Bolu-Abant Gezi Rehberi

0
19386

Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında apayrı renklere bürünen Abant, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan Bolu ili sınırları içerisinde yer alıyor.

Yılın dört mevsimi ziyaret edebileceğiniz Abant’ı gezilecek yerlerinden, yapılacak aktivitelere ve konaklama imkanlarına kadar baştan aşağı sizler için ele aldık ve kapsamlı bir gezi rehberi oluşturduk.

Bolu’nun Mudurnu ilçesine yaklaşık 18 km mesafede konumlanan Abant, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte bulunuyor.

Toplamda 125 hektarlık bir alanı kaplayan Abant’ta her bütçeye uygun konaklama tesisi de bulunuyor.

Özellikle İstanbul ve çevre illerde yaşayanların en çok tercih ettiği hafta sonu kaçamak rotalarından biri olan Abant’ın tamamını için 1 – 2; Bolu’nun tamamını keşfetmek içinse en az 4-5 günlük bir seyahat planı yapmanızı öneriyoruz.

İşte Abant’a gitmeden önce bilmeniz gereken her şey;

Abant ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Abant Gölü Sonbahar

Abant ve çevresinde görülecek çok sayıda yer; yapılacak sayısız aktivite bulunuyor. Bolu’nun Mudurnu ilçesine yakın bir konumda bulunan Abant, kültür ve doğa turlarının da vazgeçilmez duraklarından biri.

Zengin flora ve faunası ile her göreni kendine hayran bırakan Abant, Türkiye’de fotoğraf turizminin de nabzını tutan yerler arasında Yedigölller ile birlikte ilk sıralarda geliyor.

Çayır otları, ısırgan, çilek, muşmula, kuşburnu, fındık, ılgın, ormangülü, söğüt ağaçları, kavak, meşe, dişbudak, sarıçam ve karaçamın çevrelediği Abant’ta başlıca gezilecek yerleri sizler için derledik:

Abant Tabiat Parkı

Toplamda 1197 hektarlık bir alana yayılmış olan Abant Tabiat Parkı, Keremali ve Abant sıradağlarının arasında mükemmel bir konuma sahip.

İçerisinde dinlence ve aktivite alanlarının da olduğu Abant Tabiat Parkı’nın tamamını gezmek için en az yarım günlük bir zaman dilimi ayırmanızı tavsiye ediyoruz.

Örmeci Yaylası

Özellikle ilkbahar döneminde renkten renge bürünen, kamp ve piknik alanları ile bilhassa hafta sonları inanılmaz rağbet gören Örmeci Yaylası’nı dilediğiniz fotoğraflayabilir, yürüyüş parkurlarını turlayabilir, nefes kesen manzaraların seyrine dalabilir ve doğayla iç içe piknik yapmanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Sinekli Yaylası

Abant’tan ya da Samandere’den rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz Sinekli Yaylası 100 dekarlık bir alanı kaplıyor.

Huzur içerisinde doğa aktiviteleri yapıp, pırıl pırıl güneşin tadını çıkarabileceğiniz Sinekli Yaylası, Abant’ta gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında geliyor.

Eğer temmuz ayında buraya yolunuz düşerse, Sinekli Yaylası’nda gerçekleşen yayla şenliklerine katılım gösterebilirsiniz.

Sinekli Yaylası’nda yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları ise kampçılık, gözlemcilik, izcilik, safari, trekking, bisiklet vb. Ayrıca bölgede doğal mantar da toplayabilirsiniz.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

samandere şelalesi

Samandere Köyü sınırları içerisinde yer alan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, 1988 senesinden beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

10 hektarlık bir alana yayılmış olan Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, trekking, hiking ve kamp yapmayı sevenlerin akınına uğruyor.

Sessizlik ve huzur içerisinde muhteşem anlar geçirme fırsatı bulabileceğiniz Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’ndaki şelaleyi görmek içinse biraz dik bir merdiven inmeniz gerekiyor.

Orman Bakanlığı tarafından “Tabiat Anıtı” statüsünü kazanan Samandere Şelalesi’nin yanı başında kamp yaparak Abant seyahatinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Abant Köy Pazarı

Abant, sadece doğal güzellikleri ve insanın içini huzur kaplayan manzaraları ile değil, aynı zamanda yöresel lezzetleri ve hediyelik ürünleri ile de ziyaretçilerini fazlasıyla memnun ediyor.

Bölgedeki en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Abant Köy Pazarı’na giderek organik meyve ve sebzeler, ev yapımı hamur işi, reçel, kuru gıda vb. şeylerden alabileceğiniz gibi yöresel el işi hediyelik ürünlere de göz atabilirsiniz.

Güzeldere Şelalesi

güzeldere şelalesi

Abant’a yakın bir mesafede bulunan Güzeldere Şelalesi’nde kamp kurabilir, piknik yapabilir ya da doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Yılın dört mevsimi harika manzaralar sunan Güzeldere Şelalesi’nde gürül gürül akan suyun yanı başında sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Akkaya Travertenleri

Bolu’nun Akkaya bölgesinde konumlanan Akkaya Travertenleri’ni görür görmez Pamukkale Travertenleri’ne benzetebilirsiniz.

Günün her saati kartpostalları kıskandıracak güzellikte manzaralar sunan Akkaya Travertenleri, Abant tatilinizin unutulmaz duraklarından biri olacak kuşkusuz.

Abant Doğal Yaşam Müzesi

Bölgenin flora ve faunası hakkında ilginç bilgiler edinebileceğiniz, vahşi yaşamı yakından gözlemleyebileceğiniz Abant Doğal Yaşam Müzesi’ni görmeden Bolu turunuzu sonlandırmamalısınız.

Abant Gölü’nün hemen girişinde yer alan Abant Doğal Yaşam Müzesi’nde bu bölgede yetişen farklı bitki türlerini görebilirsiniz.

Bolu’da Gezilecek Diğer Yerler

Abant seyahatinizden arda kalan zamanlarınızda Bolu il merkezine gidebilir ve daha pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Abant gibi çok sayıda doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Bolu’nun bilinmedik yerlerini keşfetmek için önerilerimize göz atabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı

yedigöller milli parkı

Bolu şehir merkezinden sadece 42 km mesafedeki Yedigöller, adından da anlaşılabileceği gibi tam tamına 7 gölden meydana geliyor:

  • Seringöl
  • Büyükgöl
  • Nazlıgöl
  • Deringöl
  • Küçükgöl
  • Sazlıgöl
  • İncegöl

1965 senesinde “Milli Park” statüsünü kazanan Yedigöller tıpkı Abant gibi çok sayıda farklı bitki ve hayvan türü ile karşılaşabileceğiniz, hatta dilerseniz kamp kurabileceğiniz bir yer.

Yedigöller Milli Parkı’na araçlı girişlerde araç başına 12 TL; araçsız girişlerde ise kişi başına 4 TL talep ediliyor. Bunun yanı sıra park sınırları içerisinde kamp kurmak isterseniz, 4 kişilik çadır başına günlük 25 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Sülüklü Göl

sülüklü göl

Abant gibi Sülüklü Göl de Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alıyor.

Toplamda 809 hektarlık bir alanı kaplayan Sülüklü Göl’de boz ayı, karaca, kurt, yaban domuzu gibi pek çok yabani hayvana denk gelebilirsiniz.

Sülüklügöl ve hemen yakınındaki iki gölün çevresini turlayabilir, ardından Mudurnu ilçe merkezini keşfe çıkabilirsiniz.

Sülüklügöl’de kamp kurabileceğiniz gibi günübirlik ziyaret ettiyseniz, dinlence alanlarında ve yürüyüş parkurlarında da keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Gölcük Tabiat Parkı

gölcük tabiat parkı

Abant ve Yedigöller’den sonra Bolu’nun en bilindik doğal güzelliklerinden biri olan Gölcük Tabiat Parkı, diğer iki yere göre daha ekonomik ve de sakin.

Bolu şehir merkezinden 13 km mesafede yer alan Gölcük Tabiat Parkı, köknar ve çam ağaçları ile çevrelenmiş, kelimenin tam anlamıyla cennetten düşme bir yer.

Dilerseniz Gölcük’ü günübirlik ziyaret edebilir, dilerseniz de konaklamanızın 1-2 gününü buraya ayırabilirsiniz.

Orman Bakanlığı tarafından işletilen ve Gölcük Tabiat Parkı’ndaki tek konaklama tesisi olan Devlet Konukevi’nde konaklamak için önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.

Gölcük Tabiat Parkı’na kişi başı giriş ücreti 4 TL (araçlı girişlerde 12 TL); kamp kurmak isterseniz de günlük 25 TL’lik bir ödeme talep ediliyor.

Seben Gölü

seben gölü (2)

Bolu şehir merkezinden yaklaşık 32 km’lik bir yol katettikten sonra ulaşabileceğiniz Seben Gölü esasında bir yapay göl ama bunu size biri söyleyene kadar fark etmeniz zor olacaktır.

Seben Gölü’nde kano ve tekne turuna çıkabilir, dilerseniz olta balıkçılığı aktivitelerine katılım gösterebilirsiniz.

Gölü çevreleyen tarihi kaya evleri, yaylaları ve mağaraları da fotoğraflamayı unutmayın.

Karamurat Gölü

“Göller Yöresi” unvanlı Burdur gibi Bolu’da da çok sayıda göl bulunuyor. Bunlardan bir diğeri olan Karamurat Gölü, Mudurnu ilçe merkezinden 30 km uzaklıkta konumlanıyor.

Müthiş bir doğa manzarası sunan Karamurat Gölü yıl boyu ziyaret edebileceğiniz bir yer.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Türkiye’de kış turizminin nabzını tutan başlıca yerlerden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’ne özellikle aralık-şubat aylarında giderseniz, birçok kar ve kayak aktivitesi yapma fırsatı da bulabilirsiniz.

Bolu il merkezinden yaklaşık 38 km uzaklıktaki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kayak sezonu aralık ayında başlıyor ve mart ayının sonuna kadar devam ediyor.

Hem Ankara hem de İstanbul’a yakın ve Uludağ Kayak Merkezi’ne göre çok daha ekonomik olması ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilgi odağında olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde toplamda 13 ayrı kayak pisti ve çok sayıda kayak oteli bulunuyor.

Kış aylarında 3 metreyi bulan kar kalınlığı ile de kayak ile profesyonel olarak ilgilenenleri de fazlasıyla memnun ediyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Oteller:

  • Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort (Her şey dahil) – Telefon: (0374) 234 51 00
  • Dorukkaya Otel (Her şey dahil) – Telefon: (0374) 234 50 26
  • Grand Kartal Otel (Her şey dahil) – Telefon: (0374) 234 50 50
  • Gazelle Resort & Spa (Yarım pansiyon) – Telefon: (0374) 262 98 00
  • Golden Key Hotel (Yarım pansiyon) – Telefon: 0530 290 07 11
  • Lagoon Palace Spa (Kahvaltı dahil) – Telefon: 0549 200 14 14
  • Saraycık Göl Evi Otel, Saraycık (Kahvaltı dahil) – Telefon: 0530 343 99 99
  • Sarıalan Otel Dağ Evi, Sarıalan (Kahvaltı dahil) – Telefon: 0537 717 42 93
  • Grand Baysal Otel, Sarıalan (Kahvaltı dahil) – Telefon: 0537 995 17 58
  • Sarıalan Orman Köşkleri, Sarıalan (Kahvaltı dahil) – Telefon: 0553 696 00 16

Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi

Bolu’nun Gerede ilçesinde; merkeze 5 km mesafede yer alan Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi, Kartalkaya Kayak Merkezi kadar büyük olmasa da hem ekonomik olması hem de mükemmel konumu ile her sene pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Yaz aylarında gidecekseniz, piknik, trekking ve çim kayağı aktivitelerine katılabilir, kışın ise 1300 metre yükseklikteki kayak pistlerinde dilediğinizce kayabilirsiniz.

Yıldırım Bayezıt Camii

Bolu şehir merkezine yolunuz düşerse şayet ilk uğramanız gereken yerlerden biri olan Yıldırım Bayezıt Camii, Büyükcami Mahallesi sınırları içerisinde konumlanıyor.

Kütüphane, hamam ve medreseden oluşan bir külliyenin de olduğu bu kompleks 1382 senesinde Yıldırım Bayezıt tarafından yaptırılmış.

700 yıllık köklü geçmişinin yanı sıra göz kamaştıran mimari detayları ile de büyüleyen cami günümüzde de ibadethane olarak hizmet veriyor.

Bolu Müzesi

Şehrin geçmişine adeta ışık tutan Bolu Müzesi’nin bilhassa Etnografya Bölümü’ndeki madeni, işleme, dokumalar, dini eserler ve silah koleksiyonlarını yakından görmenizi öneriyoruz.

Müzenin Arkeoloji Bölümü’nde ise Bizanslılardan Romalılar, Lydialılardan Urartulara kadar pek çok medeniyetten izler taşıyan eserleri bizzat kendiniz inceleyebilirsiniz.

Tam tamına 17.058 esere ev sahipliği yapan Bolu Müzesi’ni imkanınız varsa eğer bir rehber eşliğinde gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Müzeyi 15 Nisan – 2 Ekim arasında 09.00-19.00; 3 Ekim – 14 Nisan arasında ise 08.00-17.00 saatleri arasında 10 TL ödeyerek gezebilirsiniz.

Göynük Zafer Kulesi

Bolu’nun Göynük ilçesindeki en güzel yapılardan biri olan Göynük Zafer Kulesi’nin en ayırt edici özelliği, Eski İpek Yolu’nun son duraklarından biri olması.

Sadece Göynük’ün değil, aynı zamanda tüm şehrin en sembolik yapılarından olan Göynük Zafer Kulesi’nin inşa tarihi ise 1922 senesine kadar uzanıyor.

Kuleye çıkıp eşsiz manzaranın tadını çıkardıktan sonra Göynük kasabasını gezebilir, yöresel hediyeliklerden satın alabilir ve Bolu lezzetlerini tadabilirsiniz.

Tarihi Bolu Evleri

Bolu’nun şehirle özdeşleşmiş tarihi evlerini sıralamak gerekirse:

  • Mengen’de 3 tane
  • Kıbrıscık ve Yeniçağ’da 2 tane
  • Göynük’te 114 tane
  • Mudurnu’da 202 tane
  • Merkezde 32 tane

Abant’ın da bağlı olduğu Mudurnu’daki 202 tarihi eve gezebilir, diğerlerini görmek için Bolu merkez ve ilçelerine gidebilirsiniz.

Şehrin en gösterişli evleri ise Hacı Abdullahlar Konağı, Armutçular Konağı, ve Kazanlar Konağı.

Akşamseddin Türbesi

akşamseddin türbesi

11. yüzyılda yaşamış ünlü bir alim olan Türk bilim adamı Akşamseddin Hazretleri esasında Fatih Sultan Mehmet’in de hocasıydı.

Hem yöreden hem de şehir dışından çok sayıda kişinin ilgi odağında olan türbeye merkezden kalkan toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz.

Bolu Mutfağına Özgü Lezzetler & Abant’ta Ne Yenir?

Türkiye’nin dünyaca ünlü şeflerinin yetiştiği ve halen daha yetiştirildiği Mengen ilçesinin bağlı olduğu Mengen’e kadar gelmişsiniz, buraya has lezzetleri membaında tatmadan olur mu hiç?!

Hem Abant Gölü hem de Yedigöller’deki göl kenarında çok sayıda restoran bulunuyor ve hepsinde de deniz mahsulleri başta olmak üzere Bolu mutfağına özgü en seçkin lezzetler sunuluyor.

Bolu’ya özgü yemekler ve en iyi restoranlar için Bolu Lezzet Durakları yazımıza göz atabilirsiniz.

Abant’ta Yapılacak Aktiviteler

Abant’a kadar gelmişken burada olmazsa olmaz denilen aktiviteleri de yapmadan dönmek olmaz tabii! İşte Abant’ta yapmadan dönmemeniz gereken başlıca aktiviteler:

  • Samandere Şelalesi’nin yanı başında piknik yapın.
  • İri benekli, kıpkırmızı Abant alabalığı ile damaklarınızı şenlendirin.
  • Bolu’nun Abant bölgesine özgü meşhur Nilüfer çiçeklerini fotoğraflayın.
  • Abant Gölü’nün rengarenk manzarasını bir de gün batımında seyredin.
  • Yedigöller Milli Parkı’nda en az yarım gün geçirin.
  • Kış mevsiminde gidiyorsanız, Esentepe Kayak Merkezi ve Kartalkaya Kayak Merkezi’ne uğrayın.
  • Abant bölgesindeki şirin dağ evleri ya da bungalov otellerden birinde konaklayın.
  • Abant Gölü’nün çevresini bir de faytonla turlayın.
  • Bisiklet turlarına katılın.
  • Abant çevresindeki köylerde yöreye özgü organik ürünlerden oluşan serpme köy kahvaltısının tadını çıkarın.
  • Trekking yapmadan Abant sınırlarını terk etmeyin.
  • Köy pazarından sevdiklerinize yöresel hediyeliklerden alın.
  • Yarışkaşı Konağı’nda kabaklı gözleme yiyin.
  • Hotel Yurdaer – Mutfak Sanatları Merkezi’nde Hünkar beğendi, ördek sarması; diğer restoranlarda ise kaldırık dolması, çantıklı pide, kedi batmaz, acı su bazlamacı, etli mantı, kaşık sapı, ekmek aşı, Mengen pilavı, kara kabak tatlısı, atmaç, orman kebabı, Mengen kuzu güveç, höşmerim vb. Bolu lezzetlerinin tadına bakın.
  • Denk getirebilirseniz eğer her sene 13 Aralık tarihinde gerçekleşen Hamsi Festivali’ne katılım gösterin.
  • Abant gece hayatını ve gazino kültürünü deneyimlemek adına Göl Cafe & Bar, Geyikli Bar, Köşk Bar, Köroğlu Bar, Abant Göl Gazinosu ve Abant Kır Gazinosu’na uğrayın.
  • Abant Köy Pazarı’ndan sevdiklerinize ve kendinize dağ reçelleri, leziz peynirler, erişte, tarhana, bal ve tereyağı alın.

Abant’ta Nerede Kalınır?

Öncelikle Abant ve çevresinde kamp yapılabilecek sayısız yer olduğunu hatırlatalım. Ama yine de bungalov tipi evlerde ya da dağ otellerinde de konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Abant otellerinin büyük bir çoğunluğu oda – kahvaltı konseptli konaklama hizmeti verirken, 4 ve 5 yıldızlı, her şey dahil konaklama tesisleri de bulunuyor.

Abant Gölü’nün eşsiz manzarasını sunan konaklama tesislerinin yanı sıra daha ekonomik olsun derseniz de Bolu Valiliği İl Özel İdaresi’nin konaklama tesislerine göz atabilirsiniz.

Ayrıca bu bölgede balayı çiftlerine özel hizmetleri olan Abant balayı otelleri de bulunuyor.

Abant’ın En Ünlü Otelleri:

  • Abant Bahçeli Köşk

Adres: Akçaalan Mahallesi, Abant yolu 9.km 38/a, 14300 Abant/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 237 11 52

  • Abant Aden Boutique Hotel & Spa

Adres: Aksu Mevkii, Abant Yolu 9 km No:43, 14100 Abant/Bolu Merkez/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 222 83 83

  • Abant Köşk Oteli

Adres: Abant Göl Kenarı, 14100 Örencik Köyü/Mudurnu/Bolu

Telefon: (0374) 224 51 66

  • Abant Palace Hotel

Adres: Güzelyalı Mahallesi, 89. Sk. No:3, 35290 Konak/İzmir

Telefon: (0374) 224 50 12

  • Büyük Abant Hotel

Adres: Göl Mevki, Abant Yolu, 14800 Örencik Köyü/Mudurnu/Bolu

Telefon: (0374) 224 50 33

  • Taksim International Abant Köşk

Adres: Abant Göl Kenarı Samat Köyü,Yeni Mahalle 94/1 14800 Mudurnu/Bolu

Telefon: (0374) 224 51 66

  • Bolu Koru Hotels Spa Convention

Adres: 14030 Yeşilköy Köyü/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 345 07 90

  • Abant Lotus Otel

Adres: 14030 Akçaalan Köyü/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 237 10 90

  • Vonresort Abant

Adres: Abant Sapağı 3.Km, Abant Sk., 14100 Bolu

Telefon: (0374) 225 28 70

  • Abant Kartal Yuvası Otel

Adres: Dereceören Köyü Mevkii Abant Yolu Üzeri 10. km, 14030 Dereceören Köyü/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: (0374) 237 11 50

  • Abant Hayalim Pansiyon

Adres: 14030 Ömerler Köyü/Bolu Merkez/Bolu

Telefon: 0 542 3278291

Abant’a Nasıl Gidilir?

Bolu şehir merkezinden 35 km uzaklıkta yer alan Abant’a hem kara yolu hem de hava yolu ile ulaşım oldukça kolay.

Öncelikle ilk ulaşmanız gereken yer Bolu il merkezi olmalı. Ardından Bolu merkezden kalkan toplu taşıma araçlarını kullanabilir, Abant’ta konaklayacağınız otel ile iletişime geçerek transfer aracı talep edebilir ya da tatiliniz süresince kullanmak üzere şehir merkezinden araç kiralayabilirsiniz.

Kara yolu

Türkiye’nin kuzeybatısında; Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Bolu, İstanbul – Ankara otoyolunun orta kısımlarında yer alıyor.

Bolu Karayolu Tüneli ile çok kısa bir sürede ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bolu’nun yaklaşık 35 km güneybatısında konumlanan Abant deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte bulunuyor.

Bolu şehir merkezine vardıktan sonra Mudurnu ilçesindeki Abant’a en kısa sürede ulaşmak için minibüsleri kullanabilir ya da taksileri tercih edebilirsiniz.

Eskişehir’den Abant’a gelecekseniz eğer ilk olarak Mudurnu tabelalarını takip etmelisiniz. Ankara’dan özel aracınızla geliyorsanız da Ankara-İstanbul otoyolunda devam etmeli ve sonrasında Bolu Dağı geçişinden sonra Abant tabelalarını takip etmelisiniz. İstanbul’dan Abant’a gelmek isteyenler ise Anadolu Otoyolu üzerinde Kaynaşlı ayrımına kadar devam etmeli ve sonrasında Bolu Dağı’nın çıkışında Abant yoluna sapmaları gerekiyor.

  • İstanbul – Abant: 280 km (3 saat)
  • Ankara – Abant: 225 km (2 saat)
  • Bursa – Abant: 290 km (3 saat)
  • İzmir – Abant: 620 km (7 saat)
  • Bolu Merkez – Abant: 35 km (40 dakika)
Hava yolu

Abant’a en yakın havalimanı olan Ankara Esenboğa Havalimanı, bölgeden 230 km uzaklıkta konumlanıyor.

Havalimanına vardıktan sonra Ankara AŞTİ Otogarı’na giderek Bolu-Mudurnu varışlı otobüslerden birine binebilir ya da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan araç kiralayarak yaklaşık 2-3 saatte Bolu Abant’a varabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı yerine tercih edebileceğiniz diğer havalimanları ise Bursa Yenişehir Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız