Kategoriler AkdenizEgeYurt İçi

Muğla’da Gezilecek Yerler

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Dalyan, İçmeler, Akyaka gibi doğal güzellikleri ve plajlarıyla ünlü Muğla, hem yerli hem de yabancı turistler için yaz aylarının vazgeçilmez seyahat adresi.

Muğla’da Gezilecek Yerler

Muğla’nın şehir merkezi, beldelere oranla daha çok kültür turizmine hitap ediyor.

Geçmişte tüccarlara, mevsimlik işçilere ve yolculara ev sahipliği yapan, mimarisiyle dikkat çeken Konakaltı Hanı, Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinden Kurşunlu Cami ve Şeyh Cami, Muğla merkezde görülmeye değer mimari yapılar arasında yer almaktadır.

Muğla’yı haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Bodrum

Muğla denildiğinde belki de ilk akla gelen tatil beldelerinden biri, gezilecek yerler listemizin de ilk sırasına aldığımız Bodrum.

Bodrum, ziyaretçilerine eşsiz plajlarıyla deniz-kum-güneş tatili imkânı sunarken, aynı zamanda da Bodrum Kalesi, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Deniz Müzesi gibi yapılarla kültürel turizm imkânı da sunuyor.

Turgutreis, Gümüşlük, Akyarlar, Karaincir, Bitez gibi tatil beldelerini de mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Bodrum’u haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Marmaris

Marmaris, dünyanın en uzun doğal limanıyla Akdeniz’in önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kızkumu, Turunç, Kumlubük, Çiftlik, Söğüt, Selimiye, Bozburun, Sedir Adası beldeleriyle, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olan Marmaris, doğasıyla ön plana çıkıyor.

Marmaris’i haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Akyaka

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka, su sporları, kano ve çeşitli doğa sporları ile uğraşan tatilciler için oldukça ideal.

Belde mimarisi ve doğası, ünlü restoran ve gece kulüpleri, Akbük Koyu, Azmak Nehri ve Kadın Azmağı ile Muğla’nın cazibe merkezi.

Akyaka’da denize girilecek yerler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Akyaka’nın En İyi Plajları ve Koyları yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Akyaka’yı haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Related Post

Datça

Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçtiği, pek çok koyu bünyesinde barındıran Datça, tertemiz havası, Arnavut kaldırımları ve begonvilleriyle ünlü. Beldede, Knidos Antik Kenti, Kızlan Köyü, Gebekum, Kargı Koyu, Domuzbükü ve Palamutbükü mutlaka ziyaret edilmeli.

Datça’yı haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Fethiye

Eğer aradığınız şey huzur ise, Fethiye tam size göre. Fethiye, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Saklıkent Kanyonu, Kabak Koyu ve Faralya Köyü ile büyük şehirlerde arayıp da bulamadığınız huzuru sunuyor.

Binlerce yılda oluşan plajları, dünya çapında ünlü doğası ve doğa sporları imkânlarıyla Fethiye, Muğla’nın mutlaka ziyaret edilmesi gereken lokasyonlarından birisi.

Fethiye Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler rehberimizde Fethiye ve çevresi ile ilgili tüm detaylar mevcut!

Fethiye’yi haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Dalaman

Hızla akan sularda rafting yapmak, eşsiz deniz manzarasında antik kentleri gezmek, çam ağaçları arasında muhteşem koylarda denize girmek istiyorsanız eğer kesinlikle Dalaman’a gitmelisiniz.

Gökgemile, Sarsıla Koyu, Yaka Köyü, Dalaman Çayı, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden.

Dalaman’ı haritada görüntülemek için tıklayınız.

Milas

Tüm bu ilçelerden sonra Milas’tan bahsetmemek olmaz elbette.

Milas, antik kalıntıları, hareketli merkezi ve halılarıyla ünlü…

Augustus Tapınağı, Baltalıkapı, Gümüşkesen Anıtı, Çöllüoğlu Hanı, Milas’ın gezilip görülmesi gereken diğer yerleri arasında bulunuyor.

Milas’ı haritada görüntülemek için tıklayınız. 

Yunan Adaları

Ayrıca Muğla’nın çeşitli ilçelerinden Yunan Adaları’na kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir. Bu adaları ve nasıl gidilebileceğini En Kolay Ulaşılan Yunan Adaları yazımızdan okuyabilirsiniz.

Paylaş
Ezgi Opan

Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️