2024 Resmi Tatiller ve Seyahat Önerileri

0
523108
2024 Seyahat Takvimi ve Seyahat Önerileri
2024 Seyahat Takvimi ve Seyahat Önerileri

Günlük hayatta en büyük motivasyon sağlayıcılardan bir tanesi tatil planlarıdır. Ne zaman tatile gideceğinizi bilmek gündelik hayatta sizlere büyük motivasyon ve moral sağlar. Bu yüzden genelde her yeni yılda en çok merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesi resmi tatillerin hangi günlere geldiği ve o yıl kaç gün tatil yapılacağı gibi sorular oluyor. 

2024 ise tatil günlerinin çok olması ile birlikte tatil planı yapmayı düşünenleri mutlu ediyor. Resmi tatiller ve alacağınız ek izinler ile birlikte bu yıl hayal ettiğiniz tatilleri yapabilir ve dolu dolu gezdiğiniz keşfettiğiniz bir yıl geçirebilirsiniz.

İşte 2024 seyahat takvimi:

2024 Seyahat Takvimi

2024 Seyahat Takvimi
2024 Seyahat Takvimi

2024 resmi tatillerinin tarihleri o kadar güzel ki bol bol tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. Yeni yılda işten sadece 7 gün izin alarak toplamda 40 gün tatil yapabilir ve 2024 yılı en çok gezdiğim yıllardan biriydi diyebilirsiniz. 

1 Ocak Yılbaşı Tatili: Yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak Pazartesi gününe denk geliyor.  Böylece yeni yılın ilk günü tatil yapmış ve yeni yılın neşesini ikiye katlamış oluyorsunuz. Hafta sonu tatili ve pazartesi günüyle birlikte toplam 3 gün tatil yapabilirsiniz. Yılbaşını evde geçirmeyi değil farklı bir yerlere gitmeyi planlıyorsanız bu yıl planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

9-10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı: En uzun bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı bu yıl 9-10-11-12 Nisan tarihlerini kapsıyor. 8 Nisan Pazartesi günü izin alarak hafta sonları dahil toplamda 9 gün tatil yapabilirsiniz. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Yeni yılın ilk milli bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Salı gününe denk geliyor. Pazartesi günü alacağınız bir günlük izin ve hafta sonu tatili ile toplamda 4 gün tatil yapabilirsiniz. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Çarşamba gününe denk geliyor. 29-30 Nisan günlerinde alacağınız izin ve hafta sonu tatili ile bu tatili de 5 günlük bir tatil olarak değerlendirebilirsiniz.

16-17-18-19 Haziran Kurban Bayramı: Yılın diğer bir en uzun bayramı da Kurban Bayramı. 2024 yılında 16-17-18-19 Haziran tarihlerine gelen bayramda 20-21 Haziran günleri için izin alarak bu tatili 9 güne çıkarabilirsiniz. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı, Pazartesi gününe denk gelen bayramlardan. Bu bir günlük tatili hafta sonu tatili ile birlikte birleştirerek 3 günlük bir tatil yapabilirsiniz. 

30 Ağustos Zafer Bayramı: Yaz ayının son ayında ve son gününde olan 30 Ağustos Zafer Bayramı 2024’te Cuma gününe denk geliyor. Cuma, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere 3 günlük bir tatil yapabilirsiniz. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı: 2024 yılının son resmi tatili olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Salı gününe denk geliyor. 28 Ekim Pazartesi günü için alacağınız izin ve hafta sonu tatili ile toplamda 4 gün tatil yapabilirsiniz. 

Resmi Tatiller Tarihler Resmi İzin Süreleri Ek İzin Süreleri Toplam İzin Süresi
Yılbaşı Tatili 1 Ocak Pazartesi 1 Gün 0 3 Gün
Ramazan Bayramı 9 Nisan Salı -12 Nisan Cuma 4 Gün 1 Gün 9 Gün
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Salı 1 Gün 1 Gün 4 Gün
Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Çarşamba 1 Gün 2 Gün 5 Gün
Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar- 19 Haziran Çarşamba 4 Gün 2 Gün 9 Gün
Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı 15 Temmuz Pazartesi 1 Gün 0 3 Gün
Zafer Bayramı 30 Ağustos Cuma 1 Gün 0 3 Gün
Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Salı 1 Gün 1 Gün 4 Gün
2024 Seyahat Takvimi

2024 Seyahat Önerileri 

2024 Seyahat Önerileri 
2024 Seyahat Önerileri 

7 gün izin alarak 2024 yılında toplam 40 gün tatil yapabileceğinize göre tatil için şimdiden ufak planlar yapabilir ve böylece son dakikaya bırakmadığınız tatilleriniz ile doyasıya eğlendiğiniz bir yıl geçirebilirsiniz. 

Yılın ilk tatili: 1 Ocak Yılbaşı Tatili

Uludağ
Uludağ

Yılbaşı pazartesi gününe geldiği için hafta sonu ile birlikte 3 günlük bir tatil fırsatı doğuyor. Hem yeni yıla eğlenerek girmek hem de yıla tatil yaparak başlamak için ufak bir tatil yapabilirsiniz. Genelde Yılbaşı tatili için en uygun yerler kayak yapabileceğiniz, karın ve kışın tadını çıkarabileceğiniz Uludağ, Abant, Kapadokya ve Sapanca gibi yerlerdir. Yılbaşında olmak istediğiniz yere ve nasıl bir tatil yapmak istediğinize göre bu harika yerlerden bir tanesini tercih edebilirsiniz. 

Kapadokya’da yılın ilk günü peri masalı gibi bir manzara uyanabilir, Uludağ’da karın tadını çıkarabilir, Abant’ın ve Sapanca’nın muhteşem kış manzaraları eşliğinde romantik bir kaçamak yapabilirsiniz. 

Tatilin Keyfini Çıkarın: 9 Günlük Ramazan Bayramı Tatili

Şirince
Şirince

Yılın ilk en uzun tatili olan Ramazan Bayramı, havaların güzelleşmeye başladığı ilkbaharın başladığı nisan ayına denk geliyor. 9-10-11 ve 12 Nisan günlerinin resmi tatil olduğu bayramda 8 Nisan Pazartesi günü izin alarak 9 günlük muhteşem bir bahar tatili yapabilirsiniz. Havaların ısındığı nisan ayında nereye giderseniz gidin çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Fakat bizim önerimiz biraz daha Ege ve Akdeniz kıyılarına inmeniz doğrultusunda olacak. Çünkü genel olarak çok kalabalık olan bu bölgelerin tadı daha sakin olduğu bahar aylarında çıkıyor. Ramazan Bayramı’nda Şirince’ye gidebilir ve burada baharın tadını çıkararak dinlenebilir, yakınında bulunan yerleri keşfe çıkabilirsiniz. Akdeniz kıyılarına doğru inmek istiyorsanız da Çıralı’da sakin ve dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. 

Ufak Kaçamaklar İçin Harika Fırsat: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ağva
Ağva

Nisanın ilerleyen günlerinde bir de milli bayramımız bulunuyor. 2024 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Salı gününe geliyor. 22 Nisan için alacağınız izin ve hafta sonu izni ile 4 günlük harika bir kaçamak yapabilirsiniz. 

Nisanın ilerleyen tarihlerinde olan bu tatilde Şile ve Ağva gibi yerleri tercih edebilirsiniz. Keyifli bir otelde kalabilir, denizin ve doğanın içinde 4 gün boyunca dinlenerek şehrin gürültüsünden uzaklaşacağınız bir tatil yapabilirsiniz.  

Bahar Tatili Yapma Vakti: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Karadağ
Karadağ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ek iki gün izin alarak hafta sonu tatili ile birlikte 5 günlük tatil yapabilirsiniz. Baharın tam olarak geldiği ve artık neredeyse her yerde hissedildiği bu bayramda gidebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Havaların ısındığı bu ayda 5 günlük bir yurtdışı gezisi planlayabilirsiniz. Karadağ veya Arnavutluk gibi ülkemize yakın ve gezilecek harika yerleri olan ülkeleri tercih edebilirsiniz. 

Yaz Tatili İçin En Güzel Zamanlar: 9 Günlük Kurban Bayramı Tatili

Fethiye
Fethiye

2024 yılının bir diğer 9 günlük tatili ise 16-19 Haziran tarihleri arasında olan kurban bayramında yapılabilir. Alacağınız ek izinler ile birlikte normalde 4 günlük tatilinizi 9 güne çıkarabilirsiniz. Tam yaz ayına denk gelen bu tatil için pek çok yere gidebilirsiniz. 

Bu yerler arasında serin bir denize girmek ve doğa ile içe içe olmak isteyen için Bozcaada, sıcacık kumlarda vakit geçirmek ve masmavi tertemiz sularda yüzmek isteyenler için Fethiye, kum, güneş ve deniz harika ama kültürel bir gezi de yapmak istiyorum diyenler için ise İzmir harika bir seçenek olabilir. 

Yaz Bitmeden Ufak Bir Dinlenme Tatili: 30 Ağustos Zafer Bayramı

Kıbrıs
Kıbrıs

Yazın sonlarına geldiğimizde bizi 3 günlük bir resmi tatil daha bekliyor. Yaz bitmeden ufak bir tatil daha yapmak isteyen kişiler Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde yapabilecekleri bu tatilde masmavi denizlerin olduğu plajlara veda edebilirler. 

3 günlük yaza veda tatiliniz için Kıbrıs’a gidebilir ve harika plajlarında vakit geçirebilirsiniz, Kıbrıs’ın yanı sıra Bu kısa yaz tatili için yaşadığınız yerin yakınlarında bulunan tatil bölgelerine gidebilirsiniz. İstanbul’da yaşayanlar, Polonezköy, Kilyos ve Şarköy gibi daha yazlık yerlere, İzmir’de yaşayan kişiler Çeşme ve Datça gibi yakın lokasyonlara gidebilir.

Sonbahar Geldiğine Göre Kampa Gitme Vakti: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Borçka Karagöl
Borçka Karagöl

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ek izin ve hafta sonu tatili ile birlikte tam 4 günlük bir tatil oluyor. Ekim ayında tatil için yapılabilecek en keyifli etkinlik ise tabi ki kamptır. Kamp yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşleri yapabilir ve havalar iyice soğumadan sararmış yaprakların eşliğinde sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.

Kamp ve doğa yürüyüşü için gidilebilecek en güzel yerlerden bir ise tabii ki de Yedigöller. Harika manzarası ve geniş kamp alanları ile buraya geldiğinize asla pişman olmazsınız. Yedigöller’in yanı sıra İğneada, Kelebekler Vadisi, Salda Gölü ve Borçka Karagöl gibi yerlere gitmeyi de tercih edebilirsiniz. 

Önceki İçerikBlack Friday Nedir, Nasıl Ortaya Çıkmıştır?
Sonraki İçerikUNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Girmek Ne Anlama Geliyor?
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız