Edirne Kamp Alanları: Huzurlu ve Keyifli 11 Kamp Yeri

Edirne Kamp Alanları: Huzurlu ve Keyifli 11 Kamp Yeri

Nerelere kamp için çadır kurulur?

Türkiye’de ormanlık alanlar, göl ve nehir kenarları, deniz kıyıları, milli parklar ve özel kamp alanları gibi noktalarda kamp için çadır kurabilirsiniz. 

Çadır kurmak için izin gerekir mi?

Kamp alanı olarak geçmeyen ya da içinde kamp alanı bulundurmayan, halka açık olan plaj ve orman gibi alanlarda çadır kurmak için izin gerekebiliyor. 

Çadır kampı için neler gerekli?

Çadır kampı için gerekli olan eşyalar arasında; çadır, uyku tulumu, mat, kamp ocağı, fener, ilk yardım çantası, yedek giysi, yiyecek ve su bulunuyor. 


Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’ye yakın konumlarda bulunuyor. Ayrıca İstanbul’a da oldukça yakın olan Edirne’nin Yunanistan ve Bulgaristan’a da sınırı bulunuyor. Pek çok farklı ulaşım aracı seçeneği ile ulaşabileceğiniz Edirne’de tarihi bir gezinin yanı sıra doğada yapılacak çeşitli aktiviteleri de yapabilirsiniz.  

Bu aktivitelerin arasından en çok öne çıkanı ise kamp oluyor. Macera ve seyahati yan yana getiren kamp, 7’den 70’e herkesin hoşuna gidebilecek keyifli bir aktivite. Edirne’de ise kamp yapmak isteyenler için çeşitli kamp alanı seçenekleri bulunuyor. Tamamen ağaçların arasında ya da denize yakın bir konumda, nerede kamp yapmak isterseniz isteyin Edirne’de kendinize uygun bir kamp alanı bulabilirsiniz.

İşte sizler için seçtiğimiz 11 Edirne Kamp Alanı;

1) Erikli Kamp Alanı

Erikli Kamp Alanı

Edirne’de kamp denilince ilk akla gelen yerler arasındaki ve Saros Körfezi’ne kıyısı olan Erikli Kamp Alanı özellikle sıcak yaz aylarında kamp yapmak için ideal bir nokta. Edirne’nin Keşan ilçesinde konumlanan kamp alanı, hem deniz hem de kamp tatili için tercih edebileceğiniz bir lokasyon.

Erikli Kamp Alanı’nda rahat bir şekilde kamp yapabilmenizi sağlayan çeşitli olanaklar bulunuyor. Kamp alanında duş, WC, Wi-Fi ve her çadıra özel priz bulunuyor. Bu olanakların yanı sıra Erikli Kamp Alanı’nda bulunan kamelya, masa ve sandalyeler ile alanda rahat ve keyifli vakit de geçirebiliyorsunuz. Kamp alanında aracınızı bırakabileceğiniz bir otopark da var. 

Erikli Kamp Alanı’nda kendi çadırınızı kurabilir ya da çadır kiralayabilirsiniz. Bu iki hizmetin farklı ücretleri bulunuyor ve aydan aya değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden gitmeden önce kamp alanı resmi sayfasına bakmanızda fayda var. Ayrıca otopark kullanımı için de günlük 100 TL ücret talep ediliyor. 

Dehan’ın notu: Bu alanda kamp yaparken güneşin batışını ve doğuşunu izlemek için Saros Körfezi’ne gidebilir ayrıca körfezde dalış yapabilirsiniz. 

Erikli Kamp Alanı konumu

2) İtalyan Koyu Kamp Alanı

İtalyan Koyu Kamp Alanı

Denize sıfır bir konumu olan Edirne kamp alanlarından bir tanesi de İtalyan Koyu Kamp Alanı. Erikli Kamp Alanı gibi burası da Edirne’nin Keşan ilçesinde konumlanıyor. Yazın denize girmek, aynı zamanda da şehir gürültüsünden uzakta olduğunuz bir kamp deneyimi yaşamak için İtalyan Koyu’na doğru yola çıkabilirsiniz. 

Yeşilin ve mavinin birleştiği bir noktada konumlanmış olan İtalyan Koyu Kamp Alanı, sizlere kamp yaptığınız süre boyunca harika bir gün batımı manzarası sunuyor. Bunun yanı sıra kamp alanında tuvalet, duş, internet, büfe ve elektrik gibi imkanlar bulunmuyor. Bu yüzden kamp süresince ihtiyacınız olan eşyaları yanınızda getirmeniz gerekiyor. 

İtalyan Koyu’nda kamp yapmak yakın zamana kadar ücretsiz olsa da artık kamp için ücret alınıyor. İtalyan Koyu Kamp Alanı’nda çadır başına 300 TL ödemeniz gerekiyor. 

İtalyan Koyu Kamp Alanı konumu

3) Gökçetepe Kamp Alanı

Gökçetepe Kamp Alanı

Keşan, Saros Körfezi kıyısında konumlanan harika manzaralı ve denize yakın bir başka kamp alanı seçeneği ise Gökçetepe Kamp Alanı. Edirne’deki en popüler kamp destinasyonlarından biri olan Gökçetepe Kamp Alanı, ilk kez kamp yapacaklar dahil herkesin keyifli bir deneyim yaşayabileceği bir alan. 

Alanda rahat bir şekilde konaklama yapabilmeniz için çeşitli olanaklar bulunuyor. Bu olanaklar arasında tuvalet, duş ve elektrik yer alıyor. Ek olarak kamp sırasında doğanın içinde daha rahat bir şekilde vakit geçirebilmeniz için alanda kamelyalar, masa ve sandalyeler de kullanımınıza sunuluyor. Çadır yerine biraz daha konforlu bir seçenek ararsanız da parkın içinde kiralayabileceğiniz bungalovlar bulunuyor. 

Gökçetepe Kamp Alanı’nda konaklama için günlük çadır başına 200 TL alınıyor. Bu fiyat günübirlik ziyaretlerde değişiklik gösteriyor. Ayrıca en güncel bungalov fiyatları için de alandaki görevlileri arayarak bilgi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede karavan ile de konaklama yapılabiliyor. 1 – 3 kişinin konakladığı bir karavan için günlük 750 TL ödemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra binek araba girişleri ve otopark kullanımı için günlük ödeme tutarı 150 TL olarak belirlenmiş. 

Dehan’ın notu: Gökçetepe Kamp Alanı’ndaki bungalovlarda konaklamayı planlıyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız iyi bir fikir olabilir. Çünkü özellikle yaz aylarında bu noktalarda yoğunluk oluyor ve boş bungalov bulmanız zorlaşıyor. 

Gökçetepe Kamp Alanı konumu

4) Dama Kamp Alanı

Dama Kamp Alanı

Dama Kamp Alanı, Enez’de konumlanıyor. Kamp için en ideal yerler arasında bulunan Enez’de bulunan Dama Kamp Alanı, Saroz Körfezi’ne olan yakınlığı ile dikkat çekiyor. Hem sahile yakın oluşu hem de doğanın içinde bulunması ile sizlere dolu dolu ama aynı zamanda sakin bir tatil geçirme fırsatı sunuyor. 

Dama Kamp Alanı’nda kamp yaparken hem eğlenebilir hem de alanda sunulan olanaklardan yararlanabilirsiniz. Dama Kamp Alanı bünyesinde WC, duş, aydınlatma ve şarj amaçlı kullanım için elektrik olanaklarının yanında barbekü ızgaraları, teras, bahçe ve restoran gibi imkanlar da sağlıyor. Ek olarak burada konaklarken mangal yakabilir ve tüp kullanabilirsiniz.

Dama Kamp Alanı’nda çadır kurmanın maliyeti çadırda konaklayacak kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. Alanda kendi çadırınızda tek kişi konaklarsanız günlük  350 TL, iki kişi konaklarsanız 600 TL ve 3 kişi konaklarsanız 900 TL ücret ödemeniz gerekiyor. 

Dehan’ın notu: Dama Kamp Alanı’nda piknik yaparken eğlenmek ve farklı bir deneyim yaşamak için alanda bulunan trekking parkuruna gidebilir ve burada macera dolu anlar yaşayabilirsiniz.  

Dama Kamp Alanı konumu

Related Post

5) Gala Gölü Kamp Alanı

Gala Gölü Kamp Alanı

Edirne’nin Enez ilçesinde bulunan bir başka kamp alanı ise Gala Gölü Kamp Alanı. Enez ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda olan Gala Gölü Kamp Alanı, Gala Gölü Milli Parkı’nın içinde yer alıyor. Harika bir doğanın ve gölün yakınında kamp yapmak isterseniz rotanızı buraya doğru çevirebilirsiniz. 

Gala Gölü Kamp Alanı’nda çok detaylı hizmet ve olanaklar olmasa da temel ihtiyaca yönelik olanaklar bulunuyor. Gala Gölü Kamp Alanı’nda kamp ve su gibi olanaklara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede kamp yaparken kuş gözlemi ve yürüyüş gibi keyifli aktiviteler yapabilirsiniz.

Bölgede kamp yapmanın ücreti net olmasa dahi, bölgede çadır kurmanın ortalama ücreti 150 TL ile 250 TL arasında değişiklik gösteriyor. 

Gala Gölü Kamp Alanı konumu

6) Enez Kamp Alanı

Enez Kamp Alanı

Edirne Enez’de bulunan, Enez Kamp Alanı, Saros Körfezine yakın kamp alanlarından bir tanesi. Kamp yaparken hem denize hem de şehre yakın olmak isterseniz buraya gitmeyi tercih edebilirsiniz. Burada kamp yaparken hem doğanın ve denizin tadını çıkarabilir hem de tarihi yerleri gezebilirsiniz. 

Enez Kamp Alanı’nda kamp deneyiminizi kolaylaştıracak çeşitli olanaklar bulunuyor. Alanda WC, duş, elektrik, barbekü ve restoran bulunuyor. Tamamen doğanın içinde olduğunuz bu alanda buzdolabı kiralama gibi bir olanağınız da var. Bu olanakları ile Enez Kamp Alanı, özellikle uzun süreli çadır konaklaması yapmayı düşünüyorsanız tercih edebileceğiniz bir seçenek.  

Enez Kamp Alanı konaklama ücretleri dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Bu yüzden gitmeden önce alandaki görevlileri arayabilir ve güncel bilgi alabilirsiniz. Enez Kamp Alanı’nda 4 – 6 yaş arası çocuklar %50 indirimle ve 0 – 3 yaş arası çocuklar ise ücretsiz bir şekilde konaklayabiliyorlar.

Enez Kamp Alanı konumu

7) İbrice Limanı Kamp Alanı

İbrice Limanı Kamp Alanı

Edirne Keşan ilçesinde konumlanan İbrice Limanı Kamp Alanı, sahil kenarında bulunan kamp alanları arasında yer alıyor. Kamp alanına ulaşmak için Mecidiye – Keşan arasında sefer yapan servislere ya da minibüslere binebilirsiniz. 

Sahil kenarındaki lokasyonu ile huzurlu bir konaklama deneyimi sunan İbrice Limanı Kamp Alanı’nda temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak olanaklar bulunuyor. Tuvalet, elektrik, su ve yürüyüş parkurları olan İbrice Limanı Kamp Alanı’nda eğlenmek için tüplü dalış gibi çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.

İbrice Limanı Kamp Alanı’nda ek herhangi bir ücret ödemeden çadır kurabilirsiniz. Oldukça geniş bir alana yayılmış bu doğal alanda çadırınızı istediğiniz yere kurabilir ve ücretsiz bir şekilde kamp yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

İbrice Limanı Kamp Alanı konumu

8) Uzunkum Plajı Kamp Alanı

Uzunkum Plajı Kamp Alanı

Doğal güzellikler ile çevrelenmiş Uzunkum Plajı Kamp Alanı, Edirne’nin Enez ilçesinde bulunuyor. Saroz Körfezi’ne kıyısı bulunan Uzunkum Plajı Kamp Alanı bölgedeki en keyifli kamp alanları arasında yerini alıyor.

Uzunkum Plajı Kamp Alanı’nda kamp yaparken elektrik, WC ve duş gibi ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ayrıca bölgede bulunan restoran ve kafeler sayesinde yeme – içme gibi ihtiyaçlarınız için de seçenekler bulabilirsiniz. Uzunkum Plajı Kamp Alanı’nda kamp yaparken alanın denize oldukça yakın konumu plajda keyifli vakit geçirebilmenizi de sağlıyor.

Uzunkum Plajı Kamp Alanı’nda ücretlendirme çadır, çadırda kalacak kişi sayısı ve konaklama yapılacak gün üzerinden hesaplanıyor. Fakat ücretler dönemsel olarak değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden bölge görevlileri ile önceden iletişime geçerek güncel fiyatları öğrenebilirsiniz.

Uzunkum Plajı Kamp Alanı konumu

9) Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı

Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı

Edirne şehir merkezine yakın bir konumda yer alan Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı, şehir merkezinden uzaklaşmadan kamp yapma imkanı sunuyor. Doğa ile iç içe bir kamp deneyimi yaşamak ama merkezi konumlardan çok da uzaklaşmamak istiyorsanız Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı size oldukça uygun bir seçenek olabilir.

Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı’nda ihtiyaç duyabileceğiniz olanaklar bulunuyor. Tuvalet, duş ve elektrik gibi olanaklara kamp sırasında kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında kamp alanında yürüyüş parkuru, çocuk oyun parkı ve piknik alanları da bulunuyor. 

Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı’na ücretsiz olarak giriş yaparak kamp yapabilirsiniz. Fakat yaz aylarında buraya günübirlik ve piknik için gelenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu hatırlatalım. Bundan dolayı alan yaz ayları boyunca biraz yoğun ve gürültülü olabilir.

Edirne Kent Ormanı Kamp Alanı konumu

10) Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı

Saros Körfezi kıyısında konumlanan bir diğer kamp alanı ise Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı. Edirne, Keşan’da bulunan Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı 13,1 hektarlık alanı ile oldukça geniş bir bölgeyi kapsıyor. Doğanın tamamen içinde sakin ve huzurlu bir kamp tatili için Edirne’de bulunan en güzel noktalar arasında da yerini almayı hak ediyor. Ayrıca şehir merkezine yakın konumu ile Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı, sizlere çeşitli olanaklar sunarak kamp deneyiminizi daha keyifli hale getiriyor. Bu alanda kamp yaparken su, tuvalet, duş ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Ek olarak Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı’nda çocuk parkı, yürüyüş ve oyun alanları bulunuyor. 

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı’nda kamp yapmak için 1 ünite çadır yeri günlük 200 TL ve 1 ünite karavan yeri günlük 300 TL olarak belirlenmiş. Çadır ve karavanlarda 4 kişi ve üzeri kalımlarda fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. 

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı konumu

11) Vakıf Sahil Kampı

Vakıf Sahil Kampı

Edirne’nin sahilde yer alan bir başka kamp alanı ise Vakıf Sahil Kampı. Vakıf Köyü’nün sahilinde kurulmuş bu kamp alanı denize sıfır bir kamp deneyimi yaşama fırsatı sunuyor. Yaz ayları için oldukça güzel bir konumu olan Vakıf Sahil Kampı, deniz tatili yapmak için de keyifli bir nokta.

Vakıf Sahil Kampı, kamp süresince sizlere çeşitli olanaklar sunuyor. Kamp alanında tuvalet, duş ve şezlong gibi çeşitli istek ve ihtiyaçlarınıza kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Doğa ile iç içe ve sakin birkaç gün geçirmek için ideal olan bu kamp alanında kamp yaparken, alanın yakınında yiyecek ve içecek alabileceğiniz çeşitli restoran ve kafeler de bulabilirsiniz. 

Vakıf Sahil Kampı’nda kamp yapmak ücretsizdir. Çadırınız ve gerekli eşyalarınız ile alana gelerek istediğiniz ve müsait olan bir yerde çadırınızı kurabilirsiniz. Kamp için ekonomik bir seçenek arayışı içindeyseniz Vakıf Sahil Kampı tam size göre olabilir. 

 Vakıf Sahil Kampı konumu

Paylaş
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.