İstanbul’a Yakın Kamp Alanları

0
1108

Doğada vakit geçirmek gibisi var mı? İster kamp hayranı isterseniz düşük bütçeyle kaliteli tatil yapayım düşüncesine sahip olun kamp yapmak, temiz havada arkadaşlarınızla, ailenizle veya tek başınıza kaliteli zaman geçirmenin muhteşem yolları arasında bulunuyor. Ayrıca açık hava ve toprakla temasa geçmek sağlığınız açısından da oldukça faydalı.

Şehrin kalabalık, gürültülü ve hızlı yaşam tarzından sıkıldıysanız, hafta sonları yanınıza  bir çadır ve uyku tulumu alarak Marmara Bölgesi’nin nefes kesici yayla ve göllerinin tadını çıkarmaya ne dersiniz? “Evet hazırım” dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse, İstanbul civarındaki birbirinden keyifli kamp alanlarına yakından bakalım.

1 – Şile Sahilköy

İstanbul’un kuzeyinde, Karadeniz kıyısında konumlanan Şile Sahilköy, kamp yaşamında yeni olanlar için oldukça ideal. Şile’ye gidebilmek için günde üç defa Üsküdar’dan yola çıkan otobüsleri kullanabilirsiniz. Eğer henüz kendinize ait bir çadırınız yoksa Sahilköy’de çadır ya da bungalov kiralama imkanından yararlanabilirsiniz. Hamağınızı Karadeniz’in mavi sularına karşı kurarak yeşil ve mavinin verdiği huzura dalabilirsiniz.

2 – Ağva Kilimli Koyu

İstanbul’a 2.5 saatlik bir uzaklıkta bulunan sakin ve sessiz koyları ve ciğerlerinize doldurabileceğiniz dumansız havasıyla Ağva, kamp için tercih edebileceğiniz güzide yerlerden sadece bir tanesi. 

Kilimli Koyu, Seferoğulları kamp bölgesi ve Yeşil Park bu destinasyonun gözde kamp alanlarındandır. Beklentilerinize ve size uygunluğuna göre çeşitli olanaklara sahip bu yerlerden dilediğinizi seçerek kamp deneyiminizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. 

Eğer sakinlik diliyorsanız, yaz aylarında oldukça kalabalık olan bu bölgelerde genellikle ilkbahar aylarında kamp yapılması öneriliyor. Fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi seviyorsanız gün doğumu ve batımı fotoğrafları için eşsiz bir mekandasınız. Sevdiklerinizle birlikte anı ölümsüzleştirmek ve baktıkça hatıralarınızı canlandırmaktan zevk alıyorsanız güneşin hareketlerini takip etmeniz gerekiyor.

3 – Bolu Sülüklügöl

Sakarya ve Bolu şehirleri arasında bulunan ve her mevsim çok sayıda ziyaretçi alan Sülüklü Göl, doğaseverlerin ve sporcuların mutlaka görmesi gereken göllerden. Ferah ve temiz bir orman havasına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız Bolu’da bulunan Sülüklügöl ihtiyaçlarınıza yanıt verebilecek kapasiteye sahip. 

Göl kenarına çadır kurabilir ve kurbağa sesleri eşliğinde doğanın tadını çıkarabilirsiniz. 406 değişik türde bitkiye ev sahipliği yapan Sülüklügöl’de 38 endemik türde bitki de bulunuyor. Dilerseniz göl çevresinde dilerseniz de ormana doğru oldukça fazla yürüyüş parkuru sizleri bekliyor. Siz de doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız İstanbul’a oldukça yakın bu kamp alanına gelebilirsiniz. 

4 – Yalova Erikli Yaylası

İstanbul’a yaklaşık 2 saat mesafede bulunan Erikli Yaylası dinginliği ve sakinliği ile cezbedici bir yer. Kamp yapmayı sevenler için kendisine hayran bırakan manzarası ve yüzme tutkunları için iki şelalesi bulunan yayla oldukça fazla rağbet görüyor. Telefonların çok fazla sinyal alamadığı bu yerde doğayla iç içe teknolojiden uzak keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Mükemmel çam ağaçlarının kokusu, serin ve sakin şelale görüntüsü ve türlü türlü kuş cıvıltıları eşliğinde kahvenizi veya çayınızı yudumlarken sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. Erikli Yaylası’nda adrenalinseverler de düşünülmüş ve trekking ile zipline için ayrılan bölümler bulabilir, eğlencenin doruklarına çıkabilirsiniz. 

Geceleri sıcaklık derecesi gündüze oranla oldukça fazla düştüğü için kamp ateşi yakmanız ve kalın giysiler giymeniz gerekebilir. Hazırlıklı bir şekilde gitmenizi öneririz. Yayla havasının vermiş olduğu huzurla bedeninizdeki tüm olumsuz enerjilerden uzaklaşarak yenileceksiniz. İnterneti, e-postaları ve hatta haberleri kapatın. Bedeniniz ve zihniniz bunun için size teşekkür edecek ve tazelenmiş ve enerjik olarak işinize döneceksiniz.

5 – Sakarya Soğucak Yaylası

İstanbul’a yaklaşık 3 saat mesafede bulunan Soğucak Yaylası daha çok çocuk sahibi olan aileler tarafından tercih ediliyor. Çimenlerle ve yeşilliklerle kaplı alan Samanlı dağ üzerinde bulunuyor. Sakarya Soğucak Yaylası’nda dilediğiniz herhangi bir mekana çadırınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. 

Çimler üzerinde frizbi, badminton ya da futbol oynamak çocuklarınızla kaliteli vakit geçirmek açısından oldukça güzel bir yol. Dağın zirvesine yakın bir konumda yer alan yaylada geceleri çimlere uzanarak yıldızları seyretmek paha biçilemez bir zevk. 

Ayrıca yürüyüş yapmayı seven bir aileye sahipseniz sizin için ideal rotalarda parkurlar da hazırlanmış. Güneşin kavurucu sıcağına maruz kalmamak için uygun saatleri tercih etmeniz ve yanınızda daima güneş kremi bulundurmanız tavsiye ediliyor. 

6 – Bursa Uludağ Karagöl 

İstanbul’a yaklaşık 1.5 saat mesafede bulunan Karagöl ve hemen yakınındaki Yanalıgöl kamp yapmak için adeta biçilmiş kaftan. Ağaç hattı üzerinde kamp yapmayı tercih edenler için yanınızda yakacak odun getirmeniz tavsiye ediliyor. Ekstra sessizlik ve dingin bir gökyüzü sizleri bekliyor. 

Gecelerin oldukça soğuk geçtiği bu kamp alanında kalın kıyafetler ve termal battaniyeler getirmek oldukça akıllıca bir fikir. Yürüyüş yapmayı seven arkadaşlarınızla birlikte kayalık araziyi kapsayan göllerden dağ zirvesine kadar yaklaşık 1 saat sürecek bir gezintiye hazır olun. Kayalık arazide ayaklarınıza herhangi bir zarar gelmesini istemiyorsanız ayakkabılarınızın yeterince dayanıklı olduğundan emin olun. 

Doğanın sadeliğinin tadını çıkarmak, D vitamini takviyesi yapmak, stres ve yorgunluk düzeyini azaltmak, hafızanızı geliştirmek ve diri tutmak, deliksiz ve daha rahat bir uyku çekmek hedefinizse size uygun bir kamp yerini seçebilirsiniz. Konaklama türüne, bölgeye, tesislere göre arama yapın ve kamp alanlarının bulunduğu şehirlere ulaşım imkanlarına obilet üzerinden göz atın! 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız