Türkiye’de Yoga Kampı Yapılan 14 Yer

0
11723

Yoga ve meditasyon, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak, stres seviyesini azaltmak ve hem ruhen hem de bedenen rahatlamak için çoğu insan tarafından yaşam tarzına dönüştürüldü.

Türkiye’de de bu konularda hizmet veren çok fazla kurum ve organizasyon bulunuyor. Yoga ve sağlıklı yaşam festivalleri, Yoga öğretilerini insanlara aşılamak için kurulan merkezler, spor salonlarında gerçekleştirilen yoga ve meditasyon seansları, beden ve ruh arasındaki korelasyonu sağlamaya çalışan kişileri bir araya getiriyor.

Bir yaşam biçimi olmasına ek olarak kişiler, tatil sürelerini yoga yaparak geçirebilir. İnsanların dinginlik ve huzur arayışında soluğu aldığı yoga kampları, yoga ve meditasyonla uğraşan insanları bir araya getiren organizasyonlardan biri. Daha çok yaz aylarında düzenlenen, doğayla iç içe vakit geçirmenize olanak tanıyan yoga kampları, şehrin bireyler üzerine yıktığı kaygı, stres ve depresyondan kurtularak kendilerini yenilemelerine imkan veriyor.

Yoga kampı, bu alanda uzmanlaşmış eğitmenlerle yoga ve meditasyon yapmak isteyenlerin buluştuğu, genellikle şehirden uzak, doğayla iç içe olan mekanlarda, yoga yapmak isteyen herkesin katılım sağlayabileceği çeşitli yoga ve meditasyon öğretilerinin bireylere farklı aktiviteler aracılığıyla aktarmasını sağlayan bir organizasyon modelidir.

Kaç kişinin katılım sağlayabileceği, eğitmenleri, ulaşım seçenekleri, aktiviteleri ve buna benzer unsurlar, kampların programına göre değişebiliyor. Bu sebepten ötürü, sadece yoga ve meditasyon kampı yazıyor diye kayıt yapmak yerine kampın nerede olduğunu, kimlerin eğitmen olarak katıldığını, ortam koşullarını, kamp programını, nerede konaklanacağını iyi araştırmak gerekiyor.

Çoğu yoga kampında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar eğitimler verilse de bazıları, belirli düzeydeki katılımcılara eğitim verebiliyor.

Yoga ve meditasyon yapmak için gerekli teçhizatın çoğu yoga kampları tarafından karşılansa da her kamp, farklı eğitim politikası izleyebiliyor. Bu sebepten ötürü araştırmanızı iyi yapmalı, mat, havlu, duş malzemesi gibi teçhizatların kamp tarafından karşılanıp karşılanmadığını kayıt yaptırmadan önce öğrenmeniz gerekiyor.

Yoga kampları, şehrin gürültüsünden uzakta, oksijeni bol, kuş cıvıltıları veya dalga sesleri arasında, gün boyunca yoga ve meditasyonla kişinin ruhunu ve bedenini dinlendirdiği, yoga ve meditasyon alanlarında uzman kişiler ve bu alanlarda farklı tecrübelere sahip kişilerle vakit geçirmek isteyen bireyler için alternatif bir tatil seçeneği oluşturuyor.

Siz de üzerinizdeki baskıyı kırmak, bedeninizi daha iyi tanımak ve ruhunuzun isteklerine sağlıklı cevaplar vermek istiyorsanız, size en uygun yoga kampını seçerek tatilinizi değerlendirebilirsiniz.

Türkiye’de Yoga Kampı Yapılan 14 Yer

Bonjuk Bay, Gökova, Muğla

Gökova Körfezi

Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’da özel bir koy olan Bonjuk Bay’da düzenlenen yoga kampı, ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatıyor. Bir yanınızda orman, diğer yanınızda deniz, doğanın bütün seslerinin içinize dolacağı bir yer Bonjuk Bay.

Konaklama için glamping çadırları, taş evleri ya da safari tentleri tercih edebileceğiniz kendi çadırınızı ve uyku tulumunuzu da getirebilirsiniz.

Gökova Körfezi

‘Clean eating’ felsefesini benimseyen kampta ağırlıklı olarak vejetaryen yemekler çıksa da et seçeneği de mutlaka bulunuyor. ‘Gong’ sesiyle birlikte oturulan sofra, geçmişten özlemi duyulan büyük aile sofralarına benziyor. Aynı amaç uğruna, şans eseri buluştuğunuz insanlarla aynı sofrada oturup deneyimlerinizi birbirinize aktararak hem karnınızı hem de ruhunuzu doyuruyorsunuz.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Bonjuk Bay (@bonjukbay) on

Yoga ve meditasyon uzmanları tarafından verilen eğitimlerin yanı sıra gün içerisinde insanlarla konuşarak sosyalleşebilir, bir kenarda çekilerek doğayı dinleyebilir, kitap okuyabilir veya rüzgar sörfü, trekking gibi aktivitelere katılım sağlayabilirsiniz.

Hayatın doğurgan bir edayla akışı, zaman kavramını unutturacak, havanın ne ara karardığını dahi anlamayacaksınız. Güneşin ufuk çizgisine değdiği dakikalarda veya ayın yavaş yavaş yüzünü göstermesiyle birlikte oldukça keyifli partiler başlıyor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Bonjuk Bay (@bonjukbay) on

Yer yer etnik, bazen de popüler müziklerin eşlik ettiği eğlence insanlar topladıkları enerjiyi üstlerinden atıyor.

Bonjuk Bay, Dalaman Havalimanı’na 1 saat, Akyaka’ya 40 dakika, Gökova’ya ise 25 dakika mesafede bulunuyor. Bölgeye toplu taşıma bulunmadığından dolayı yalnızca şahsi aracınızla veya taksi tutarak gidebiliyorsunuz.

Pastoral Vadi, Fethiye, Muğla

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Pastoral Vadi Ecological Farm (@pastoralvadiecofarm) on

Pastoral Vadi yalnızca bir yoga kampı değil, ekolojik yaşam çiftliği olarak hizmet veren bir kuruluş. Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde konumlanan Pastoral Vadi’de yaşam, doğayla iç içe ilerliyor. Yılın 12 ayında hizmet veren işletme, belirli zamanlarda farklı etkinlikler düzenliyor.

Konaklanacak yapıların hepsi ekolojik mimariyle tasarlanmış. Taş, ahşap ve kerpiçten evler, 365 gün boyunca misafirlerini konuk ediyor. Ekolojik prensipler doğrultusunda tarım turizmi yaklaşımını benimseyen yaşam çiftliğinde şehirli insanlar toprakla buluşarak yetiştirmenin, üretmenin keyfini sürüyor.

Kabak Koyu, Fethiye, Muğla

İşin yoga ve meditasyon kısmıyla ilgilenenler içinse Pastoral Vadi’de bulunan iki ayrı salonda eğitimler, seminerler ve çeşitli aktiviteler düzenleniyor. 150 metrekare büyüklüğündeki Kerpiç Salon, sekizgen formuyla geniş grupların katılımına ev sahipliği yaparken 75 metrekare genişliğinde Ahşap Salon, nispeten daha küçük grupları ağırlıyor.

Yamaç Paraşütü Fethiye

Yoga ve meditasyon bedeninizi dinlendirirken ruhunuzu doyurduğunuz, kendinizi yeniden bulduğunuz bir yol. Ancak, rahatlama adına Pastoral Vadi’de yapabileceğiniz daha birçok etkinlik bulunuyor. Mutfak ve bahçe çalışmalarıyla, şehirli modern insanlar toprağa dokunarak organik meyve ve sebzeyle tanışıyor, el sanatları atölyesinde dokumadan ahşap oymaya kadar çeşitli eğitimlere katılıyor, tarhana, erişte, reçel ve turşu yapmayı öğreniyor.

Katrancı Koyu Fethiye Muğla

Akdeniz mutfağının en leziz örneklerini odun ateşi ve tandırda hazırlarken bir yandan da Kargı Çayı’nın hemen yanında keçi, koyun, at, ördek gibi hayvanların özgürce dolaştıklarına tanıklık edebilirsiniz.

Dalaman Havalimanı’na 40 kilometre, Fethiye’ye de 15 kilometre uzaklıkta bulunan Pastoral Vadi’ye herhangi bir toplu taşıma aracı sefer düzenlemediği için ya şahsi aracınızla ya da taksiyle yolculuk yapmanız gerekiyor. Eğer taksiyle gelecekseniz, daha az ücret ödemek için Yanıklar Köyü’ne kadar minibüsle seyahat edebilirsiniz.

Huzur Vadisi, Göcek, Muğla

Göcek Muğla

Üç tarafı dağlarla çevrelenmiş, sessiz, sakin ve huzur dolu bir alan olan Huzur Vadisi, ziyaretçisine kendisini yeniden keşfedeceği bir tatil imkanı sunuyor.

Vadide kalacak yer sıkıntısı yaşanmıyor. Komün bir yaşamın benimsendiği alanda en çok tercih edilen konaklama seçeneği yurtlar. Bir, iki veya üç kişilik odaları bulunan bu yurtlardan toplam 12 adet bulunuyor. Yurtlara alternatif olarak 4 adet Kızılay tipi çadır da kullanılıyor. Bir de kır evi var ki bir taraftan gün içerisinde çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği alan olarak kullanılırken diğer taraftan da aynı anda 30 kişiye kadar ziyaretçi ağırlayabiliyor.

Huzur Vadisi’nde belli bir düzen ve tek tip organizasyon olmuyor. Yılın belirli dönemlerinde farklı eğitmenler tarafından düzenlenen workshop ve seminerler gerçekleştiriliyor. Resmi internet sayfası üzerinden etkinliklere ve hangi tarihte düzenlendiklerine ulaşabilirsiniz. Herhangi bir etkinliğe dahil olma amacınız yoksa da tatilinizi Huzur Vadisi’nde geçirebilir, yoga ve meditasyona ek olarak verilen dans, resim, müzik, heykel gibi aktivitelere katılabilirsiniz.

Tam olarak ekolojik tarım turizmi yapmasa da Vadi’nin kendisine ait 12 dönümlük ekili arazisi bulunuyor. Bu arazide tamamı organik sebze ve meyveler yetiştiriliyor. Misafirler, topraktan yemeğe kadar olan süreçte ürünlerin hangi işlemlerden geçtiğine tanıklık ediyor, öğreniyor ve gelişiyorlar. Tamamen vejetaryen yemeklerden oluşan bir mutfağa sahip olan Huzur Vadisi’nde taze sağılmış inek sütü, bu sütten mayalanan yoğurt, gezen tavuk yumurtası gibi şehirde yüksek fiyattan satılan ve ulaşması zor olan ürünlerin tadına varabilirsiniz.

Konaklama ücretine kurs fiyatları da eklendiği için öncelikle hangi kurslardan yararlanmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Her kursun fiyatı farklı olduğu gibi konaklama ücretleri de tek veya çift kişilik oda seçiminize göre değişkenlik gösteriyor.

Göcek‘e 9 kilometre uzaklıkta olan Huzur Vadisi’ne herhangi bir toplu taşıma aracı sefer düzenlemediği için ulaşım taksiyle veya müşterilerin şahsi araçlarıyla sağlanıyor. Dalaman Havalimanı‘na da 1 saat mesafede konumlanan vadiye havalimanından transfer işlemi gerçekleştiriliyor. Grup halinde yapılan transferin bedeli tek yön 20 avro iken tek kişilik tek yön fiyat 40 avro.

Yediburunlar Lighthouse, Seydikemer, Muğla

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Yediburunlar Lighthouse Hotel (@yediburunlar) on

Yediburunlar Lighthouse, Ölüdeniz ile Patara arasındaki Likya Yolu üzerine inşa edilmiş, deniz seviyesinden 600 metre yüksekte konumlanan bir butik otel.

Yoga kampı konseptine biraz aykırı olsa da doğayla iç içe bu otelde, Yediburunlar’ın enfes kuşbakışı görünümüne şahitlik edebilirsiniz.

Bir yoga eğitmeni ile bir Erickson koçu tarafından kurulan yedi burun Yediburunlar Lighthouse, Mart ve Kasım ayları arasında pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler kapsamında Tarihi Likya Yolu yürüyüşleri, sizinle aynı amaç paydasında bulunan kişilerle paylaşım yapabileceğiniz kamplar, yora ve meditasyon eğitimleri düzenleniyor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Yediburunlar Lighthouse Hotel (@yediburunlar) on

Yediburunlar Lighthouse ziyaretçilerine yarım pansiyon konaklama fırsatı sunuyor. İki kişilik, deluxe, jakuzili, suit, superior gibi oda seçenekleri bulunan butik otelde tüm odalarda Yediburunlar’ın muhteşem manzarasını seyredebileceğiniz balkon ya da teraslar yer alıyor. Üstelik konaklama fiyatlarına sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil.

Yora ve meditasyon amacıyla tatile çıkan ve Yediburunlar Lighthouse’u tercih eden müşteriler için işletme, 55 metrekarelik kapalı alan ve on metrekarelik balkonuyla, ‘Kartal Yuvası’ olarak adlandırılan ahşap binada yoga ve meditasyon workshopları düzenliyor. 30 kişi kapasiteli bu bina dışarıdan katılımcılara da açık. Günün her saati dilerseniz grup çalışması dilerseniz tek kişilik faaliyetler için kullanılabilir.

Yediburunlar Lighthouse’da farklı konseptlerde oda seçenekleri sunuluyor. Seçeceğiniz odaya ve seyahat edeceğiniz tarihe göre oda fiyatları değişkenlik gösteriyor. Fiyatlara sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil fakat, eğitim ve aktivitelere katılım ücretli olabiliyor.

Tatilini Yediburunlar Lighthouse’da geçirmeyi düşünenler için kötü bir haberimiz var. Bölgeye toplu taşıma aracı seferi düzenlenmiyor. Dilerseniz Seydikemer’e kadar minibüs veya otobüsle gelip buradan taksiye binebilir ya da  şahsi aracınızla Yediburunlar Lighthouse’a yolculuk edebilirsiniz. Mekan, Dalaman Havalimanı’na ortalama 1 saat mesafede konumlanıyor.

The Land, Konyaaltı, Antalya

Konyaaltı Antalya

Antalya’nın Geykbayırı Köyü civarında kurulan The Land, 12 küçük evi, yemek ve etkinlik alanıyla müşterilerine unutulmaz bir tatil imkanı sünüyor. 25 kişilik gruplara özel istekleri doğrultusunda hizmet veren bu işletme, 14 dönümlük arazisinde kendi sebze ve meyvelerini organik olarak yetiştiriyor.

İnsanların bir arada olmasını ve sosyalleşmesini hedefleyen The Land, yemeklerinde daha çok yöresel tatlara ağırlık veriyor. Tamamı organik olan yiyecekleri bahçeden kendi ellerinizle toplayarak mutfakta yemeğini yapımına kadar işin içinde aktif rol alabilirsiniz. Yemek menüsü, grubun istekleriyle şefin tavsiyesi göz önünde bulundurularak ortak bir paydada belirleniyor.

Odaların hepsinin dizaynı aynı olmakla birlikte fiyatı da aynı. 21 metrekarelik alan üzerinde, kişisel banyosu, küçük bir mutfağı, bahçesi ve terası olan odalarda üç kişiye kadar konaklama gerçekleştirilebiliyor.

Konyaaltı Antalya

The Land’de günün belirli saatlerinde yoga ve meditasyon eğitimleri veriliyor.  Ortak bir amaç uğruna buraya gelmiş olan insanlar yoga ve meditasyon eğitimi sayesinde kendi iç dünyalarına yolculuk yapıyorlar. Tatil sona erip de gerçek hayata döndüklerinde ise burada kendilerine kattıklarından yola çıkarak yaşamlarını güzelleştirmeye, doğru kararlar alarak mutluluğa giden basamakları kararlılıkla tırmanmaya çalışıyorlar.

The Land, Sinem Akat ve Ateş Bağdaş tarafından düzenlenen Log to nature ve Log in town gibi eko-kamp etkinliklerine de ev sahipliği yapmış. Bu kampa 8 eğitmen katılıyor. Bir yandan yoga ve meditasyonun inceliklerini öğrenirken bir yandan da orman içerisinde yürüyüşlere çıkarak şehirden pek fazla kopamayanlara doğanın güzellikleri gösteriliyor.

The Land, Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Geyikbayırı Köyü’ne oldukça yakın bir mevkiide konumlanıyor. Buraya herhangi bir toplu taşıma aracı sefer düzenlemediği için ulaşım taksi ya da müşterilerin şahsi araçlarıyla sağlanıyor.

Shanti Garden, Kabak Koyu, Fethiye

Kabak Koyu, Fethiye, Muğla

Türkiye’nin bakir alanları arasında ayrı bir yere sahip olan Kabak Koyu’nda konumlanan Shanti Garden’da yılın belirli dönemlerinde yoga kampları düzenleniyor. Bu bağlamda yoga ve meditasyon alanında uzman kişiler bölgeye gelerek katılımcılara çeşitli eğitim ve seminerler veriyor. Sizin de amacınız ruhsal bir yolculuğa çıkmaksa verilen bu eğitim ve seminerlerin tarihlerini takip edebilirsiniz.

Kabak Koyu’nun ilk kamp alanlarından biri olan Shanti Garden, 2009 yılında hizmet vermeye başlamış. Akdeniz’in en güzel sahiline ev sahipliği yapan alanda kurulan bu işletme, müşterilerine huzur dolu bir tatil imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra insanlar için bulunmaz bir sosyalleşme alanı da sağlıyor.

Shanti Garden’da konaklama seçeneği olarak bungalov ve çadırlar bulunuyor. İsteyen misafirler kendi çadırlarını getirerek işletmenin ghetto adını verdiği alanda konaklayabilirler. Fiyatlara sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil fakat, bunun dışında yapacağınız alışverişler ek ücrete tabi tutuluyor.

Shanti Garden’a gitmek için Kabak Koyu’na inmeniz gerekiyor. Kabak Koyu’na gitmek içinse Fethiye, Kalkan ya da civar bölgelerden hareket eden minibüsleri kullanabileceğiniz gibi taksi veya şahsi aracınızla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Kabak Koyu’na geldiğinizde aşağı inmek için iki seçeneğiniz var. Bunlardan ilki, dolambaçlı ve bir o kadar da uzun olan yollardan yürüyerek inmek. İkincisi ise yalnızca bu yokuş arasında git – gel yapan minibüsü kullanmak. Minibüs kişi başı değil toplu olarak ödenebilecek sabit bir fiyat üzerinden çalışıyor. Bu da demek oluyor ki minibüsü aynı anda ne kadar fazla kişi kullanırsa kişi başına düşen ücret de o denli azalıyor.

Yaşam Vadisi, Bornova, İzmir

Bornova, İzmir

Bornova’nın Kavaklıdere Köyü’nde konumlanan Yaşam Vadisi, ziyaretçilerine huzur dolu bir tatil olanağı sunuyor. Tam pansiyon hizmet veren işletme doğanın kalbinde, kuş sesleri ile uyanacağınız, ayağınızın toprağa basacağı, negatif elektriğinizi atacağınız yoga kamplarından bir tanesi.

Medikal yoga ve anti-aging merkezi olarak hizmet veren Yaşam Vadisi’nde detoks uygulamaları, shiatsu, Thai, refleksoloji gibi bölümlerden yararlanabilirsiniz. Yoga ve meditasyon alanları bulunan Yaşam Vadisi’nde anti-aging ve medikal yoga eğitmenlik eğitimi de veriliyor. Dolu dolu geçen bir günde doğada serbest yürüyüş, nefes çalışması, medikal yoga çalışması vb. aktiviteler yapılıyor.

Bornova, İzmir

Medikal yoganın merkezinde yer aldığı işletme, ziyaretçilerini farklı program ve kürler de sunuyor. Tam pansiyon olarak hizmet veren vadide konaklama ücretleri seçeceğiniz odaya ve gideceğiniz tarihe göre değişkenlik gösteriyor. Ödeyeceğiniz fiyata sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri dahil. Ayrıca gün içerisinde bitki çayı gibi çeşitli ikramlar da yapılıyor.

Bornova’nın Kavaklıdere Köyü’nde bulunan Yaşam Vadisi’ne ulaşmak için taksi veya şahsi aracınızı kullanabilirsiniz. Toplu taşıma ile seyahat etmek isteyenler ise metro ile EV-KA 3’e geldikten sonra 317 numaralı Kavaklıdere otobüsüne binmeleri gerekiyor. Köye ulaştıktan sonra 0 232 360 10 76 numaralı telefonu arayarak Yaşam Vadisi’nden kendilerini almak için araç isteyebilirler.

Turan Hill Lounge, Kabak Koyu, Fethiye

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Turan Hill Lounge (@turanhilllounge) on

Doğanın bütün renklerine şahitlik edebileceğiniz Kabak Koyu’nda yer alan Turan Hill Lounge, bölgenin ilk yoga oteli olarak hizmet veriyor. Yılın belirli dönemlerinde çeşitli yoga ve meditasyon eğitimleri düzenlendiği gibi sabit kurslar da veriliyor.

Turan Hill Lounge’da yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Tesisin sağladığı ahşap platformdan yapılma, orman içerisindeki 120 metrekarelik alanda yoga ve meditasyon etkinliklerine katılabilirsiniz. Ayrıca, Gökhan İnan tarafından verilen, farkındalık temelli Vinyasa Flow derslerine katılabileceğiniz gibi bedensel ve ruhsal blokajları kaldıran, enerji akımını yeniden yoluna koyan Derin Doku Bağ Masajı eğitimleri de alabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere gün içerisinde iki ders yapılıyor. Tek ders 40 TL’den ücretlendiriliyor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Turan Hill Lounge (@turanhilllounge) on

İnsanlardan biraz uzaklaşıp doğanın sesini dinlemek istiyorsanız Turan Hill Lounge’un arka bahçesinde, 1 – 1.5 saatlik yürüme mesafesinde yer alan şelaleye gidebilirsiniz. Oluşumu prehistorik çağlara dayandırılan şelalede ilginç bitki ve kaya oluşumlarına rastlayabilirsiniz. Dev zakkum ve kırmızı Sandal ağaçlarıyla bezeli büyüleyici şelale, kelebeklerin kanat çırpışıyla adeta cennetten bir kareymiş hissi veriyor.

Doğayı insanın ayaklarının altına seren Turan Hill Lounge’da balıkçı tekneleriyle düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Mavinin turkuaza çalan renklerinde Cennet Koyu’nun altın kaplı kumlarında, ulu çam ağaçları sizi güneşten korurken piknik yapabilirsiniz. Dev bir akvaryumu andıran Küçük Koy, tatlı soğuk su kaynağı sayesinde insanlara deniz banyosu deneyimi yaşatıyor. Son olarak tarihi 1200 yıl öncesine dayanan, eski dönemde korsanların hazinelerini sakladığı rivayet edilen Korsan Köyü’ne uğrayabilir, köy yolculuğunuzu da caretta carettalarla yapabilirsiniz.

Turan Hill Lounge’un müşterilerine sunduğu hizmetler bununla sınırlı değil. Kabak Koyu’nun derinliklerinde, denizin dağlarla birleştiği yerde hem yüzebileceğiniz hem de yürüyebileceğimiz bir mağara gizli. Turkuaz renkli denizin altında, mağaranın derinliklerine ilerledikçe rengi pembeye dönüşen mercan kayalıklarına rastlayabilirsiniz. Ayağınızın toprağa basmasını isterseniz de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, tarihi 3000 yıl öncesine dayalı antik ticaret yolu olan Likya Yolu‘nda yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Turan Hill Lounge’da hazırlanan yemeklerin tamamı ev yapımı olup son derece sağlıklı. İşletme menülerinde vegan, vejetaryen ve glütensiz yemeklere ağırlık veriyor.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Turan Hill Lounge (@turanhilllounge) on

Bölgede konaklama yapabileceğiniz üç farklı kategoride evler yer alıyor. Ziyaretçilerin kişisel zevklerine ve ihtiyaçlarına göre butik evler, şirin evler ve bungalovlar müşterilerin beğenisine sunuluyor. Seyahat edeceğiniz tarihte ve seçeceğiniz konaklama şekline göre fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor. Konaklama ücretleri nakit olarak ödeniyor, kredi kartıyla ödeme yapmak isteyenler ise %7 ek ücret ödüyor.

Turan Hill Lounge’a gitmek için kullanabileceğiniz dört farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki şahsi aracınızla yapacağınız yolculuk. Bir diğeri ise taksiyle yolculuk fakat, kat edeceğiniz mesafeye göre ücret arttığı için çok fazla tercih edilmiyor. Diğer bir yöntem ise Fethiye’den, Ölüdeniz’den ve Dalaman Havalimanı’ndan gerçekleştirilen transfer hizmeti. Son olarak da toplu taşıma kullanarak Turan Hill Lounge’a ulaşabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan gelecek misafirlerin ilk önce Fethiye Otogarı’na gelmeleri gerekiyor. Buradan Kabak Koyu yazan minibüslere binerek Last Stop durağına ulaşabilirler. Last Stop durağından da yerel halkın işlettiği minibüsleri kullanarak Turan Hill Lounge’a gelebilirsiniz.

Tadah, Evrenseki, Antalya

Permakültürü benimsemiş, doğayla birlikte çalışan Tadah, kendi meyve ve sebzesini organik bahçesinde yetiştiriyor. Bu bahçe yalnızca bitkilerle değil çeşit çeşit hayvanlarla da kendi içerisinde yeni bir ekosistem yaratıyor. Yani önünüze gelen bütün yemekler doğanın uyumlu sürecinden geçiyor. Üstelik hepsi sağlıklı ve organik ürünlerden hazırlanan yemekler.

Yıl içerisinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Tadah, insanların yeteneklerinin üzerine gitmesine, kendilerini geliştirerek doğadan ilham almasına önayak oluyor. Bu etkinliklerden hangilerine katılım sağlamak istediğinizi seçerek o tarihlerde tatil planınızı hayata geçirebilirsiniz. Yoga ve meditasyon eğitimi merkezde yer alsa da 24 saat açık eğitim salonunda birçok hobiye uygun malzeme bulunuyor. Hurma halkalarından tutun da hokkabazlık malzemelerine kadar her şeyi bulabilirsiniz.

İşletmenin müşterilerine sağladığı olanaklar arasında yalnızca yoga ve meditasyon eğitimi bulunmuyor. Ormanlık alan içerisinde bulunan doğal yüzme havuzunda serinleyebilir, organik bahçede bitkilerle uğraşabilir, saunada kaslarınızı gevşetebilir, bisikletle doğanın derinliklerine yolculuk edebilirsiniz. Üstelik bunların hepsi ödeyeceğiniz konaklama ücretine dahil hizmetler.

Konaklama için altı ve sekiz kişilik yurtlara ek olarak özel odalar bulunuyor. Seçeceğiniz oda veya yurda göre fiyatlar değişirken, tatilinizi planladığınız tarihe ve katılmak istediğiniz etkinliklere göre de farklı bir fiyatlandırma politikası üzerinden ücretlendiriliyorsunuz.

Tadah’ın ziyaretçilerine sunduğu bir diğer olanak ise gönüllü çalışma. Bir aydan az olmamak koşuluyla Tadah’da gönüllülük esasına dayalı çalışabilirsiniz. Günde 5,5 saat çalışmanız beklenen bu seçenekte, işletme sizin konaklamanızı ve yemeğinizi karşılıyor. Tesisin bütün olanaklarından faydalanabildiğiniz gibi haftada bir gün de izniniz oluyor. Tadah’nın sizden beklentileri genelde yardım esasına dayanıyor. Örneğin, yemeğin hazırlanmasına yardımcı olma, bahçe bakımı, sosyal medya yönetimi gibi konularda, Tadah’a artı değer katabileceğinizi düşündüğünüz alanlarda hizmet vermeniz bekleniyor.

Evrenseki’de konumlanan Tadah’a ulaşabilmek için taksi veya şahsi aracınızı kullanabilirsiniz. Herhangi bir toplu taşıma aracının sefer düzenlemediği bölge, Antalya Havalimanı’na yaklaşık bir saatlik mesafede bulunuyor.

Oiki Kamp, Gebze, Kocaeli

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Oiki | Oksijen Kamp (@oikioksijenkamp) on

Merih Kenet tarafından kurulan MK Yoga Merkezi’ne ait Oiki Kamp, şehrin kargaşasından sıkılmış kişilere tüketim toplumunun dayattığı normları kısa bir süre de olsa kırabileceğiniz bir ortam sağlıyor. Oiki Kamp, yoga kampından ziyade kendisini bir yaşam alanı olarak tanımlıyor.

Oiki Kamp, yaz – kış hizmet veren bir işletme. 14 dönüm arazi üzerine kurulu tarım alanlarıyla ziyaretçiler, yedikleri yemeklerin içerisinde kullanılan ürünleri kendi elleriyle toplayabiliyor. Tamamı organik ve vejetaryen ağırlıklı beslenmeye önem veren işletme, kahvaltıda yiyeceğiniz yumurtaları bile kümesten kendi ellerinizle toplamanıza önayak oluyor.

Yoga ve meditasyon çalışmalarına ek olarak Oiki Kamp’ta nefes egzersizleri, dans, kişisel gelişim eğitimleri gibi pek çok aktiviteye katılabilirsiniz. Dilerseniz eğitim planı ve organizasyonu kendiniz belirleyebileceğiniz gibi her şeyi Oiki Kamp’ın deneyimli ellerini bırakabilirsiniz.

Kısıtlı zamana sahip olanlar için günübirlik ziyaretçilere de kapılarını açan Oiki Kamp’ın kapasitesi 25 ile 80 kişi arasında. Yoga kış bahçesi, yoga çadırı, verandası ve meditasyon kulesi bulunan alanda içsel yolculuğa çıkabilir, kendinizi yeniden keşfedebilirsiniz.

Yurt dışından eğitmenlere de kapılarını açan Oiki Kamp’a gitmeden önce tatil planınızı özel bir etkinliğe göre ayarlayabilirsiniz. Bu etkinliklere katılım için ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.

İstanbul’a 1.5 saatlik mesafede konumlanan Oiki Kamp’a gidebilmek için taksi kullanmanız gerekiyor. Eğer şahsi aracınız varsa da alana kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca, uçakla seyahat edecekler için Oiki Kamp, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yalnızca 1 saat uzaklıkta yer alıyor.

Siddashram Yoga Center, Alanya, Antalya

Türkiye’nin Yogi Baba’sı Adnan Çabuk ile hayat arkadaşı Madam Lourdes Çabuk tarafından kurulan Siddashram Yoga Center, tam anlamıyla yoga kampı tabirini karşılıyor. Ülkemizde yogayı tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına pek çok çalışmada bulunmuş olan Yogi Baba, Türkiye’nin Himalayalar’ı olarak kabul edilen Toroslar’a kurduğu yoga merkezi ile herkesi ruhsal arınmaya davet ediyor.

Ruhunda kapanmayacak boşluklar hisseden, fiziksel anlamda bitap düşmüş, zihnini sürekli meşgul eden kaygıları uzaklaştırmak isteyen misafirler için Siddashram Yoga Center’da haftalık programlar düzenleniyor.

Doğu felsefesinin yoga ile buluştuğu merkezde, bir yandan ruhunuzu arındırırken bir yandan da vejetaryen menülerle sağlıklı yaşamın kapısını aralayacaksınız.

Dim Çayı ve vadisini kuşbakışı gören bir pozisyonda konumlanan Siddashram Yoga Center’da düzenlenen haftalık programlar dahilinde bir günlük Dim Çayı gezisi gerçekleştiriliyor.

Programa katılan herkesin aile gibi olduğu ortamda kendinizi evinizdeymişçesine rahat hissedeceksiniz. Ayrıca, şafağın sökmesi ile birlikte düzenlenen orman yürüyüşlerinde doğanın bütün renklerine hakim bir gökyüzü ile karşılaşacaksınız.

Siddashram Yoga Center’da yılın belirli zamanlarında düzenlenen yok arınma kampına katılabileceğiniz gibi program dışı seyahat de gerçekleştirebilirsiniz. Merkezde, güzellik, gençlik ve yüz yogası çalışmaları yapılıyor. Buna ek olarak isteyen ziyaretçiler yoga eğitmenliği kursuna katılarak Siddashram Yoga Okulu Eğitmenlik Sertifikası ile Yoga Alliance Sertifikası alabilirler.

Siddashram Yoga Center, Alanya’ya 30 km mesafede konumlanıyor. Herhangi bir toplu taşıma aracının sefer düzenlemediği merkeze taksiyle ya da şahsi aracınızla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Hızır Kamp, Edremit, Balıkesir

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by HIZIR KAMP (@hizirkamp) on

Hızır kamp, Kirişlik Vadisi eteğinde konumlanan bir yoga kampı. Ziyaretçiler, Zeytinli Çayı’nın buz gibi sularında yüzebilir, Kazdağları’nın kendine has doğasında yürüyüşe çıkabilir veya kampta organize edilen çeşitli etkinliklere ve grup çalışmalarına katılarak tatillerini değerlendirebilirler.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by HIZIR KAMP (@hizirkamp) on

Hızır Kamp genellikle Haziran ile Ekim ayları arasında misafirlere kapılarını açıyor. Bu süreç içerisinde 4 – 5 günlük etkinlikler düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında yoga ve meditasyon kampı, yoga tatili, Ekinoks buluşması gibi faaliyetler organize ediliyor.

Yılın geri kalan döneminde de kamp ziyaretçilerine kapılarını açık tutuyor. Tatillerini etkinlik dışı zamanlarda değerlendirmek isteyen ziyaretçiler için kamp içerisinde çeşitli aktivitelerle birlikte yoga ve meditasyon eğitimleri veriliyor.

Hızır Kamp, konaklama açısından da müşterilerine farklı imkanlar sünüyor. Taş, ahşap ve ağaç evlerde konaklayabileceğiniz gibi kendi çadırınızla kampa gelebilirsiniz

Tatilini Hızır Kamp’ta geçirmeyi planlayanlar kara veya hava yolunu kullanabilirler. Edremit’e 25 km mesafede bulunan Hızır Kamp’a en yakın otogar, Akçay Otogarı. Yolculuğunuzun bu kısmını otobüsle tamamlayıp kampa kadar olan yolu da taksiyle gidebilirsiniz. Uçakla seyahat edecekler ise Edremit Koca Seyit Havaalanı’na geldikten sonra otobüsle Akçay Otogarı’na, oradan da yine taksiyle Hızır Kamp’a seyahat edebilirler. Eğer şahsi aracınız varsa otobüs veya uçağa gerek kalmadan kamp yolculuğunuzu rahatça gerçekleştirebilirsiniz

Endes Kamp, Edremit, Balıkesir

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Endes Kamp Ağaç Evleri (@endes_kamp_agac_evleri) on

Kazdağları’nın ayrıcalıklı havasını solumak isteyen kişiler için ideal bir ortam sunan Endes Kamp, iç huzuru bulacağınızı ve yaşam kalitenizi yükselteceğinizi vaat ediyor. Siz de tatilinizin hayatınıza yön vermesini istiyorsanız Endes Kamp’ı tercih edebilirsiniz.

Yıl boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Endes Kamp’ta ağırlıklı olarak yoga, meditasyon ve arınma etkinlikleri düzenleniyor. Alanında uzman kişiler tarafından düzenlenen bu etkinliklere katılabilmek için tatilinizi etkinlik tarihine göre ayarlamanız gerekebilir. Özel olarak katılmak istediğiniz bir etkinlik, seminer veya workshop yoksa, tatilinizi gerçekleştirmeyi planladığınız tarihe denk düşen etkinliğe katılabilirsiniz.

Endes Kamp ziyaretçilerine yalnızca yoga ve meditasyon olanağı sunmuyor. Endes Kamp’tan başlayıp yine kampta son bulan yedi kilometrelik bir yürüyüş parkuru bulunuyor. 3 saat süren bu parkura Aqua Trekking adı verilmiş. Orta yaş ve üstü için de uygun olan bu yürüyüşün zorluk derecesi orta seviyede. 4.5 kilometresi çam ağaçları arasında, 2.5 kilometresi de Kirişlik Vadisi’nde, nehir yolunda ilerliyor. Sonlara doğru yürüyüşün yorgunluğunu atmak isteyenler nehre girerek rahatlayabilirler. Yürüyüşe katılacak olan kişilerin yanlarına yürüyüş ayakkabısı, su ve fotoğraf makinesi almaları tavsiye ediliyor.

Ziyaretçilere Ege mutfağının geniş yelpazesinden çıkma yemekleri sunan Endes Kamp’ta tamamen organik ürünler yetiştiriliyor. Kazdağları’nın eşsiz doğasına tanıklık edebileceğiniz bu alanda oksijen çadırı, jakuzi ve şömine gibi insanları rahatlatacak hizmetlerde ek olarak veriliyor. Ayrıca alanda 2 adet yoga evi bulunuyor. İlki 90 metrekare olup nehrin yanında konumlanırken, diğeri de 60 metrekarelik alanda, ağaçların arasında yükseliyor. Size de su ve bülbül sesleri arasında yoga ve meditasyon yapmak kalıyor.

Kampın iki farklı konaklama seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki, kampın sağladı evlerde konaklamak. Alanda bulunan, hepsi aynı mimariye ve büyüklüğe sahip 20 evden bir tanesini seçebilirsiniz. Toplamda 45 yatak kapasitesi olan evler, iki ve üç kişilik olacak şekilde dizayn edilmiş. Her evin kendine ait bahçesi bulunuyor. Bu bahçelerde yetiştirilen sebzeleri sulayabilir ve çapalayabilirsiniz. Kendi elinizin değdiği, üzerinde emeğimizin olduğu ürünün size sunulan yemekte kullanılması yemeğe ayrı bir tat veriyor. Bunun dışında, isteyen ziyaretçiler kampın tahsis ettiği alanda kendi çadırlarını da kurabilirler.

Endes Kamp‘a gitmek isteyenler üç farklı ulaşım seçeneğinden dilediğini kullanabilir. İlk olarak kara, hava veya deniz yoluyla Edremit’e seyahat edilmesi gerekiyor. Endes Kamp’a düzenlenen herhangi bir toplu taşıma aracı seferi bulunmadığı için Edremit’e gelen misafirlerin taksiyle kamp alanına ulaşması bekleniyor. Dilerseniz hiç bu zahmete girmeden, şahsi aracınızla yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Karakaya Retreat, Bodrum, Muğla

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Karakaya Retreat (@karakayaretreat) on

Adını, içerisinde bulunduğu Karakaya Vadisi’nden alan Karakaya Retreat, ziyaretçilerine farklı kültürlerden harmanlanmış şifa sanatlarını, düzenledikleri çeşitli atölye, eğitim ve seminerlerle aktarmaya çalışıyor. Yalnızca eğitim ve seminerler değil, denizin ve güneşin iyileştirici etkileriyle birlikte sağlıklı yiyecekler de ziyaretçileri bekliyor.

Yılın belirli dönemlerinde düzenlenen etkinliklerle ziyaretçilere farkındalık kazandırılmaya çalışılıyor. Bu farkındalık, kişinin kendi içsel hesaplaşmalarına çözüm üretmesine ve bedenen belirli düzeyde rahatlığa ulaşmasına hizmet ediyor.

Alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen etkinliklere katılmak için tatilinizi, etkinlik tarihine göre ayarlayabilirsiniz. Karakaya Retreat’te yoga, nefes egzersizleri, meditasyon, şamanik enerji, Zen koçluğu, masaj, Feng Shui, detoks, aile dizimi, Za zen gibi sayısız etkinlik ve çalışma hayata geçirilmiş olup halen düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Aspat, Bodrum

Karakaray Retreat müşterilerine sunduğu vejetaryen menülerle akıllara kazınıyor. Ege, Akdeniz ve İspanyol mutfağının en iyi örneklerini sizler için hazırlayan şefler, aynı zamanda kendi lezzetlerini de ortaya çıkarmış. Daha önce hiç bir yerde yemediğiniz yemekleri Karakaya Retreat’te mideye indirebilirsiniz. Özellikle çiğ – vegan beslenmeyi insanlara aşılamaya çalışan işletme, yemekleriyle hem kalbe hem de mideye hitap ediyor.

Karakaya Retreat’te yılda üç defa zindelik inzivası gerçekleştiriliyor. Mevsim değişikliklerinde detoks, temizleme programı, şifa diyetleri ve önleyici tıp yöntemleri hakkında öğretici etkinlikler düzenleniyor.

Bodrum Kalesi

Sürdürülebilir yaşam ve ekolojik mimari prensiplerine uygun dizayn edilen konaklama alanları oldukça geniş bir yelpazede müşterilere sunuluyor. Bu, tek veya çift kişilik olan, dağ veya deniz manzarasına sahip Taş evlerde konaklayabileceğiniz gibi Musandra adı verilen, Karakaya Vadisi’nin kuşbakışı manzarasına sahip iki katlı taş evlerde de kalabilirsiniz.

Daha uygun fiyatlı ve toprakla iç içe bir konaklama seçeneği istiyorsanız, kendi tuvaleti ve banyosu olan kamp alanlarında çadır kurabilirsiniz. Kendi çadırınızı kurmanıza izin verilmediği gibi az sayıda çadır olmasından kaynaklı olarak kamp yapmayı düşünen ziyaretçilerin işletmeye önceden haber vermesi gerekiyor.

Tatilini Karakaya Retreat’te geçirmeyi düşünenler kara veya hava yoluyla seyhatlerini gerçekleştirebilirler. Milas Havalimanı’na 1 saat mesafede bulunan Karakaya Retreat’e uçakla seyahat edecekler, havalimanından kalkan servislerle Bodrum’a, Bodrum’dan da minibüsle Gümüşlük’e gidebilirler. Gümüşlük’ten de yürüyerek bölgeye ulaşabilirsiniz. Otobüsle seyahat edecekler ise Bodrum Otogarı’nda inip aynı güzergah izleyerek Karakaya Retreat’e kolaylıkla ulaşabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız