Türkiye’nin En İyi 11 Kamp Alanı

0
94308

Türkiye’de her yıl çadır satışları giderek artıyor; insanlar hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde Türkiye’nin farklı yerlerinde kamp tatilleri planlamaya başlıyor.

Artan otel fiyatları ve turların özgürlüğe imkan vermemesi sebebiyle, kamp yapmak hem bütçe dostu alternatif bir tatil fırsatı yaratıyor hem de şehir hayatından kaçmak isteyenler için doğa içinde huzurlu bir tatil vadediyor.

Özellikle çocuklara doğa sevgisi aşılamak için ideal olan kamplar, ailecek tatil yapmak için uygun fiyatlı bir tatil seçeneği sunuyor.

Türkiye, birbirinden etkileyici doğal güzellikleriyle oldukça zengin kamp alanlarına sahip. Türkiye’nin en iyi kamp alanları yazımızda. Yaz tatili için şimdiden kamp ekipmanlarına bakmaya başlayın; bu yazı kampta geçiriyoruz!

Türkiye’nin En Güzel Kamp Alanları

1) Yedigöller, Bolu 

15- Yedigöller

Kamp alanı denince aklına Yedigöller Milli Parkı gelmeyen var mı? Sadece yaz sezonunda da değil, yılın dört mevsiminde kamp için ideal olan Yedigöller’de belirli kamp alanlarında çadırla konaklayabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı içerisinde bulunan Büyük Göl, Küçük Göl, Serin Göl, Derin Göl, Nazlı Göl, İnce Göl ve Sazlı Göl kenarında izin verilen belli kamp alanlarında çadırınızı kurabilirsiniz. Böylece rezervasyon derdi olmadan doğa içerisinde huzur bulabilirsiniz.

Kayın ağacının yanı sıra meşe, gürgen, kızılağaç ve karaçam gibi değişik türde ağaçların görülebildiği milli parkta kamp yaparken işaretlenmiş alanlar içerisinde doğa yürüyüşleri ve fotağraf turları da gerçekleştirebilirsiniz. Milli Park içerisinde ayrıca bir kır kahvesi de bulunuyor. Yürüyüşünüz sırasında burada dinlenmeyi tercih edebilirsiniz.

yedigoller

Eğer yine Yedigöller Milli Parkı içerisindeki bir bungalov evde konaklamayı tercih ederseniz, Habitat Mesire Evleri ideal bir seçenek olacaktır.

Yedigöller Milli Parkı’na giriş kişi ve araç başına ücretli fakat kamp yapmak için ek bir fiyat ödemenize gerek yok.

Şahıs Normal 35 TL
Şahıs İndirimli 15 TL
Otomobil Kamyonet ve Pickup 105 TL
 

Adres: Yedigöller Milli Parkı Mengen, Bolu Türkiye

Ulaşım: Bolu ilinin Mengen ilçesine bağlı olan Yedigöller Milli Parkı’na, Bolu, Zonguldak ve Düzce illerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Büyük şehirlerin hepsinden bu şehirlere otobüs seferleri düzenlenmektedir. İlçeye ulaştıktan sonra taksiyle Milli Park’a ulaşabileceğiniz gibi özel araçla da giriş yapmanız mümkündür. Kış mevsiminde, bu güzergah kardan dolayı kapalı olduğundan alternatif Yeniçağa-Mengen-Yazıcık rotasının izlenmesi ve sürücülerin dikkatli olması

2) Akyaka Orman Kampı, Muğla 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Akyaka Orman Kampı (@akyakaormankampi) on

Muğla’nın Gökova Körfezi’nde bulunan Akyaka, Türkiye’nin “sakin şehir” seçilen yerlerinden biri. Her daim sakin ve serin olan Akyaka, Azmak Nehri, Akyaka Plajı ve bölgeye özgü mimarisiyle fark yaratıyor.

Kasaba merkezinin hemen dışında bulunan Akyaka Orman Kampı’nda çadırlarda kalabileceğiniz gibi taş evlerde veya kagir evlerde de uygun fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Akyaka’da yapılacak aktivitelerin ise sınırı yok. İster kampa yürüme mesafesinde olan Azmak kıyısında akşam yemeği keyfi yaşayın, ister körfezin soğuk suyunda ferahlayın; Akyaka huzuru bulmak için Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri.

Akyaka’nın En İyi Plajları yazımıza göz atarak beldedeki en güzel koyları keşfedebilirsiniz.

Adres: Gökova A Tipi Mesire Yeri Akyaka Beldesi Ula/Muğla

Ulaşım: Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir tatil beldesi. Gökova Körfezi’nin ucunda bulunan Akyaka’ya Marmisten ve Muğla’dan kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. Yolcu otobüsleri de Akyaka yolcularını Akyaka girişinde bırakmaktadır. Buradan yine minibüslerle veya yürüyerek kamp merkezine ulaşabilirsiniz.

Havayolu ile Akyaka’ya gelmek için Dalaman Havalimanı‘nı veya Milas-Bodrum Havalimanı‘nı tercih edebilirsiniz.

Kamp alanı, Akyaka merkezine yürüyerek 15 dakika kadar uzaklıktadır.

3) Çubucak ve İnbükü Orman Kampı, Muğla 

İnbükü, Muğla

Marmaris-Datça Yolu’ndaki İnbükü Orman Kampı, hem karavanda hem de çadırda konaklayabileceğiniz kamp alanlarından bir tanesi.

Orman kampında su, elektrik, telefon, internet ve kanalizasyon alt yapısı var; haliyle kamp yaparken gündelik ihtiyaçlarınızı hiç sıkıntı yaşamadan karşılayabilirsiniz. Çubucak Orman Kampı’nın ayrıca kendisine ait bir büfesi de bulunuyor.

Kamp alanında gerçekleşen spor, eğlence ve kültürel etkinliklere katılabileceğiniz gibi çam ormanları arasında doğa keyfi yaşayabilir veya mangal yapabilirsiniz. Kamp yapabileceğiniz alanın bulunduğu Hisarönü Körfezi’nin masmavi koyları aynı zamanda her türlü su sporu için ideal.

Adres: Jandarma Karakolu Yanı, Datça Yolu 23. km, 48100 Marmaris/Muğla

Ulaşım: Marmaris-Datça Yolu’nda bulunan Çubucak ve İnbükü Orman kamplarına özel aracınızla ulaşabilirsiniz.

4) Azmakbaşı Camping, Muğla

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by AZMAKBASİ CAMPİNG (@azmakbasicamping) on

Akbük’teki Azmakbaşı Camping, 6000 metrekareye kurulmuş bir ekolojik köy. Ekolojik tarım ve hayvancılığın yükseldiği bir dönemde bu trendi yerinde keşfetmek isterseniz Azmakbaşı Camping’te çadırda, karavanda ve bungalovda ya da butik otelde konaklayabilirsiniz.

Ege Mutfağı’nın en lezzetli örneklerini tadabileceğiniz ve gecelerinizi kamp ateşi etrafında geçireceğiniz Azmakbaşı Camping’te bütün senenin yorgunluğunu atabilirsiniz.

Adres: Sarnıç Mahallesi Akbük Sokak No:39 Menteşe/Muğla

Ulaşım: Muğla Otogarı’ndan sonra dolmuşlarla Akbük Koyu’na ulaşabilirsiniz. Eğer Dalaman Havalimanı’ndan geliyorsanız, Havaş otobüslerine binerek Gökova dörtyol’da inerek taksiyle koya ulaşabilirsiniz.

5) Kabak Koyu, Muğla

kabak koyu

Fethiye‘deki Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu, yüksek kayalar, akarsu ve kanyonlar arasında kalmış, Muğla kamp alanları arasında saklı bir cennet.

Koyda küçük çakıllı bir plaj, sandal ağacı ve çam ağaçlarıyla dolu bir ormanlık alan ve çok sayıda kamp alanı bulunuyor. Koyda bulunan Kabak Valley Camp, Fullmoon Camping ve Mandala Camping kamp alanlarını tercih edebilirsiniz.

Koyda kamp alanları dışında kamp yapmak ise yasak.

Çadır kamp alanları yerine alandaki bungalov evlerinde de konaklayabilirsiniz.

Gün batımının da eşsiz bir manzarası olan Kabak Koyu’nun küçük çakıllı plajına giriş ise tamamen ücretsiz.

Adres: Uzunyurt Mahallesi, 48300 Uzunyurt Köyü Fethiye/Fethiye/Muğla

Ulaşım: Kabak Yolu’na özel aracınızla ulaşmak mümkün değil. Fethiye’den kalkan tekne turları ile koya ulaşabileceğiniz gibi, Fethiye’den kalkan özel dolmuşlarla Faralya Köyü‘ne ulaşabilir, buradan Likya Yolu‘nu takip ederek Kabak Koyu’na yürüyebilirsiniz.

6) Şavşat, Karagöl Milli Parkı, Artvin

Artvin Karagöl

Artvin Şavşat ilçesindeki Karagöl Milli Parkı, çadır ve karavan kampı için Doğu Karadeniz’deki ideal milli parklarımızdan biri. Hava koşullarından dolayı kış sezonunda nispeten zorlayıcı da olsa, Şavşat her mevsimde ayrı güzel.

Şavşat’taki Karagöl ve Sahara Yaylası’nın da içerisinde olduğu Karagöl Milli Parkı’nda 20 kişilik bir pansiyon ve lokanta da bulunuyor.

Milli Park’ta buzul gölleri, akarsular, binlerce balık çeşidi ve milli parkı çevreleyen birbirinden farklı ağaç türü bulunuyor. Sakin bir kamp yeri arıyorsanız Şavşat en ideal kamp alanları arasında.

Pansiyonda konaklayabileceğiniz gibi doğanın içerisinde huzur bulmak için çadırınızı yanınıza alarak kamp yapmayı da tercih edebilirsiniz. Günlük kendi çadırınızda konaklama ücreti 30 TL’dir.

Adres: Aşağıkoyunlu, Aşağıkoyunlu Köyü/Şavşat/Artvin

Ulaşım: Artvin şehir merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl-Sahara Milli Parkı, bağlı olduğu Şavşat ilçesine de 18 kilometre uzaklıkta.

7) Salda Gölü, Burdur 

Salda Gölü Burdur

Burdur Yeşilova’daki Salda Gölü, son dönemin yükselen turistik değerlerinden biri. “Türkiye’nin Maldivleri” olarak anılan Salda Gölü ve çevresi doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış durumda.

Mars’ın yüzey özelliklerini taşıdığı ve suyunun cilde faydalı olduğunun söylendiği Salda Gölü, Türkiye’nin 3. en derin gölü.

Göl çevresinde belediyenin kamp alanları bulunuyor. Yeşilova Belediyesi Halk Plajıve Kamp Alanı’nın yanı sıra Orman Kampı olarak anılan Tabiat Parkı’nda da kamp yapabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta olarak Salda Gölü’nün artan turizm değeri doğal alana zarar vermeye başlayınca, Salda Gölü’nde yüzmenin yasaklandığını bilmelisiniz.

Adres: Yeşilova/Burdur

Ulaşım: Isparta, Denizli ve Antalya Havalimanlarına ulaşarak, toplu taşıma araçlarıyla Burdur’da bulunan Salda Gölü’ne gelebilirsiniz.

Burdur’a ucuz otobüs biletlerini hemen inceleyebilirsiniz.

Burdur şehir merkezinden Burdur Otogarı’ndan kalkan Yeşilova minibüslerine binerek de Salda Gölü’ne ulaşabilirsiniz. Yeşilova minibüsünden Yeşilova’da binip Denizli minibüslerine binmeniz ve Salda Gölü’nde inmeniz gerekmektedir.

İsterseniz taksi ile de ulaşım gerçekleştirebilirsiniz.

8) Cunda Adası Ada Camping Kamp Alanı, Ayvalık, Balıkesir

Cunda Adası Ayvalık

Midilli Körfezi’ndeki Cunda Adası, Ayvalık’a köprü ile bağlanmış ve yükselen turizmin yıldızlarından biri.

Kamp için ideal olan Cunda Adası Ada Camping Kamp Alanı’nda çardaklar tarafından aydınlatılan kamp merkezinde gazlı ocaklı mutfaklar ve elektrik prizleri de olduğundan kendinizi oldukça konforlu hissedeceksiniz.

Kamp alanında kalan misafirlere ücretsiz plaj girişi, şezlong ve sıcak su hizmeti de sunuluyor.

Kamp alanına gelecek misafirlerin kendi çadırlarını ve tabak-çanak gibi malzemelerini getirmeleri bekleniyor. Kamp alanında gazlı ocaklı mutfaklar, masalar ve sandalyeler, buzdolabı ve çamaşır yıkama hizmeti de bulunuyor.

Adres: Alibey Adasi, 10405, Ayvalik – Türkiye

Ulaşım: Ayvalık şehir merkezinden Cunda Ada’sına feribotla ulaşabilirsiniz. Cunda Adası merkeze ulaştıktan sonra taksiyle 5 dakika bir yolculuktan sonra Ada Camping kamp merkezine ulaşabilirsiniz.

9) Gökçesu Camping, Köprülü Kanyon, Antalya

köprülü kanyon

Isparta Sütçüler ilçesinden başlayarak Antalya’ya ulaşan Köprüçay Vadisi ve Köprülü Kanyon, özellikle rafting ile ünlenen turistik bir doğa harikası. Rafting severlerin tercih ettiği kanyonda karavan ve çadırda konaklayabilirsiniz.

Köprülü Kanyon Rafting

Türkiye’de kamp yapılabilecek en iyi yerlerden biri olan Gökçesu Camping, adrenalin sporlarını sevenler için rafting, zipline, canyoneering, abseiling, rappeling, jeep safari, trekking gibi çeşitli ekstrem aktivite seçenekleri sunuyor.

Adres: Gökçesu Mevkii, Karabük Köyü No 68 Köprülü Kanyon, 07600 Manavgat/Antalya

Ulaşım: Köprülü Kanyon’a Antalya şehir merkezinden ulaşmak isteyenlerin Alanya veya Manavgat’tan toplu taşıma araçlarına binerek Beşkonak sapağında inmeleri gerekmektedir. Sapaktan direkt kanyona ve kamp merkezine ulaşan minibüslere binerek Gökçesu Camping’e ulaşılabilir.

10) İğneada Longoz Ormanları, Kırklareli

6- İğneada

İğneada Longoz Ormanları içerisinde konaklayabileceğiniz farklı kamp alanı seçenekleri bulunuyor.

Ulaşımın kolay ve içme suyunun mevcut olduğu Ücretsiz Mert Gölü Mesire Alanı; denizde balık tutabileceğiz ücretsiz Beğendik Köyü Plajı ve ağaçlarla kaplı Aypoloz Gölü Bulanık Deresi Milli Parkı ile İğneada Longoz Ormanları bir kamp alanıyla ilgili farklı beklentileri karşılayabilecek çok yönlü bir yer.

Adres: Hamdibey Mahallesi, D565 No:32, 39500 Demirköy/Kırklareli

Ulaşım: İğneada’ya İstanbul’dan kalkan otobüslerle İğneada Longoz Ormanları’na ve kamp merkezlerine direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. İğneada otobüs biletlerinizi obilet.com’dan satın alabilirsiniz.

11) Kömür Limanı, Saros Körfezi, Çanakkale

Saros Çanakkale

Kamp alanının listemizde son sırada yer aldığına aldanmayın; Saros Körfezi, deneyimli dalgıçların ve kamp tutkunlarının en sevdiği yerlerden biri. Turizm dalgasına henüz tam anlamıyla yakalanmamış bölge, akvaryum kadar berrak ve buz gibi soğuk sularıyla yaz tatilini geçirmek için büyüleyici bir yer.

Çanakkale kamp alanları arasındaki en iyi seçeneklerden biri olan Saros Körfezi’nde kamp yapmak, kampa yeni başlayanlar için oldukça zorlayıcı olabilir. Çünkü özellikle Kömür Limanı’nda belli bir kamp alanı ve imkanlar bulunmuyor. Öyle ki sahil kenarına yakın belli bir yerleşim ve elektrik hizmeti de yok.

Haliyle geceleri tertemiz gökyüzü ve yıldızlar altında geçirmek mümkün de olsa tuvalet ve elektrik eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Adres: Değirmendüzü Köyü/Gelibolu/Çanakkale

Ulaşım:  Kömür Limanı’na tek ulaşım aracı ne yazık ki özel aracınız. İstanbul yönünden Çanakkale Gelibolu Yarımadası’na doğru ilerlerken Bolayır sapağından Güneyli tatil köyüne doğru sağa dönüş yapmalısınız. Güneyli’ye 25 dakika kadar uzaklıktaki Fındıklı Köyü sapağından sağa dönerek 15 dakika içinde Kömür Limanı’na ulaşabilirsiniz. Kömür Limanı, Gelibolu merkezden ise yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız