Tayland, Çin ve Japon masajlarından yararlanabilirsiniz. Thalasso, detoks ve yaşlanma karşıtı terapileri, yüz ve vücut bakım programları için kendinizi bu son derece profesyonel ekibe teslim edebilirsiniz. 

3) Six Senses Kaplankaya Wellness & SPA 

Dünyanın en popüler SPA merkezlerinden biri olan Six Senses, ülkemizdeki ilk şubesini Bodrum’da açtı.

Tatilinizi dinlenmenin yanı sıra rahatlatıcı SPA terapileri ve wellness paketleriyle birleştirmenize olanak sağlayan marka çok özel bir deneyim vaat ediyor. 

Masaj hizmetleri; derin doku masajı, Tai masajı ve hareket canlandırma masajı olarak üçe ayrılıyor.

Fin saunası, hidroterapi havuzu, kristal buhar odası, yapay yağmur, Watsu havuzu gibi alanlar misafirlerin hizmetine sunuluyor.

Türk hamamında ise kese, çamur ve köpük banyoları, zeytinyağı ve deniz tuzu masajları gibi alternatiflerden yararlanmak mümkün.

4) NuSPA

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

NUSPA (@nuspa_)’in paylaştığı bir gönderi

Türkiye’nin en popüler spor kulübü zincirlerinden Mars Sportif bünyesinde yer alan NuSPA, masaj tutkunlarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

MAC ve MACFit kulüplerinde toplam 21 şube ile hizmet veren NuSPA’nın modern atmosferi oldukça dikkat çekici. Hem MAC spor salonu üyeleri hem de dışarıdan gelen konuklar bu eşsiz hizmetlerden yararlanabiliyor. 

Cilt bakımı, vücut bakımı, aroma terapiler ve sıcak taş terapisi verilen hizmetler arasında yer alıyor. Medical Therapy ve Nu Signature Therapy masajlarını denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. 

5) Therapia SPA

İstanbul‘un en büyük SPA’larından biri olan Therapia SPA, 4500 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

The Grand Tarabya Hotel’in muhteşem boğaz manzarası eşliğinde konumlanan Therapia SPA’nın dizaynı tavandan yere kadar gün ışığı alacak şekilde düşünülmüş. Bu huzurlu ve dingin ortamda kendinizi daha da şımartabilirsiniz. 

Terapi odaları, yerden ısıtmalı sıcak havuz, buhar odaları, buz çeşmesi ve su altı terapi küvetleri, bu eşsiz ortamda deneyimleyebileceğiniz hizmetler arasında yer alıyor.

Çiftlere özel bakım odaları ve özel SPA süitleri bulunan SPA merkezinde Balili masözlerin tecrübesine kendinizi güvenle bırakabilirsiniz. 

6) Pürovel SPA & Sport 

İstanbul Boğazı’nın göz alıcı manzarasına yeşillikler içinde bakmanıza olanak sağlayan Pürovel SPA & Sport, Swissotel The Bosphorus İstanbul’da yer alıyor.

Alpler’den ilham aldığı sağlıklı yaşam çözümlerini modern “well-being” kavramıyla birleştiren Pürovel İsviçre üretimi organik yağları taş, tahta, su ve flora gibi ürünlerle harmanlıyor.

Tesis içinde çiftlere özel 3 süit odası dahil olmak üzere 14 bakım odası, 2 Türk hamamı ve rahatlama salonları bulunuyor.

Verilen hizmetler arasında buhar banyosu, sauna, kapalı yüzme havuzu, ısıtmalı açık havuz, tuz havuzu, aroma terapi ve bakım paketleri yer alıyor. 

7) Caudalie Vinotherapie SPA 

Hotel Les Ottomans bünyesinde yer alan ve baştan sona Feng Shui felsefesine göre dekore edilen Caudalie Vinotherapie SPA, dünyaca ünlü Vinotherapie SPA’nın Türkiye şubesi.

Sadece üzüm çekirdeklerinden yapılan ürünleri kullanan SPA merkezinde derin doku masajı, İsveç masajı, Tai masajı gibi masaj tekniklerinden birini tercih edebilirsiniz. 

Caudalie Vinotherapie SPA’da uluslararası masaj teknikleri dışında kültürümüzün sembollerinden olan Türk hamamı bakım ve masajlarıyla da kendinizi şımartabilirsiniz.

Caudalie Vinotherapie, sadece burada tecrübe edebileceğiniz hizmetler de sunuyor. Fıçı banyosu ve arındırıcı pulp friksiyon masajı bu çok özel hizmetler arasında yer alıyor. Yenileyici taze üzümlerle yapılan bu çok özel masajı muhakkak denemelisiniz. 

8) Sanda SPA 

İyi hissettirme misyonuyla yola çıkan Sanda SPA, Türkiye’nin ilk SPA zinciri olma özelliğini taşıyor.

İlk şubesini Hillside Beach Club’da açan SPA merkezi ardından Hillside City Club Etiler’de hizmet vermeye başladı. Böylelikle SPA tecrübesini metropolleştirerek İstanbul’a taşıdı. 

Masaj ve terapi bakımından oldukça zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Sanda SPA’da 60’ı aşkın seçenek bulunuyor.

Türk hamamında oldukça modern bir opsiyon sunan Sanda SPA’da ayrıca hamam ritüeli de bulunuyor.

Paket programların yanı sıra Design Your Own adı verilen özel bir sistemle kendi terapi programınızı oluşturabilme olanağı da mevcut.

9) Aliva SPA

Aliva SPA, Türkiye’ye termal SPA kavramını getiren NG Afyon Oteli’nde yer alıyor.

Afyonkarahisar’ın şifalı suyunu en sağlıklı haliyle sunan tesiste sağlık, stressiz hayat ve güzellik için termal kürler kullanılıyor. 

Kapalı havuzları ile öne çıkan tesiste farklı SPA kültürleriyle modernleştirilmiş terapilerle yenilenme imkanına sahipsiniz.

Vücut bakımından arındırma bakımına, hidro bakımdan cilt bakımları seçeneğine kadar oldukça geniş bir konsept sizleri bekliyor.

Tesis üyelerine özel sunulan üyelik paketleriyle termal havuz ve genel SPA alanlarından çok özel avantajlarla yararlanmak mümkün. 

10) Electra Thermal & SPA

Electra Thermal & SPA, Kaya İzmir Thermal & Convention Center’da yer alıyor.

Yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili bir alanda bulunan SPA merkezi kaynağını tarihi Agamemnon Kaplıcaları’ndan alıyor. 

Açık ve kapalı termal havuzu, Türk hamamı bulunan tesiste çamur banyosu ve buhar odası olanakları da mevcut. Her birinde hamam, sauna, jakuzi, buhar banyosu, masaj yatağı bulunan VIP banyolarda çok özel anlar geçirmeniz mümkün.

Vücut ve ruh dinginliği açısından her şeyin düşünüldüğü SPA merkezinde şok duşları ve kar çeşmesi de bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız