En Sakin Tatil Dönemi Başlıyor: Eylül Tatil Rotaları

0
518
En Sakin Tatil Dönemi Başlıyor: Eylül Tatil Rotaları
En Sakin Tatil Dönemi Başlıyor: Eylül Tatil Rotaları

Yaz mevsimi bitmiş olabilir fakat bu kesinlikle tatil sezonun da bittiği anlamına gelmiyor. Sonbahar mevsimi, tatil için muhteşem bir dönem olabiliyor. Özellikle de eylül ayında pek çok bölgenin sakinleşmesi ile birlikte harika bölgelerde keyifli bir şekilde tatil yapmak mümkün.

Eylül ayı sakinliği, bunaltıcı sıcakların bitiyor oluşu ama yine de havanın çok serin olmayışı gibi sebeplerden dolayı tatile gitmeye fırsat bulamamış kişiler, tatil yapmaya doyamayanlar ya da tatil sezonunu keyifli bir tatil ile kapatmak isteyenler için ideal bir ay. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanında eylülde tatil yapabileceğiniz pek çok rota bulunuyor.

İşte eylülde sakin ve muhteşem bir tatil için gidebileceğiniz rotalar:

Eylülde Deniz Tatili Yapabileceğiniz Rotalar

Eylül denince akla deniz gelmese dahi eylül ayında da pek tabi deniz tatili yapılır. Yaz mevsimi boyunca deniz tatili rotalarının çok popüler oluşuyla kalabalıklaşan bölgeler eylülde sakinleşmeye başlıyor. Bu yüzden de sakin bir deniz tatili yapmak isteyen kişiler eylülde Türkiye’nin sıcak bölgelerine doğru inebilir ve denizin tadını çıkarabilirler. 

1) Assos, Çanakkale

Assos-Çanakkale
Assos-Çanakkale

Assos, özellikle sıcak havadansa daha serin havaları tercih eden kişiler için uygun bir rota. Yazı uğurlarken serinlemek için Çanakkale’nin serin sularına girebilirsiniz. Assos’da yapabileceğiniz tek şey ise kesinlikle denize girmek değil. Serin denizinin yanında Assos’un tarihi ve doğal güzelliklerini de gezebilirsiniz. 

Assos’a giderken kendi arabanızla ya da kiralık araba ile gitmenizde fayda var. Çünkü buraya toplu taşıma araçları ile ulaşım çok kolay değil. Buraya gelirken arabada keyifli bir yolculuk yapabilir ve yolun tadını çıkarabilirsiniz. Arabayla buraya geldikten sonra ise keyifli tatilinizi başlatabilirsiniz. Deniz keyfinden sonra ise Assos’ta gezebileceğiniz pek çok yer var. Güzel ve bol bol gezdiğiniz bir eylül tatili yapmak mümkün. 

Deniz haricinde gideceğiniz ilk yer Assos Antik Kenti olabilir. Assos Antik Kenti gezmesi çok keyifli, insanı adeta eski tarihin içinde hissettiren bir dokuya sahip. Antik kente giriş ücretli. Fakat Müze Kart ile burayı yılda iki kez ücretsiz gezebiliyorsunuz. Assos Antik Kenti’ni gezmek için en iyi saat akşamüstü. Çünkü her ne kadar havalar eylül ayında yaz havası kadar sıcak olmasa da tamamen açıklık alanda olan bir yeri gezerken başınıza güneş geçme ve tatilinizin hüsranla bitme olasılığı çok yüksek. Ama tabi siz gittiğiniz dönemin hava durumuna uygun şekilde kendi planınızı yapabilirsiniz. Ayrıca Assos Antik Kenti’nde güneşi batırmak da oldukça keyifli olacaktır.  

Güneşi batırmanın keyifli olacağı bir başka yer ise Athena Tapınağı. Hem manzarası hem de 2500 yıllık bir tarihinin olmasından dolayı tapınak, oldukça etkileyici bir atmosfere sahip. Doğa ile tarihin kalıntılarının birleşimiyle güneşin batışını izlemek sizi tamamen farklı bir evrende gibi hissettirecek. 

Tapınak, antik kent ve masmavi denizin yanı sıra isterseniz Behramkale’de gezebilir, balıkçıları ziyaret ederek harika balık restoranlarında keyifli yemekler yiyebilirsiniz.

2) Şirince, İzmir

Şirince, İzmir
Şirince-İzmir

Sakin ve huzurlu bir tatil istiyorsanız, Şirince tam size göre olabilir. Özellikle eylül ayından itibaren azalan ziyaretçi sayısından dolayı çok daha rahat ve sakin bir tatil geçirebileceğiniz Şirince’de tatiliniz boyunca yapabileceğiniz çeşitli etkinlikler bulunuyor.

Öncelikle Şirince’ye gelmenin en pratik yolu İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na uçakla gelmek ve buradan Şirince’ye geçmek. Şirince’yi özellikle kısa bir tatil yapacaksınız veya zaten İzmir’de iseniz gelebilirsiniz. Özellikle de sakin ve bol yürümeli bir tatil istiyorsanız Şirince harika bir seçenek oluşturuyor. Oldukça Küçük bir köy olan Şirince’de yapabileceğiniz her etkinlik neredeyse yürüme mesafesinde olacak. Fakat Şirince’ye yakın diğer bölgeler de gelmişken gezmek isterseniz arabayla Şirince’ye gelmekte fayda var.

Şirince’de en çok yapılan etkinliklerin arasında başta gelen etkinlik tabi ki şarap tadımı. Bu bölgede çok lezzetli ve kaliteli şaraplar yapılıyor. Şirince’ye kadar gelmişken de bu lezzetli şarapların tadına bakabilirsiniz. Mahzenlere yapacağınız keyifli gezilerle tatilinizi keyifli bir keşif haline getirebilirsiniz. Mahzenlerden sonra ki önerimiz ise Şirince sokaklarını keşfetmeniz. Köyün her sokağının ayrı güzel olmasının yanı sıra bölgenin yapıları ve doğası da bu geziye ekstra etkileyicilik kazandırıyor. Şirince’de gezebileceğiniz bir tarihi yer de Aziz John Baptist Kilisesi’dir. Kilise halka açılalı çok uzun süre olmadı. O yüzden buraya geldiğinizde buraya uğramadan dönmeyin deriz. Ek olarak kilisenin alt tarafında bulunan şarap mahzeninde şarap tadımı da yapabilirsiniz.

Şirince ile ilgili son önerimiz ise Tiyatro Medresesi. Sevan Nişanyan tarafından kurulan bu yazı sanatseverlerin toplanması için kurulmuş. Turistik olarak gezilecek bir yer değil fakat Şirince’de olacağınız tarih aralığında burada yapılan etkinliklere ya da oynanan tiyatro oyunlarında denk gelirseniz bu fırsatı kesinlikle değerlendirin.

3) Datça, Muğla

Datça, Muğla
Datça-Muğla

Datça, Muğla’nın en romantik ve sakin bölgelerinden bir tanesi olabilir. Kış sezonuna girmeden gerçekten dinlenmek ve sakin bir yerde tatil yapmak isterseniz burası güzel bir seçenek olabilir. Hem muhteşem doğası hem de harika mekanları ile dinlenmek isteyenlere adeta şifa gibi gelecektir Datça.

Datça’ya giderken kendi özel arabanızla yolculuk yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra uçakla Muğla’ya gidebilir sonrasında ise araç kiralayarak ya da diğer ulaşım araçları ile Datça’ya varabilirsiniz. Datça’ya gittikten sonra ise keyifli Datça otellerinin birinde kalabilir ve etrafı keşfe çıkabilirsiniz.

Datça hem denizi hem de doğası ile oldukça uygun ve heyecan verici. Denizi serin olsa da hala çoğu kişi için girilebilir olduğu eylül ayı ise Datça’ya çok yakışıyor. Oldukça sakinleşen Datça’da sabah deniz akşamüstü ise gezi keyfi yapabilirsiniz. 

Datça’da denizin yanı sıra kesinlikle yapmanız gereken üç tane madde var. İlki, Datça’nın sokaklarını keşfetmek. Merkezi de en az denizi, doğası ve tarihi yerleri kadar güzel olan Datça’nın merkezinde dolaşmak da çok keyifli. Çünkü muhteşem yapıdaki evleri, güler yüzlü insanları ve bahçelerdeki bitkileri ile Datça’da dolaşanlara adeta bir görsel şölen yaşatıyor.

Datça’ya kadar gelmişken buraların tarihi yerlerini görmeden dönmek tabi ki olmaz. Özellikle gün batımı için harika olan antik kentlerden bir tanesi olan Knidos Antik Kenti’ni görmeden kesinlikle Datça’dan dönmeyin. Buraya öğleden sonra gelebilir, hem gezip hem de güneşin batışını izleyebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Knidos Antik Kenti’ni gezdikten sonra Deveboynu Deniz Feneri’ne de giderek burada güneşi batırmak olabilir. İsteğe göre deniz fenerine bir gün, antik kente diğer gün de gidebilirsiniz. 

Son olarak ise Datça’da çok popüler ve kaliteli olan balıkçı restoranlarında kesinlikle keyifli bir yemek yiyin. Çoğu deniz kenarında bulunan ya da harika manzaraları olan bu mekanlarda yediğiniz yemeğin tadı size çok daha lezzetli gelecek. 

4) Kuşadası, Aydın

Kuşadası, Aydın
Kuşadası-Aydın

Kuşadası, eylül ayında bir başka güzel olan lokasyonlardan bir tanesi. Yaz sezonuna keyifli bir veda etmek istiyorsanız Kuşadası’nı seçeneklerinizin arasına kesinlikle ekleyin. Aydın’da bulunan Kuşadası’na isteyenler özel araçları ile isteyenler ise otobüs ile gidebilirler.

Kuşadası’nda gezilecek çok güzel yerler bulunuyor. Hem deniz tatili için ideal hem de tarihi bir gezi yapmak için uygun olan Kuşadası pek çok insanın aklındaki keyifli tatilin tanımına uyuyor. Kuşadası’ndayken ilk gitmeniz gereken yerlerden biri Efes Antik Kenti. Binlerce yıl geriye giden bu geniş bölgede kendinizi tarihin bir parçası gibi hissedeceksiniz. Efes Antik Kenti’nin yanı sıra Zeus Mağarası da kesinlikle görmeniz gereken bir doğal güzellik.

Kuşadası hem denizi ve koyları hem tarihi ve doğal güzellikleri ile eylül ayında tatil için tercih edebileceğiniz harika lokasyonlardan bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. 

5)  Selimiye, Marmaris

Selimiye, Marmaris
Selimiye-Marmaris

Selimiye, Marmaris’te bulunuyor. Adını her ne kadar diğer popüler bölgeler kadar çok duymasak da Selimiye de diğer tatil bölgeleri kadar güzel ve keyifli. Hem bir değişiklik hem de güzel bir tatil yapmak istiyorsanız Selimiye’ye gidebilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz. Selimiye’ye gitmek için ilk önce Marmaris’e gitmeniz şart. Çünkü direkt olarak Selimiye’ye gitmek mümkün değil. Selimiye’ye özel araç, otobüs ya da uçak aracılığıyla gidebilirsiniz. Fakat uçakla gitmek için Dalaman Havaalanı’na gitmeniz gerekiyor. Havalanından ise Marmaris Otogarı’na geçerek buradan tekrar Selimiye dolmuşlarına binmeniz gerekiyor. Bu yol biraz uzun sürdüğü için otobüsle veya özel araba ile gitmeniz çok daha pratik olacaktır. Marmaris otobüsleri ile Marmaris’e vardıktan sonra yine buradan kalkan dolmuşlarla Selimiye’ye varabilirsiniz.

Selimiye’ye vardıktan sonra sizi muhteşem bir sahil bekliyor. Masmavi denizi ve muhteşem kumsalı ile eylül ayında rahat bir tatil yapabilir ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz dışında yapabileceğiniz diğer aktivitelerden bir tanesi ise Kameriye Adası Manastırı’nı gezmek. Fakat tabi ki sadece burayı gezmek yetmeyebilir. Çünkü Kuşadası’na yakın çok güzel minik adalar da mevcut. Bu yüzden tekne turu yapabilir, Kuşadası’nın diğer koylarına ve komşu adalarına da uğrayabilirsiniz. Deniz ve doğa ile dolu dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız Selimiye size uygun bir rota olabilir.

Eylülde Yurt Dışı Tatili Yapabileceğiniz Rotalar

Eğer yurt dışı tatilini eylülde yapmak istiyorsanız, sonbaharın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz ülkeler var. Eylülde harika bir tatil ve yurt dışında yeni keşifler için işte önerilerimiz;

1) Almanya

Almanya
Almanya

Almanya, özellikle kış ve sonbahar aylarında bir başka güzel oluyor. Sizin de aklınızda eylülde yurt dışı tatili yapmak varsa Almanya’yı gitmek isteyeceğiniz rotalar arasına ekleyebilirsiniz. Türkiye’nin neredeyse her yerinden uçakla kolayca gidebileceğiniz Almanya size eylül ayında film gibi bir tatil yaşatabilecek harika yerlerden.

Almanya’da görülecek pek çok şehir ve tabi ki de pek çok da tarihi ve doğal güzellikler var. Siz kendi isteğinize göre gezilecek yerleri sıralayabilirsiniz. Ama bizim size ilk önerimiz muhteşem doğası ve mimarisi ile sizi oldukça etkileyecek olan Black Forest, yani Kara Orman. Burası Almanya’nın güneybatı köşesinde ve kuzeydeki Pforzheim’dan, güneydeki High Rhine’deki Waldshut’a 160 kilometrelik bir alanı kaplayan dağlık bir alan. Harika manzaralara şahitlik etmek istiyorsanız burayı Almanya tatil planınıza ekleyebilirsiniz. 

Diğer bir önerimiz ise Black Forest’a göre çok daha fazla bilinen Brandenburg Kapısı. Berlin’in Doğu ve Batı olarak bölünmesinin sebebi olan bu mimari eser aynı zamanda Berlin’in ilk neoklasik yapısıdır. Eylül Almanya gezinizde Berlin’e gidecekseniz bu kapının önünde harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Özellikle akşamları ışıklandırma ile Brandenburg Kapısı fantastik bir hikayenin bir parçası gibi duruyor. 

Almanya’da tabi ki gezilecek ve görülecek yerler bitmez ama bizim son önerimiz Müzeler Adası. Burası pek çok müzenin bir arada bulunduğu ve müzeleri gezmeyi çok kolaylaştıran bir yer. Berlin’de bulunan Müzeler Adası, özellikle müzeseverleri çok etkileyebilir. Müzeler Adası’nın bünyesinde Eski Müze, Yeni Müze, Ulusal Galeri, Bode Müzesi ve Pergamonmuseum olmak üzere 5 müze bulunuyor. 

Eylülde Almanya gezmek için harika bir ülke ve önerilerimiz dışında da gezilecek harika yerler var. O yüzden eğer aklınızda yurt dışı gezisi varsa Almanya’ya bir şans verin deriz.

2) İrlanda

İrlanda
İrlanda

İrlanda, doğası ve mimari yapısıyla adeta insanı büyülüyor. Farklı bir ülke görmek, hem doğada vakit geçirmek hem de etkileyici mimari yapılar keşfetmek istiyorsanız İrlanda tam size göre olabilir.

İrlanda aynı Almanya gibi gidilecek pek çok muazzam yeri olan bir ülke. Fakat biz size yine 3 öneri yapacağız. Bunlardan ilki National Gallery of Ireland yani İrlanda Ulusal Galerisi. İtalya, İngiliz ve Hollandalı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan bu galeride yağlı boya, heykel ve çizim olmak üzere 14.000 eser var. Oldukça büyük bir galeri olan İrlanda Ulusal Galerisi, özellikle sanata ilgi duyan gezginleri çok etkileyebilir.

Şimdi ki önerimiz ise harika bir manzarası ve estetiği olan Ha’penny Köprüsü ya da bilinen diğer adıyla Liffey Köprüsü. 1816 yılından beri Dublin şehrinin bir parçası olan bu köprü, İrlanda’ya gelen turistleri de oldukça etkiliyor.

Son önerimiz ise Dublinia. Dublinia İrlanda’nın en turistik yerleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Etkileyici mimari yapının içinde eski çağlarda İrlanda halkının hayatının nasıl olduğuna dair harika ipuçları bulabileceğiniz bir müze. Kıyafetlerden tüccarların kullandığı eşyalara, hatta o zamanlarda kullanılan tıbbi aletlere kadar pek çok ayrıntılı eşyayı burada görebilir, İrlanda tatilinizde zamanda yolculuk yapmış gibi hissedebilirsiniz. 

3) Brezilya

Brezilya
Brezilya

Eylül ayında çok soğuk olmayacak ve güzel bir gezi yapabileceğiniz bir ülke ise Brezilya. Brezilya’nın ne çok soğuk ne çok sıcak havası ile sonbahar mevsiminde keyifli bir tatil yapabilir ve Brezilya’yı keşfe çıkabilirsiniz.

Brezilya denilince akla ilk gelen yer Rio De Janeiro. Burası Brezilya’nın ikinci en büyük şehri. Rio de Janeiro, özellikle Kurtarıcı İsa heykeli ile ünlü. Kurtarıcı İsa Heykeli’ni görmek için ise Corcovado Tepesi’ne gitmeniz gerekiyor. 700 metrenin üstünde bir yüksekliği olan Corcovado Tepesi’ne yürüyerek ulaşmak istemezseniz buraya ziyaretçileri getiren bir tren bulunuyor. Böylece kolaylıkla tepeye çıkabilir ve ünlü heykeli de görebilirsiniz.

Rio’da ünlü olan bir başka yer ise Maracana Stadyumu. 180.000 kişilik bir stadyum olan Maracana Stadyumu, Rio’da olduğunuz tarihler arasında bir maça ev sahipliği yapıyorsa kesinlikle gidin ve bu atmosferde maç izlemeyi deneyimleyin deriz. Özellikle futbolseverler için güzel bir etkinlik olabilir.

Son olarak ise Kesme Şeker Dağı ya da Sugar Loaf Mountain olarak bilinen meşhur dağ. Kesme Şeker Dağı’ndan Rio şehrini olduğu gibi görebilirsiniz. Oldukça etkileyici bir manzaraya ev sahipliği yapan bu dağ Brezilya’ya gelen neredeyse herkesi oldukça etkiliyor.

4) Japonya

Japonya
Japonya

Japonya her mevsim farklı ve güzel manzaralara ev sahipliği yapan bir ülke. Harika manzaraları ve değişik mimari yapıları ile özellikle turistleri oldukça etkileyen ülke eylül ayında da gezmesi en keyifli yerlerden.

Japonya’ya gitmişken ise gezilebilecek yerlerden biri tapınaklar şehri olarak da bilinen Nara. Kyoto ve Osaka’ya yaklaşık 1 saatlik uzakta olduğu için ulaşımı da oldukça kolay olan bu eski bölge bünyesinde barındırdığı eski tapınakları ile oldukça dikkat çekiyor. Japonya’nın en turistik bölgelerinden biri olan Nara, kesinlikle görülmeye değer.

Bir diğer destinasyon ise Hiroshima Barış Anıtı Parkı ve Müzesi. Burası Hiroşima bombalanmasından hayatlarını kaybeden 260.000 kişiyi anmak için yapılmış oldukça etkileyici bir anıt park ve müze. Japonya’ya gelmişken burayı görmeden dönmeyin deriz.

Japonya için son önerimiz ise Arashiyama Bambu Ormanı. Kyoto şehrinin Arashiyama bölgesinde yer alan Bambu Ormanları’nda olmak sizi oldukça etkileyecek. Hem şehrin gürültüsünden uzak hem de masalsı bir güzelliği olan Bambu Ormanı’nı kesinlikle görün.

5) Hollanda

 Hollanda
Hollanda

Hollanda oldukça masalsı bir ülke. Eylül ayı ile sonbahar etkisine giren ve harika renklere ev sahipliği yapan Hollanda’da çok güzel bir eylül tatili yapmanız mümkün. 

Hollanda tatili için asıl yer tabi ki Amsterdam. İlk olarak burada şehri keşfedin. Sokaklarında gezin, lokal işletmelerde vakit geçirin. Kanala karşı keyifli bir kahve için, şehrin içinde kendinizi bir turist gibi değil de yerli gibi hissedin. 

Sonrasında ise gidebileceğiniz diğer muhteşem rotaya geçebilirsiniz. Muhteşem doğası ile harika manzaralara ev sahipliği yapan Vondelpark, eylül ayında yapacağınız tatil için biçilmiş kaftan olabilir. Bu parkta dinlenebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Hollanda’da değişik bir tatil etkinliği yapmak istiyorsanız, önerimiz Zuiderbad. Burası tarihi bir sıcak yüzme havuzu. 1912’de kurulmuş bu havuzda sonbaharın keyfini pek çok yerden farklı bir şekilde çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda tarihi bir yer de olan bu havuzu çok sevebilirsiniz. 

Eylülde Kamp Yapabileceğiniz Rotalar

Yaz ayları kamp için harika mevsimler olsa dahi eylül ayında da çok keyifli kamp yapabileceğiniz rotalar mevcut. Sizler için bu rotaları derledik.

İşte eylülde kamp yapabileceğiniz rotalar:

1) Kandıra, Kocaeli

Kandıra, Kocaeli
Kandıra-Kocaeli

Eylül ayında kamp yapmak isteyenler için ilk tavsiyemiz Kandıra, Kocaeli. Özellikle İstanbul’da yaşayan kişiler için ulaşımı diğer pek çok yere göre daha kolay olan Kandıra, yaz ayını kamp yaparak uğurlamak isteyenler için harika bir seçenek. 

Kandıra’ya kamp için gittiğinizi varsayarsak buraya araba ile gitmenizde fayda var. Böylece eşyalarınızı rahatlıkla yanınıza alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Kandıra gerçekten de tam bir kamp bölgesi. Kamp için tercih edebileceğiniz pek çok alan ve işletme bulunuyor. 

Harika manzaralara şahitlik edebileceğiniz, doğanın içinde ve denize yakın bir kamp tatili için pratik bir lokasyon olan Kandıra’yı kamp için listenizin başlarına yazabilirsiniz. 

2) Yedigöller, Bolu

Yedigöller, Bolu
Yedigöller-Bolu

Bolu, sonbaharda en sık ziyaret edilen yerlerden bir tanesi. Sonbaharda büründüğü renklerle ve doğasıyla her sonbahar mevsiminde oldukça popüler bir yer haline geliyor. Yine İstanbul ve çevresinde ikamet edenlere oldukça uygun ve yolu kısa süren bir lokasyon olan Bolu’nun Yedigöller bölgesinde rahatlıkla kamp yapabilirsiniz.

Yedigöller Mesire Parkı’nın içinde bulunan kamp alanları bu bölgede kamp yapmayı oldukça kolaylaştırıyor. Harika manzaralara da ev sahipliği yapan Yedigöller’de hem çok güzel fotoğraflar çekebilir hem de keyifli bir kamp ile yaza veda edebilirsiniz.

3) Karagöl, Artvin

Karagöl, Artvin
Karagöl-Artvin

Artvin, çok güzel manzaralara ev sahipliği yapan bir şehir. Tertemiz havası ve harika bitki örtüsü ile dinlenmek için çok güzel bir seçenek. Hem gezmek hem de doğanın içinde kamp yapmak istiyorsanız Karagöl ise adeta biçilmiş kaftan. 

Karagö’de bulunan ve oldukça meşhur olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nın içinde rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Şavşat’ta bulunan Karagöl hem turistler için hem de bölge halkı için oldukça popüler bir yer. Manzarası ve harika doğası ile burada kamp yapmak bambaşka bir deneyim olabilir. 

4) Molla Yakup Çayırı, Kartepe

Kartepe denilince akla hemen kış tatili gelse de eylül ayında kamp yapmak isteyen kişiler için oldukça güzel bir seçenek olabilir. Molla Yakup Çayırı olarak bilinen bu bölgede kamp yapabilir ve yaza veda edebilirsiniz. 

Kamp için oldukça uygun bir yer olan Molla Yakup Çayırı, çok bilinen bir yer olmasa dahi bir kere gidenin bir daha gitmek isteyeceği bir yer. Kamp yapmak için çok keyifli bir olan Molla Yakup Çayırı özellikle Kocaeli ve çevresinde yaşayan kişiler için ulaşımı da kolay olan bir yer. Burada kamp yaparken keyifli doğa yürüyüşleri yapabilir ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

5) Erikli Yaylası, Yalova

Erikli Yaylası, Yalova
Erikli Yaylası-Yalova

Oldukça etkileyici bir kamp için son destinasyon önerimiz Erikli Yaylası. Yalova’da bulunan Erikli Yaylası’nda keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Özellikle eylül ayının başında havalar henüz serinlemeye başlamamışken giderseniz, Erikli Şelalesi Kamp Alanı’nda şelaleye yakın serin ve çok keyifli bir kamp tatili yapabilirsiniz.

Doğanın tam içinde olacağınız ve uyandığınızda ilk göreceğiniz şeyin şelale olacağı bir konumda kamp yapmak kampseverler için harika bir deneyim olacaktır. Hem harika fotoğraflar çekerek anılar biriktirebileceğiniz hem de sonbahara dinlenerek hazırlayabileceğiniz bir tatil için burayı kesinlikle listenize ekleyebilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız