Avrupa Şehirlerinde Ücretsiz Yapabileceğiniz Şeyler

Avrupa Şehirlerinde Ücretsiz Yapabileceğiniz Şeyler

Avrupa’da gezilecek ve görülecek pek çok harika yer bulunuyor. Avrupa’yı keşfetmek için yola çıkmak istiyor fakat kur farkının seyahatiniz boyunca size engel olmasından çekiniyorsanız, sizin için harika bir liste hazırladık. Avrupa’da doyasıya gezebileceğiniz ve gezerken de ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz şeyleri listeledik.

Gittiğiniz ülkelerdeki yerlerin bazılarını ücretsiz olarak gezerek harika deneyimler yaşayabilir, böylece hangi ülkeye giderseniz gidin daha ekonomik bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Çeşitli Avrupa ülkelerinde ücretsiz yapabileceğiniz şeyleri merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

İşte Avrupa şehirlerinde ücretsiz yapabileceğiniz şeyler;

1) Louvre Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Louvre Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Paris’e doğru seyahate çıkmayı planlıyorsanız, bu etkileyici şehirde ücretsiz olarak yapabileceğiniz harika bir müze ziyareti önerimiz var. Paris’te bulunan ünlü Louvre Müzesi’ni ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir ve buradaki meşhur eserleri görebilirsiniz. Fakat ücretsiz bir şekilde Louvre Müzesi’nde gezebilmeniz için bazı şartlar bulunuyor.

Haftanın herhangi bir gününde ücretsiz olarak Louvre’a giriş yapabilmeniz için 26 yaşından küçük olmanız ya da öğretmen olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra 26 yaşından büyük ve öğretmen olmayanlar pazar günleri bu meşhur müzeyi ücretsiz şekilde gezebiliyorlar.

Fakat tabi ki pazar günleri müze oldukça kalabalık oluyor. Louvre Müzesi’ni gezmek için biraz kalabalığa katlanabilirim diyorsanız gezi listenize kesinlikle burayı da ekleyin. Paris’te yapabileceğiniz diğer ücretsiz etkinler içinse Paris’te Yapılacak Ücretsiz Aktiviteler yazımıza göz atabilirsiniz. 

2) Bruges’te Meryem Ana Kilisesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Bruges’te Meryem Ana Kilisesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Belçika’da bulunan Bruges’te gezebileceğiniz pek çok güzel destinasyon bulunuyor. Bu destinasyonlardan bazı ücretliyken bazıları ücretsiz. Şehirde herhangi bir ücret vermeden gezebileceğiniz noktalar arasında bizim size önerimiz Meryem Ana Kilisesi. Oldukça etkileyici bir mimariye sahip olan bu kilise Onze-Lieve-Vrouwekerk olarak da biliniyor. 

İnşası iki asırdan fazla süren bu ihtişamlı kilise Michelangelo’nun yaşamı boyunca İtalya dışında bir yere gönderilen tek eseri “Madonna ve Çocuk” gibi pek çok değerli sanatçının eserlerine de ev sahipliği yapıyor. Kiliseye giriş yılın her zamanında herkes için tamamen ücretsiz.

3) Nice’in Modern Sanat Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Nice’in Modern Sanat Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Fransa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Nice’te de ücretsiz olarak gezebilceğiniz çok güzel bir müze bulunuyor. Yves Klein ve Andy Warhol’un koleksiyonlarına ev sahipliği yapan MAMAC yani Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, Nice şehir merkezine sadece 10 dakikalık bir mesafede bulunuyor. 2008 yılına kadar ücretli olarak giriş yapılan bu müze daha sonra tamamen ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Oldukça değerli modern sanat eserlerinin bulunduğu müzenin binasındaki teras ise en az müzenin kendisi kadar meşhur. Müzenin çatı bölümünden şehrin harika manzarasını kesinlikle görmenizi öneriyoruz.

4) Prag Kalesi’nin Arazisinde Yürüyüş Yapabilirsiniz

Prag Kalesi’nin Arazisinde Yürüyüş Yapabilirsiniz

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, mimarisi ile dikkat çekiyor. Pek çok güzel gezilecek yeri de olan Prag’ta kesinlikle görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Prag Kalesi. Mimarisi ve tarihi ile Prag’a giden her turistin en azından önünden geçtiği bu kalenin bazı bölümlerini ziyaret etmek ücretli. Fakat Prag’ta bulunan ve 70.000 m² gibi oldukça geniş bir alanı bulunan bu kalenin arazisinde yürüyüş yapabilirsiniz. Oldukça keyifli olabilecek bu yürüyüşte etkileyici bir mimariye sahip kaleyi inceleme fırsatı da bulabilirsiniz. Ayrıca Prag Kalesi’nin arazisinde çok güzel fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Prag’ta herhangi bir ücret harcamadan yapabileceğiniz farklı şeyler de bulunuyor;

  • Çek Müzik Müzesi, Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi, Kampa Müzesi ve Ulusal Müze gibi müzeleri belirli günlerde herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz. Bu müzelerin ücretsiz günlerini öğrenmek için seyahatinizden önce müzelerin resmi sitelerine bakabilirsiniz.
  • Prag’ta her yıl yapılan Bohemia Caz Festivali’ne ücretsiz olarak katılım sağlayabilirsiniz. 2006’dan beri yapılan bu etkinlik tamamen ücretsiz. Her yıl tarihlerinde değişiklik olduğu için seyahatinizi bu festivale denk getirmek ve Prag şehrinin etkileyici atmosferinde keyifli bir festivale katılmak istiyorsanız önceden festivalin resmi sayfasını takip etmenizi öneriyoruz.
  • Son olarak Prag şehrini daha ayrıntılı bir şekilde tanımak için şehirde yapılan ücretsiz yürüyüş turlarına da katılabilirsiniz.

5) Budapeşte’de Balıkçı Tabyası Üzerinde Yürüyüş Yapabilirsiniz

Budapeşte’de Balıkçı Tabyası Üzerinde Yürüyüş Yapabilirsiniz

Budapeşte, Avrupa’nın en popüler şehirleri arasında bulunuyor. Lezzetleri, kültürü, tarihi ve mimarisi ile görülmeye değer Avrupa şehirleri arasında bulunan Budapeşte’de gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz yerler arasında ise Balıkçı Tabyası bulunuyor. Oldukça meşhur bir alan olan Balıkçı Tabyası, şehri izleyebileceğiniz alanlardan bir tanesi. Harika bir manzaraya sahip olan Balıkçı Tabyası’nda kısa bir yürüyüş yapabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Budapeşte’de ücretsiz yapabileceğiniz birkaç şey daha bulunuyor. Bunlardan en popüler olanları yine harika bir manzaraya şahitlik edebileceğiniz Castel Hill’e çıkmak. Buraya çıkmak için yaklaşık 1 km’lik bir yol kat etmeniz lazım. Fakat buna değeceğine emin olabilirsiniz. Budapeşte’de ücretsiz yapabileceğiniz bir diğer şey ise her sabah saat 10.00’da ve öğleden sonra 14.30’da olmak üzere iki farklı temada gerçekleşen ücretsiz yürüyüş turlarına katılmak. Böylece hem şehri daha iyi tanıyabilir hem de en popüler yapıların tarihlerini ve hikayelerini öğrenebilirsiniz. 

6) Frankfurt Sanat Galerilerini Keşfedin

Frankfurt Sanat Galerilerini Keşfedin

Frankfurt’ta seyahatinizde ücretsiz olarak gezebileceğiniz; Galerie Maure, Galerie Schuster ve Galerie Raphael olmak üzere üç adet harika sanat galerisi bulunuyor. Galerileri gezerken acele etmenize ya da herhangi bir günü beklemenize gerek yok. Bu galeriler sanatseverlerin sanatla daha rahat buluşabilmeleri için herkese her zaman için ücretsiz. 

7) İsviçre’deki Brienz Gölü’nde Vakit Geçirebilirsiniz

İsviçre’deki Brienz Gölü’nde Vakit Geçirebilirsiniz

İsviçre, pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri ise ziyaretçilerin ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri Brienz Gölü. 9 mil uzunluğundaki bu harika göl İnterlaken yakınlarında bulunuyor. Ulaşım için otobüs kullanmanız gerekiyor fakat yolculuğunuz oldukça kısa sürüyor. İnterlaken’den kolayca ulaşabildiğiniz bu gölün etrafındaki dağlar ve diğer doğal güzellikler sizi ilk bakışta etkileyecek. Eğer yakında İsviçre’nin bu bölgesine bir yolculuk planı yapıyorsanız ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz bu harika rotayı gezi rehberinize eklemenizi öneriyoruz. 

Related Post

Ayrıca İnterlaken Ziyaretçi Kartı alırsanız Brienz Gölü’ne gitmek için bineceğiniz otobüs için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. 

8) Münih’te Glockenspiel Gösterisini İzleyebilirsiniz

Münih’te Glockenspiel Gösterisini İzleyebilirsiniz

Almanya’nın en etkileyici şehirlerinden biri olan Münih, sokakları, müzeleri ve tarihi binaları ile oldukça hoş gözüken bir şehir. Bu şehri gezerken ücretsiz olarak yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Şehirdeki ücretsiz etkinliklerin başında ise Glockenspiel Gösterisi’ni izlemek geliyor. 

Şehrin en merkezi yeri ve en önemli meydanlarından biri olan Marienplatz’da bulunan Yeni Belediye Binası’nda gerçekleşen bu gösteri günde iki kez yapılıyor ve 15 dakika kadar sürüyor. Gösteri yerel bir dans olan “Cooper’s Dance” rutininden oluşuyor. Bu etkinliğin asıl ilgi çekici yanı ise şovu 32 tane gerçek boyutlu kuklanın yapması. Glockenspiel Gösterisi her gün saat 11 civarlarında ve öğlen saatlerinde yapılıyor. Bu gösteriyi izlemek için meydana gelen ziyaretçiler ise büyük bir keyifle bu ilginç gösteriyi izliyor. 

Bu gösterinin yanı sıra Münih’te ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz şeyler arasında sörf yapmak, Englischer Garten adındaki oldukça büyük bir park olan doğal alanda piknik gibi çeşitli aktiviteler yaparak zaman geçirmek, harika bir işçilik ile inşa edilmiş ve etkileyici bir manzaraya sahip St Peter Kilisesi’ni ziyaret etmek gibi aktiviteler bulunuyor.

9) Londra’da Thames Nehri Boyunca Gezebilirsiniz

Londra’da Thames Nehri Boyunca Gezebilirsiniz

İngiltere’nin en çok ziyaret edilen ve en popüler şehirlerinden bir tanesi olan Londra’da da ücretsiz olarak yapabileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Bunların başında ise Thames Nehri’ni görmek ve bu meşhur nehir boyunca keyifli bir yürüyüş yapmak bulunuyor. Burada yapacağınız yürüyüşe Londra Kulesi’nden başlayabilirsiniz. Böylece Londra’nın en meşhur yerlerinden birini de görmüş olursunuz. Thames Nehri boyunca yürürken yapabileceğiniz şeyler arasından Tate Modern Müzesi’ni ve Westminster Köprüsü’nü gezebilir, açık hava kitap pazarını ziyaret edebilirsiniz. 

İngiltere’de ücretsiz yapabileceğiniz birkaç etkinlik daha bulunuyor;

  • Pek çok Avrupa şehrinde bulunan ücretsiz şehir turları Londra’da da bulunuyor. Londra’yı öğrenerek gezmek istiyorsanız bu etkinliklerden birine katılabilirsiniz.
  • Londra’da ücretsiz olarak gezebileceğiniz 30’dan fazla müze var. Bu müzeler arasında British Museum, Doğal Tarih Müzesi, Victoria & Albert Müzesi ve National Gallery gibi meşhur ve önemli müzeler bulunuyor. Fakat müzelere gitmeden önce dikkat etmeniz gereken bir nokta bulunuyor. Çoğu müze için önceden online olarak randevu almanız gerekiyor. Aksi takdirde müzelere girmeniz mümkün değil.
  • Kraliyet Opera Binası’nda her gün saat 13.00’te ücretsiz konserler veriliyor. Bu konserlere katılmak istiyorsanız sabah saatlerinde opera binasına giderek dağıtılan biletlerden ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz. Fakat geç saatlere kalırsanız biletler tükenmiş oluyor.

10) Vatikan Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Vatikan Müzesi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Vatikan, Roma Piskoposu tarafından yönetilen küçük bir şehir devleti. Oldukça etkileyici bir mimariye, heykel, tablo ve eserlere sahip olan Vatikan’da ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz bütün şeyler için burada pazar günleri bulunmanız gerekiyor. Pazar günleri ücretsiz olarak gezebileceğiniz yerler arasında Vatikan Müzesi bulunuyor. Oldukça meşhur ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri olan bu müze pazar günleri dışında ücretli. Ayrıca pazar günleri saat 09:00-14:00 saatleri arasında Aziz Petrus Bazilikası ve Sistina Şapeli’ni de ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. 

Ek olarak Vatikan ve Roma arasında çok kısa bir yol olduğu için Roma seyahatiniz sırasında Vatikan’a gidebilir ve bir gününüzü dünyanın bu en küçük ülkesine ayırabilirsiniz. 

11) Roma’da Aşk Çeşmesi’nde Dilek Dileyin

Roma’da Aşk Çeşmesi’nde Dilek Dileyin

Roma’da ücretsiz olarak yapabileceğiniz en güzel şeylerden bir tanesi Fontana di Trevi yani Aşk Çeşmesi’ni ziyaret etmek. Çeşmenin harika mimarisinin yanı sıra buraya gelen herkes için gelenek olmuş olan çeşmeye para atarak dilek dileme geleneğini de sürdürebilir ve dilek hakkınızı kullanabilirsiniz. Ama tabi ki Aşk Çeşmesi’nin ziyaretçisinin her mevsimde bol olduğunu unutmamanızda fayda var. Buraya gittiğinizde dilek tutmak ve güzel birkaç fotoğraf çekebilmek için bir süre beklemeniz gerekebilir. 

Roma’da yapabileceğiniz birkaç ücretsiz etkinlik daha bulunuyor;

  • Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan biri olan ve M.S. 80 yılında inşası tamamlanan Kolezyum, her ayın ilk pazar günü ücretsiz bir şekilde ziyarete açılıyor. Roma tatilini herhangi bir ayın ilk pazar gününü kapsayacak şekilde planladıysanız bu fırsat kaçırmayın deriz.
  • Roma’da her ayın ilk pazar günü tamamen ziyaret ücretsiz olarak açılan yerlerden biri de Venedik Sarayı Ulusal Müzesi. Bu müzeyi 09.30-18.30 saatleri arasında gezebilir ve ayrıntılı bilgi için resmi web sitesini inceleyebilirsiniz. Ek olarak Roma’da bulunan diğer pek çok müzeye de her ayın ilk pazar günü ücretsiz şekilde gidebilirsiniz.
  • İspanyol Merdivenleri ya da Piazza di Spagna, Roma’da gün batımını izleyebileceğiniz harika yerler arasında bulunuyor. Üstelik buranın keyfini çıkarmak tamamen ücretsiz.

12) Berlin’de Doğu Yakası Galerisi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Berlin’de Doğu Yakası Galerisi’ni Ziyaret Edebilirsiniz

Berlin denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Doğu Yakası Galerisi, Berlin’de ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Meşhur Berlin Duvarı’nın en iyi korunmuş bölümlerinden birinde kurulmuş olan bu galeri dünyanın en ünlü galerilerinden birisi. Yaklaşık 1,3 km uzunluğundaki bu galeride yaklaşık 106 uluslararası sanatçının eserlerini görebilirsiniz. 

Berlin’de ücretsiz olarak yapabileceğiniz diğer şeyler arasında Müttefik Müzesi, Sachsenhausen Anıt ve Müzesi, Tuhaflıklar Müzesi ve Kunstraum Kreuzberg/ Bethanien gibi müzeleri gezmek bulunuyor. Hackescher Markt’taki sanat galerilerini ziyaret etmek, Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi’ni görmek ve çarşamba günleri A-Trane ve B-Flat’te caz konserlerine katılmak gibi etkinlikler de Berlin’de yapabileceğiniz ücretsiz şeyler arasında bulunuyor. 

13) Madrid Müzelerini Keşfedebilirsiniz

Madrid Müzelerini Keşfedebilirsiniz

İspanya’nın en ünlü şehirlerinden olan Madrid’de yapabileceğiniz pek çok etkinlik dışında gezebileceğiniz bir o kadar da lokasyon bulunuyor. Bu etkileyici şehirde ücretsiz olarak gezebileceğiniz iki adet müze bulunuyor. 

Şehrin en meşhur yerlerinden olan ulusal sanat müzesi Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía’yı cumartesi günleri saat 14.30’dan sonra ve pazar günleri tam gün ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Bunun yanı sıra tablo ve heykellerin bulunduğu ünlü bir müze ve sanat galerisi olan Prado Müzesi’ni, sadece pazar günleri ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.