Adaların İncisi Büyükada’da Keyifli Vakit Geçirmek İçin Yapılacak 9 Şey

0
1305

Prens Adaları olarak bilinen adaların en büyüğü olma özelliği taşıyan Büyükada, İstanbul’un en turistik yeri denilince ilk akla gelen yerlerden biri. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginliği ile de dikkat çeken Büyükada özellikle yaz aylarında sıklıkla ziyaret ediliyor. Bu ziyaret sırasında yapabileceğiniz bazı şeyleri sizin için listeledik. 

1 – Ada Sokaklarında Gez

İstanbul’a çok yakın aynı zamanda hayat tarzı ile çok farklı olan Büyükada sokaklarında kafanızı hangi yöne çevirirseniz tarihi yapılar ve rengarenk çiçekler görmeniz mümkün. Bu güzel sokaklar arasında tatlı, ufak bir gezinti ruhunuza çok iyi geleceğine ve sizi dinlendireceğine emin olabilirsiniz. 

2 – Eskibağ Teras Restaurant’ta Yemek Ye

Mavinin ve yeşilin Büyükada’nın eşsiz manzarası ile birleştiği bir konumda yer alan Eskibağ Teras Restaurant misafirlerine alternatifsiz bir hizmet sunuyor. Güneşin batışını keyifle izleyebileceğiniz bu nokta aynı zamanda şefin kendine özgü dokonuşları ve sunumu ile göz dolduruyor. 

3 –  Ada Çarşısında Gez

Ada çarşısı, sahil şeridinin ve saatli meydanın tam arkasında yer alıyor. Çarşı boyunca el tezgahları ve büyük marketlerin yanı sıra alışveriş yapabileceğiniz birçok dükkan yer alıyor. Ayrıca restoranlar ve ünlü tatlıcılar yine bu alana konuşlanmış. Elinize dondurmanızı alıp gezebileceğiniz çarşı içerisinde konaklamak için birçok butik otelde yer alıyor. 

4 –  Saat Kulesi’ni Gör

Vapur iskelesinin karşısında yer alan Saatli Meydan, Büyükada’nın sembollerinden biri olarak biliniyor. Yerli yabancı herkesin uğradığı bu meydan aynı zamanda bir buluşma noktası olarak kullanılıyor. Meydanda yer alan saat ise 1923 yılından günümüze kadar gelmeyi başarmış. Saat çevresinde ünlü birçok dondurmacı da bulunduğunu eklemek isteriz. 

5 –  İBB’nin Elektrikli Araçları İle Gez

Bildiğiniz üzere yüzlerce atın ölümü ile sonuçlanan hastalık ve uzun uğraşlar sonucunda faytonlar yasaklandı. 2020’den itibaren ada turları elektrikli araçlar ile yapılıyor. En fazla 25 kilometre hız yapabilen bu araçları kullanabilmek için Adakart veya İstanbulkart kullanmanız gerekiyor. 

6 –  Troçki Evi’ni Gör

1850’li yıllarda inşa edilen, asıl adı Sivastopol Evi olarak bilinen ev halk arasında Troçki Evi olarak biliniyor. Siyasetçi ve aktivist olan Lev Troçki, Rusya’dan sürülmesinin ardından bir süre bu evde konaklamış. Ev şuan harabe gibi olduğu için içine girilmesine izin verilmiyor. Fakat dışarıdan görmeniz mümkün. 

7 – Köşklerin Önünde Fotoğraf Çekil

Büyükada’da fotoğraf çekilebileceğiniz birçok alan bulunuyor. Bunların başında da eski köşkler ve bahçeler geliyor. Beyaz evler ve renkli begonviller arasında fotoğraf çekilebilir, geçmiş devlet adamlarının ve ünlü sanatçıların yaşadığı bu evleri ölümsüzleştirebilirsiniz. 

8 –  Bisiklet Turuna Çık

Büyükada’yı keyifli ve kalabalıktan uzak bir şekilde gezmek isterseniz bisiklet kiralamak sizin için en iyi seçenek tercih olacak. Bu sayede pedal çevirerek adanın birbirinden güzel yerlerini görebilir, istediğiniz yerde mola verip dinlenebilir ve adanın manzarası eşliğinde içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Bisikletleri vapurdan indiğiniz andan itibaren her yerde görmeniz mümkün. 

9 – Halik Koyu’nda Denize Gir

Halik Koyu Plajı adanın en uzun plajına sahip olma özelliğini barındırıyor. Temiz, sakin, sessiz bir yer olması ile dikkat çeken Halik Koyu’na, ada içerisinden yürüyerek veya iskeleden kalkan ücretsiz tekneler ile ulaşabilirsiniz. Plaj içerisinde duş, şemsiye, mimder, yemek-içme alanları ve kamp yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız