Şelaleler, göller, dereler, dağlar, ormanlar… Kamp için ihtiyacınız olan ambiyans Bursa’da hazır ve nazır şekilde sizi bekliyor. Bursa kamp alanları ücretsiz ve ücretli seçenekleriyle karşınıza çıkıyor. Özel kamp alanlarında çadır götürmenize dahi gerek kalmadığı gibi ücretsiz kamp yerlerinde doğayla baş başa kalmanın keyfini sürebiliyorsunuz. İşte Bursa’da kamp yapılabilecek birbirinden güzel yerler!
İçindekiler
Bölgenin en büyük gölü olan İznik Gölü’nün çevresinde kamp yapmaya uygun geniş alanlar bulunuyor. Birçoğu ailelere de uygun olan kamp yerlerinde, karavan park ve bungalov gibi imkanlar mevcut. Çadırınızın fermuarını açtığınızda eşsiz bir göl ve doğa manzarasına tanık olabiliyorsunuz. Göl kenarında yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çok sayıda işletme de yer alıyor. Yüzmeye elverişli olması sayesinde gölün sularında dilediğiniz gibi serinleyebiliyorsunuz.
Dağcılık veya trekking gibi doğa sporlarına ilgi duyuyorsanız, Bursa İznik kamp alanlarından gölün yakınında yer alan Sansarak Kanyonu‘nu tercih edebilirsiniz. Sansarak Köyü’nden yürüyerek buraya ulaşılabiliyor.
Daha Fazlası İçin; İznik Gezi Rehberi- İznik Nerede? İznik’e Nasıl Gidilir?
Bursa Uludağ kamp alanları, dört mevsim kamp yapma imkanı sunuyor. Eksi derecelerde soğuklardan dahi koruyabilen çadırlara sahip olan ve kış kampı sevenler, Uludağ’ın bembeyaz manzarasıyla güne başlayabiliyor. Kış kampı yapmak isterseniz Uludağ Milli Parkı’nı tercih edebilirsiniz. Karabelen Yaylası ve Çobankaya gibi kamp alanlarında ise yaz aylarında ağaçların altında yemyeşil doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.
Dağa teleferikle ulaşabileceğiniz gibi otobüsle veya özel araçla gitmeniz de mümkün. Bölgede ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı bulunuyor.
Daha Fazlası İçin; Uludağ Nerede? Uludağ’a Nasıl Gidilir?
Bursa’da kamp alanlarının birçoğunda şelale manzarasına tanık olmak mümkün. Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Suuçtu Şelalesi de bunlardan biri ve doğanın tam ortasında olduğunu hissetmek isteyenler için ideal. Şelaleden gelen su sesi, ağaçların yapraklarının hışırtıları ve kuş sesleri eşliğinde huzurla vakit geçirmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
38 metre yükseklikten dökülen bu şelalenin etrafında kamp yerlerinin dışında piknik alanları ve işletmeler de bulunuyor. Hafta sonu günübirlik ziyaretçilerin sayısı arttığı için sakinlik isteyenlerin hafta içini tercih etmesini öneriyoruz.
Bursa’daki kamp alanlarından bir diğeri de Keles ilçesindeki Baraklı Göleti! Burası yapay bir gölet. Göleti çevreleyen çam ağaçları ve ağaçların göle yansımasıyla oluşan o şahane manzara kesinlikle görülmeye değer. Göletin çevresindeki uzun yürüyüş parkuru trekking için uygun. Olta balıkçılığı da yapabileceğiniz kamp tatilinde yanınızda fotoğraf makinesi bulundurmayı ihmal etmeyin.
Baraklı Göleti çevresinde özel bir kamp alanı bulunmuyor ve ihtiyaçlarınızı göletin yakınındaki Baraklı Köyü’nden karşılamanız gerekiyor. Özel araçla ulaşabileceğiniz göletin çevresinde ücretsiz şekilde kamp yapabilirsiniz.
Bursa Karacabey kamp alanları denince akla ilk gelen yerlerden biri Karacabey Longoz Ormanları oluyor. Bölge ilkbahar ve yaz aylarında kamp yapmak için uygun. Özellikle nilüferlerin açtığı dönemde giderseniz harika görüntüler yakalayabilirsiniz. Yüzlerce farklı bitki ve kuş türüne burada rastlamak mümkün. Longozun girişinde yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Dilerseniz ormanın yakınındaki marketlerden de alışveriş yapabilirsiniz.
Karacabey Longoz Ormanları’na gelmişken, aynı saha içerisinde bulunan Dalyan Gölü’nün etrafında da kamp yapabilirsiniz. Sineklerin biraz fazla olduğu bu bölgeye giderken önleminizi almanızı tavsiye ediyoruz.
Kestel ilçesinde yer alan Saitabat Şelalesi, kampçıların sık ziyaret ettiği noktalardan biri. Şelalenin etrafında restoran, kafeterya gibi işletmeler ve piknik alanları bulunuyor. Çadır kurmak için de düz alanlar mevcut. Bembeyaz köpükleriyle manzaranın güzelliğini ikiye katlayan şelale, kamp tatilinize enfes bir tat katacak.
Yaz aylarında yapacağınız tatilde dahi devasa ağaçların gölgeleri sayesinde serin bir ortamda vakit geçirebileceksiniz. Yemeklerinizi kendiniz götürebileceğiniz gibi dilerseniz şelalenin etrafındaki balık restoranlarını da ziyaret edebilirsiniz.
Kapanca Korsan Limanı, Bursa Mudanya kamp alanları arasında yer alıyor. Bölgedeki antik kalıntılar nedeniyle burası çok daha anlamlı hale geliyor. Marmara Denizi manzarası sunan tarihi limanda yüzme ve trekking aktivitelerini yapabilirsiniz. Bursa’dan toplu taşımayla Trilye’ye ulaşabilir, oradan özel araçla veya yürüyerek koya ulaşabilirsiniz.
Burada herhangi bir tesisin ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanların bulunmadığını bilmenizde fayda var. Gitmeden önce yanınıza powerbank, çöp poşeti, yiyecek, içecek gibi ihtiyacınız olan ürünleri eksiksiz şekilde almalısınız.
Dağyenice Göleti çevresi, Bursa’da kamp için tercih edilen popüler yerlerden biri. Nilüfer ilçesinde Dağyenice ve Gümüştepe Köyü arasında, Doğancı Barajı’na yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alıyor. Balık tutmak ve yürüyüş yapmak için çok keyifli bir alan. Çadırınızı göl kenarına kurabileceğiniz gibi ormanın içindeki düzlük alanları da tercih edebilirsiniz.
Çadır tatili yapmak istemeyenler için gölün çevresinde konaklayabileceğiniz bungalovlar da bulunuyor.
Keles’te yer alan Kocayayla, Marmara Bölgesi’nin en yüksek yaylası olarak biliniyor. Upuzun yemyeşil çayırlarda dilediğiniz noktaya çadırınızı kurabilirsiniz. Yayla havasının serinliğini biliyorsanız, yazın en sıcak zamanlarında dahi burada bunalmayacağınızı tahmin edebilirsiniz. Kocayayla’da bulunan tesisten ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün. Aynı zamanda burada kullanabileceğiniz çeşmeler de mevcut.
Kamp yapacaklar için neredeyse tüm imkanların sunulduğu, dağ manzarasıyla büyüleyen, geniş alana sahip olan Kocayayla’ya girişin ücretsiz olması ise şahane!
Kendinizi doğanın seslerine bırakmak, zihninizi dinlendirmek ve koşturmacaya ara vermek için hala ne bekliyorsunuz? Bursa’nın yemyeşil atmosferinde kamp yapmak hepimize çok iyi gelecek!
Daha Fazlası İçin; Bursa’da Gezilecek Yerler: Görülmesi Gereken 105 Yer