5 Adımda AraƧ Kiralama Nasıl Yapılır?

0
1445

YĆ¼kselen araƧ fiyatları ve devam etmekte olan koronavirĆ¼s salgını sebebi ile araƧ kiralama hizmeti son yıllarda Ć¼lkemizde Ƨok fazla kişi tarafından kullanılmaya başladı.

Bizler de bu yazımızda sizlere 5 adımda araƧ kiralama işlemini nasıl yapabileceğinizi anlattık:

1) Rezervasyon Yaptırın

AraƧ kiralamada ilk adım rezervasyon yaptırmak olarak karşımıza Ƨıkıyor. Bu noktada rezervasyon işleminizi nasıl yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Bu işlemi araƧ kiralama hizmetinin sunulduğu internet sitesini ziyaret ederek kolayca yapabilirsiniz.

Erken rezervasyon yaptırmanın size daha ekonomik fırsatlar sunacağını unutmayın. Rezervasyon işleminizi Ƨağrı merkezlerini arayarak da gerƧekleştirebilirsiniz. Firmalara e-posta gƶndererek de fiyat ve araƧ teklifi alabilirsiniz. Bu kısımda araƧ kiralama koşullarını detaylıca okumayı ihmal etmeyin.

Kiralama işleminizi gerƧekleştirmeden ƶnce yurt iƧinde araƧ kiralarken bilmeniz gerekenleri listelediğimiz blog yazımıza gƶz atabilirsiniz.

2) Rezervasyon Bilgilerinizi Girip Kendinize En Uygun Olan Aracı SeƧin

Rezervasyon işleminizi nasıl yapacağına karar verdikten sonra sıradaki adım bilgilerinizi girip kendinize en uygun olan aracı bulmak. Bu kısımda lokasyon bilginizi ve aracı kiralamak istediğiniz tarihleri girmeniz gerekiyor.

Listelenen uygun araƧları inceledikten sonra kişisel bilgilerinizi girmelisiniz.

Bazı internet siteleri bu noktada size Ć¼ye olup olmak istemediğinizi soruyor. Ɯyelere ƶzel kampanya ve hizmetlerden yararlanmak isterseniz araƧ kiralama sitesine Ć¼ye olabilirsiniz.

Son olarak kendinize en uygun olan aracı seƧip rezervasyonunuzu sonlandırabilirsiniz.Ā 

3) Fatura ve Ɩdeme Bilgilerinizi DĆ¼zenleyin

Aracınızı da seƧip rezervasyon işleminizi tamamladıktan sonra fatura ve ƶdeme bilgilerinizi dĆ¼zenlemeniz gerekiyor.

Kişisel bilgilerinizi rezervasyon işlemi sırasında girmeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Eğer faturanızdaki adresin kişisel adresinizden farklı olmasını isterseniz yeni bir ā€œBireyselā€ veya ā€œKurumsalā€ fatura adresi girmeniz gerekiyor. Sipariş faturanızın eksiksiz ve doğru bir biƧimde kesilebilmesi iƧin fatura bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun. Faturanızı farklı bir adrese veya alıcı ƶdemeli kargo ile isterseniz rezervasyon esnasında bunu belirtmeniz yeterli olacaktır.

AraƧ kiralama işleminin tamamlanmasının ardından kontratınız kapatılıyor.

Faturanız en geƧ yedi iş gĆ¼nĆ¼ iƧerisinde dĆ¼zenleniyor ve tercihinize bağlı olarak posta veyaĀ e-posta ile adresinize gƶnderiliyor.

4) Aracı Nasıl ve Nereden Teslim Alacağınızı Belirleyin

Rezervasyon ve ƶdeme işlemleri tamamlandıktan sonra sıra kiraladığınız aracı teslim almaya geliyor. Rezervasyon bilgileriniz siz işlem yaptıktan hemen sonra araƧ kiralama ofisine iletiliyor. Bu bilgiler aynı zamanda size e-posta ve SMS olarak gƶnderiliyor. Siz de rezervasyon bilgileriniz ile kiralık araƧ ofisine gittiğinizde aracınızı teslim alabilirsiniz.Ā 

Bazı firmaların havaalanında karşılama hizmeti bulunuyor. Bu tarz bir hizmet veren ofislerde Ć¼zerinde isminizin yazılı olduğu bir Ƨağrı panosu ile karşılanıyorsunuz ve otoparkta aracınız size teslim ediliyor. Adana Havalimanı, Antalya Havalimanı ve Trabzon Havalimanı Ć¼lkemizde bu hizmeti alabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Adrese teslimat hizmeti ise kiralama firmalarının şubelerinin uygunluk durumuna gƶre değişiklik gƶsterebiliyor.

Konu hakkındaki detayları Ć¶ÄŸrenmek iƧin kiralama yapmak istediğiniz şube ile iletişime geƧebilirsiniz. Bu şekilde sizin kiralama yapmak istediğiniz bƶlgede adrese teslim yapılıp yapılamayacağını Ć¶ÄŸrenebilirsiniz.

5) Aracı Nereye Teslim Edeceğinizi Belirleyin

Aracın teslim işleminin yapılabilmesi iƧin kiraladığınız aracı ƶnceden belirttiğiniz istasyona gƶtĆ¼rmeniz gerekiyor. Bu işlemi Ƨok kolay bir hale getirmek iƧin gĆ¼zergĆ¢hınızı planlamanızı ƶneririz.

AraƧ kiralama şirketleri geƧ teslim edilen arabalardan ceza Ć¼creti aldığı iƧin arabayı teslim etmeniz gereken son tarihi kontrol etmeniz Ƨok ƶnemli.Ā Alış istasyonu ile dƶnĆ¼ÅŸ istasyonunuzun farklı olması durumunda oluşacak tek yƶn Ć¼creti iƧin rezervasyon sorumlusuna danışmanız iyi olacaktır.Ā 

AraƧ kiralamaların Ƨoğunda ā€œdolu alım ve teslimā€ yakıt koşulu bulunuyor. Bu koşul arabayı teslim aldığınızda yakıt deposunun tam dolu olacağı ve sizin de teslim etmeden hemen ƶnce depoyu tamamen doldurmanız gerektiği anlamına geliyor. Bu yĆ¼zden aracı teslim etmeden ƶnce depoyu doldurabilmek adına online haritalardan benzin istasyonlarını kontrol edebilir ve aracın deposunu doldurabilirsiniz. Ā Aracın deposunun tam dolu olduğunu kanıtlamanız gerekirse diye yakıt satın aldığınızda makbuz istemeyi unutmayın.

Eğer aracı ā€œĆ–n ƶdemeliā€ gibi diğer yakıt koşulları ile kiraladıysanız arabayı dolu depoyla geri getirmeniz gerekmiyor. Yakıt koşulunuzu kontrol etmek iƧin kiralamanızın şart ve koşullarına ya da onay e-postanıza gƶz atmayı unutmayın.

Teslimat sırasında arabanın mevcut durumunu gƶsteren fotoğraflar Ƨekmeniz iyi olacaktır. Yakıt gƶstergesi, kilometre sayacı, arabanın ƶn, arka ve yan kısımlarının fotoğraflarını Ƨekebilirsiniz. Bu fotoğraflar kiralamadan sonra hasarla ilgili herhangi bir sorun Ƨıkması durumunda sizin iƧin faydalı olabilir.

Aracı teslim etmeden ƶnce araƧtaki bĆ¼tĆ¼n eşyalarınızı aldığınızdan emin olun. Bagaj, torpido gƶzĆ¼, kapı cepleri, koltuk altları ve koltuk arkası ceplerini kontrol etmeniz iyi olacaktır. Kişisel eşyalarınız dışında kiralama noktasındaki Ƨalışanların size verdiği tĆ¼m belgeleri de almayı unutmayın.Ā 

Park yerinde bir yetkili bulunuyorsa kendisi ile iletişime geƧin. Temsilci sizinle birlikte aracı kontrol ederek size kiralama sonu (check-in formu) belgelerini teslim edip sizden arabanın anahtarını alacaktır. Her şeyin yolunda olduğu teyit edildikten sonra gĆ¼venlik depozitonuzun blokesi kaldırılacak veya size iade edilecektir. Fakat bu tutarın size ulaşması iki hafta alabilir.

Park yerinde herhangi bir yetkili bulunmuyorsaĀ araba anahtarlarını bırakabileceğiniz bir emanet kutusunu bulmanız gerekiyor. Bu kutuların Ć¼zerinde kiralama şirketinin adı ve logosu oluyor. Emanet kutularını uygun bir Ƨalışan olmadığında veya araƧ kiralama ofisi kapalı olduğunda kullanmanız gerekebilir. Eğer araba anahtarlarını bırakabileceğiniz bir emanet kutusu gƶremezseniz bilgi veya telefon numarası iƧin ofis kapısını kontrol edebilirsiniz.

Kiralama sĆ¼resince her tĆ¼rlĆ¼ soru ve sorunlarınız iƧin size bildirilen telefon numarasından yetkili Ƨalışanlara ulaşabilirsiniz.


obilet.com Ć¼zerinden hızlı ve gĆ¼venli bir şekilde ihtiyaƧlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Hepinize kiraladığınız araƧlarla keyifli yolculuklar dileriz!

CEVAP VER

LĆ¼tfen yorum giriniz!
LĆ¼tfen isminizi yazınız