Kategoriler ListelerYurt İçi

Türkiye’nin En Popüler 15 Kamp Alanı

Türkiye’nin En Popüler 15 Kamp Alanı

Doğada huzurlu bir kaçamak için yapabileceğiniz en keyifli etkinliklerden bir tanesi kampa gitmek. İsterseniz birkaç günlük bir kaçamak isterseniz de uzun süreli bir macera için Türkiye’de tercih edebileceğiniz pek çok farklı kamp alanı bulunuyor. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ve yılın neredeyse her zamanında kampseverler tarafından ziyaret edilen en popüler alanları sizler için derledik. Kamp planlarınızı yaparken Türkiye’nin en popüler kamp alanları arasından lokasyon seçebilir ve keyifli bir maceraya atılabilirsiniz. 

İşte Türkiye’nin en popüler 15 kamp alanı;

1) Kaz Dağları, Çanakkale

Kaz Dağları

Kaz Dağları, Türkiye’nin en güzel doğal alanlarından bir tanesi. Kaz Dağları, doğa yürüyüşü ve kamp gibi etkinlikler için ise en sık tercih edilen rotalar arasında yerini alıyor. Doğası ile herkesi büyüleyen Çanakkale’nin bu harika bölgesinde kamp yapabileceğiniz pek çok alan bulunuyor. İsterseniz kamp yapmak için uygun olan bir alanda kendiniz çadır kurabilir isterseniz de özel bir işletmenin alanında kamp yapabilirsiniz.

Bu bölgede doğaya saygılı pek çok kamp işletmesi misafirlerini bekliyor. Fakat hem işletme olmayan kamp alanlarında hem de işletme olan alanlarda telefon çekmemesi gibi durumlar yaşanabiliyor. Kaz Dağları’na kamp yapmaya giderken bu durumların olabileceğini göz önünde bulundurmanız ve yakın çevrenizi durum ile ilgili bilgilendirmeniz iyi olabilir.

2) Yazılı Kanyon, Isparta

Yazılı Kanyon, Isparta

Türkiye’nin en popüler kamp alanlarından bir tanesi ise Isparta’da bulunuyor. Gülleri ile meşhur olan Isparta özellikle bahar ve yaz aylarında kampseverleri Yazılı Kanyon’da ağırlıyor. Çok güzel bir doğası olan Yazılı Kanyon, kamp esnasında kendi yemek yapmak istemeyen kişilere büyük bir kolaylık sağlıyor. Alan içerisinde bulunan küçük işletmeler ve balık çiftlikleri ziyaretçilere pratik bir seçenek sunuyor. Bu küçük işletmeler genellikle kendin pişir kendin ye sistemi ile çalışıyorlar.

Yazılı Kanyon’da kamp yaparken doğa yürüyüşlerine çıkabilir, alanda bulunan tarihi yazıtları ziyaret edebilir ve köprüleri keşfedebilirsiniz. Yaz aylarında bu bölgede kamp yaparsanız yüzebileceğiniz güzel alanlar da bulmanız mümkün.

3) Köprülü Kanyon, Antalya

Köprülü Kanyon, Antalya

Antalya, Türkiye’de tatil denince ilk akla gelen yerlerden biri. Genellikle her şey dahil otelleri ve tatil köyleri ile meşhur olan Antalya’da kamp yapmak için de harika bölgeler bulunuyor. Bu güzel bölgelerden bir tanesi ise Köprülü Kanyon. Oldukça çeşitli bir bitki örtüsüne sahip olan Köprülü Kanyon, harika manzaraları ile her göreni büyülüyor.

İster karavanınız isterseniz de çadırınız ile kamp yapabileceğiniz alanların bulunduğu Köprülü Kanyon’da konaklarken Selge Antik Kenti, Beşkonak Köyü ve Altınyaka Köyü gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. İsterseniz bütün bu alanlarda birkaç günlük kamp planları yapabilir ve seyahatiniz boyunca Antalya’nın farklı kamp alanlarını deneyimleyebilirsiniz.

4) Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Kamp denilince ilk akla gelen yerlerden biri Yedigöller Milli Parkı. Bolu’da bulunan Yedigöller Milli Parkı, özellikle Bolu ve çevre illerde yaşayanlar arasında oldukça popüler. Yedi farklı gölü bünyesinde barındıran bu alan, sizlere ister göl kenarında isterseniz de daha iç kesimlerinde kamp yapabilme fırsatı sunuyor. 

Kış ayları hariç her mevsimde keyifli bir kamp yapabileceğiniz Yedigöller Milli Parkı, dönem dönem oldukça kalabalık olabiliyor. Gençlerden ailelere kadar herkesin kamp için tercih ettiği bu alanda kamp yaparken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Kamp için rotanızı Yedigöller Milli Parkı’na çevircekseniz Yedigöller’de Kamp Yapacakların Bilmesi Gerekenler yazımızı okuyabilirsiniz.

5) Adrasan, Antalya

Adrasan, Antalya

Antalya’nın denizi en güzel olan bölgelerinden olan Adrasan, deniz tatilinin yanı sıra kamp tatili yapmak için de oldukça uygun. Olimpos’a çok yakın olan bu bölgede kamp yaparken Olimpos dahil pek çok turistik bölgeyi keşfedebilirsiniz. 

Sahile yakın konumda bulunan kamp alanlarından birine çadırınızı kurarak hem güneşlenebilir hem de Adrasan denizinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

6) Aydos Ormanı, İstanbul

Aydos Ormanı, İstanbul

Kamp yapmak için seçebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi ise İstanbul’da bulunuyor. Özellikle İstanbul’da yaşayan kampseverlerin sıklıkla tercih ettiği Aydos Ormanı, sınırları içinde oldukça önemli bir baraj olan Ömerli Barajı’nı bulunduruyor. Kamp yapmak için çok uygun bir alan olan Aydos Ormanı, Esenlice Köyü’nde bulunuyor. İstanbul’un merkezi bölgeleri ile arasında ortalama 70 km’lik bir mesafe bulunuyor.

Aydos Ormanı’nında doğa yürüyüşü yapabilir, farklı kuşları gözlemleyebilir ve doğaya yakın olmanın dinlendirici etkisini hissedebilirsiniz. İstanbul’un dışına çıkmadan doğanın içinde bir kaçamak yapmak istiyorsanız Aydos Ormanı size en uygun rota olabilir.

7) Bozcaarmut Göleti, Bilecik

Bozcaarmut Göleti, Bilecik

İstanbul’a yakın kamp alanlarından biri olan Bozcaarmut Göleti, özellikle hafta sonu kaçamağı yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir bölge. Göl kenarında yürüyüş yapabileceğiniz ve kamp yapmanın tadını çıkarabileceğiniz Bozcaarmut Göleti özellikle ilkbahar ve yaz ayları için ideal bir lokasyon. 

Related Post

8) İğneada, Kırklareli

İğneada, Kırklareli

Yine İstanbul’a yakın konumda bulunan kamp alanlarından bir tanesiyle devam ediyoruz. Kırklareli’nde bulunan İğneada, Longoz Ormanları ile oldukça meşhur. Burada günübirlik gezmek ve vakit geçirmek oldukça keyifli olsa da kamp yapmanın keyfi bir başka diyebiliriz. 

Oldukça büyüleyici bir doğayla çevrelenmiş İğneada‘da kamp yaparken doğa yürüyüşü, su sporları ve ATV gezileri gibi çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Bu etkinliklerin yanı sıra kuşların hoş cıvıltısı ile dinlenebilir ve temiz hava ile ciğerlerinizin adeta bayram yapmasını sağlayabilirsiniz.

9) Kelebekler Vadisi, Fethiye

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Fethiye, denizi ve doğası ile sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünya genelinde oldukça ilgi gören bir lokasyon. Kelebekler Vadisi ise Fethiye’nin en meşhur alanları arasında bulunan ve Fethiye’ye her gidenin kesinlikle ziyaret etmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kamp için ulaşımı biraz zor olsa da bu zorluğa değeceğine emin olabilirsiniz. Çoğu zaman oldukça sakin olan bu lokasyon sizlere deniz tatili yapma ve Fethiye’de bulunan eşsiz doğayı keşfetme fırsatı sunuyor. 

10) Kaçkarlar, Rize

Kaçkarlar, Rize

Oksijeni daha yüksek bir konumda kamp yapmak istiyorsanız rotanızı Karadeniz’e çevirebilirsiniz. Karadeniz’in en popüler kamp rotalarından biri ise Kaçkarlar. Rize’de bulunan Kaçkarlar, oldukça heybetli bir dağ olmasının yanında doğasıyla da her ziyaretçisini derinden etkiliyor. 

Hem ciğerlerinizi hem de gözlerinizi bayram ettirecek bu rotaya yaz aylarında gitmenizi öneriyoruz. Oldukça yüksek rakıma sahip olan Kaçkarlar, Karadeniz’in sert havası ile birleşince ortaya kamp için fazla serin bir hava çıkabiliyor. Bu yüzden eğer kamp yapacağınız zamanı doğru bir şekilde ayarlayabilirseniz keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

11) Karagöl, Artvin

Karagöl, Artvin

Keyifli bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz yerler arasına Karagöl’ü eklemezsek olmaz. Sadece kamp için değil gölün çevrelendiği harika doğayı görmek için de her mevsim ziyaretçilerini ağırlayan bu bölge farklı bir kamp deneyimi yaşamak ve dinlenmek için harika bir lokasyon.

Artvin’in Borçka bölgesinde bulunan Karagöl’e giderken kullanacağınız yol ise yine ünlü olan Macahel yolu. Macahel, Artvin’in kamp için en çok tercih edilen bölgelerinden fakat Karagöl hem göl kenarında hem de Macahel’in doğasına oldukça yakın olduğu için genelde daha çok tercih ediliyor. Karadeniz Bölgesi’nin sunduğu harika doğanın içinde keyifli bir kamp deneyimi yaşamak için Artvin’e doğru yola çıkabilirsiniz.

12) Kaş, Antalya

Kaş, Antalya

Rotamızı yine Antalya’ya çeviriyoruz. Kış ayları ve yağışlı zamanları dışında oldukça güzel bir havası olan Antalya, kamp için pek çok farklı seçeneği sınırları içerisinde bulunduruyor. Bu seçeneklerden bir tanesi ise Kaş bölgesi. Yaz tatil için de oldukça güzel bir bölge olan Kaş, doğası ile maceralı bir kamp deneyimi yaşamak isteyenleri de bekliyor. 

İster ailenizle isterseniz arkadaşlarınızla tercih edebileceğiniz bu bölgede kamp yaparken hem Kaş’ı keşfedebilir hem de doğanın dinlendirici etkisini en güzel şekilde deneyimleyebilrisiniz. Kaş’ta kamp yapmak istiyorsanız kamp alanı kurmuş işletmelerden birinde çadır kurabilirsiniz. Böylece ilk kez kamp yapacak dahi olsanız bu süreci zorlanmadan ve keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. 

13) Salda Gölü, Burdur

Salda Gölü, Burdur

Salda Gölü, herkesin en az bir kere ziyaret etmesi gereken bir doğal güzellik. Ünü bütün dünyaya yayılmış bu gölün kenarında kamp da yapılabiliyor olması ise kampseverleri derinden etkiliyor. Kamp yaparken etkileyici bir doğanın içinde olmak ve her çadırdan çıkışınızda karşınızda masalsı bir manzara görmek herkesin hayal ettiği bir olay.

Bu masalsılığı sizlere sağlayan Salda Gölü beyaz kumları ve tertemiz suyuyla her saat ayrı bir güzel oluyor. Ülkenin en temiz gölleri arasında bulunan Salda Gölü’ne eğer yaz mevsiminde gelirseniz yüzebilir ve gölün tadını en güzel şekilde çıkarabilirsiniz.

14) Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman

Nemrut Dağı Milli Parkı, Adıyaman

Nemrut Dağı, Adıyaman’ın en meşhur bölgelerinden bir tanesi. Etkileyici bir tarihe sahip olan Nemrut Dağı’nda kamp yapmak ise ise bambaşka biri deneyim yaşatıyor. Burada kamp yaparken herkesi kendine hayran bırakan gün doğumu ve batımına şahitlik edebilir ve benzersiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Nemrut Dağı Milli Parkı’nda kampçılar için ayrılmış özel alanda çadırınızı kurarak bu tarihi bölgede keyifli vakit geçirebilirsiniz. Nemrut Dağı Milli Parkı, kamp maceranız için tercih edeceğiniz rota ise burada bol bol yürüyüşler yapmanızı ve manzaraların tadını çıkarmanızı öneriyoruz. 

15) İnbükü Orman Kampı, Marmaris

İnbükü Orman Kampı, Marmaris

Muğla’nın Marmaris bölgesinde bulunan İnbükü Orman Kampı, Türkiye’de kampseverlere hitap eden harika bir alan. Sadece çadır için değil karavan için de alanı bulunan İnbükü Orman Kampı, bir kamp tesisinde kalmak istemeyen, tamamen doğanın içinde olmak isteyenlere hitap ediyor.

Macera dolu bir kamp hayaliniz varsa güzel manzaraları ve harika denizi ile kamp için Marmaris’e gelmeyi tercih edebilirsiniz. Burada kamp yaparken balık tutabilir, yüzebilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca yıl boyu hizmet veren bu bölgede bisiklete de binebilirsiniz.

Paylaş
Etiketler Kamp Alanları
Dehan Fulya Türeler

İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.