Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

0
393

Hepimiz tatil veya iş gezisi sırasında otellerde konaklama yapıyoruz. Peki bu oteli tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte bu yazımızda bu soruya detaylı bir açıklık getiriyoruz. 

1 – Temizlik ve Hijyene Dikkat Edin

Otel seçimi yaparken temizlik ve hijyen şüphesiz en önemli konu. Sağlığınız ve kaliteli, konforlu bir konaklama geçirmeniz için konaklayacağınız otelin temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerekiyor. Çarşaf ve yatakların temiz olması, Odaların günlük olarak temizlenmesi ve bunların rutin sıklıkla tekrar edilmesi otelde konaklamaya karar verirken düşünülen konuların başında geliyor.

Zaten herkes için çok önemli olan temizlik ve hijyen konusu son dönemde yaşadığımız corona virüs sebebiyle iyice önem kazandı. İç huzurumuz ile tatil yapabilmek için otelin her türlü önlemi alıp almadığına dikkat etmek gerekiyor. 

2 – Konforunuzdan Ödün Vermeyin

Konaklayacağınız otelin başta odaları olmak üzere konforlu olması otel tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu. Dekorun ve mobilyaların kaliteli ve yeni olması, yatakların uyumaya elverişli bir şekilde ortopedik ve rahat olması kaliteli bir tatil geçirmeniz için oldukça önemli etkenlerden.

Özellikle yaz aylarında bir konaklama gerçekleştirecekseniz oda içerisinde klima olması çok hassas bir konu. Çünkü bu tatil kalitenizi tamamen etkileyebilir. Bunlara ek olarak lavabo ve tuvaletlerin yeni olması konforunuz için ekstra önem taşıyor. 

3 – Doğru Konum Tercihi Yapın

Doğru konum, yaşamak istediğiniz tatil türüne göre herkes için farklılık gösterebilir. Fakat merkezi bir konumda bulunan otelde konaklamanız geçirdiğiniz süre boyunca size bazı kolaylıklar sunabilir. Bu sebeple restoran, kafe, alışveriş merkezi gibi yerlere yakın konumda olan oteller misafirler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Gitmek istediğiniz yerlere daha kısa ulaşmak zaten kısıtlı olan tatil zamanından minimum seviyede harcamanıza fayda sağlar.

Başta belirttiğimiz gibi bu seçenekler herkese göre farklılık gösterebilir. Örneğin hiç otelden çıkmadan sadece denize girerek bir tatil yapmak istiyorsanız denize yakınlığı sizin için yeterli olabilir. Tarihi geziler ile tatilinizi geçirmek istiyorsanız tarihi ve turistik yerlere yakınlığına bakmanız yeterli. Unutmayın tercih tamamen size ait. 

4 – Güvenilir Olmasına Özen Gösterin

Otel seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka konu güvenilir olması. Güvenilir bir otel size kendinizi daha rahat hissettirecek. Bunun için otelin kurumsal ve zincir otel olması kendinizi daha iyi hissetmenize sebep olacak. Zincir otellerde bir konudan memnun kalmasanız dahi konuyla hemen ilgilenip çözüm üretmeye çalışacaklarından emin olabilirsiniz. Bu oteller marka güvenilirliği için geri dönüşlere oldukça önem veriyorlar. 

5 – Otelin Sunduğu İmkanları Gözden Geçirin

Konaklamanızın standartlarına göre otel seçenekleri farklılık gösterebilir. Yani her şey dahil bir otel ile doğa içerisinde olan bir otelin imkanları tabii ki farklılık gösterecek. Fakat otelin size sunduğu imkanlar kusursuz bir tatil geçirmenize fırsat sağlayacak.

Örneğin araba olmadan gittiğiniz bir tatilde otelin araç kiralama hizmeti sunması sizin için büyük kolaylık sağlayabilir. Aynı bunun gibi sauna, hamam, otopark, ücretsiz internet gibi seçenekler sunması sizin için iyi olabilir.

Kalabalık aileler için tercih ettiğiniz apart, bağlantılı odalar, 3+1 şeklinde olan odalar sizin için daha avantajlı olacak. Oda içerisinde mutfak ve mutfak gereçleri olması yemeğinizi yapabilmeniz için oldukça önemli. Eğer çocuğunuz varsa ekstra yatak, çocuk havuzu ve oyun alanı gibi seçenekler sizin için hayati önem taşıyabilir. 

6 – Yemek Seçeneklerini Kontrol Edin

Restoranı bulunan oteller misafirler tarafından her zaman daha fazla tercih ediliyor. Elbette restoranın ücretlendirme politikası ve kalitesi de oldukça önemli bir konu. Rahat ve güzel bir ortam sağlayan, lezzetli yemekler sunan ve uygun fiyatları olan oteller, misafirler tarafından her zaman artı puana sahip oluyor. 

Fakat bazı oteller içerisinde restoran bulunup bulunmaması çok önem teşkil etmiyor. Çünkü konumundan dolayı yemek yiyebileceğiniz birçok yere yakın yerde bulunuyor. Burda tercih tamamen size kalmış. Otelden çıkmadan mı yemek yemek istiyorsunuz yoksa etrafı gezerken aynı zamanda yeni lezzetler deneyimlemek mi?

7 – Misafir Yorumlarını Mutlaka Okuyun

Artık her bilgiye 7/24 ulaşabiliyoruz. Otel hakkında tercih yaparken de mutlaka yorumları okumalısınız. Çünkü otelin daha önce konaklayan kişiler tarafından değerlendirilmesi daha objektif bir yorumlama olacak. Üstelik bu yorumlar zincir ve kaliteli otellerde dikkate alınacak ve kendilerini geliştirmeleri konusunda olanak sağlayacak.

Özetleyecek olursak, konaklama yapacağınız otelle ilgili otelin sosyal medya hesapları, internet sitesi ve çeşitli yorum yapılan sitelerde otel yorumlarını mutlaka okumalı ve ona göre tercih yapmalısınız.  

8 – Otel Fiyatlarına Dahil Olmayan Seçenekleri İnceleyin

Otel seçerken sadece özelliklere bakmak yeterli değil. Bu özelliklerin ek ücretli olup olmadığı da oldukça önemli. Bunun için konaklama yapacağınız yerin fiyata dahil olmayan seçeneklerini inceleyin. Örneğin internet fiyata dahil mi yoksa ek ücretli mi? Bu dikkat etmeniz gereken konuların başında geliyor. Sizi şaşırtacak ek ücret istenebilecek diğer şeyler ise havlu değişimi, oda temizliği, bagaj tutma, spor salonu kullanımı, mini buzdolabı kullanımı, erken check-in olarak sıralanabilir. Tstli ise maliyetlerini hesaplayın ve otel çıkışı sırasında kötü bir sürprizle karşılaşmayın. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız