Çocuklara Pasaport Çıkartma İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

0
14983

Çocuklarınızla beraber yurt dışı seyahatleri gerçekleştirmek istiyorsanız çocuklarınızın kendilerine özel pasaportları olmaları gerektiğini de mutlaka biliyorsunuzdur. Peki çocuklar için nasıl pasaport çıkartılır?

Yeni doğan bebekler de dahil olmak üzere 16 yaş altındaki tüm çocuklarınız için pasaport çıkartmalısınız. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

Çocuk Pasaportu Nasıl Alınır?

Randevu Alma 

Çocuk Pasaportu

Tıpkı kendi pasaportunuzda yaptığınız gibi, çocuğunuza da pasaport çıkartmak için Nüfus Müdürlükleri’nden pasaport randevusu almalısınız. Yoğunluğa dikkat ederek seyahatinizden birkaç ay önce randevu aldığınıza dikkat etmelisiniz. Randevu almak için tıklayınız.

16 yaşın altındaki tüm çocuklarınızın bu resmi işlemleri yaparken yanında mutlaka iki ebeveyni de nüfus cüzdanlarıyla birlikte bulunmalı.

Biyometrik Fotoğraf

Çocuklarınızın pasaportu için bir adet biyometrik fotoğrafı hazır olmalı. Fotoğrafçıya giderek bebekleriniz ve çocuklarınız için biyometrik fotoğraf çektirebilirsiniz. Biyometrik fotoğrafın, son altı ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir.

Harç ve Defter Bedeli 

Randevunuza gitmeden önce pasaport harcını ve defter bedeli anlaşmalı bankalara yatırmalısınız. Pasaport randevunuza giderken dekontunuzu da yanınıza almalısınız.

Öğrencilerin harçsız pasaport hakkı bulunduğundan, başvuru sırasında resmi kurumlardan veya e-devlet’ten alınmış öğrenci belgesinin de gösterilmesi gerekmektedir.

Muvafakatname

Çocuk Pasaportu

16 yaşından küçük çocuklara pasaport çıkartmak için hem anne hem de babanın izin vermesi gerekmektedir. İznin kanıtı için muvafakatname belgesi hazırlanır. Eğer anne-baba ayrıysa, vekalet sahibi ebeveynin muvafakatname vermesi yeterlidir. Bu belgeyle çocuklar ebeveynleriyle veya tek başlarına seyahat edebilirler.

Muvafakatname belgesi noterlerden alınabildiği gibi ücretsiz olarak Emniyet Müdürlükleri’nden de alınabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız