İstanbul ve Çevresindeki En İyi Karavan Kamp Alanları

0
19607

Şehrin karmaşasından uzaklaşıp doğayla buluşmak hepimizin çok özlediği bir şey son zamanlarda…

Ancak her zaman uzun bir tatil planı yapmak ve uzaklara gitmek pek mümkün olmuyor. Yine de en azından hafta sonu tatilinde bir ormana ya da deniz kenarına gitmek ekonomik bir tatil yapmak herkesin hakkı. Bunun için de en cazip seçeneklerden biri karavanlı kamp alanları…

İstanbul’dan çok uzağa gitmeden hatta bazıları İstanbul sınırları içinde kamp yapabileceğiniz çok güzel kamp yerleri var. Daha önce hiç kamp yapmamış olanlar için de bu işe yıllarını vermiş kampçılar için de birbirinden güzel birçok seçenek var.

Dilerseniz kendinize ait karavanla, dilerseniz karavan kiralama hizmeti sunan kamp alanlarında, bir iki gün kalıp, yılın yorgunluğundan bir nebze kurtulabilirsiniz.

Kendi çadırınızla kurabileceğiniz, hazır çadırları kiralayabileceğiniz ya da bungalovlarda kalabileceğiniz İstanbul’a yakın en iyi 10 kamp yerine bir bakalım.

1) Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne

Yaz aylarında sahil kampı yapmayı sevenlerin tercih ettiği Gökçetepe Tabiat Parkı, hem yeşile hem de maviye doyacağınız harika bir seçenek…

Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan kamp alanı, Saroz Körfezi kıyısında yer alıyor.

Çadır, bungalov veya karavan konaklaması için uygun fiyatlı alternatifler sunan Gökçetepe Tabiat Parkı, kamp yapmanın ne kadar keyifli olabileceğini keşfetmenizi sağlıyor.

Saroz Körfezi’nin tertemiz denizinde yüzüp, güneşlenebileceğiniz plajlar, Saroz Körfezi’nin irili ufaklı koylarında sizi bekliyor. Kuş sesleriyle uyanıp, temiz havanın tadını çıkarmak da size kalmış.

Gökçetepe Tabiat Parkı’ndaki kamp alanında dilerseniz yemeğinizi yiyebileceğiniz bir restoran, çay kahve içebileceğiniz kafe mevcut.

Ayrıca kendi yemeğini hazırlamak isteyenler için küçük bir market de var. Eğer araçla kısa bir mesafe gitmeyi göze alırsanız civardaki köylerden tazecik sebze, meyve de alabilirsiniz.

Elektrik, su, tuvalet ve duş imkanları da sunan parkta doğa sporlarını sevenler için de birçok seçenek var.

Kamp keyfine biraz daha heyecan katmak isteyenler için paintball alanı bile var.

Gökçetepe Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Edirne yönünü takip ederek Keşan ilçe merkezine ulaşın. Ardından Keşan’ın içine girdikten sonra Çanakkale yoluna girerek yaklaşık 10 kilometre devam edin.

Yolu takip ederken karşınıza çıkacak köprülü kavşaktan sonra Çamlıca ve Gökçetepe tabelalarını takip edin. Yaklaşık 15 kilometre sonra Gökçetepe’ye varabilirsiniz.

Otobüsle gitmek içinse Edirne otobüs bileti alarak Keşan’a gidebilir buradan sonra taksi ile devam edebilirsiniz.

2) Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, Adapazarı

İnsana huzur veren Poyrazlar Gölü çevresinde, 2.310 dekar genişliğindeki bir arazi üzerinde yer alan tabiat parkı, göl kenarında huzurlu bir kamp deneyimi için biçilmiş kaftan.

Bahar ve yaz aylarında piknik alanı olarak kullanılan bu parkta gölde yüzen kuğuları seyredebilir, uzun bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Poyrazlar’da bisiklet, fotoğrafçılık, deniz bisikleti, kuş gözlemciliği, trenle göl turu, paintball, ATV safari gibi eğlenceli aktivitelerle kamp tatilinize renk katabilirsiniz.

Kamp alanında yeme içme olanakları da oldukça zengin. Çeşme, etkinlik alanı, büfe, piknik masaları, tuvalet, mescit ve çocuk oyun alanı da kampçılara sunulan olanaklardan bazıları.

Kamp alanında elektrik ve su da var.

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’na Nasıl Gidilir?

Poyrazlar Gölü, Sakarya merkeze 5 dakika mesafede. İstanbul’a yaklaşık 170 km uzaklıktaki Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı’na ortalama 2 – 2,5 saatte gidilebiliyor. Poyrazlar Gölü’ne otobüsle gitmek içinse Adapazarı, Sakarya otobüs bileti alabilirsiniz.

3) Fava Camping, Çekmeköy

İstanbul’da kamp yapılabilecek en konforlu ve geniş imkanlı yerlerden biri de Fava Camping.

Alemdağ Ormanı’nda temiz havanın ve bol oksijenin tadını çıkarabileceğiniz kamp alanında tuvalet, duş ve elektrik var.

Şehrin içinde doğa tatili yapmanın keyfi ise paha biçilemez.

Kamp alanında çadırdan daha rahat bir konaklama seçeneği arayanlar için Vagon House kiralama hizmeti sunuluyor. Vagon House’da ise 4 kişilik bir aile rahatça konaklayabiliyor. Burada Adria model çekme karavan kiralama hizmeti de bulunuyor.

Dileyenlerin çadır da kiralayabileceği kamp alanında küçük bir market bulunuyor. Ayrıca dileyenlere şehir merkezinden paket servisi de geliyor.

Fava Camping’e Nasıl Gidilir?

Çekmeköy, Çatalçeşme Mahallesi’nde yer alan Fava Camping’e; İstanbul Anadolu yakasından Şile otoyolu üzerinden veya Kartal-Samandıra bağlantısı üzerinden özel aracınızla yaklaşık 35 dakikada ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile gitmek içinse 14 A, 14 YK, ÇM 44 veya 522 ST hatlı otobüslere binebilirsiniz.

4) Seferoğulları Kamping, Ağva

Ağva’nın merkezine yakın konumda bir aile işletmesi olan Seferoğulları Kamping, aileler ve çiftler için hizmet veriyor. Yani yalnız konaklayacak erkek misafirler işletmeye kabul edilmiyor.

Dileyenlere çadır dileyenlere karavan kiralama hizmeti sunan kamp alanında tuvalet, duş ve elektrik var.

Ormanın içinde tatil yapıp, iki adımda denize girmek için ideal olan kamp alanında akşamları gürültüsüz sakin ve sessiz bir ortam sizi bekliyor.

Çocukla kamp yapmak isteyenler için en uygun seçeneklerden biri de Seferoğulları Kamping denebilir.

Ağva’daki kamp alanları içinde denize en kolay ulaşım sağlanan konumdaki işletme, uzun yılardır hizmet verdiği için müdavim bir kitleye sahip, bu yüzden ilk kez kamp yapacaklar için güvenli bir adres olduğu söylenebilir.

Seferoğulları Kamping’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan kendi aracınızla ortalama 1,5 saate ulaşabileceğiniz kamp alanına çeşitli otobüs firmalarının Şile-Ağva seferleri ile de gidebilirsiniz.

İstanbul’dan Şile’ye toplu taşıma seçenekleri arıyorsanız, 139A Üsküdar – Şile / Ağva hatlı İETT otobüsleriyle de kamp alanına gitme imkanınız var.

5) Greenpark Camping, Ağva

Arkadaş gruplarından ziyade aile ve çift konaklamaları için uygun olan Greenpark Camping, hem ormana hem de denize yakın oluşuyla avantaj sağlıyor. Tesise yalnız konaklayacak erkek misafirler kabul edilmiyor.

Türkiye’nin en geniş kamp alanlarından biri olan Greenpark Kamping, 100 karavanlık kapasitesi ve 3 kilometre uzunluğundaki plajıyla aynı anda yüzlerce kişinin konaklayabildiği büyük bir tesis. Bu yüzden doğayla baş başa sessiz bir ortamdan çok bir yazlık beldeyi anımsatıyor ama sunduğu geniş olanaklar sessizlikten feragat etmeye değer.

Tesiste içinde televizyon, buzdolabı, tuvalet, duş gibi imkanlar sunan çadır, bungalov ve karavan tipi konaklama seçeneklerinden size uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Plaj voleybolu, çocuk eğlenceleri, oyun makineleri ve bir kafeteryası bulunan alan, denize sıfır konumda yer alıyor.

Greenpark Camping’e Nasıl Gidilir?

Özel aracı ile Greenpark Camping’e ulaşmak isteyenler, Ümraniye üzerinden Şile tabelalarını takip ederek ortalama 1,5 saate ulaşabiliyor.

Greenpark Camping’e farklı otobüs şirketlerinin Şile-Ağva seferleriyle de ulaşım sağlanıyor.

İstanbul’dan Ağva’ya hangi otobüsle gidilir diye merak ediyorsanız, 139A Üsküdar – Şile / Ağva hatlı İETT otobüsleriyle de kamp alanına gitme imkanınız var.

6) Semizkum Mocamp, Silivri

Bu gönderiyi Instagram’da gör

semizkummocamp (@semizkummocamp)’in paylaştığı bir gönderi ()

İstanbul’un yanı başında hatta Beylikdüzü’nden biraz ileride yaz tatili yapmanıza olanak sağlayan Semizkum Mocamp, hem ulaşım kolaylığı hem de geniş kapasitesiyle oldukça popüler.

Denize sıfır konumda, Semizkum sahilinde yer alan kamp alanının 250 metre uzunluğunda bir plajı var. Denizi sığ ve kum zeminli olan plajda çocuklar da rahatlıkla denize girebiliyor.

Günübirlikçilerin plaj alanı olarak faydalandığı Mocamp’ta kamp yapacaklar için çadır, karavan, pansiyon ve karavanda konaklama seçenekleri sunuluyor.

Şehrin hemen yanı başındaki kamp alanında yabani hayvan gibi tehlikeler de bulunmuyor.

Kamp alanı bünyesinde yeme içme ihtiyaçları için kafeterya, alışverişlerinizi yapabileceğiniz market, dev ekran televizyon, jetonlu sıcak su duşları, çocuklar için oyun alanı ve kampa eğlence katmak için haftanın bazı akşamları canlı müzik bile var.

Kamp alanında; restoran, market, kum plaj, konaklama seçenekleri, windsurf, ambulans, güvenlik, çamaşırhane, bulaşıkhane, duş ve tuvalet, kablosuz internet olanakları sunuluyor.

Silivri Mocamp’a Nasıl Gidilir?

Kendi aracıyla Silivri Mocamp’a gidecekler; E5 (D100) karayolu üzerinden Tekirdağ yönüne ilerlerken Silivri Maxi AVM’den sonraki ikinci alt geçitten İstanbul yönüne dönerek 2 kilometre sonra sağda kamp alanını görebiliyorlar.

Otobüs ile gitmek içinse Esenler ya da Harem otogarından veya Yenibosna’dan Tekirdağ-Çorlu istikametine giden tüm otobüslerle Silivri Maxi AVM’den sonra Karagöz mevkiinde inerek kamp yerine ulaşabilirsiniz.

7) Kilimli Koyu, Ağva

Kilimli Koyu, Ağva

Kamp yaparken medeniyetten uzaklaşmak, tamamen bakir bir koyda kafa dinlemek isteyenler için Kilimli Koyu oldukça ideal bir seçenek.

Elektrik, su gibi olanakların olmadığı kamp alanında tüm ihtiyaçlarınızı, kamp malzemelerinizi eksiksiz olarak yanınızda bulundurarak doğayla baş başa kalabilirsiniz.

Geceleri yıldızları seyretmek için muhteşem bir adres olan Kilimli Koyu’nda aradığınız sessizlik ve huzuru bulabilirsiniz.

Ancak duş, tuvalet, elektrik gibi ihtiyaçlarınızın karşılık bulamayacağını bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Ücretsiz kamp alanı arayanlar için iyi bir seçenek sunan Kilimli Koyu, dalgaların oyduğu kayaları ve falezleriyle İskoçya kıyılarını andırıyor.

Kendi aracınız ile Ağva merkezden kolayca ulaşabileceğiniz koyda bir de trekking parkuru var.

Orman ve deniz manzarasını aynı anda sunan koyda kamp ateşinizi rahatça yakıp, gönlünüzce vakit geçirebilirsiniz.

Kilimli Koyu’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Ağva’ya ortalama 1,5 saate özel aracınızla gidebilirsiniz.

Kilimli Koyu ise Ağva merkezden yaklaşık 5 km uzaklıkta yer alıyor.

Kilimli Koyu’na otobüs ile ulaşım içinse; 139A Üsküdar – Şile / Ağva hatlı İETT otobüslerine binebilirsiniz.

8) Kumköy Kilyos Kamp Alanı, Sarıyer

Kumköy Kilyos

İstanbul’un Karadeniz’e bakan kıyısında hem denize girmek hem de ormanın temiz havasından yararlanmak için Kumköy’u tercih edebilirsiniz.

Özellikle bahar ve yaz aylarında birçok şenliğe ve festivale de sahne olan Kilyos çevresinde farklı özelliklerde birçok kamp alanı var ancak içlerinde Kumköy Kilyos Kamp alanı içlerinde en çok tercih edilenidir.

Kumköy Kilyos

Kolayca ulaşılabilen bir noktada yer alan kamp alanında duş ve tuvalet imkanı var. Ayrıca civarda yemek yiyebileceğiniz veya alışveriş yapabileceğiniz işletmeler de yer alıyor. Ancak plajda şezlong ve şemsiye için ekstra ücret ödemeniz gerekebileceğini söylemiş olalım.

Kumköy Kilyos Kamp Alanı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul Avrupa yakasında Karadeniz kıyısında yer alan Kilyos, Sarıyer ilçesine bağlı.

Kilyos’a özel aracınızla gitmek için Beşiktaş’tan Levent yönüne ilerleyerek Sarıyer’e doğru giderken, Maslak civarında Orman İşletmesi’ni geçince sol tarafta Kilyos tabelasını göreceksiniz. Bu tabelayı takip ederek orman içinden Kilyos’a hızlıca ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarıyla Kilyos’a gitmek için, Sarıyer Mezarlık önünden veya Hacıosman Metro Durağı önünden kalkan İETT otobüslerini kullanarak Kilyos’a ulaşım sağlayabilirsiniz. 25 T, 25 B, 25 E, 25 H, 40 ve 41 ile 59 RS hatlarını kullanabilirsiniz.

9) Sahil Kamp İstanbul, Şile

Bu gönderiyi Instagram’da gör

kampistanbul (@sahilkampistanbul)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kamp tatilini lüksle buluşturma fikri kulağa ilginç gelse de kamp yaparken de konforundan ödün vermek istemeyenler için Şile’de iyi bir seçenek biliyoruz.

Sahil Kamp İstanbul’un 35 dönümlük arazisi içinde villa, bungalov, karavan ve çadırlar birbirine komşu olabiliyor. Plajı, marketi, restoranı bulunan alan, şehrin yanı başında deniz ve orman ile iç içe mükemmel bir tatil adresi.

Evcil hayvan kabul edilen kamp alanında mangal kiralayarak, kendinize açık havada lezzetli yemeklerle mükellef bir sofra kurabilirsiniz. Ayrıca kendi yemek yapmak istemeyenler için kafe ve restoran olanağı da var.

Karavan ve çadır misafirleri için ortak duş ve tuvaletler kullanıma açık.

Sahil Kamp İstanbul’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Anadolu yakasından kendi aracınızla ortalama 1 saatte ulaşabileceğiniz Sahil Kamp İstanbul’a toplu taşıma ile de gitmek mümkün.

Üsküdar’dan kalkan 139S numaralı otobüs ile kamp alanının önüne kadar gelinebiliyor. Kamp alanında kendi arabasıyla gelenler için ücretsiz otopark imkanı da var.

10) İnönü Yaylası, Kocaeli

Tam anlamıyla doğayla buluşmak, yaylanın serin ve ferah atmosferinde kamp yapmak isteyenler için İstanbul’dan 2 saat uzaklıktaki İnönü Yaylası, kampseverleri bekliyor.

Kocaeli’nde 1130 metre yükseklikteki İnönü Yaylası, ücretsiz kamp alanı olarak seçebileceğiniz en güzel yerlerin başında geliyor.

Yuvacık Barajı ve Serindere Kanyonu yolunu izleyerek gidebileceğiniz İnönü Yaylası’nda tamamen kendi başınasınız. Yaylada hiçbir otel, pansiyon, restoran ya da bakkal, market vs. yok. Hiçbir işletme veya alışveriş olanağı bulunmayan yaylaya tam teçhizatlı biçimde gitmeniz gerekiyor.

Ayrıca yükselti fazla olduğu için geceleri ekstra soğuk olacak yaylada kalmak için (özellikle çadırda kalacaksanız) dağcıların da kullandığı kaliteli uyku tulumu gibi ekipmanlarınızın da olması gerek.

Yaylaya çıkarken yol üstünde kesim alanlarındaki atıl kalmış odunlardan toplayarak ateş için ihtiyacınız olan yakacak oduna rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaylada yemekler ve içme suyu için kullanabileceğiniz temiz su kaynakları da var.

Geniş, düz çimenlik alanlarını çevreleyen köknar ve çam ormanlarının yanı başında huzurlu bir deneyim sizi bekliyor.

Bahar ve yaz aylarında çokça ziyaretçisi olan İnönü Yaylası, geniş bir düzlük olduğu için kalabalığa karışmadan da konaklayabileceğiniz bir yer.

İnönü Yaylası’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan özel aracınız ile İnönü Yaylası’na gitmek için Kocaeli’ne ulaştıktan sonra Yuvacık tabelalarını takip etmeniz gerekiyor.

Yuvacık’ın ardından Tepecik Köyü’ne gelerek, köyden yaklaşık yarım saatlik yolculukla İnönü Yaylası’na ulaşmak mümkün.

***

Karavanınız hazır, peki nerede kamp yapacaksınız? İşte size özel önerilerimiz:

Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları 

Türkiye’de Yoga Kampı Yapılan Yerler

Dünyadaki En İyi Lüks Kamp Alanları

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız