Otobüsle Seyahat Etmenin Avantajları

0
703

Seyahat etmek tarihin başından beri insanoğlunun en büyük tutkularından biri olmuştur. Binlerce yıllık serüvenimizde yeni yerler keşfetmek, maceralara atılmak en içgüdüsel davranışlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu güdüyü tatmin edebilmek adına çeşitli yöntemler keşfeden atalarımız bu konuda onlarca farklı keşif ve icat ortaya koymuştur. 

Seyahat etmenin zorluğunun geçen zamanla birlikte giderek azalmasını bu çabaya borçluyuz. Geçmişte ulaşım sadece bir yerden bir yeri gidebilmeyi ifade ederken teknolojik ve sosyolojik bazı gelişmelerin ışığında bugün daha farklı bir anlam kazanmış olarak karşımıza çıkıyor. Bugünün dünyasında artık seyahat etmek insanlarda bazı beklentileri de doğuruyor. 

Otobüs ile Seyahat Etmek Niçin Avantajlıdır?

Zamanın en önemli değer olarak anlaşıldığı modernite çağında hemen hemen bütün seyahatlerimizde yolda geçirdiğimiz süreyi hesaplıyoruz. Bunun yanında günümüz ekonomik koşullarında konforlu seyahatin hesaplı fiyatlarla gerçekleşebilmesi de önemli bir nokta olarak görülüyor.

Keşfedilmeyi bekleyen koca bir dünya söz konusu olduğunda ulaşılabilirlik de önemli bir belirleyici oluyor. Tercih edilecek ulaşım aracının geniş bir ağı kapsaması seyahat ederken tercih sebebi oluyor. Bütün bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda otobüs yolculukları avantajlı bir yolculuk seçeneği olarak öne çıkıyor.

Otobüsle seyahat etmenin avantajları konusunda hazırlanan bu yazı sizlere otobüsle seyahat hakkında yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

1) Otobüs Yolculukları Son Derece Konforludur

Toplu taşıma denildiğinde ilk akla gelen vasıta olan otobüsler günümüzde rekabetçi ticaret anlayışı ve yolcu rahatlığına verilen önem sayesinde her geçen gün daha da konforlu bir hale gelmektedir. Bu bağlamda otobüs firmaları otobüslerini daha konforlu ve fonksiyonel hale getirmek için büyük atılımlar gerçekleştirmektedir.

Uzun seyahat sürelerini daha rahat ve ergonomik geçirmenizi sağlayan ayarlanabilir ve geniş koltuklar ev rahatlığında yolculuk yapmanızı sağlıyor. Bazı otobüs firmalarının otobüs biletlerinde sunduğu tek kişilik koltuk uygulaması bu konuda çıtayı daha da yükseğe çıkarıyor.

Seyahat ederken geçirilen sürede vücudunuzun rahat etmesi yolculuğun keyifli geçmesi için en önemli etkenlerden biridir. Bu yüzden ergonomik otobüs koltukları ile keyifli bir seyahat deneyimine sahip olabilirsiniz. 

2) Otobüs Yolculuklarında Seyahat Boyunca Sıkılmazsınız

Bir otobüs yolculuğunda en güzel anların başında camdan dışarıyı izlemek gelir. Ancak uzun mesafeli otobüs yolculuklarında bir süre sonra hava karardığı için sıkılmanız olasıdır. Bu yüzden otobüs firmaları otobüsleri multimedya araçları ile donatmıştır. Bu multimedya araçları sayesinde seyahat ederken televizyon izlemek, internette gezinmek ve oyun oynamak mümkündür.

Otobüs yolculuklarını keyifli hale getiren bir başka etkende lezzetli ikramlıklardır. Oldukça geniş yelpazelere ulaşan ikramlar ile seyahat ederken atıştırma şansınız bulunur. Dağıtılan ikramlardan hoşunuza gideni tercih edebilirsiniz. 

Profesyonel bir planlamayla yapılan molalar da yolculuğu keyifli ve konforlu kılan noktalardan biridir. Yolculuk boyunca her türlü sorununuzda yanınızda olan host ve hostesler de yolculuğunuzu kolaylaştıran bir detaydır.

Otobüslerde bulunan klima ve havalandırma sistemleri de her türlü mevsim koşulunda rahat ve ferah bir yolculuk yapmanıza olanak sağlıyor.

3) Otobüs Yolculukları Ekonomik Olarak Uygundur

Seyahat etmek söz konusu olduğunda karşımıza çıkan en büyük sorunlardan biri bütçe konusudur. Otobüs yolculuklarını cazip kılan noktalardan biri de bu aşamada karşımıza çıkıyor.Otobüs bileti fiyatları çeşitli nedenlerden dolayı diğer ulaşım araçlarının biletlerine göre daha uygundur. 

Birçok otobüs firması dönemsel olarak farklı destinasyonlara kampanyalı bilet tarifeleri düzenler. Bu durum da herhangi bir hat üzerinde tekelleşme olmasının önüne geçer. Aynı zamanda pek çok otobüs firması da akıllı bilet sistemiyle yolcularına ekonomik olarak avantaj sağlar. Sık seyahat eden yolcular seyahatlerinde aynı firmayı tercih ettikçe puan biriktirir.

4) Sınırsız Bir Ulaşım Ağı İçin Otobüs Yolculuğu

Toplu taşıma ile seyahat etmek denilince akla gelen otobüs, bugün seyahat denilince akla gelen ilk araçların başında geliyor. Ülkemizde bulunan her il ve ilçe merkezine otobüsle gidebilmemiz mümkündür. Bu konuda sefer düzenleyen otobüs firmalarının sayısı oldukça fazla ve yeterlidir. Özellikle acil durumlarda  gideceğiniz yere götüren bir otobüs firması bulunuyor. 

Geniş bir ulaşım ağına sahip olan otobüs firmaları sayesinde hava şartları ya da saat kaç olursa olsun aktarmalı seyahat etmek de mümkün oluyor. Birbirinin rotalarına göre güzergah entegrasyonu yapan firmalar bu ihtimali oldukça kolaylaştırıyor. Ülkemizde son yıllarda yapılan yeni karayolları ve köprüler sayesinde otobüslerin ulaşım ağı daha da genişlemiş bulunuyor. Özellikle küçük ölçekli ilçe ve nahiyelere son yıllarda seferler düzenlenmeye başlamıştır. 

Gelen son verilere göre ülkemizde otobüs seferi düzenlenmeyen bir bölge kalmamıştır. Yurtdışı söz konusu olduğunda da otobüsle seyahat etmek ulaşılabilirlik anlamında tercih edilen toplu taşıma yöntemlerinin başında geliyor.

Ülkemizden de bazı yurt dışı ülkelere otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bu durum ülkemizde hizmet veren otobüs firmalarının hizmet ağının ülke sınırlarını aştığını gösterir. Karayolu kapasitesinin ve uluslararası vize muafiyetlerinin artmasıyla birlikte bu durumun daha da artacağı öngörülmektedir.

5) Otobüs Yolculuğu Çevreci Bir Seyahat Yöntemidir

Teknolojik gelişmelerle birlikte salgılanan karbondioksit miktarının artması dünyamız ve atmosferimiz için ciddi  bir ekolojik sorundur. Seyahat etmek için kullanılan araçlar da atmosfere yaptıkları karbon salınımından dolayı sera gazı birikimine neden olmaktadır. 

Ancak otobüsle seyahat etmenin ekolojik anlamda çevreye daha az zararı bulunuyor. Bunun sebebi ise bir otobüs yolculuğunun yaklaşık 30 aracın trafikte salgıladığı karbondioksite eş değer karbondioksit salgıladığıdır.

Toplu taşıma bu anlamda çevreci bir yöntemdir. Yapılan emisyon testi sonuçlarına göre toplu taşıma araçları içinde en az karbondioksit salınımı otobüslerde gerçekleşir. Ayrıca son yıllarda otobüs üreten firmalar bu konuda daha da çevreci çözümler bularak otobüslerin yeşil taşıt sınıfına tamamen girebilmesini sağlamaya başlamışlardır. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız