Dünyanın En Etkileyici 15 Tren Yolculuğu

0
8817
Dünyanın En Etkileyici 15 Tren Yolculuğu
Dünyanın En Etkileyici 15 Tren Yolculuğu

Sanayi Devrimi ile beraber gelişen, bir ülkenin modernleşme çabasını ve daha küresel bir dünya hayalini temsil eden bir icat…

Trenler 19. yüzyılda icat edilmelerinden bu yana, ulaştıkları bölgeleri değiştirmeye, doğal güzellikleri ve geniş coğrafyaları keşfetmeyi seven gezginleri etkilemeye devam ediyor. Tren yolculukları başlı başına modern bir serüven yaşamak ve geniş coğrafyaların tarihi geçmişini araştırmak isteyenler için mükemmel bir fırsat.

1) Trans Sibirya Treni: Rusya’nın Doğu Ekspresi 

Trans Sibirya Treni: Rusya'nın Doğu Ekspresi
Trans Sibirya Treni: Rusya’nın Doğu Ekspresi

Her tren yolculuğu birbirinden güzel; fakat bu tren rotasının bir özelliği daha var. 6 farklı saat diliminden geçerek, dağlardan steplere farklı coğrafyaları görebileceğiniz Trans-Sibirya treni dünyanın en uzun tren rotası. Moskova’dan başlayarak hiç durmadan ilerleyen bu trenin son durağı ise Vladivostok.

Bilet alırken dikkat etmeniz gereken bir nokta, aynı tren rotasında çalışan farklı trenlere dikkat etmek. Bu rotada çalışan iki farklı tren var. Biri Trans-Sibirya rotasına ün kazandıran Rossiya treni, diğeri ise #99/100 kodlu tren.

Peki bu iki tren arasındaki fark ne? Aslında en temel fark, Rossiya treninin daha rahat ve hızlı olmasıyken, diğer trenin daha yavaş ilerlemesi ama buna karşılık daha ucuz bilet fiyatlarına sahip olmasıdır. Buna ek olarak #99/100 treni 120 durağı olan ve 9300 km yol alarak her gün sefer yapmaktadır. Daha konforlu bir seyahat imkanı sunan ve yemek kompartımanına da sahip olan Rossiya treni ise haftanın 6 günü sefer yapıyor.

Moğolistan Rotası 

Trans-Sibirya trenine ek olarak trenin diğer rotalarını da deneyimleyebilirsiniz. Bunlardan biri Baykal Gölü’nün doğu kıyısında bulunan Ulan-Ude’den Çin’in başkenti Beijing’e kadar ilerleyen Moğolistan hattı. Orta Asya’yı tam anlamıyla keşfedebilmenin en güzel yolu tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Moğolistan’ı baştan başa deneyimlemekten geçiyor.

7867 kilometre uzunluğunda olan bu hat, Moğolistan’ın geniş Gobi Çölü’nden de geçiyor. Çin Seddi boyunca tren yolculuğunu deneyimlemek için bu rotanın özellikle ikinci yarısı çok ideal.

Mançurya Rotası

Başka bir seçenek de Mançurya rotası üzerinden Beijing’e ulaşan tren rotası. Mançurya bu coğrafyanın tarihine yön veren bölgelerinden biri. Yüzyıllar boyunca Rusya, Japonya ve en sonunda Çin olmak üzere farklı uygarlıkların hakimiyetinde kalan bu bölgeden geçen Mançurya treni, Çin Seddi’nin Şangay kapısı olarak da adlandırılan Shanhaiguan durağına da uğruyor.

Biletleri Sibirya Treni resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

2) TranzAlpine: Yeni Zelanda Alpleri’ni Keşfetmek

TranzAlpine, Yeni Zelanda
TranzAlpine, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın Christchurch ve Greymouth şehirleri arasında yolculuk eden TranzAlpine treni, Yeni Zelanda’nın muhteşem manzaralarına tanık olmanızı sağlıyor.

Yeni Zelanda’ya gitmişken ziyaretinizi başkent Wellington‘la kısıtlamayın ve Yeni Zelanda’nın eşsiz doğal güzelliklerini keşfe çıkın.

Wellington’dan ülkenin güney adasında kalan Christchurch’e ulaşmanız yaklaşık 10 saat alacaktır, fakat önce feribotla ülkenin güney adasına adım atacak, daha sonra da bir otobüs yolculuğu gerçekleştireceksiniz. Okyanus manzaralı bu otobüs yolculuğunun en az trende tanık olacağınız manzaralar kadar etkileyici olacağını söylemeliyiz.

223 kilometreyi, 5 saatin altında alan bu yolculuk boyunca Yeni Zelanda’nın etkileyici Canterbury Ovaları’nı, buzla kaplanmış Waimakariri Nehri’ni, Güney Alpleri’ni ve kayın ağaçlarıyla dolu plajlarını keşfedeceksiniz. 

Ülke içerisinde ulaşımı sağlamak için feribot ve otobüs biletlerini resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz.

Hayatınız boyunca unutamayacağınız bu muhteşem tren seferi her sabah 8.15’te Christchurch’ten yola çıkarak, Greymouth’ta 1 saat ara vererek, akşam 6.31’de Christchurch’e ulaşmış oluyor.

Biletleri TranzAlpine resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

3) West Highland Line İskoçya: Kod Adı Hogwarts Ekspresi 

İskoçya Tren
West Highland Line İskoçya: Kod Adı Hogwarts Ekspresi 

Tren yolculuğunu seven birçok gezgin için dünyanın en güzel manzaralarından geçen West Highland Line vazgeçilmez bir deneyim. Tren yolculuğu, Glasgow’dan başlayarak İskoçya’nın muhteşem doğasını keşfe çıkıyor.

Harry Potter hayranlarına bu tren görüntüsü tanıdık gelebilir; çünkü kendisi Hogwarts Ekspresi’nin ta kendisi! Her ne kadar bu tren sizi Hogwart’a ulaştıramayacak olsa da, bu yolculuk da en az onun kadar büyüleyici olacak. 

West Highland Line Treninin Farklı Rotaları

İskoçya’nın bu eşsiz doğal güzelliğini anlatmaya sözler yetersiz kalır. Bu tren yolculuğunun rotası İskoçya’nın sadece trenle keşfedilebilecek manzaralarına tanık olmanızı sağlıyor. 

Loch Lomong ve Trossachs Ulusal Park’ından geçen tren Crianlarich’ten sonra iki farklı rota şeklinde ilerliyor. Buradan sonra ister Loch Awe’ten Oban’a doğru ilerleyebilirsiniz, isterseniz de Rannoch Moor’dan tırmanarak Fort William üzerinden Mallaig’e ulaşabilirsiniz.

Her iki rotası da birbirinden etkileyici olan tren, İskoçya’nın doğal güzelliklerini keşfetmenin en güzel yolu. 

Trenin seyahat süreleri ise şu şekilde:

Glasgow-Oban: yaklaşık 3 saat 20 dakika
Glasgow-Fort William: yaklaşık 3 saat 50 dakika
Glasgow-Mallaig: yaklaşık 5 saat 30 dakika

Biletleri West Highland Line resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

4) Rocky Mountaineer: Trans-Kanada Yolculuğu

Kanada Rocky Dağları Tren
Rocky Mountaineer: Trans-Kanada

Kanada Rocky Sıradağları’nın büyüleyici coğrafyasını keşfetmenin en zevkli yolu Rocky Mountaineer treni ile iki gün sürecek bir maceraya atılmak. Tren yolculuğunun en tarihi rotası Kanada’yı doğudan batıya bağlayan “First Passage to the West” (Batıya İlk Geçiş).

Kanada’nın Vancouver şehrinden başlayarak Kanada’nın bir dağ kasabası olan Banff’a kadar süren tren yolculuğu boyunca efsanevi tünellerden ve turistlerin uğrak noktalarından biri olan Craigellachie kasabasından geçerek etkileyici manzaralara tanık olacaksınız. Bu rotadaki Rocky Dağları’nın incisi olarak bilinen Louise Gölü de yılın her dönemi oldukça etkileyici. Bunun dışında en az ilk tren rotası kadar etkileyici 3 farklı rota seçeneği de var: 

Bulutlara Yolculuk

Bu rota yine Vancouver şehrinden başlayıp Kanada’nın somon balığı zengini nehri Fraser Nehri’ni takip ederek, Piramit Şelaleri’ne ulaşır. Bu yolculuğun en önemli noktalarından biri ise Kanada Rocky Dağları’nın zirvesi olan Robson Dağı ile sonlanması.

Tren dağa tırmandıkça Kanada doğal hayatını en saf haliyle keşfedeceksiniz. Bu rotadaki doğal güzellikleri görmenizin tren haricinde epey zor olduğunu ve profesyonel seviyede bir dağcılık seviyesi gerektirdiğini de hatırlatalım. 

Yağmur Ormanlarından Altına Hücuma

Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğiz kadar farklı çeşitlilikte bir doğa manzarası.

Büyüleyici göller, çöl benzeri iklimiyle Fraser Kanyonu, geniş Cariboo Platosu, Quesnel’daki Gold Pan Şehri ve Rocky Dağları üzerindeki en büyük doğal park olan Robson Dağı…

Kıyı Şeridi

Kıyı şeridi rotası ise kıyı şehirleri Seattle ve Vancouver’ı birbirine bağlar. Daha sonra bu şehirlerden diğer rotalara bağlanabilir ve Rocky Dağları’nı keşfe çıkabilirsiniz. 

İsterseniz tren yolculuğunu gerçek bir keşif yolculuğu haline de getirebilirsiniz. Ne de olsa bu tren, Kanada’nın doğasını en iyi deneyimleyebileceğiniz seyahatlerden birini sağlıyor. Çeşitli paket seçeneklerini değerlendirerek 14 gün hatta daha fazla bir süre tren yolculuğu yaparak Kanada doğasında huzur bulabililirsiniz.

Biletleri Rocky Mountaineer resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

5) Kars Doğu Ekspresi: Kars Turizminin Can Damarı

Kars Doğu Ekspresi
Kars Doğu Ekspresi: Kars

Kars Doğu Ekspresi treni son zamanlarda gerçek bir Instagram fenomeni oldu. Geç keşfedilmiş bir tren rotası olarak Ankara’dan Kars‘a doğru ilerleyen yolculuğa hazırlanırken ve yolculuk sırasında göreceğiniz güzellikleri ayrıntılı bir şekilde ele aldığımız Kars Doğu Ekspresi Rehberimize göz atmak isteyebilirsiniz.

Kars Doğu Ekspresi ile 24 saatte 7 farklı şehirden geçecek, batısından doğusuna Türkiye’nin farklı coğrafyalarına tanık olacaksınız. Trende kompartımanlı, pulman, örtülü kuşet, yataklı ve yemekli vagon bulunmaktadır.

Ankara’dan her gün saat 18’de kalkan tren ertesi gün aynı saatte Kars’a ulaşmaktadır. Aynı şekilde, Kars’tan her gün saat 8’de yola çıkan tren yine ertesi gün aynı saatte Ankara’ya ulaşmaktadır. Biletleri TCDD resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Fakat, yılın her döneminde acele etmekte fayda var; çünkü şu an tren biletleri satışa neredeyse başlar başlamaz tamamen tükeniyor. Fakat tren biletleri her bütçe için uygun olmasıyla fark yaratıyor.

6) The Flåm Railway – Norveç Fiyortlarına Yolculuk

Flam Treni Norveç
The Flåm Railway – Norveç

Norveç’in en ünlü tren rotası sene boyunca sefer düzenliyor; bu sayede Norveç’in harika manzaralarına tanık olmak için istediğiniz bir dönemi tercih edebilirsiniz.

Myrdal ve Flam arasındaki tren rotası kıvrılan nehirleri, akarsu ağızlarını, şelaleri ve karlarla kaplanmış tepeleri takip ederek Flam Vadisi‘ne ulaşıyor. Dahası bu tren yolculuğu sayesinde dünyanın en uzun fiyortu olan Sognefiyortu’nun bir kolu olan Aurlandsfiyot fiyortunu da keşfedeceksiniz.

Norveç demiryolları hattının ortaya çıkardığı bu mühendislik harikası ayrıca dünyanın en dik demiryolu hatlarından biri. Biletleri trenin The Flåm Railway resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

7) Belmond Hiram Bingham – Peru’nun Dünya Harikası

Belmond Hiram Bingham – Peru Treni
Belmond Hiram Bingham – Peru

Bu yolculukta Cusco’dan yola çıkarak İnca İmparatorluğu’nun kalbi Machu Picchu’ya ulaşacaksınız. Hayatınızın en önemli yolculuklarından birinde dans ve yemek eşliğinde ve 1920’lerden kalma vagonlarda seyahat edeceksiniz. Cusco şehir merkezinden trenin otobüs hizmetiyle önce Kutsal Vadi’ye, buradan da Machu Pichu antik kentine trenle ulaşacaksınız.

İnka başkentini keşfeden ve Belmond Hiram Bingham’ın adını taşıyan tren için gidiş dönüş bileti satın almayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede Machu Pichu’nun güzelliğini keşfettikten sonra Cusco’ya geri dönerek, eşit derecede etkileyici farklı bir tren yolculuğu ile başkent Lima’ya ulaşabilirsiniz.

Machu Picchu treni, her ayın son Pazar günü hariç, her gün hizmet vermektedir. Biletleri Belmond Hiram Bingham resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

8) The California Zephyr: Altına Hücum Rotası

The California Zephyr Amerika Tren
The California Zephyr

51 saat 20 dakika süren bir yolculuk hayal edin. Hem de tarihi “Kaliforniya Altına Hücum” rotasında! California Zephyr Kuzey Amerika kıtasının en güzel tren yolculuklarından biri ve ülkenin en uzun ikinci tren rotası. Chicago’dan başlayarak San Francisco’ya ulaşan tren her gün sefer yapıyor.

Bu tren yolculuğu sırasında Rocky Dağları’nı tırmanarak karlarla kaplı ve tarihi altın madenlerine sahip Sierra Nevada’yı görecek; Nebreska-Denver arasındaki vadilerden, ülkenin orta kesiminin önemli şehirlerinden Salt Lake City, Reno ve Sacramento’dan geçerek en sonunda Pasifik kıyısındaki San Francisco şehrine ulaşacaksınız.

Her durağı birbirinden etkileyici trenin ayrıntılı rotasına ulaşmak için tıklayınız. Kuzey Amerika’da mutlaka deneyimlenmesi gereken bir diğer önemli rota ise Chicago’dan başlayarak Los Angeles’a ilerleyen Kuzey Amerika’nın en uzun tren yolculuğu olan Texas Eagle. Biletleri The California Zephyr resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

9) Glacier Express: İsviçre Alpleri’nin Büyüleyici Zirveleri

Glacier Express İsviçre
Glacier Express: İsviçre

Glacier Express İsviçre’nin doğasını keşfedebileceğiniz en etkileyici rotalardan biri. 8 saat süren tren yolculuğu, İsviçre’nin en lüks kayak merkezlerinden biri olan St. Moritz’den başlayarak, İsviçre’nin “Büyük Kanyon”u olarak adlandırılan Rhine Gorge’tan geçiyor.

Matterhorn Dağı manzaralı Alp Dağları’nda bir dağ kasabası olan Zermatt, Solis ve Landwassser viyadükleri de rota üzerinde görülebilecek güzelliklerden.

Biletleri Glacier Express resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

10) Venice Simplon Doğu Ekspresi: Doğu Ekspresi’nin Mirasçısı

Venice Simplon Doğu Ekspresi
Venice Simplon Doğu Ekspresi

Avrupa’nın bu lüks treni ana kıtanın önemli başkentlerini birbirine bağlıyor. Doğu Ekspresi denince akla hemen Paris’ten başlayıp Avrupa’nın neredeyse bütün başkentlerinde durarak İstanbul’a kadar gelen Tarihi Doğu Ekspresi treni gelse ve Venice Simplon Orient, bu mirası taşıyan tren hizmetlerinden biri olmasına rağmen ne yazık ki, artık aynı rotayı kesintisiz takip etmiyor.

Bu tren ile Venedik’ten Paris’e, Verona’dan Londra’ya, veya Venedik’ten Budapeşte’ye ulaşılabilir. Adeta 5 yıldızlı bir otel kadar lüks olan bu tren yolculuğu boyunca en rahat kompartımanlarda kalabilir; Avrupa mutfağının en önemli lezzetlerini tadabilirsiniz.

Elbette fiyatlar da bu lüks trene uygun olacak şekilde yüksek; fakat biletlerin de bir o kadar hızlı bir şekilde tükendiğini hatırlatalım. Biletleri Venice Simplon Doğu Ekspresi resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

11) Golden Eagle: Bir Balkan Macerası

Golden Eagle Macaristan Tren
Golden Eagle

Eğer Avrupa’dan İstanbul’a tren yolculuğu yapmak isterseniz, Golden Eagle Balkan Ekspresi, Tarihi Doğu Ekspresi’nin yarattığı boşluğu nispeten doldurabiliyor. En az Venice Simplon kadar lüks bir tren yolculuğu imkanı sunan bu tren, Venedik‘ten yola çıkarak İstanbul’a kadar ulaşıyor. Balkanları keşfetmenin en güzel yollarından biri olan Golden Eagle treni 10 gün süren bir yolculuk imkanı sunuyor.

Venedik’ten sonra,tren Ljubljana ve Zagrep üzerinden Balkan coğrafyasına geçiş yapıyor. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna üzerinden Dubrovnik’e ilerleyen tren, daha sonrasında Belgrad’tan geçerek Makedonya’nın başkenti Üsküp’e ve oradan da Selanik’e geçiyor. 9. gün boyunca Sofya ve Plovdiv’den ilerleyen tren 10. günde İstanbul’a ulaşıyor.

Biletleri Golden Eagle resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalar ve turlarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

12) Van Gölü Ekspresi: Doğu Ekspresi’nin Kardeşi

Van Gölü- Van Doğu Ekspresi
Van Gölü Ekspresi

Eğer Kars Doğu Ekspresi treni bileti bulamazsanız, üzülmenize hiç gerek yok. Çünkü en az onun kadar etkileyici ama henüz o kadar keşfedilmemiş bir tren rotası seçeneğiniz daha var. O da Van Gölü Ekspresi! Yaklaşık 25 saat süren Van Gölü Ekspresi Ankara’dan yola çıkıp Van Gölü kıyısındaki Bitlis’in Tatvan ilçesinde son buluyor. Buradan sonra feribot ya da otobüs ile Van’a geçiş yapabilirsiniz.

Yaz kış fark etmeden, her dönem için Doğu Anadolu’nun etkileyici güzelliklerine tanık olabileceğiniz bu tren rotasının biletleri yine Doğu Ekspresi treni gibi oldukça uygun. Trende kompartımanlı, pulman, örtülü kuşet, yemekli ve yataklı vagon bulunmaktadır.

Ankara’dan Salı ve Pazar günleri saat 11’de kalkan tren, ertesi gün aynı saatte Tatvan’a ulaşmaktadır. Tatvan treni ise Salı ve Perşembe günleri saat 7.55’e kalkarak ertesi gün aynı saatte Ankara’ya ulaşmaktadır. Biletleri TCDD resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

13) Mavi Tren: Afrika’nın İncisi

Mavi Tren-Güney Afrika Tren

19. yüzyılda kıtayı sömürgeleştiren ülkelerin en büyük hayali bütün kıtanın çöl ve bozkırlarından geçerek kıtanın en güney noktası Cape Town’dan, en kuzeyi Kahire’ye doğru ilerleyen bir tren ray hattı döşemekti. Her ne kadar bu hayal Kahire’ye kadar ulaşamamış olsa da, bugün Mavi Tren, Güney Afrika’yı baştan sona dolaşıyor.

Bu lüks tekerlekli otel Cape Town’dan başlayarak 31 saat sürüyor ve 1600 km yol kat ederek ülkenin başkenti Pretoria’ya ulaşıyor. 3 gün süren tren yolculuğu boyunca Cape Town’dan yola çıkan bu lüks tren bölgeye ilk olarak gelen Avrupalı göçmenlerin yerleştiği Matjiesfontein üzerinden Güney Amerika coğrafyasını keşfe çıkıyor.

Tren ayın sadece belirli günlerde yola çıkıyor. Tren saatleri için:

Pretoria-Cape Town
Ay Gün Ay Gün
Ocak 7,14, 16, 21, 23, 28 Temmuz 3, 10, 22, 24, 29
Şubat 4, 13, 18, 25, 27 Ağustos 5, 12, 19, 21, 26, 28
Mart 4, 11, 13, 18, 25 Eylül 2, 9, 11, 18, 23
Nisan 1, 8, 12, 22, 29 Ekim 7, 9, 16, 21, 23, 28, 30
Mayıs 6, 13, 20, 27 Kasım 6, 13, 20, 27
Haziran 3, 10, 17, 24 Aralık 4, 11, 16, 18

Kalkış Saati: Pretoria, 18:30 (İlk Gün)
Varış Saati: Cape Town, 10:30 (Üçüncü Gün) 

Cape Town-Pretoria
Ay Gün Ay Gün
Ocak 10, 17, 19, 24, 26, 31 Temmuz 6, 13, 25, 27
Şubat 7, 16, 21, 28 Ağustos 1, 8, 15, 22, 24, 29, 31
Mart 2, 7, 14, 16, 21, 28 Eylül 5, 12, 14, 21, 26
Nisan 4, 11, 15, 25 Ekim 10, 12, 19, 24, 26, 31
Mayıs 2, 9, 16, 23, 30 Kasım 2, 9, 16, 23, 30
Haziran 6, 13, 20, 27 Aralık 7, 14, 19, 21

Kalkış Saati:  Cape Town, 16:00 (Birinci Gün)
Varış Saati: Pretoria, 10.30 ( Üçüncü Gün) 

Kruger Doğal Parkı Rotası 

Trenin bir başka rotası da Limpopo’daki Kruger Doğal Park’ına giden seçenek. Dünyanın en iyi safari parklarından birine 19 saat süren bir tren yolculuğu sonucunda ulaşabilirsiniz. Bu özel rota yılın sadece belli aylarında yapıldığından bilet tarihlerini seyahat tarihlerine göre satın almakta fayda var.

Biletleri Mavi Tren resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

14) GHAN: Avustralya Çöllerine Yolculuk

Ghan Avustralya Tren
GHAN: Avustralya

Bu inanılmaz tren yolculuğu yüzyıllarca Avustralya’yı keşfe çıkmış kaşiflerin ve öncülerin ayak izlerini takip ediyor. Avustralya’nın Ghan treninde tercih edebileceğiniz 2 farklı rota var:

Adelaide-Darwin Rotası

İlk seçeneğiniz bütün yıl boyunca sefer düzenleyen Adelaide’den yola çıkarak Darwin’e ulaşan tren rotası seçeneği. Bu tren sayesinde 3 gün 2 gece boyunca Avustralya’yı güneyden kuzeye keşfedebileceksiniz.

Darwin-Adelaide Rotası

Darwin üzerinden Adelaide şehrine, yani güneyden kuzeye ise sadece aralıklı olarak Nisan-Şubat ayları arası sefer düzenlendiğini aklınızda bulundurmakta fayda var. 4 gün 3 gece süren bu rota boyunca isteğe göre Katherine ve Alice Springs’ten de geçerek toplamda 2,979 km yol kat edebilirsiniz.

Biletleri GHAN resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

15) Eastern & Oriental Ekspresi: 6 Günde Güneydoğu Asya  

Eastern & Oriental Express tren
Eastern & Oriental Ekspresi

6 gün boyunca Güneydoğu Asya’nın en büyük şehirlerini keşfe çıkmak ister misiniz? Bu lüks tren, Kuala Lumpur’dan yola çıkarak Bangkok üzerinden son durağı olan Singapur’a doğru ilerliyor. Böylece sırasıyla Asya’da mutlaka görmeniz gereken Malezya, Tayland ve Singapur gibi ülkeleri keşfedebileceğiniz bu tren rotası 25 yıldır hizmet veriyor.

Büyük şehirler ve turistik bölgelerin yanı sıra, uzakdoğu ülkelerinin kırsal bölgelerini de keşfetmek isterseniz, Malezya’da pirinç çeltiği tarlalarında dolaşabilir, bölgenin tepelerine tırmanabilirsiniz. Rota üzerinde en dikkat çeken doğal güzellikler ise Tayland’taki Khwae Noi ile Khwae Yai nehirlerinin birleşim noktasında kalan Kanchanaburi bölgesi.

Biletleri Eastern & Oriental trenin resmi internet sitesinden satın alabilirsiniz. Site aracılığıyla güncel kampanyalarla ilgili bilgi almanız da mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız