Muğla Dalaman Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
9565

Muğla’nın ilçelerinden biri olan Dalaman, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Bu yüzden sirkülasyonun çok olduğu bu ilçede ulaşım büyük önem kazanıyor.

Gerek turistler gerekse Dalaman halkı tarafından sıklıkla tercih edilen toplu taşıma araçları, Dalaman’daki en hesaplı ulaşım yöntemi oluyor. Bu yüzden Dalaman’da ulaşım konusunda size oldukça kolaylık sağlayacak olan MUTTAŞ otobüsleri ve dolmuşları tercih edebilirsiniz.

Ulaşım ücretleri rotaya göre değişiklik gösterdiği için Dalaman Belediyesi’nin internet sayfasından güncel rakamlara ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarında kentkartlarla ulaşım sağlanıyor ve ilk 10 kilometrelik mesafede indirimli olan kartlarda 1,85 TL düşerken tam kartları kullananlardan 2,45 TL ücret alınıyor.

Muğla Dalaman Havalimanı’ndan turistik merkezlere nasıl gidilir?

Marmaris Muğla

Muğla’da aktif olarak hizmet veren iki havalimanından biri olan Muğla Dalaman Havalimanı’ndan Fethiye, Marmaris ve Datça gibi turistik merkezlere doğrudan ulaşmanız mümkün.

Toplu taşıma araçlarından MUTTAŞ otobüsleri veya HAVAŞ servisleriyle Muğla Dalaman Havalimanı’ndan turistik merkezlere ulaşım sağlayabileceğiniz gibi özel ulaşım araçlarını da tercih edebilirsiniz.

Havalimanından kiralayacağınız araçlarla da Muğla’nın Dalaman’a daha uzak ilçelerine bile gidebilirsiniz.

Ayrıca her iki terminalin önünden günün her saati hizmet veren taksilere ister tek başınıza ister paylaşımlı olarak binebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (MUTTAŞ Otobüsleri ve HAVAŞ Servisleri)

MUTTAŞ Otobüsleri

Muğla Dalaman Havalimanı’ndan otobüslerle Marmaris’e ve Fethiye’ye direkt olarak ulaşım sağlanabiliyor.

Haftanın her günü bu bölgelerde bulunan otogarlara uçuş saatlerine göre MUTTAŞ otobüsleri hareket ediyor.

Yaz aylarında havalimanından Datça, Ortaca ve Köyceğiz’e de otobüsle ulaşım mümkün olabiliyor. Fethiye Otogar’a ve Köyceğiz’e gitmek için ödemeniz gereken ücret 15 TL iken Ortaca’ya 10 TL ve Datça’ya 50 TL tutuyor.

Hareket saatlerine dair güncel bilgileri MUTTAŞ’ın resmi internet sitesinden edinebilirsiniz.

Eğer Dalaman’ın merkezinde konumlanan Ege Mahallesi’ne geçerseniz burada Kâmil Koç gibi firmalardan birini tercih ederek Akyaka’ya da geçebilirsiniz.

HAVAŞ Servisleri

Havalimanlarından en rahat ulaşım şekillerinden biri olan HAVAŞ, Muğla Dalaman Havalimanı’ndan da hizmet veriyor.

HAVAŞ servisleriyle havalimanından Marmaris’e ve Fethiye’ye gitme şansınız var.

Yaklaşık 90 dakika sürede Marmaris’e 17,5 TL’ye ulaşım sağlayabileceğiniz HAVAŞ ile Köyceğiz, Gökova ve Ortaca’ya da gidebilirsiniz.

1 saatte sizi Fethiye’ye ulaştıracak olan HAVAŞ servisini kullandığınızda ise güzergâh üzerinde bulunan Ölüdeniz, Göcek veya Günlükbaşı’nda inebilirsiniz.

Fethiye’ye giden servis için de ödemeniz gereken ücret 15 TL. Fethiye Otogar’dan Kâmil Koç, Batı Antalya Tur gibi firmalarla ortalama 35-45 TL’ye Antalya Kaş’a geçebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Dalaman Havalimanı’ndaki terminallerin önünden hareket eden taksilerle isterseniz Dalaman içinde isterseniz de çevredeki turistik noktalara ulaşmanız mümkün.

Günün her saati hizmet veren taksileri kullanmadan önce taksicilerden veya ücret panosundan takribi bir fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Muğla Dalaman Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için yaklaşık 20 TL bir ücret ödemeniz gerekebilir.

Muğla Dalaman Havalimanı’ndan 15,3 km uzaklığında bulunan Ortaca’ya 29-35 TL, yaklaşık 19 kilometrelik mesafedeki Göcek’e 35-45 TL ve 29 km uzağında olan Köyceğiz’e 50-65 TL arasında bir ücret karşılığında taksiyle gidebilirsiniz.

Araç Kiralama

Gelen yolcu salonlarının bulunduğu yerde hizmet veren araç kiralama firmaları, Muğla’da veya çevre illerde ulaşmak istediğiniz noktaya transferiniz için size yardımcı olabilir.

Avis, Europcar, Sixt, Budget gibi firmalar Muğla Dalaman Havalimanı’ndan hizmet veren en ünlü araç kiralama şirketlerinden.

Dilerseniz uçuşunuzdan önce telefondan veya internet sitelerinden firmalarla iletişime geçerek dilerseniz de uçuşunuzdan sonra havalimanındaki ofislerinden araba kiralayabilirsiniz.

Transfer

Uçuşunuzdan önce belirttiğiniz saat ve tarihte sizi hazır bekleyecek bir şoförlü aracın varlığı bile mutlu etmeye yeten ve ulaşım derdini ortadan kaldıran bir seçenek.

Dolayısıyla bu seçeneği değerlendirmek isteyenler, Dalaman’daki transfer firmalarına ulaşabilir.

Firmalardan biriyle anlaştıktan sonra Muğla Dalaman Havalimanı’na varış tarih ve saatinize göre size bir araç tahsis ediliyor.

Siz de varış noktanıza kadar konforlu araçlarla ulaşımınızı sağlamış oluyorsunuz.

Dalaman Havalimanı’ndan Muğla Otogarı’na Nasıl Gidilir?

Fethiye, Dalaman, Marmaris gibi tatil bölgelerine seyahat etmek isteyenler, eğer hava yolu kullanacaklar ise, Dalaman Havalimanı’na gelmeleri gerekiyor.

Dalaman Havalimanı konumu dolayısıyla bu bölgelere ulaşım için merkez kabul ediliyor.

Dalaman Havalimanı ile Muğla Otogarı arasında yaklaşık 94 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Bu güzergah üzerinde herhangi bir toplu taşıma aracı hizmet vermiyor.

Dilerseniz dolmuş ve havalimanı servisiyle aktarma yaparak otogara gidebilirsiniz. Eğer daha rahat bir ulaşım alternatifini tercih etmek istiyorsanız, taksi ve araç kiralama seçeneklerinden herhangi biriyle yolculuk edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Havalimanı Servisi – Minibüs, Taksi – Minibüs)

Havalimanı Servisi – Minibüs

Dalaman Havalimanı ile Muğla Otogarı arasında herhangi bir toplu taşıma aracı hizmet vermediği için aktarma yapmanız gerekiyor.

İlk olarak havalimanı terminal binasının önünden kalkan, Havaş ya da Muttaş firmalarının işlettiği havalimanı servisleriyle Akçay’a gitmeniz gerekiyor.

Ardından, Akçay’dan kalkan minibüslerle Muğla Otogarı’na ulaşabiliyorsunuz.

Bu ulaşım seçeneğiyle Dalaman Havalimanı’ndan Muğla Otogarı’na yolculuk süresi ise ortalama 120 – 130 dakika arasında değişiyor.

Taksi – Minibüs

Dalaman Havalimanı’ndan ekonomik fiyatla Muğla otogarına gidebilmek için kullanabileceğiniz bir yöntem daha bulunuyor.

Havalimanı terminalinde bulunan taksilerle ilk olarak Dalaman Otogarı’na gidiyorsunuz.

Daha sonra buradan, Muğla’ya giden minibüsleri kullanarak Muğla Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Yapacağınız bu yolculuk için yolda geçirmeniz gereken süre ise ortalama 100 – 110 dakika civarında olacaktır.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Dalaman Havalimanı’ndan Muğla Otogarı’na gitmek için kullanabileceğiniz en hızlı ulaşım aracı olarak taksiler ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda aktarma yapmakla uğraşmayacağınız taksilerle, havalimanından Muğla Otogarı’na gitmek ortalama 80 – 90 dakika sürüyor. Bu güzergahta taksiyle yapacağınız yolculuk içinse 180 – 200 TL civarında bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor.

Havalimanı terminal binası önünden kalkan taksiler hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, 0 252 692 28 45 0 252 792 52 40 veya 0 533 958 28 72 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Araç Kiralama

Dalaman Havalimanı, pek çok tatil bölgesi için merkezi konumda bulunsa da, Muğla Fethiye, Marmaris gibi yerlere bir hayli uzakta konumlanıyor. Bu nedenle, Dalaman Havalimanı’na gelen yolcular, araç kiralama seçeneğine  oldukça sık başvuruyorlar.

Dalaman Havalimanı’nda yer alan araç kiralama firmalarından; Avis (0 252 792 51 18), Budget (0 252 792 51 50), Armoni Rent a Car (0 554 836 25 66), Garenta (0 252 999 11 25), Europcar (0 252 792 51 17), Sixt (0 533 337 69 30) herhangi bir tanesini seçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Üstelik erken rezervasyon yaptırmanız durumunda size özel indirim ve fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

Kiraladığınız araçla Dalaman Havalimanı’ndan Muğla Otogarı’na gitmekse ortalama 90 – 100 dakika sürüyor.

Turistik merkezlerden Muğla Dalaman Havalimanı’na nasıl gidilir?

Dalaman, Türkiye’de en çok turist çeken yerlerden biri olmasının yanı sıra çevre ilçe ve illerdeki noktalarından da yolcu taşımasıyla da biliniyor.

Muğla’nın Fethiye, Dalyan ve Marmaris gibi ilçelerinde tatil yapanların evlerine dönmek üzere kullandığı Muğla Dalaman Havalimanı’na ulaşmak için toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.

Dinlenmek için gelen Muğla misafirleri dönüş yolu için taksileri sıklıkla tercih edebiliyorlar.

Bir kısmı da Muğla Dalaman Havalimanı’ndan veya şehrin içinden kiraladıkları araçlarla ulaşım sorununa çözüm getirebiliyor.

Eğer kendi aracınızla gelecekseniz havalimanının otoparkının 1 saatlik ücreti 8,5 TL.  3 saate kadar 12,5 TL olan otopark ücreti 3 ile 6 saat arası 18 TL ve 6 ile 12 saat arası 20 TL oluyor. İç Hatlar’ın otoparkının bir günlük ücreti 28,5 TL iken Dış Hatlar otoparkının ücretleri buradakinden bir miktar daha yüksek.

Toplu Ulaşım Araçları (MUTTAŞ Otobüsleri ve HAVAŞ Servisleri)

MUTTAŞ Otobüsleri

Marmaris ve Fethiye’den yılın her günü MUTTAŞ otobüsleriyle aktarmasız olarak Muğla Dalaman Havalimanı’na gitmeniz mümkün. Dönemsel olarak Ortaca’ya, Köyceğiz’e ve Datça’ya da otobüs seferi bulunabiliyor.

Dalaman’dan hareket etmeden evvel MUTTAŞ’ın resmi internet sitesinden güncel sefer bilgilerini takip edebilirsiniz.

Sitesinde belirtilen hareket saatleri ise Muğla Dalaman Havalimanı’na hareket eden otobüslere ait olup yukarıda bahsi geçen ücretler, dönüş yolu için de geçerli.

Gerek Antalya’daki Kaş gibi uzak mesafelerden gerekse Göcek gibi daha yakın mesafelerden olsun Dalaman merkeze ulaşım sağladıktan sonra buradan rahatlıkla Muğla Dalaman Havalimanı’na geçebilirsiniz.

HAVAŞ Servisleri

Muğla Dalaman Havalimanı için hizmet veren HAVAŞ servisleri Fethiye ve Marmaris ilçelerinden yolcu alıyor.

Eğer Fethiye yönünden HAVAŞ servislerini kullanmak isterseniz Fethiye Otogar ve Göcek gibi noktalardan binebilirsiniz.

Marmaris servislerini tercih edecekler ise Gökova, Köyceğiz ve Ortaca güzergahında bekleyebilirler.

Daha uzak noktalardan gelecekler şehirlerarası otobüs firmalarının seferleriyle Dalaman ilçe merkezine ulaştıktan sonra HAVAŞ ile Muğla Dalaman Havalimanı’na varabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Dalaman’da taksimetreler 4 TL’den açılıyor ve kilometre başına, bu ücrete 4,50 TL ekleniyor.

Bu bilgiler doğrultusunda kilometre hesabı yaparak aşağı yukarı gideceğiniz yere ne kadar tutacağıyla ilgili bir tahminde bulunabilirsiniz.

Yukarıdaki destinasyonlara ek olarak çevredeki turistik noktalara da taksiyle gidebilirsiniz.

Muğla Dalaman Havalimanı’na yaklaşık olarak Fethiye’den 45 km, Ölüdeniz’den 56 km, Gökova’dan 63 km, Akyaka’dan 67 km ve Marmaris’ten 91 km mesafe bulunuyor.

Eğer Antalya’nın Kaş ilçesinden havalimanına taksiyle ulaşım sağlamak isterseniz yaklaşık 143 kilometrelik bir yol kat etmeniz gerekiyor. Bu da ortalama 250 TL civarında bir ücrete tekabül ediyor.

Araç Kiralama

Muğla Dalaman Havalimanı’na en rahat ulaşımınızda size büyük kolaylık sağlayacak araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Özellikle Dalyan, Ortaca, Marmaris gibi Dalaman’a yakın ilçelerden gelecekseniz en uygun seçenek bu. Çünkü valizlerinizi oradan oraya taşırken dinlendirdiğiniz vücudunuzu yeniden yormamış olacaksınız.

Dalaman’da Ercan, Sembol, Enterprise gibi araba kiralama firmaları bu hizmeti alabileceğiniz yerlerden olurken Marmaris’te Ege, Elite, Zeus gibi firmaları değerlendirebilirsiniz. Tarık, Caria, Garenta ise Dalyan’da araç kiralayabileceğiniz firmaların arasında yer alıyor.

Antalya’nın Kaş ilçesinden Muğla Dalaman Havalimanı’na araç kiralayarak gelmek istiyorsanız Kaş Ali Baba, Deniz ve Andifli Rent A Car gibi firmalar size yardımcı olabilir.

Transfer

Muğla’da şehir içi ulaşım için otobüsler sıklıkla kullanılsa da Muğla Dalaman Havalimanı’na ulaşım için transfer şirketleri de tercih edilebiliyor.

Çünkü toplu taşımayı kullanmanın vereceği sıkıntıyı çekmek istemeyenler veya araç kullanarak yorulmak istemeyenler şoförlü aracın ihtiyacını duyabiliyor.

Bu yüzden Dalaman’da, Dalyan’da, Marmaris’te ve Muğla’nın diğer ilçelerinde araç kiralama hizmeti veren firmaların kapılarını çalanlar oldukça fazla.

Üstelik Antalya’dan da yolcusu olan Muğla Dalaman Havalimanı’ndaki araç kiralama firmaları da transfer hizmeti verebiliyor.

Muğla Otogarı’ndan Dalaman Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Muğla Otogarı ile Dalaman Havalimanı arasında bulunan 94 kilometrelik mesafe üzerinde hiçbir toplu ulaşım aracı hizmet vermiyor.

Bu nedenle, ancak aktarma yaparak ulaşım sağlayabileceğiniz Dalaman Havalimanı’na, dilerseniz taksi ve araç kiralama gibi özel ulaşım araçlarıyla da gidebilirsiniz.

Toplu ulaşım araçlarıyla ekonomik bir şekilde seyahat etmek istiyorsanız yapmanız gereken ise ilk olarak minibüse binerek Dalaman Otogarı’na gitmek, buradan da taksiyle Dalaman Havalimanı’na seyahat etmek.

Toplu Ulaşım Araçları (Minibüs – Taksi)

Minibüs – Taksi

Muğla Otogarı’ndan Dalaman Havalimanı’na toplu ulaşım araçları ile gitmek istiyorsanız mutlaka aktarma yapmanız gerekiyor.

İlk olarak, otogardan kalkan minibüslerle Dalaman Otogarı’na, oradan da taksiye binerek Dalaman Havalimanı’na gidebilirsiniz.

Bu güzergah üzerinde yapacağınız yolculuk için ortalama 100 – 110 dakikalık bir süreyi yolda geçiriyorsunuz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Uçağı kaçırma riskiyle karşı karşıyaysanız ya da bir nedenden ötürü aceleniz varsa, Muğla Otogarı’ndan Dalaman Havalimanı’na gitmek için kullanabileceğiniz en hızlı ulaşım aracı taksiler.

Otogardan hareket eden taksilerle ortalama 80- 90 dakika içerisinde havalimanına ulaşabilirsiniz.

Taksiyle yapacağınız yolculuk, size 180 – 200 TL civarında bir ücrete mal olacaktır. Bu nedenle, yolculuğa başlamadan önce şoförle konuşarak pazarlık yapabilir, fiyatta indirime gitmesini talep edebilirsiniz.

Araç Kiralama

Dalaman Havalimanı’na Muğla Otogarı’ndan yapacağınız yolculuk için işleri oldukça kolaylaştıracak olan araç kiralama seçeneği ile otogardan havalimanına yalnızca 90 – 100 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Üstelik taksi seçeneğinden daha ekonomik olan araç kiralama, Muğla geziniz boyunca işleri kolaylaştırabilir.

Muğla Otogarı’nda veya çevresinde bulunan araç kiralama firmalarından herhangi bir tanesine giderek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Ancak, araç kiralayacağınız firmanın Dalaman Havalimanı’nda şubesi bulunmasına özen gösterin. Eğer firmanın havalimanında şubesi bulunmuyorsa, sizden ekstra ücret talep edebiliyor.

Dalaman Havalimanı’nda; Avis, Budget, Armoni Rent a Car, Garenta, Europcar ve Sixt araç kiralama firmalarının şubeleri bulunuyor.

Muğla Otogarı’ndan kiraladığınız araçla Dalaman Havalimanı’na gitmekse ortalama 90 – 100 dakika sürüyor.

Buna ek olarak, ön rezervasyon yaptırmanız durumunda hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Muğla Dalaman Havalimanı Hakkında

Muğla Dalaman Havalimanı Hakkında

1981 yılında hizmete giren Muğla Dalaman Havalimanı, ilçe merkezinden yaklaşık 6 kilometrelik bir mesafede bulunuyor.

Muğla Dalaman Havalimanı, 2006 yılında yeni Dış Hatlar Terminali’ni de açarak uluslararası anlamda hizmet veren ve dünyanın pek çok yerinden kişinin ilgisini Türkiye’nin cennet köşelerine çekmeyi başaran bir havalimanı.

Bünyesinde bulundurduğu VIP ve CIP bölümleri, banka ve sağlık hizmetleri ile 1355 araç kapasiteli otoparkıyla hizmet veren Muğla Dalaman Havalimanı, 2017 yılındaki verilere göre İç Hatlar’da 1.436.326, Dış Hatlar’da 2.274.607 olmak üzere toplamda 3.710.933 yolcuyu ağırlayarak önceki yıla oranla ortalama %20’lik bir artış sağlamış bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız