Evlilik Teklifi İçin En Romantik 36 Yer

0
15448

Evlenme teklifi birbirini seven iki insanın hayatında bir dönüm noktası olacak kadar önemi olan bir hadise. Özel gününüzün daha da güzelleşmesi için sıradan evlilik tekliflerinin ötesine geçebilmenizi sağlayacak özel adresleri yazımızda bulabilirsiniz.

Farklı yerlerde, bambaşka bir atmosferde yapılan evlilik teklifinin yarattığı duyguların ömür boyu hatırlanmasını istiyorsanız sizler için derlediğimiz birbirinden ilginç konumları okuyarak romantik evlilik teklifi planınızı olgunlaştırabilirsiniz.

1) Şirince, İzmir

Şirince Sokakları, İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan ve İzmir’in en güzel köylerinden biri olan Şirince Köyü tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü olan bir yer.

Buraya geldiğinizde yemyeşil doğaya, geçmiş zamanları anımsatan tarih kokan evlerin güzelliğine ve doğal köy yaşamına hayran kalacaksınız.

Şirince günübirlik gezilebilir ancak biz evlenme teklifi yapmadan önce burada bir hafta sonunu sevgilinizle birlikte geçirmenin çok cazip bir fikir olduğunu düşünüyoruz.

Şirince’nin huzurlu ve romantik atmosferi sevgilinize ve size çok iyi gelecek.

Bu tarihi köyde konaklamak için Şirince Teras Evleri olarak bilinen butik otelde kalabilirsiniz. Otel 19. yüzyılda inşa edilen taş evlerden oluşuyor. Başarılı bir restorasyon çalışması ile günümüze kadar korunan bu butik otelde nostaljik Şirince manzarasını karşısına alan bir odada alabilirsiniz.

Şarapçılık faaliyetleri ile de ünlü olan Şirince’den aldığınız bir şişe şarap ve romantik bir akşam yemeği eşliğinde evlenme teklifini yapabilirsiniz.

2) Urla Bağ Evi, Yağcılar Köyü, İzmir

Urla İzmir

Urla’ya bağlı Yağcılar Köyü İzmir’e yaklaşık olarak yarım saat uzaklıkta bulunan cennetten bir köşe olarak ziyaretçilerine kucak açıyor.

Yeşilin binbir tonunun görülebildiği, huzur veren dingin bir atmosfere sahip olan bu köyde sevgilinizle romantik anlar yaşayabilirsiniz.

View this post on Instagram

A post shared by Urla Bağevi Vineyard Hotel (@urlabagevi) on

Köyün içerisinde yer alan Urla Bağ Evi ise özellikle evlenme teklifini yapmanıza elverişli bir yer olarak dikkat çekiyor. Taştan yapılan binası, sakin havası ve ağaç sesleri arasında sevgilinizi mutlu edecek bir teklife imza atabilirsiniz. En iyi üzüm şaraplarından içebilir, lezzetli yemeklerden yiyebilirsiniz.

Zaman zaman DJ eşliğinde müzik dinletisinin de olduğu Urla Bağ Evi’nde özellikle 14 Şubat’ı kutlayarak evlenme teklifi yapmak güzel bir seçim olabilir. Soğuk bir kış akşamında sıcak şarabınızı içip ağaçların uğultusunu dinlerken sevgilinize unutulmaz bir evlenme teklifi yapabilirsiniz.

3) Tarihi Asansör, İzmir

İzmir Asansör

İzmir’in Konak ilçesinde ünlü sanatçı Dairo Moreno’nun da evinin bulunduğu sokakta Tarihi Asansör yer alıyor.

İzmir’in huzur veren masmavi körfez manzarasına hâkim olan bu tarihi bina bünyesinde bir adet restoranı da barındırıyor.

Önceden rezervasyon yaptırarak bu restoranda romantik bir akşam yemeği eşliğinde evlenme teklifi yapabilirsiniz.

4) Konak Pier, İzmir

Konak Pier, İzmir

İzmir’in Konak ilçesinin sahil tarafında yer alan Konak Pier adlı yapı 1800’lü yıllarda gümrük binası olarak şehre hizmet veriyordu.

Yapılan restorasyon çalışmasının sonucunda günümüzde deniz tarafında restoranların ve geri kalan kısmında da mağazaların bulunduğu bir merkez haline gelen Konak Pier İzmir’in simgeleşmiş yerlerinden birisi.

Tarihi yapısı, denize nazır oluşu ve gün batımında son derece romantik bir ambiyans sağlaması nedeniyle evlenme teklifi için son derece uygun bir yer olma özelliğini taşıyor.

Siz de Konak Pier içerisindeki lüks restoranlardan birinden deniz kenarındaki bir masayı seçerek rezervasyon yaptırıp mumlar eşliğinde günü uğurlarken evlenme teklifinizi yapabilirsiniz.

5) Kuğulu Park, Ankara

Kuğulu Park, Ankara

Ankara’nın simgeleşmiş yerlerinden birisi de doğal atmosferi ve yeşili kucaklayan görüntüsü ile Kuğulu Park.

Uzun kavak ağaçlarının salındığı, kuğuların yüzdüğü ve kuş seslerinin yankılandığı bu park şehrin ortasında nefes alınacak bir yer olarak öne çıkıyor.

Sevgilinizle kalabalık ve gürültüden uzakta huzurlu bir ortamda zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız Kuğulu Park’ta evlilik teklifi etmek tam da size göre.

Yeşilliklerin arasında yürüyüp bankta el ele oturup kuğuların süzülüşünü izlerken hayatınızın bundan sonraki kısmını birlikte geçirmek istediğiniz kadına benimle evlenir misin sorusunu sorabilirsiniz.

6) Eymir Gölü, Ankara

Eymir Gölü, Ankara

Ankaralıların nefes almak için tercih ettiği bir diğer doğal alan da Eymir Gölü olarak biliniyor.

Burası doğayı ve piknik yapmayı sevenlerin sıkça geldiği yerlerden biri. Gölün kıyısında huzur içerisinde sevgilinizle hem dinlenip hem de piknik yapabilirsiniz.

Piknik için önceden hazırlayacağınız yiyecek ve şarabı da yanınıza almayı unutmayın.

Gölün kıyısına gelip piknik yaparak huzur dolu zaman geçirdikten sonra sevgilinize göl manzarası eşliğinde evlenme telifinizi yapabilirsiniz.

7) Atakule, Ankara

Atakule Ankara

Ankara’nın simgelerinden biri olan Atakule son zamanlarda geçirdiği bir dizi yenilenme çalışmasından sonra yine eski günlerdeki popülerliğini yakalamışa benziyor.

Geçmişte özel günlerin kutlandığı ve önemli davetlerin verildiği bu saygın restoran tüm Ankara manzarasını görebileceğiniz bir yükseklikte konumlanıyor.

Romantik ve şık bir akşam yemeği dendiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Atakule’den rezervasyon yaptırarak güllerle süslenmiş bir akşam yemeği masası hazırlatabilirsiniz.

Hafif müzik ve enfes Ankara manzarası eşliğinde evlenme teklifinizi heyecanla yapabilirsiniz.

8) Galata Kulesi, İstanbul

Galata Kulesi

Galata Kulesi, İstanbul’un tarihi yarımadasında yer alan ve şehrin hemen hemen her yerinden görülebilen bir siluete sahip olan simgesel bir yapı olarak biliniyor.

Dünya çapında bir üne sahip olan Galata Kulesi’nin büyüleyici atmosferi eşliğinde sevgilinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz. Galata Kulesi’nin terasına çıkarak restoranda şık bir akşam yemeği yiyebilir; gece her yerin ışıl ışıl göründüğü etkileyici İstanbul manzarasının önünde sevgilinize aldığınız yüzüğü verebilirsiniz. Terasta manzaraya karşı evlilik teklifine bir seçenek olarak Galata Kulesi’nin aşağısında olmayı da düşünebilirsiniz.

Galata Kulesi

Özellikle son zamanlarda kulenin taştan duvarlarına yansıtılan video ve görseller oldukça ilgi çekici ve popüler bir hal almış vaziyette. Kulenin yetkililerinden gerekli izni alarak ve kulenin duvarlarına yansıtma yapabilmek için bir organizasyon şirketi ile anlaşmak suretiyle bu işin üstesinden gelebileceğinize eminiz. Duvarlara yansıtılması için sevgilinizle birlikte çekildiğiniz fotoğraflardan bir slayt gösterisi oluşturabilirsiniz.

Bunun haricinde evlilik teklifinizi videoya kaydederek kulenin duvarlarına yansıtılmasını da sağlayabilirsiniz. Duvarlarda oynatılan görsele ışık oyunlarının eşlik etmesi de evlilik teklifinizi daha çarpıcı ve unutulmaz kılabilir.

İstanbul’un en kendine has ve tarihi havasıyla tüm dünyada tanınan konumunda evlilik teklifi yapmanın unutulmaz bir deneyim olacağına eminiz.

9) Adalar, İstanbul

İstanbul Adalar Gezisi

İstanbul’un gözbebeği olan sokaklarında nostaljinin yaşandığı Prens Adaları sevgililerin çok sevdiği rotalardan birisi.

Adaya gelişte vapur yolculuğu yapıp martılara simit atarak eğlenebilirsiniz.

Araç girişinin olmadığı Adalar’da bisiklete binerek gönlünüzce dolaşabilirsiniz. Bisiklet yolculuğunuzun daha da romantik olmasını istiyorsanız iki kişilik bisikletlerden kiralamayı da tercih edebilirsiniz.

Deniz kenarında dondurma yiyip kafelerde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Adada günübirlik vakit geçirmek istemiyorsanız en çok bilinen Aya Nikola Otel’de konaklamayı düşünün deriz. Arkasına ormanı önüne de deniz manzarasını alan bu butik otelde baş başa harika zaman geçireceğinizden eminiz.

Kış mevsiminde burada bulunursanız özellikle şömineli bir oda seçmenizi öneriyoruz. Eski İstanbul zamanlarının ruhunun hala yaşandığı burada evlilik teklifi etmek için büyük çaplı bir organizasyona gerek bile duymayacaksınız.

Adanın yarattığı atmosferin romantizmi yaşatmaya yeterli oluşu sayesinde sevgilinizi mutlu edip şaşırtacak kadar güzel ve içten bir evlenme teklifi yapabilirsiniz.

10) Çamlıca Tepesi, İstanbul

Çamlıca Tepesi, İstanbul

İstanbul’un en yükseğine konumlanan Çamlıca Tepesi sizi kendisine hayran bıraktıracak kadar güzel bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Yerli ve yabancı olmak üzere pek çok turistin akın ettiği bu yer insana huzur veriyor.

Boğaz manzarasının tüm hatlarıyla görülebildiği Çamlıca Tepesi’nde yeşillikler, uzun ağaçlar, mis gibi çiçek kokuları ve kuş sesleri eşliğinde aşkınızla keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Yürüyüş esnasında boğazı en güzel gören yeri gözünüze kestirip evlenme teklifinizi yapabilirsiniz. Burada teklifi organize etmeden önce hava durumunu dikkate almanızda yarar var. Çamlıca fazlasıyla yüksekte olduğu için bulut ve sisli doğa olaylarından daha çok etkileniyor. Sisli ve bulutlu havada Boğaz manzarası kaybolacağından güneşli ve açık havanın görüldüğü bir günde Çamlıca Tepesi’ne gitmenizi tavsiye ediyoruz.

11) Oliviera Resort, Kalem Adası, Dikili

View this post on Instagram

A post shared by Oliviera Resort (@oliviera_resort) on

Kalem Adası Türkiye’de henüz geniş kitleler tarafından bilinmeyen ve bakirliğini korumuş bir yer olarak öne çıkıyor.

Çeşme, Bodrum, Marmaris kadar kalabalık olmasa da buranın da kendisine sadık kalan bir kitlesi mevcut. Dikili’nin Bademli Köyü sınırları içerisinde kalan Kalem Adası sanki saklı bir cennet.

Masmavi denizi, buz gibi suyu, tertemiz kumsalıyla Maldivler ile benzer bir güzelliğe sahip. Geniş ormanlarla çevrili olan, oksijen deposu olması Kalem Adası’nı son derece huzur verici bir yer yapıyor.

Dikili Kalem Adası

Fazlasıyla bakir olan adada yalnızca bir adet konaklama tesisi mevcut. Yüz ölçümü küçük olan Kalem Adası’na araç girişi bulunmuyor.

Tekne ile adaya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Tek bir tesisin var olması nedeniyle otelde konaklayabilmek için önceden rezervasyon yaptırmanızda yarar var. Otel iki katlı son derece lüks bir şekilde döşenmiş villalarda konaklamanızı sağlıyor.

Evlenme teklifi yapmanız için ada üzerinde fazlasıyla seçenek bulunuyor. İsterseniz Maldivler’i andıran sahilinde yakamoz eşliğinde “Benimle evlenir misin?” sorusunu sorabilirsiniz.

Buna alternatif olarak, otelin Midilli Adası manzarasına ayaklar altına seren terasında romantik bir akşam yemeği yedikten sonra da yüzüğünüzü müstakbel eşinize takdim edebilirsiniz.

12) Salda Gölü, Burdur

Salda Gölü Burdur

Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü son zamanlarda çığ gibi büyüyen bir popülarite ile karşımızda. Önceden yalnızca yerli halkın bildiği bu doğa harikası dilden dile yayılarak binlerce turistin akın ettiği bir yer halinde.

İnanılmaz gizemli bir hikayesi olan Salda Gölü masmavi suları ve Maldivler’e olan benzerliği sebebiyle kimi zaman Saldivler olarak da anılıyor. Kumsalda evlilik teklifi konsepti için Salda Gölü oldukça özel bir yere sahip.

Salda Gölü kendisin bu kadar özel kılan çok sayıda farklılığa sahip. Beyaz kayaya benzerlik gösteren sahil şeridi stromatolik kayaç olarak isimlendiriliyor. Bu kaya görünümlü toprak parçacıkları elde kolayca ufalanabiliyor. Bu sebeple de Mars gezegenine benzetiliyor.

Turkuaz renkli bir krater gölü olan Salda, yaklaşık 184 metrelik bir derinliğe sahip. Bu da Türkiye’nin en derin gölü olduğunu gösteriyor. Burdur’dan 75 kilometre uzaklıkta yer alan bu Dünya harikası göl önceden yalnızca çevresinde piknik yapılan bir mesire alanıydı.

Benzersiz manzarası, cam göbeği rengindeki suları ile burada gün batımını izlemek romantik bir ortam yaratmanızı sağlayabilir.

Gölün kıyısında güneş batarken önceden hazırladığınız bir sepet dolusu şarap ve atıştırmalıkları yanınıza alarak sevgilinizle romantik bir ortamı paylaşabilirsiniz. Güneşi uğurlarken evlenme teklifi yapmanın da tam zamanı olacağını söylemekte yarar görüyoruz.

13) Kız Kulesi, İstanbul

Kız Kulesi , Üsküdar

Yüzyıllardır dilden dile dolaşan efsanenin kahramanı olan Kız Kulesi Salacak sahilinde tüm görkemiyle ziyaretçilerini selamlıyor. Kızını korumak isteyen bir babanın inşa ettirdiği bu tarihi yapı aşıkların simgesi haline gelmiş.

Sahilden açıldıktan sonra çok ufak bir adanın üzerinde yalnız başına varlık gösteren Kız Kulesi yıllardır aşkını ilan etmek veya romantik zaman geçirmek isteyenlerin bir numaralı adresi.

Salacak sahilinden belirli aralıklarla kalkan küçük tekneler vasıtasıyla kuleye ulaşım sağlanıyor. Kız Kulesi’nin içerisinde bir adet restoran yer alıyor.

İstanbul Boğazı’na karşı sevgilinize evlenme teklifini romantik bir akşam yemeği eşliğinde burada yapabilirsiniz. Ancak yemek yemeden de evlenme teklifini burada yapmanız mümkün.

Kulenin giriş katındaki açık havada da deniz havasının o ferahlatıcı atmosferi içerisinde de aşkınızı ilan edebilirsiniz. Kız Kulesi, her yıl yüzlerce aşığın aşkını ölümsüzleştirdiği ve hayatının dönüm noktasını yaşadığı bir konum olarak kalplerde yerini alıyor.

14) Emirgan Korusu, İstanbul

Emirgan Korusu (2)

Betonların arasında trafik ve kaosun hakim olduğu şehir hayatından kaçıp soluklanmak isteyen İstanbulluların ilk tercih ettiği yerlerden birisi Emirgan olarak karşımıza çıkıyor.

Emirgan sahilinin hemen yanı başındaki bu cennetten köşe, doğanın tadını doyasıya çıkarmak isteyen aşıklarla dolup taşıyor.

Emirgan Korusu’nda rengarenk çiçeklerin arasında el ele yürüyüş yaparken ya da çimlerin üzerinde uzanırken sevgilinize hayatınızın en önemli sorusunu sorabilirsiniz.

Emirgan Korusu doğayı ve çiçekleri seven bir sevgiliniz varsa sizin için en ideal yerlerden biri olabilir.

Emirgan Parkı Köşk

Koruda isterseniz baş başayken yüzük eşliğinde evlenme teklifinizi yapabilirsiniz. Buna alternatif olarak arkadaş grubunuzu önceden organize edip çevrenizde sevdikleriniz varken onları şahitliğinde de yapacağınız teklif ortak anılarınıza en unutulmaz olanını eklemek için parlak bir fikir olabilir.

Haftanın 7 günü ziyaretçilerini kucaklayan Emirgan Korusu’nun sakin ve huzur veren ortamın evet cevabını almanın sizi fazlasıyla mutlu edeceğinden eminiz.

15) Gülhane Parkı, İstanbul

Gülhane Parkı, İstanbul

Nazım Hikmet gibi dünyaca ünlü bir şairin şiirinde yer verdiği tarihi Gülhane Parkı, Osmanlı Devleti’nden günümüze dek tüm güzelliğiyle halka kucak açıyor.

Parkın içerisinde bulunan yıllanmış ağaçların gölgesi altında ve kuş cıvıltıları eşliğinde evlenme teklifi edebilirsiniz.

Gülhane Parkı, İstanbul

İstanbul’un tarihine tanıklık eden böylesine eşsiz bir atmosferde evlenme teklifi ederek aşkınızın en kıymetli gününü ölümsüzleştirebilirsiniz.

Parkta el ele yürüyüş yapabilir, çiçeklerin güzelliğini seyre dalabilir ve upuzun ağaçların altında dinlenebilirsiniz.

Gülhane Parkı gibi evliliğiniz de uzun ömürlü olsun.

16) Sapphire Seyir Terası, İstanbul

Sapphire Alışveriş ve Yaşam Merkezi

İstanbul’un Levent semtinde yer alan Sapphire binası şehrin en yüksek binası olma özelliğini taşıyor.

İstanbul En Güzel Seyir Mekanları yazımızda da değindiğimiz 261 metre yükseklikteki bu devasa bina her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Binanın teras katında bir adet restoran bulunuyor. Burası unutulmaz İstanbul manzarası eşliğinde romantik bir akşam yemeği yemek için ideal bir yer.

Çatı katındaki seyir terasına cüzi bir miktar ödeyerek giriş yapabilirsiniz. İstanbul’un ışıl ışıl manzarası eşliğinde yemeğinizi yerken cebinizden çıkaracağınız tek taş ile sevgilinize unutulmaz bir sürpriz yapabilirsiniz.

Evlenme teklifinden sonra sevgilinizle ardınıza aldığınız İstanbul manzarası eşliğinde fotoğraf çektirmeyi de unutmayın.

17) Doğu Ekspresi, Kars

Kars Doğu Ekspresi

Son yıllarda nostaljik tren yolculuğu yapmak oldukça popüler bir hal almış görünüyor.

Kars Doğu Ekspresi‘nin yataklı kompartımanlarda kalıp, camdan Anadolu’nun doğal güzelliklerini izleyerek yapılan yolculuğun verdiği mutluluk paha biçilemez.

Kış döneminde kayak mevsimi için Uludağ’a alternatif olarak son dönemlerde pek çok kişi tren ile Sarıkamış’a gitmeyi tercih ediyor.

Sarıkamış’ta hem kayak yapabilir hem Doğu mutfağının leziz yemeklerinden yiyebilirsiniz.

Rus mimarisinin hakim olduğu Kars’taki tarihi evleri görebilir, sevgilinizle Kars Müzesi, Havariler Müzesi ve Ani Harabeleri’ni görebilirsiniz.

Kars Doğu Ekspresi

Buz gibi soğuk havada sıcak şarap içerek ve el ele tutuşarak yaptığınız bu romantik tatilde isterseniz kayak pistinin yamacında, isterseniz de trendeki odanızda evlenme teklifini yapmak unutulmaz bir anı olarak hayatınıza kazınacak.

18) Çamlıhemşin, Rize

Çamlıhemşin

Herkes İstanbul, Bodrum, Ağva gibi alışılagelmiş yerlerde evlenme teklifi edip klişeyi sürdürürken Karadeniz’in en güzel rotalarından birinde evlenme teklifi ederek sevgilinize sürpriz yapabilirsiniz.

Çamlıhemşin, Doğu Karadeniz’in el değmemiş yemyeşil ormanları arasında ziyaretçilerini bekliyor. Burada doğayla iç içe bir butik otelde geçireceğiniz hafta sonu tatili unutulmaz bir evlenme teklifi yapmak için en sıra dışı fırsat olabilir.

Rize şehrimizde bulunan Çamlıhemşin’deki 6 odalı Movy adlı butik otel romantik tatilinize ev sahipliği yapabilir. Taş ev görünümlü bu butik otelin doğayla iç içe manzarasında huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Şehrin kalabalığından uzak bir kaçamak yapmak sevgilinize de iyi gelecek.

Her daim yağan yağmurun sesini dinlerken, mis gibi orman havasını soluyarak romantik bir atmosferde evlenme teklifi edebilirsiniz.

Çamlıhemşin’e Ağustos ayında gelirseniz böğürtlen ve yaban mersini tarlalarını gezebilirsiniz.

Diğer dönemlerde de baş başa yayla yürüyüşüne çıkabilir ve çay toplama etkinliklerine katılabilirsiniz. Her yönden dolu dolu geçireceğiniz bu huzur dolu tatili evlenme teklifi ile taçlandırabilirsiniz.

19) Uludağ, Bursa

Uludağ Kayak

Evlenme teklifini 14 Şubat’ta yapmak oldukça cazip bir fikir olarak karşımıza çıkıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde karlar yağarken romantik bir tatil yapmanın sevgilinizi çok mutlu edeceğinden eminiz.

Uludağ Kayak

Gündüz bembeyaz karların üzerinde kayak yaparken akşamları sıcak şarap ve yağa kar manzarası eşliğinde son derece unutulmaz bir evlenme teklifine imza atabilirsiniz.

20) Kasr-ı Nehroz, Mardin

1700’lü yıllarda Müslümanlar ve Süryaniler arasında çıkan ihtilaflı durumların çözüme ulaştırılması amacıyla Mardin’e davet edilen Nehroz ailesinin yaşadığı konak restore edilerek günümüze kadar ulaşmış.

1200 yıl kadar önce inşa edilen bu tarihi konakta Nehroz ailesinin ikamet ettiği biliniyor.

Oldukça başarılı bir yenileme sürecinden sonra butik otel olarak hizmet veren Kasr-ı Nehroz’da sevgilinizle unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Mezopotamya’nın gizemli atmosferi içerisinde yer alan otelin avlusu evlenme teklifi için ilk anda göze çarpıyor.

Mardin manzarasını selamlayan Kasr-ı Nehroz’da yöresel yemeklerin tadına bakacağınız romantik bir akşam yemeğinin sonunda sevgilinize evlenme teklifi edebilirsiniz.

21) Paris, Fransa

Paris Fransa

Romantizm denilince herkesin aklına gelen ilk şehir şüphesiz Paris oluyor. Pek çok romantik filmin bu şehrin sokaklarında çekildiğine şaşırmamak gerek. Bu büyüleyici kentte dolaşırken baktığınız her yerde aşka dair bir şey görebilirsiniz.

Sevgilinizle Paris’te olduğunuz sürece her akşam farklı bir mekanda romantik akşam yemekleri yiyebilir, gündüzleri de el ele Paris’in sokaklarını keşfedebilirsiniz.

Paris, Fransa

Dünyaca ünlü şairlerin şiirlerinde yer verdiği, romanlarda anlatılan Paris sizin yaşamınızın da dönüm noktası olabilir. Seine Nehri boyunca el ele yürürken veya Montmarte adlı nostaljik Paris mahallesinde dolaşırken evlenme teklifi edebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, diğer aşıklar gibi akşam pırıl pırıl parlayan Eiffel Kulesi’nin ışıkları altında sevgilinizin gözlerine bakarak hayatınızın seyrini değiştirecek o büyülü soruyu sormak da iyi bir fikir olabilir.

22) Amsterdam, Hollanda

Bloemenmarkt amsterdam

Özgürlükçü ve kendine has atmosferi ile Avrupa’nın 24 saat yaşayan eğlence merkezi olarak bilinen Amsterdam tatili sevgiliniz ve size çok iyi gelecek.

Eğlenceli olmasının yanı sıra romantik bir aurası da olan bu şehirde çift olarak birlikte yapacak çok şeyiniz var.

Etrafı kanallara çevrili bu şehri tekne ile gezmekse şüphesiz yapılabilecek en romantik aktivite. Evlenme teklifini kanal turundayken edebilirsiniz mesela?!

Vondelpark Amsterdam Hollanda

Suyun üzerinde bir teklife alternatif olarak, Vondelpark da romantik bir teklif için oldukça uygun.

Birbirinden güzel caddeleri, ilginç konseptteki kafeleri ve tarihi dokusuyla Amsterdam unutulmaz anlarınızın şahidi olabilir.

23) Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag Karl Köprüsü

Devasa katedralleri, tarihi kaleleri ve daracık sokaklarıyla aşıklar şehri olarak nitelendirebileceğimiz bir yer Prag.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan bu şehir 2. Dünya Savaşı döneminde zalim Hitler’in bile zarar vermeye kıyamadığı bir yer olarak biliniyor.

Prag

Bu şehrin masalsı atmosferine kendinizi sevgilinizle kaptırıp ara sokaklarda yürümenizi, buraya özgü yerel lezzetlerin tadını bakmanızı öneriyoruz.

Mum ışığında romantik bir akşam yemeğinden sonra ünü sınırlarını aşmış olan Charles Köprüsü’nde sevgilinizle el ele yürümelisiniz. Bu aşk dolu yolculuk esnasında evlenme teklifi yapmanın tam zamanı.

24) Floransa, İtalya

Floransa Katedrali

Rönesans’ın başladığı yer olarak tarih sahnesinde yerini alan Floransa’nın her yeri sanatla dolu.

Dünyaca ünlü sanatçıların elinden çıkan eserler, mimari dehayla üretilen binalar, kiliseler ve birbirinden lezzetli İtalyan yemeklerinin bulunduğu Floransa romantik bir tatil için en doğru adres.

Floransa Köprüsü

Floransa’da yer alan Toskana şaraplarıyla ünlenmiş bir yer. Dünyanın en lezzetli pizzaları, makarnalarını yerken romantik bir akşam yemeğinde sevgilinizle şarap içebilirsiniz. Bu atmosferde sevgilinize evlenme teklifi edebilirsiniz.

25) Edinburgh, İskoçya

Edinburgh, İskoçya

Tarihi dokusu ile görenleri kendine hayran bırakan Edinburgh, İskoçya’nın başkenti olma özelliğini taşıyor.

Hem tarihi dokusu hem de ilgi çekici mimari ile inşa edilmiş görkemli binalarıyla İskoçya pek çok kişinin merak ettiği bir ülke konumunda.

Bu masalsı şehirde sevgilinizle el ele dolaşırken geleceğinize dair hayaller kurabilir, şık bir akşam yemeğinde evlenme teklifi edebilirsiniz.

26) Londra, İngiltere

Tower Köprüsü - Londra

Londra, Avrupa’da kraliyetin simgesi olarak varlığını sürdürüyor.

Tarihi yapısı, yemyeşil doğası, yağmurlu havası ile romantizmin yeryüzünde vücut bulmuş olarak Londra, evlenme teklifi için aranılan güzellikte bir şehir.

Romantik bir akşam geçirmek için önce Soho’ya gidip Uzak Doğu restoranlarından birinde farklı bir konseptte akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Daha sonra Birmingham Köprüsü’ne giderek meşhur London Eye manzarası eşliğinde sevgilinize hayatınızın en önemli sorusunu sorabilirsiniz.

Londra’ya gitmeden önce vize işlemlerini halletmeli ve uçak bileti ile konaklama rezervasyonlarınızı planlamalısınız. Birkaç ay öncesinde yapacağınız plan sayesinde konaklama ve uçak biletini daha düşük bir maliyet karşılığı çözebilirsiniz.

27) Verona, İtalya

Verona İtalya

Dünya klasikleri arasında yer alan Romeo ve Juliet’in geçtiği ünlü İtalya şehrinin Verona olduğu biliniyor. Birbirini ölümüne seven iki aşığın hikayesinin anlatıldığı Romeo ve Juliet sizin aşkınızın da simgesi olabilir.

Verona İtalya

İtalya’nın kuzey kesiminde bulunan Verona’da Juliet’in evi bulunuyor. Evin balkonunun altında sevgilisi Romeo’nun beklediği o meşhur sahneyi siz de evlenme teklifi yapabilmek için tercih edebilirsiniz.

Müstakbel eşinize Juliet’in balkonunun altında yüzüğünüzü verebilirsiniz. Her gün binlerce turistin gelip ziyaret ettiği bu şehir öyküsüyle dünyanın en romantik yerlerinin başında geliyor.

Romeo ve Juliet’in aşka düştüğü Verona’da evlenme teklifi yaparak sevgilinize ömür boyu unutulmayacak bir anı yaşatabilirsiniz.

28) Brugge, Belçika

Brugge Belçika

Avrupa’nın kendine özgü mimarisi, farklı atmosferi ve görenleri kendisine hayran bırakan güzelliğiyle Brugge her yıl yüz binlerce turisti ağırlıyor.

Orta Çağ’dan kalma binaları, Arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi evleri ve masalsı havasıyla evlilik teklifi için en uygun şehirlerden birisi.

brugge

Venedik’teki gibi Brugge’de de sokakların kanallarla çevrili olduğu bu şehri tekne ile keşfedebilirsiniz.

Venedik’in aksine daha soğuk bir iklimin hüküm sürdüğü Brugge’de hava yılın büyük çoğunluğunda bulutlu ve sisli. Bu hava şehre daha da gizem katıyor.

Lake of Love Brugge

Romantik bir ortamın şehrin hemen hemen her yerine hakim olduğu Brugge’de evlenme teklifini tekne turundayken yapabilirsiniz.

29) Roma, İtalya

Roma Pantheon

Romantik bir evlenme teklifi denince özellikle kadınların aklına ilk gelen yerlerden birisi de Roma oluyor.

Medeniyetler beşiği olan ve Roma İmparatorluğu’nun başkenti Roma’nın dört bir yanı tarihi eserler ile süslenmiş.

Adeta bir açık hava müzesi olan Roma’da romantik bir tatil geçirebilirsiniz. Colleseum, Aşk Çeşmesi olarak adlandırılan Fontana di Trevi, İspanyol Merdivenleri gibi çok sayıda yer size evlenme teklifini hatırlatacak.

Roma Balayı

Özellikle Aşk Çeşmesi suya bozuk para atarak dilek dileyen insanlarla dolup taşıyor. Bozuk paranın suya düşüşüyle dileğin gerçekleşeceğine olan inanç nedeniyle bu mimari eserin önünde yığılan kalabalığı görebilirsiniz. Siz de suya bozuk para atarak sevgilinizin sizle evlenmesini dileyerek teklifinizi yapabilirsiniz. Böylece hayatınızın en unutulmaz tatilini müstakbel eşinize yaşatmış olabilirsiniz.

30) Barcelona, İspanya

Casa Batllo (Kemikli Ev) Barcelona

Avrupa’nın ve İspanya’nın en güzel, en canlı şehirlerinden birisi olan Barcelona evlenme teklifi yapmanız için çok sayıda seçenek sunuyor. Ünlü sanatçı Gaudi’nin eserleriyle damgasını vurduğu bu şehirde gotik türünün en güzel örneklerini görebilirsiniz.

Sagrada Familia (Kutsal Aile) Bazilikası Barcelona

Hem gezerken eğleneceğiniz hem de romantik bir tatil deneyimi yaşayacağınız Barcelona siz ve sevgiliniz için unutulmaz bir yer olacak.

Şehrin simgelerinden biri haline gelen Park Güell’de dolaşırken arkanıza alacağınız muhteşem manzara eşliğinde evlenme teklifi yapabilirsiniz.

Park Güell Barcelona

Akdeniz ikliminin hakim olduğu Barcelona’ya özellikle bahar aylarında gelmenizi öneriyoruz. Rahatsız etmeyen ılık havada tatil yapmak hem keyifli olacak hem de evlenme teklifinizi açık havada yapmanıza olanak tanıyacak.

Plaça de Catalunya (Katalonya Meydanı) Barcelona

İsterseniz bir tura katılarak veya bireysel olarak planlayacağınız bir seyahat ile Barselona’ya gidebilirsiniz.

31) New York, Amerika Birleşik Devletleri

Central Park New York

Hollywood’daki pek çok romantik komedi filmin çekildiği New York evlenme teklifi etmek için oldukça cazip bir yer.

Empire State Binası, Rockefeller Center’daki buz pateni pisti ve Brooklyn Köprüsü şehirde öne çıkan romantik yerlerden yalnızca birkaçı.

Rockefeller Center’daki buz pateni pistinde romantik bir müzik eşliğinde sevgilinize yüzüğünü verebilirsiniz.

Rockefeller Plaza New York

Evlilik teklifini manzaraya karşı yapmak istiyorsanız Empire State binasının 86. katına çıkarak güneş batarken hayatınızın en anlamlı sorusunu sorabilirsiniz.

Manhattan New York

Olağanüstü bir deniz manzarasına karşı evlenme teklifi yapmak isterseniz de Brooklyn Köprüsü’ne gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Son olarak da kentin kalabalık ve kaosunun ortasında adeta bir vaha gibi insanları kucaklayan Central Park’ta da evlenme teklifi organizasyonunuzu yapabilirsiniz.

Yeşilliklerin arasında çimlerin üzerinde romantik bir piknik yaparken benimle evlenir misin demek, oldukça güzel bir fikir olabilir.

Uçak biletlerinin pahalı olacağını hesaba katarak Amerika’ya uçuş biletinizi aylar öncesinden almanızı öneriyoruz.

32) Taj Mahal, Hindistan

Taj Mahal, Hindistan

Hemen hemen herkesin bildiği efsanevi bir aşk hikayesini anlatan Taj Mahal evlenme teklifi yapmaya fazlasıyla uygun bir yer.

Gerçek bir aşk hikayesinin doğurduğu bu görkemli yapı sizin de aşk hikayenize ev sahipliği yapabilir. Hindistan’ın Agra şehrinde bulunan Taj Mahal Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılmış.

Şah Cihan’ın büyü bir aşla sevdiği eşi Mümtaz Mahal 14. Çocuğunu doğururken hayatını kaybeder. Bunun üzerine eşinin anısını yaşatmak isteyen imparator cennetin tasvirini binaya dönüştürün şeklinde verdiği emirle Taj Mahal’i yaptırır. Yapımının 21 yıl sürdüğü Taj Mahal’in 2000 adet proje içerisinden seçildiği biliniyor.

22 bin adet işçinin çalıştığı Taj Mahal’in yapımında fillerin bile görev aldığı rivayetler arasında yer alıyor.

Osmanlı, Hint, İran ve Türk mimarisini yansıtan bu devasa yapıt yüzyıllardır büyük bir aşın simgesi olarak sapasağlam duruyor. Siz de aşk ile özdeşleşmiş bu ihtişamlı yapının önünde sevdiğinize evlenme teklifi edebilir, çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatacağınız bu hikayenin kahramanı olabilirsiniz.

33) Viyana, Avusturya

Viyana Avusturya

Masalsı atmosferi, sarayları, her yanı buram buram tarih kokan sokaklarıyla Viyana Avrupa’daki en romantik adreslerden biri olarak görülüyor.

Avusturya’nın başkenti olan bu sanat şehrinde siz de evlenme teklifi yapmayı düşünebilirsiniz.

Masallara yaraşır bir evlenme teklifi için kentte her yıl düzenlenen balo veya dans gösterilerine katılabilirsiniz.

Viyana Avusturya

Viyana’da yılda 450 adet dans gösterisinin tertiplendiği biliniyor. Bir balo salonunda dans eşliğinde yapacağınız evlenme teklifinin etkisinin ömür boyu süreceğine emin olabilirsiniz.

34) Vancouver, Kanada

Stanley Park, Vancouver, Kanada

Kanada’nın Vancouver şehri doğayla iç içe olabileceğiniz bir yer olarak göze çarpıyor. Ülkedeki en büyük şehir olmasının yanında her yıl binlerce turistin akın ettiği bir yer olan Vancouver’de evlilik teklifi etme yıllar boyu hafızalardan çıkmayacak bir anı olabilir. Burada denizin ve yeşilin uyumu, heybetli dağ manzarası eşliğinde evlilik teklifinizi yapabilirsiniz.

Stanley Park, Vancouver, Kanada

Kentte evlilik teklifi yapmaya değer çok sayıda yer bulunsa da en çok öne çıkan iki ayrı yerden söz edebiliriz. Bu yerlerden ilki ise Queen Elizabeth Parkı. 530 dönümlük devasa bir arazi üzerinde yer alan parka her yıl 6 milyon kişinin ziyaretçi olarak bulunduğu biliniyor. Bu denli popüler olan ve yeşilin her tonunun görülebildiği masalsı atmosferde hayatınızın en kıymetli “EVET”ini duymak isteyeceğinizden eminiz.

Şehirdeki bir diğer konum ise Point Atkinson Deniz Feneri olarak öne çıkıyor. Deniz fenerleri her daim romantizmi simgeler. Point Atkinson’un ardındaki yeşilliklere sırtınızı vererek sevdiğinize evlenme teklifi edebilir ve bu etkileyici manzarayı hayatınız boyunca ölümsüzleştirebilirsiniz.

35) Venedik, İtalya

Rialto Köprüsü Venedik

Dünyanın en romantik rotaları arasında başı çeken Venedik aşıklar şehri olarak biliniyor. Venedik esasen denizcilikte tarih boyunca her dönem üstün olan bir şehir.

Farklı milletlerin sık sık saldırısıyla karşılaşıldığı için de 6 yüzyıl önce nehirlerin akış yönüne müdahale edilerek kentin sularla çevrelenmesi sağlanmış. Bu sayede de Venedik’in düşman istilasından korunması hedeflenmiş.

Ahlar Köprüsü Venedik

Gondolla kanallar içerisinde gezinirken suların içerisinden yükselen ahşap kazıklar hemen göze ilişiyor. Bunun nedeni ise bu ahşap kazıklar üzerine evlerin inşa ediliyor oluşu. Suyun mineralli yapısı sayesinde evlerin çürümesi ahşap kazıklar sayesinde engelleniyor.

Pek çok efsanenin anlatıldığı ve gizemli atmosferiyle kendisine herkesin hayran kaldığı Venedik’te bulunmak unutulmaz bir deneyim.

Etrafı kanallarla çevrili olan bu kadim şehirde kanalları gondollarla gezen çok sayıda çifte rastlayabilirsiniz. Her yıl yüzlerce birbirini seven çiftin evlilik teklifine sahne olan Venedik’te siz de hayatınızın en mutlu anlarını yaşayabilirsiniz.

Venedik İtalya

Ülkemizden düzenlenen doğrudan uçak seferleri ile Venedik’e gelebilirsiniz.

Turistik bir yer olması sebebiyle uçak biletleri ve konaklama ücretleri pahalı olduğu için önceden rezervasyon yapmanızda fayda var.

Bu aşıklar şehrinde gondolla kanalları gezerken müstakbel eşinize aldığınız tektaşı vererek hayatınızın akışını değiştirecek o soruyu sevdiğinize sorabilirsiniz.

36) San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri

San Francisco ABD

San Francisco, Amerika’nın en güzel yerlerinden birisi olarak dünya çapında tanınıyor.

Şehrin her bir yanı romantik bir teklif için insanın aklına yeni fikirler gelmesine sebep oluyor. Golden Gate Köprüsü, Coit Kulesi gibi panoramik manzaraya sahip olan simgesel pek çok konuma bu şehirde rastlayabilirsiniz.

Ferry Building San Francisco 

Tam bir mühendislik harikası olan Golden Gate Köprüsü özellikle gün batımındaki görüntüsüyle fotoğraf sanatçılarının da fazlasıyla ilgisini çeken bir yer. Dünya üzerinde en çok fotoğrafa sahip olan köprülerin başında gelen Golden Gate batan güneşe eklenen masmavi deniz manzarası sayesinde evlilik teklifi etmek için biçilmiş kaftan.

Fillmore Street- Pacific Heights San Francisco

Bu köprüye alternatif olarak evlenme teklifi edilecek bir diğer konum ise Coit Kulesi olarak karşımıza çıkıyor. 65 metre yüksekliğe sahip olan bu kulenin tepesine çıkıldığında tüm San Francisco ayaklarınızın altında olacak. Günü bu kulede eşsiz bir manzara eşliğinde karşılayıp evlenme teklifi yapabilirsiniz.

Golden Gate Park, San Francisco, Amerika Birleşik Devletleri

San Francisco’daki romantik yerler listesinde göze çarpan bir başka yer ise Legion of Honor Sarayı. Fransız mimarisine sahip olan bu saraydan köprü ve denizi görebiliyorsunuz. Evlilik töreni için de tercih edilen bu sarayda hayatınızın en önemli sorusunu sormak heyecan verici olabilir.

Hollywood filmlerini aratmayacak bir evlilik teklifi yapmak, hayatınızın en önemli evet yanıtını Amerika’da almak istiyorsanız San Francisco eşsiz bir evlilik teklifi organizasyonu için çok iyi bir seçim olabilir.

Ancak bu küçük çaplı organizasyon için önceden planlar yapmalı, takviminizi netleştirerek uçak biletlerinizi satın almalı ve konaklayacağınız konumu belirlemelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız