Yılbaşı Tatilinde Gidilecek Yerler (Yurt İçi)

0
8850

Koca bir yılın devrildiği ve yeni yılın ufukta belirdiği o malum günler gelip çattı. Şu sıralar herkesin kalbinde farklı bir telaş var.

Kimileri takvimden sadece bir yaprağın daha eksildiğini savunadursun, yeni yılla birlikte yeni kararlardan oluşan uzun listeler çoktan hazırlandı bile. Sağlık, mutluluk, başarı, aşk, para, kariyer, evlilik, çocuk ve şans üzerine iyi dilekler her yanımızı sarmış durumda.

Mağaza vitrinleri birer birer kırmızıya boyanırken, simli neon harflerle eski yıl uğurlanıp yenisi heyecanla karşılanıyor. Alışveriş merkezleri, caddeler, sokaklar ve tabii insanlar ışıl ışıl.

Tüm bu tatlı telaşın ortasında bir yandan sevdiklerinize minik hediyeler hazırlayıp bir yandan yeni yıl kararlarınızı yavaş yavaş uygulamaya koyarken, yılbaşı gecesi ile ilgili programınızı da hazır tutmalısınız elbette.

Yeni yıla ne kadar mutlu ve keyifli girerseniz, tüm yılı da öyle geçirme olasılığınız oldukça yüksek. Yaygın inanışın aksine, mutlu bir yılbaşı geçirmenin tek yolu beş yıldızlı bir oteldeki akşam eğlencesine katılmaktan da geçmiyor.

Doğaseverlere özgü yemyeşil tatil seçenekleri de var, romantizm arayanlar için aşk kokan turistik destinasyonlar da.

Üstelik 2019 yılının ilk günü (1 Ocak 2019) Salı gününe denk geldiği için; hafta sonu tatilinizi pazartesi ile birleştirip 4 güne çıkarma şansınız var. Kamu kurumlarında henüz bu yönde bir açıklama olmasa da; özel sektör firmaları için bu 4 günün çalışanlara toplu izin olarak kullandırılması da söz konusu olabilir. Bu sayede yeni yılın gelişini bahane ederek hayalinizdeki kış tatiline bir adım daha yaklaşmanız mümkün.

Yılbaşı gecesi için tercihiniz Türkiye’den yanaysa, yurdun cennet köşelerinin her birinde farklı tatil opsiyonları mevcut. Kalabalık bir arkadaş grubuyla hareket ediyorsanız sabaha kadar eğlenebileceğiniz hareketli bir gece organize edebilirsiniz.

Sadece sevgilinizle olacağınız bir gece için ise doğaya iyice yaklaşacağınız romantik rotalar var.

Daha önce kamp yapma tecrübesi olan gezgin ruhlarsanız, bu sene yılbaşı gecesi için havai fişekler yerine yıldızları izlemeyi de deneyebilirsiniz.

Yılbaşı için aklınızda nasıl bir plan olursa olsun, gidebileceğiniz en güzel yurt içi rotalarını bu yazıda bulabilirsiniz.

Biz de şimdiden yeni yılın kalbinizden geçen tüm güzellikleri beraberinde getirmesini dileriz.

Yılbaşı Tatilinde Gidilecek Yerler (Yurt İçi)

Eğlence Severlere Özel

Yılbaşı sizin için tek kelimeyle eğlence demekse; pijama, terlik ve televizyon üçlemesine şiddetle karşıysanız ve daha aralık ayı bile gelmeden içinizden hareketli notalar yükselmeye başlıyorsa doğru yerdesiniz demektir.

En güzel yılbaşı eğlenceleri için büyükşehirlerdeki dev meydanlara yakın konumlanabilir; bu sayede ses ve ışık gösterileriyle ve konserlerle dopdolu bir gece geçirebilirsiniz.

Kalabalık bir arkadaş grubunuz olursa ve erken rezervasyon yaptırırsanız; birçok işletmeden indirimli fiyat alabileceğinizi de aklınızda bulundurun.

Taksim Meydanı, İstanbul

Taksim Meydanı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı eğlencesi denildiğinde tüm dikkatler ilk olarak Taksim Meydanı’na yöneliyor.

Taksim hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin kalbi olarak nitelendirilebilecek hareketli bir lokasyon.

Yeni yıl yaklaşırken binlerce kişi bu meydana akın ederek sabaha kadar sınırsızca eğleniyor. Taksim Meydanı’ndaki yılbaşı kutlamalarında dikkat çeken detay ise, 2017 yılında sokak kutlamalarının güvenlik gerekçesiyle yasaklanmış olması. Burası, ülke gündeminden doğrudan etkilenen, kritik öneme sahip bir turist noktası. Bu nedenle, henüz bir kısıtlama bildirilmiş olmasa da ay sonuna kadar Taksim haberlerini dikkatle takip etmeniz gerekebilir.

Taksim eğlencesinden hiçbir koşulda mahrum kalmadığınıza emin olmak için; Hilton Oteli ve Divan Otel gibi meydana yalnızca yürüme mesafesinde yer alan otellerin programlarına da göz atabilirsiniz.

Şefin özel menüsü eşliğinde eğlenceli şovlardan oluşan bir program bütçenizi biraz aşsa da, senede bir kereliğine kendinizi şımarttığınızı da göz önünde bulundurun.

Ayrıca İstiklal Caddesi ve Beyoğlu boyunca onlarca farklı mekanda, her cebe uygun farklı eğlence alternatifleri de mevcut.

Aynı şekilde; arkadaşlarınızla birlikte Asmalı Mescit Caddesi’nde uzun bir yılbaşı sofrası rezerve ederseniz, mekana giden yol üzerinde Taksim’in bütün eğlencesini de gözlemleyebilirsiniz.

Nişantaşı İstanbul

En az Taksim kadar Nişantaşı da İstanbul’da yılbaşı kutlaması der demez akla ilk gelen yerlerden biri.

Birbirinden ünlü DJ’lerin sahne aldığı, ışıl ışıl aydınlatılan Nişantaşı sokakları ve eğlence mekanlarında hayatınız boyunca unutamayacağınız anlar yaşayabilirsiniz.

Sokak partilerine katılabileceğiniz gibi Nişantaşı Bakkalı’na da uğrayabilirsiniz.

Gündoğdu Meydanı, İzmir

İstanbul için Taksim Meydanı neyse; İzmir için Gündoğdu Meydanı da o. İzmir’e yalnızca yazın Çeşme ve Alaçatı için geliyorsanız; bu kış bir değişiklik yaparak yeni yıla başlayın.

Konak ve Alsancak’taki tüm mekanlar yılbaşı gecesi masalarını tamamen dolduruyor. Fiyatlar yıl ortalamasının üzerine çıksa da, burası İstanbul’a göre oldukça makul de sayılabilir.

Yeni yıla Gündoğdu Meydanı’nda, Kordon havası alarak ve İzmir Körfezi’ni selamlayarak girmek; tüm yılınızı da güzelleştirecektir kuşkusuz.

Gündoğdu dışında Konak ve Cumhuriyet meydanlarında da halkın içine karışmanız mümkün. Ancak belediye tarafından düzenlenen halka açık ve ücretsiz etkinlikler daha çok Gündoğdu Meydanı’nda yoğunlaşıyor.

Daha çok rock ya da pop müzikle eğlenmekten hoşlanıyorsanız; Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Gazi Kadınlar Sokağı’na ve Muzaffer İzgü Sokağı’na da birer şans verin.

Özellikle yılbaşında yemekli ve pahalı bir organizasyon yapmak yerine bir şeyler içmeyi ve atıştırmayı tercih edenlerdenseniz; bu mekanlar tam size göre.

İzmir’in kalbi Gündoğdu Meydanı’na yakın konumlanmak isterken balo salonlu otel eğlencesinden vazgeçemeyenlerdenseniz; sizin için de alternatifler mevcut.

İzmir’in en lüks otelleri sayılabilecek Swissotel Grand Efes ve Hilton İzmir de Konak ilçesinde konumlanıyor. Her iki otel için de fiyatlar ortalamanın üzerinde ancak yılbaşı gibi önemli bir geceyi riske atmak istemezseniz, buralarda iyi vakit geçireceğiniz de kesin.

Kızılay Meydanı, Ankara

Güvenpark Kızılay

Sadece Ankara’nın değil, İç Anadolu Bölgesi’nin de tam merkezinde yer alan Kızılay Meydanı’na her sene yılbaşı döneminde ziyaretçi akını oluyor.

Çevre illerden gelen turistlerin yanı sıra, şehirde üniversite öğrenimi için bulunan gençlerin de tek adresi elbette Kızılay ve 7. Cadde.

Söz konusu Ankara olunca, sokak eğlencesi konusunda iki kere düşünmek isteyebilirsiniz. Ne de olsa gece geç saatlerde hava sıcaklığının eksili derecelere düşmesi sürpriz değil.

Ancak Kızılay Meydanı’nın dört bir yanına yayılan mekanların da olabildiğince sıcak ve keyifli olduğunu hatırlatalım. Burada keyifli bir türkü akşamına da katılabilirsiniz, senfonik bir yılbaşı dinletisine de.

Her zevke hitap eden yılbaşı eğlenceleri farklı bütçelere de kolayca uyum sağlıyor. Özellikle Anadolu’nun doğusundan ya da güneyinden yılbaşı için seyahat ediyorsanız, az mesafe ile ulaşabileceğiniz en renkli alternatifleri Ankara Kızılay’da bulabilirsiniz.

Son olarak mekan eğlencelerinde bir kısıtlama olmasa da; güvenlik gerekçesiyle meydandaki halka açık eğlencelerin engellenebildiğini hatırlatmış olalım. Henüz bu yönde bir duyuru mevcut değil; ancak güvenlik yönündeki endişelere kulak vermekte de fayda var.

Uludağ, Bursa

Bursa Uludağ

Hayalinizde Hollywood filmlerindeki gibi bir yılbaşı sahnesi varsa; mutlaka etraf karlarla kaplı olmalı. Tabii bunun için de işi şansa bırakmak istemezsiniz.

Tüm kış dönemi boyunca hem Türkiye’den hem de dünyadan kayak tutkunlarını ağırlayan Uludağ’ın kapıları yılbaşında da eğlence severlere sonuna kadar açık.

Yılbaşı adresiniz Uludağ olacaksa, Winter Fest ya da Snow Fest gibi isimlerle toplu olarak satışa sunulan turlara ve konaklamalara göz atabilirsiniz. Bu tür organizasyonlar otel rezervasyonu dışında eğlence mekanlarına giriş haklarını da kapsıyor.

Uludağ konaklamanıza bu sayede hem yılbaşı gecesi hem de öncesindeki geceleriniz için çeşitli sahne programları eşlik edebilir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, magazin dünyasının ünlü isimlerinin en gözde yurt içi duraklarından biri Uludağ olacaktır.

Uludağ’da şu anda 27 farklı otel hizmet veriyor ancak Uludağ otelleri kış döneminde tek gecelik konaklama kabul etmiyor. Bu nedenle sadece 31 Aralık gecesi konaklayacağınız bir rezervasyon hayal etmeyin.

Uludağ’da en az 3 ya da 4 gün rezervasyon yaptırarak dolu dolu bir tatil geçirebilir ya da Bursa’da konaklayarak Uludağ’a kadar gidip gelmeyi göze alabilirsiniz.

Uludağ’dan şehir merkezine kadar taksiler her an hizmet verebiliyor, ancak bu hizmet özellikle yılbaşı gibi dönemlerde daha da sıklaşıyor.

Palandöken, Erzurum

Palandöken Erzurum

Hem Uludağ’daki kayak, teleferik, teleski gibi eğlenceler olsun hem de fiyatlar Uludağ’dan ucuz olsun isterseniz; gidebileceğiniz en avantajlı rotalardan biri Palandöken, Erzurum olarak ön plana çıkıyor.

Burada gün boyu karlar altında sucuk ekmek partilerine katılabilir, şömine başında sıcak şarabınızı yudumlayabilir ve Erzurum’da karşılaştığınız yüksek otel standartları karşısında da bir parça şaşırabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi ise tüm otellerde özel programlar düzenleniyor. Erzurum’a kadar gelmişken yılbaşı eğlencenize midenizin de eşlik etmesine izin verin.

Erzurum’da tadabileceğiniz yerel lezzetlerden olan cağ kebabı ve kadayıf dolması tüm yıl boyunca aklınızdan silinmeyecek izler bırakabilir.

Erzurum’a hava yoluyla ulaşanlar için Palandöken; Erzurum Havalimanı’ndan yalnızca yarım saat mesafede yer alıyor.

Barlar Sokağı, Eskişehir

Eskişehir’in merkezinde bulunan Barlar Sokağı, hem gençler hem de genç hissetmek isteyenler için en ideal rotalardan biri.

Tam bir üniversite şehri olan Eskişehir’in mekanlarında da her şey öğrenci işi. Fiyatlar uygun, herkes enerjik, herkes eğlenmeye can atıyor ve eğlencenin hakkını veriyor.

Üstelik Eskişehir’de yılbaşında meydanlara dolan rahatsız edici kalabalıklar yok. Anadolu’da bir yıldız gibi parlayan bu şehri ne zamandır ziyaret etmek isteyenlerdenseniz; yılbaşı dönemi şahane bir fırsat olabilir.

Barlar Sokağı’ndaki mekanlardan birinde, canlı müzik eşliğinde sabaha kadar eğlenebileceğiniz fiks menülü bir rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Üstelik ertesi gün de Eskişehir’deki birbirinden güzel yapıları görmek için fırsatınız olur. Sazova Parkı, Odunpazarı Evleri ve Porsuk Çayı gibi adreslerin her birini bir güne sığdırmakta zorlanırken; yeni yılda bu şehri daha sık ziyaret etmek için de mutlaka kararlar alacaksınız.

Bodrum, Muğla

Bodrum Muğla

Yılbaşı, tam da kışın gelmesiyle Bodrum’a uzak düşmeye başlayan İstanbullular için şahane bir geri dönme fırsatı.

Tabii kış döneminde Bodrum’un Gündoğan, Gümüşlük, Akyarlar, Türkbükü ya da Göltürkbükü gibi koyları oldukça sessiz ve sakin. Bu nedenle eğlence arıyorsanız daha çok merkezde olmalısınız.

Liman Caddesi boyunca mekanlar tüm yıl açık oldukları gibi, turistik ilçenin Barlar Sokağı da faaliyetine devam ediyor.

Bodrum merkezi dışında Yalıkavak ve Turgutreis gibi beldelerde yer alan mekanlarda da şansınızı deneyebilirsiniz. Kış nüfusu yüksek olan bu yerlerde de her daim eğlence var.

Bodrum’u yılbaşında ziyaret etmenin bir avantajı da; yaz döneminde son derece pahalı olan otellerde konaklama fırsatı. Özellikle Rixos ve Mandarin Oriental gibi dünya devi otellerde yazın yüksek sezon döneminde olmasa da böyle sürpriz sezonlarda daha uygun fiyata rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yılbaşı bütçeniz yeterliyse, yeni yıla girerken Bodrum’un bu eğlenceli ve konforlu yüzünü görmeden geçmeyin.

Hava koşulları fırsat verirse yeni yılın ilk gününde de Bodrum Kalesi’ni, burada bulunan Deniz Müzesi’ni ve Bodrum Çarşısı’nı da kalabalık olmadan rahat rahat gezebilirsiniz.

Romantizmi Zirvede Yaşamak İsteyenler İçin

Birbirini gerçekten seven insanlar için zamanın ve mekanın pek önemi yok. Ancak zamanı ve mekanı bahane ederek keyifli zaman geçirmek de kesinlikle iyi bir fikir.

Siz siz olun; romantizmi zirvede yaşamak ve aşkı damarlarınızda hissetmek için yılbaşı fırsatını kaçırmayın.

Türkiye’deki birbirinden romantik mekanlara yurt dışından turist yağarken; yanı başınızdaki bu güzellikleri bir daha gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Yeni yılla birlikte aklınızda yeni bir ilişki ya da evlilik gibi büyük adımlar varsa; farklı şehirlerdeki bu romantik mekanların atmosferinden güç ve cesaret de alabilirsiniz.

Ağva, İstanbul

Ağva İstanbul

Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin tam ortasında yer alan bu yer; İstanbullular için tam bir kaçamak noktası.

Birçok insanda şehrin kalabalığından, kaosundan ve trafiğinden kaçma arzusu her zaman var ama yılbaşı gibi özel günlerde bu arzu daha da artabiliyor.

Meydanlardaki ve eğlence mekanlarındaki kalabalıklar size boğucu geliyor olabilir. Özellikle de gözü sadece sevdiğinde olan çiftlerdenseniz; sadece istediklerinizi görebileceğiniz şahane manzaralar Ağva’da var.

Burada birçok butik otelde yılbaşı gecesi için özel programlar düzenleniyor. Üstelik Uludağ’daki rezervasyon kısıtlaması Ağva için geçerli değil; yani birçok otelde rahatlıkla tek geceliğine konaklayabilirsiniz.

Ağva’da uyandığınız yeni yıl sabahında ise uzun bir yürüyüş yapabilir, tepelerden mantar toplayabilir, nehirde gezintiye çıkabilir ve köylü kadınların ellerinden taptaze leziz gözlemeler yiyebilirsiniz.

Ağva’nın bol oksijenden oluşan temiz havası ve bozulmayan doğal yapısı, yeni yıl için size ve ilişkinize ilham verebilir.

Abant, Bolu

Abant Bolu

Doğanın güzelliklerini en cömertçe sunduğu şehirlerden biri olan Bolu; romantizm tutkunların asla vazgeçemediği büyülü bir dünya. Bu şehrin sonbaharı ve kışı güzellikte birbirleriyle yarışıyor.

Bolu, coğrafi konum olarak da İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında yer aldığı için özellikle bu iki büyük şehirde yaşayanlardan büyük rağbet görüyor. Bolu’da bulunan ünlü Abant Gölü ve kıyısında yer alan otel seçenekleri ise, yeni yıla aşkla girmek isteyen çiftler için ideal.

Aralık ve Ocak aylarıyla birlikte Abant çevresinde hava koşulları oldukça zorlaşsa da, şömine başında kar keyfi yapmak her şeye değer.

Çift olarak mutlaka değerlendirmeniz gereken bir başka seçenek ise, göl kenarında ev kiralamak olmalı. Bu sayede şömine keyfiniz gibi kahvaltı ve akşam yemeği keyiflerinizi de dilediğinizce uzatabilirsiniz.

Yılbaşı döneminde Bolu’ya kadar kendi aracınızla seyahat edecekseniz, kış koşullarına uygun şekilde aracınızın bakımını yaptırdığınıza da emin olmalısınız.

Alaçatı, İzmir

Alaçatı, Çeşme

Üşüten ama el ele dolaşmaya da mani olmayan bir hava, taştan inşa edilmiş iki katlı bir ev ve aralıksız yanan şöminedeki odunların çıtırdayan sesi. Kabul edin, yılbaşı romantizminin bundan daha güzel bir özeti olamazdı.

Alaçatı butik otellerinin her biri, tıpkı yaz döneminde olduğu gibi yılbaşında da büyük rağbet görüyor. Bu otellerde oda sayısı az olduğu için doğal olarak rahatsız edici bir kalabalık da yok. Buna rağmen, bir yandan da kendinizi ıssızlıkta gibi hissetmiyorsunuz.

Yılbaşı için Alaçatı’daki bütün mekanlar renklerle ve ışıklarla süslenmiş, İzmir ve çevresinden çok sayıda genç sokak partileri için buraya akın etmiş durumda oluyor.

Dilerseniz hemen yanı başınızdaki Hacımemiş Mahallesi boyunca yayılan gece eğlencelerine katılabilir, dilerseniz de geceyi sevdiğiniz insanla başbaşa geçirebilirsiniz.

Özellikle İstanbul’dan Alaçatı’ya gelenlerin sayısı hiç de az olmadığı için; Alaçatı’daki otellerin fiyatlarının İzmir ortalamasının üzerine çıktığını da dipnot olarak hatırlatalım.

Maşukiye, Kocaeli

İstanbul'a Yakın Yerler Maşukiye

Maşukiye’nin adının Aşıklar Diyarı anlamına geldiğini söylemek herhalde yeni yıl için romantik rotanızı belirlemenizde yardımcı olur. Burası  karla kaplı ağaçları ve muhteşem doğasıyla her yaştan aşıklara resmen kucak açıyor.

Türkiye’nin en romantik köşelerinden biri olan Maşukiye’de sevgilinizle birlikte cenneti yaşayabilirsiniz. Üstelik kayak yapmak isterseniz, Kartepe yalnızca 15 kilometre mesafenizde yer alıyor.

Sapanca’ya da çok yakın olan bu yerleşim yılbaşı turları eşliğinde birden fazla lokasyon ile birlikte ziyaret edilebilir.

İstanbul, Sakarya ya da Bursa gibi bir yerde yaşıyorsanız; yanı başınızdaki bu  doğal güzelliği mutlaka seçenekleriniz arasına alın.

Keyifli bir yılbaşı gecesinden sonra, ertesi gün de ATV ile gezebilir, safari ve yürüyüş yapabilir ve  yöre halkının lezzetli ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Maşukiye’ye kadar gelmişken sevdiğinizle birlikte leziz bir kış pikniği de organize edebilir, bunun için köy halkının organik ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya, Nevşehir

Türkiye’de yaşayan herkesin gezilip görülecek yerler listesinin ilk sıralarında mutlaka Kapadokya vardır.

İşte Nevşehir’in merkezinde kısa bir tur attıktan sonra Kapadokya’daki peri bacalarını tek tek ziyaret  etmek, balona binmek ve yeni yılı gökyüzünden selamlamak için yılbaşı tatilinden daha iyi bir fırsat olamaz.

Şansınız varsa peri bacalarının karla kaplı haline de denk gelebilirsiniz.

Özellikle evlilik teklifi, evlilik yıldönümü ya da balayı gibi özel bir sebebiniz varsa; bütçenizi zorlamak pahasına da olsa yılbaşında Kapadokya’ya gidin. T

uz Gölü, Avanos, Ihlara Vadisi, Dervent Vadisi, Ürgüp, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağ ve Uçhisar gibi turistik noktaların her biriyle başınız biraz daha dönerken; kutlamanız da iyice unutulmaz bir hal alabilir.

Buraya Kayseri’ye kadar hava yolu ile ulaştıktan sonra; havalimanı aktarmasıyla ulaşmanız pratik olur.

Türkiye’nin ılıman bölgelerinden Kapadokya’ya doğru yola çıkıyorsanız, Anadolu’nun zorlu kış şartlarına karşı hazırlıklı olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Doğadan Kopamayanlar İçin

Doğanın kucağına doğru koşmak için yaz, kış ya da bahar sizin için fark etmiyorsa… Yaz tatili, sömestr ya da hafta sonu tatili demeden her fırsatta soluğu ormanların derinliklerine alıyorsanız… Kalabalık eğlencelerin sakin bir kamp ateşinin yanında gözünüzde hiçbir değeri yoksa… Tombala oynayacaksınız bile bunu evdeki kanepede değil, doğanın kucağındaki çadır kampınızda yapmayı yeğlerseniz… Evet, o halde yılbaşında da yeşilden ve maviden ilham almanızda hiçbir sakınca yok elbette.

Kış ile birlikte biraz da kendi içine kapanan doğayı ve yeşil sarı yapraklar üzerinde parlayan beyaz kar tanelerini izlemek için yurt içinde ziyaret edebileceğiniz çok sayıda rota var.

Yedigöller, Bolu

Yedigöller Bolu

Bolu’nun tabiat anadan yana şanslı olduğunu en başta belirtmiştik. Yedigöller de, adını aldığı irili ufaklı yedi gölüyle ve zihin açan oksijen seviyesiyle Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri.

Eğer yeni yıla doğanın kucağında girmek ve tüm yılı da bu sayede doğayla iç içe geçirmek istiyorsanız; yılbaşı için direksiyonunuzu Yedigöller Milli Parkı’na çevirebilirsiniz.

Çadır başına ödeme yapılan sistem yılbaşında da değişmiyor. Yani yılbaşında tüm mekanlar fiyatlarını en az ikiye katlarken doğada sakince kamp yapmak oldukça ekonomik. Yedigöller Milli Parkı içerisinde, kampa izin verilen sınırlı alanlar dahilinde özellikle Büyük Göl ve çevresi ön plana çıkıyor. Hava koşulları kampa elverişli olmazsa ya da kış için çadır kampına uygun teçhizatınız yoksa; çevredeki otellerin sayısının 70’i bulduğunu da belirtelim.

İçlerinde oldukça ekonomik fırsatların da yer aldığı küçük ve  orta ölçekli oteller daha çok oda ve kahvaltı konseptinde hizmet veriyor Yedigöller yakınındaki oteller yılbaşı için tek gecelik rezervasyon da kabul ediyor.

Bolu’ya kadar gelip, buradaki tüm güzellikleri birden görmek isterseniz; Abant, Mengen ve Yedigöller gibi çok sayıda lokasyonu kapsayan 3 gecelik yılbaşı özel turlarından da satın alabilirsiniz. Tur kapsamına akşam yemeği ve sabah kahvaltısının dışında, yılbaşı gecesi özel programı da dahil oluyor.

Olympos, Antalya

Olympos Plajı

Bu yılbaşında farklı bir şeyler yapmak istediğine emin olan ama hala nereye gideceğine tam karar veremeyenler için en ideal adreslerden biri de Olympos.

Hem arkeolojik tarihi ve mistik atmosferi hem de doğanın sunduğu güzellikleri ile Olympos, yaz boyu doğa tutkunları ile zaten dolup taşıyor.

Buraya farklı bir özellik katan ise, tüm kalabalığın ortasında bile her zaman sessiz ve sakin alanlara fırsat tanıması. Hele ki Olympos tatilinizi kış aylarına denk getirir ve yılbaşı tatili ile birleştirirseniz; doğanın bu bölümünün sadece size ait olduğunu hissedebilirsiniz.

Ağaç evler, pansiyonlar ve bungalov evler gibi mütevazı konaklama seçeneklerinin her biri ise, hem olağandışı hem de ekonomik bir tatil yapabileceğinizi müjdeliyor.

Dilerseniz yılbaşı menünüzü yanınızda Olympos’a kadar götürebilir ve orada kendi evinizdeymiş gibi bir sofrada yeni yıl ruhunu sevdiklerinize yaşatabilirsiniz.

Olympos özellikle kalabalık arkadaş gruplarının sabaha kadar çalıp söylemesi, ateş etrafında hayaller kurması ve yeni yıla göz kırpan yıldızları izlemesi için ideal bir adres.

Olympos ayrıca özellikle yoga ve meditasyon yapanlar tarafından sıkça tercih  edildiği için, burada yılbaşına özel kamplar da düzenleniyor. Bu sayede yeni yılın ilk sabahında güneşe selam ritüelini gerçekleştirebileceğiniz, ruhunuzun derinliklerine inebileceğiniz  ve kendi gerçekliğinize dönebileceğiniz çok özel bir deneyim yaşamayı da seçebilirsiniz.

Sapanca, Sakarya

Sapanca, Sakarya

Hayat şartları gereği İstanbul ya da Ankara gibi bir metropolde yaşamak; dolayısıyla da hava ve gürültü kirliliğine maruz kalmak zorunda olsanız bile yeni yılda bu alışkanlığınızı Sapanca Gölü kenarında kırabilirsiniz.

Özellikle İstanbul’a oldukça yakın konumlandığı için Sapanca, yılın her döneminde favori bir kaçamak mekanı olarak tercih ediliyor. Sapanca’da NG Wellness ve Richmond gibi ünlü otel zincirleri de var; çok daha mütevazı küçük oteller de.

Bunlardan birinde yılbaşı tatili için 3 gece 4 günlük bir rezervasyon yaptırırsanız; hem yılbaşı gecesi düzenlenen müzikli etkinliklerden faydalanabilir hem de yılbaşı ertesinde sıcacık odanızda doğaya karşı spa ya da masaj gibi fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Doğa ile kucaklaşırken konforundan da ödün vermeyenler için yurt içinde Sapanca’dan daha iyi bir tatil rotası çizmek mümkün değil.

Doğu Ekspresi, Kars

Kars Doğu Ekspresi

Kışın en zor ve en gerçekçi yaşandığı yer olan Doğu Anadolu Bölgesi’nde, bir yandan trenle seyahat ederken bir yandan da yeni yıla girmek; listenin en son ama en heyecan verici önerisi.

Doğu Ekspresi’ne bilet bulmak çok zor olabildiği için, bu kararı verirken aceleci olmalısınız. Ancak karlar altındaki yabani doğayı izlemenin daha konforlu bir yolu olmadığına da emin olabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi ister kitabınızı okuyun, isterseniz de müzik dinleyin ama rotanıza Doğu Ekspresi’nin rotası eşlik etsin.

Ankara Tren Garı’ndan başlayan ve Kars’ın Sarıkamış ilçesine kadar tam bir günlük süren bir tren yolculuğunu kapsayan Doğu Ekspresi seyahati; 31 Aralık gecesi için yapılacak en orijinal program olabilir.

Ertesi gün itibariyle Sarıkamış’a vardığınızda ise burada kayak ve kış sporları yönünden şanslı bir gün geçirebilirsiniz.

Yol boyu seyahatinize eşlik edecek şahane manzaraları en iyi şekilde fotoğraflamak için yanınıza profesyonel bir fotoğraf makinesi almayı da ihmal etmeyin.

Söylemeye gerek yok ama, rotanız Kars olduğu için termal giysiler ve koruyucu ekipmanlardan oluşan kapsamlı bir valize de ihtiyacınız olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız