Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Her Şey

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Her Şey

İstanbul’da gezilecek yerler o kadar çok ki burada yaşıyor bile olsanız her gün henüz keşfetmediğiniz yeni bir yer bulabilyorsunuz. İstanbul’da gezebileceğiniz en keyifli yerler arasında ise müzeler geliyor. En çok bilinen müzelerin yanı sıra yeni açılan farklı müzeler de oldukça dikkat çekiyor. 

Şubat 2024’te açılan Dijital Deneyim Müzesi, İstanbul’un en dikkat çekici noktalarından biri olmaya aday. Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim merkezi niteliğindeki Dijital Deneyim Müzesi, 2.000 metrekarelik alanı ile sizlere çok farklı bir müze deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yeni açılan bu dikkat çekici müze ile ilgili akıllara en çok gelen soruları sizler için cevapladık. 

İşte Dijital Deneyim Müzesi hakkında her şey;

Dijital Deneyim Müzesi Nedir?

Dijital Deneyim Müzesi Nedir?

Dijital Deneyim Müzesi, Türkiye’nin en büyük sabit dijital deneyim müzesi olarak, ziyaretçilerine yeni teknolojileri deneyimleme fırsatı vermeyi amaçlıyor. Bütün yazılımların Türk yazılımcılar tarafından geliştirildiği Dijital Deneyim Müzesi ziyaretçilerine 3 ve 4 boyutlu deneyim olanağı sağlıyor. Müzede ziyaretçilere tek seferlik bir deneyimden çok her seferinde farklı bir deneyim yaşama olanağının sağlanması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Dijital Deneyim Müzesi, dijital teknolojiler ve multidisipliner yaklaşımla hazırlanan etkileşimli sergilere de ev sahipliği yaparak teknoloji ile sanatı bir araya getiriyor. 

Dijital Deneyim Müzesi Nerede?

Dijital Deneyim Müzesi Nerede?

Dijital Deneyim Müzesi, İstanbul’un en popüler ve güzel yerlerinden biri olan Beyoğlu Sütlüce’de konumlanıyor. Aynı anda 400 kişinin gezebildiği müze, geniş bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor. Farklı deneyim alanları olan müzede böylece rahat bir şekilde gezebiliyor ve teknolojileri ferah bir alanda deneyimleyebiliyorsunuz. 

Dijital Deneyim Müzesi’nde Neler Var?

Dijital Deneyim Müzesi’nde Neler Var?

Dijital Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine yeni nesil teknolojiyi deneyimleme fırsatını en iyi şekilde vermek istediği için müze son teknoloji ögeler ile donatılmış. Dijital Deneyim Müzesi’ne gittiğinizde dijital medya, sanal ve artırılmış gerçeklik, dokunmatik ekranlar gibi farklı etkileşimli teknolojik ögeleri görebilirsiniz. “Yapay Zekâ”, “Sanal Gerçeklik”, “Etkileşimli Ekranlar”, “Kızılötesi” ve “Derinlik Algılama Sensörleri” gibi teknolojilerin ön plana çıktığı müzede bunları kullanma ve keşfetme fırsatı yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda teknoloji ile sanatın birleşmesinden oluşan etkileşimli sergiler de müzede yer alıyor. 

Related Post

Dijital Deneyim Müzesi Kimlere Hitap Ediyor?

Dijital Deneyim Müzesi Kimlere Hitap Ediyor?

Dijital Deneyim Müzesi, içerdiği farklı alanlar ile belirli bir yaş aralığına değil her yaştan insana hitap ediyor. Çocuklardan yetişkinlere herkesin keyifle gezeceği ve farklı deneyimler yaşacağı bu müze farklı yaş aralıklarına hitap eden alanlara sahip.

Dijital Deneyim Müzesi’nde çocuklar için dijital boyama panoları bulunuyor. Çocuklar bu panolarda hem yeni bir teknoloji deneyimliyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Yetişkinler ise sanal gerçeklik ve etkileşimli ekranlar ile farklı dünyaların kapısını aralayabiliyor. Dolu dolu vakit geçirmeye oldukça müsait olan Dijital Deneyim Müzesi’nde zaman zaman konser gibi farklı etkinlikler de yapılıyor. 

Dijital Deneyim Müzesi Hangi Günler Açık?

Dijital Deneyim Müzesi Hangi Günler Açık?

Dijital Deneyim Müzesi, her gün 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Özel gün ve bayramlar dahil kesintisiz hizmet veren Dijital Deneyim Müzesi’ne, online bilet alarak da gidebiliyorsunuz. Dijital Deneyim Müzesi’nin biletlerini müzenin resmi sitesinden alabiliyorsunuz. Aldığınız bilet ile müzenin açık olduğu saatler arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Dijital Deneyim Müzesi’nin açık olduğu saatler bazı özel etkinlikler veya günler için değiştirilebiliyor. Bu yüzden eğer müzeyi özel günlerden birinde ziyaret etmek istiyorsanız Dijital Deneyim Müzesi’nin resmi sitesinden ziyaret saatlerini kontrol etmenizde fayda var 

Dijital Deneyim Müzesi Bilet Fiyatı Ne Kadar?

Dijital Deneyim Müzesi Bilet Fiyatı Ne Kadar?

Dijital Deneyim Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olmadığı için Müze Kart geçerli değil. Bu yüzden müzeyi gezmek için bilet almanız gerekiyor. Dijital Deneyim Müzesi bilet fiyatları ise öğrenci, öğretmen, yerli – yabancı ziyaretçi gibi kategorilere ayrılıyor ve değişiklik gösteriyor.

Dijital Deneyim Müzesi Bilet Fiyatları;

Yerli Ziyaretçi200 TL
Öğrenci, öğretmen, emniyet ve askeri personel50 TL
7 Yaş Altı ZiyaretçiÜcretsiz
Yabancı Ziyaretçi700 TL
VR Odası Deneyim Ücret100 TL
Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.