İstanbul’da Denize Girilecek Yerler

1
114730

Çetin ve yorucu bir kış geride kaldı. Şimdi tam tüm senenin yorgunluğunu ve stresini atma vakti. Birçok kişi Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerinin yolunu tuttu. Kimileri ise içindeki gezgini tutamayıp çareyi yurt dışına çıkmakta buldu.

Peki İstanbul’da kalanlar ne olacak? Siz de tüm yıl çalışan fakat tatil için İstanbul’dan ayrılamayanlardan mısınız? Üzülmeyin. İstanbul’da bulunan onlarca plaj Ege ve Akdeniz sahillerini aratmıyor. Bu yazımızda İstanbul ve çevresindeki denize girilebilecek yerleri sizler için derledik.

Adalarda denize girilecek yerlerden başlayan İstanbul Plajları, Kilyos ve Riva Plajları’na kadar uzanıyor.

1) Büyükada

Büyükada

Marmara Denizi’nin en temiz plajlarını barındıran Büyükada’da gönül rahatlığıyla kulaç atabileceğiniz tam 8 plaj bulunuyor. Hal böyle olunca plajların bazıları otellerle çevrilmiş. Lafı fazla uzatmadan Büyükada’nın bu birbirinden güzel plajlarına göz atalım.

Büyükada

2) Büyükada Naki Bey Plajı

1984 senesinden beri hizmet veren bu plaj aslına bakarsanız bir aile işletmesi. Plaj içerisinde restoran, cankurtaran, büfe gibi hizmetler mevcut.

Büyükada plajlarının en popülerlerinden olan Naki Bey Plajı’nın denizi de oldukça sığ. Bundan dolayı yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Büyükada’ya ulaştıktan sonra iskelede bulunan Naki Bey teknesiyle plaja ücretsiz ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Hafta içleri ve cumartesi günleri çocuklar 250 TL, yetişkinler ise 400 TL plaja giriş ücreti ödüyor. Bu miktar pazar günleri, resmi tatil günlerinde ve bayramlarda ise  çocuklar için değişmiyor; yetişkinler için ise 500 TL olarak değişiyor. Plaja giriş ücretine şemsiye, duş, giyinme kabini, şezlong gibi hizmetler de dahil.

3) Aya Nikola Halk Plajı

Bu plaj dalgasız olmasıyla ünlü ve yüzme bilmeyenler için son derece ideal. Aya Nikola Plajı’na giriş için hafta içi 400, hafta sonu ise 500 TL ödemeniz gerekiyor.

4) Prenses Koyu Plajı

Prenses Koyu Plajı

Adadaki Mavi Marmara iskelesinin yanında Prenses Koyu’na ulaşmanız için ücretsiz bir tekne bulunuyor.

Plajda şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini gibi hizmetler için ayrı bir ücret ödemiyorsunuz. Girişler ise hafta içi 120 TL, hafta sonu 150 TL.

5) Yörükali Plajı

Popülaritesini 1980’den beri hiç kaybetmemiş yerlerden olan Yörükali Plajı bugün hala İstanbul ve çevresinde denize girebileceğiniz en ideal noktalardan. Plaj, konaklama hizmeti de veren Yörükali Tesisleri’ne ait.

Eğer buradaki motelde konaklıyorsanız plaj hizmetinden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Dışardan gelenler için Yörükali Plajı hafta içi 500 TL, hafta sonu ise 700 TL.

6) Kumsal Aile Plajı

Burası Büyükada plajlarının içerisinde aile plajı olmasıyla dikkat çekiyor. Sakin ve huzurlu ortamıyla da genellikle aileler tarafından tercih ediliyor.

Kumsal Aile Plajı’na girişler için hafta içi 400 TL, hafta sonu ise 500 TL ödemeniz gerekiyor. Bu ücretlere şemsiye, şezlong vb. de dahil.

7) Eskibağ Plajı

Eskibağ Butik Otel’e ait olan plaj 150 kişi kapasiteli özel bir plaj. Burada özel organizasyon ve davetlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ulaşım için ise iskeleden kalkan motorları kullanabilirsiniz. Ayrıca plaj, tur yolu üzerinde yer alıyor. Bu sebepten yürüyerek de ulaşmanız mümkün. Plajda duş, şemsiye, şezlong gibi ihtiyacınız olan hizmetler mevcut.

Girişler için ise 400 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Hafta sonu bu ücret 500 TL oluyor.

8) Halik Koyu Plajı

800 metre uzunluğundaki Halik Plajı, Büyükada’nın en uzun plajı. 400 kişilik bir kapasitesi bulunan plaja motorla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Diğer plajlardan daha uzak bir mesafede bulunan Halik Koyu Plajı, özellikle sakinlik arayanlar için ideal. Bunun yanında plaj etrafında kamp da yapabiliyorsunuz.

Giriş için ise hafta içi 300 TL, hafta sonu 400 TL ödüyorsunuz.

9) Nizam Plajı

Büyükada’ya geldikten sonra iskeleden motor seferleri ile plaja ulaşabiliyorsunuz.

Giriş 200 TL.

10) Heybeliada

Heybeliada

İstanbul’a yalnızca bir vapur mesafesi uzaklığında olmasından ötürü Heybeliada yaz aylarında İstanbullular tarafından en çok tercih edilen plajların başında geliyor.

Gelin Heybeliada’nın en popüler plajlarına birlikte bakalım.

11) Ada Beach Club

Çam Limanı Koyu’nda bulunan Ada Beach Club etrafını çevreleyen çam ormanlarıyla görenleri büyülüyor.

Giriş ücreti hafta içi 500 TL; hafta sonu ise 600 TL.

Girişlerde 10 yaşın altındaki çocuklardan ücret alınmıyor. Girişte ödediğiniz ücrete şemsiye, şezlong, duş vb. hizmetler de dahil.

12) Heybeliada Aqua Green Beach Club

Denize girmenin yanında farklı eğlence alternatifi arayanlar için ideal noktalardan olan Heybeliada Aqua Green Beach Club Heybeliada’nın en kaliteli plajı olma iddiasında.

Heybeliada iskelesinden düzenlenen seferlerle Aqua Green Beach’e ücretsiz ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Girişler için 700 TL ödemeniz gerekiyor. 7 yaşa kadar olan çocuklardan ücret talep edilmiyor.

13) Heybeliada Akvaryum Koyu

Kayalar arasında adeta saklı bir cennet olan Akvaryum Koyu’nun zemini kum ve midye kabuğundan oluşuyor.

Plaj içerisindeki midyeci ise oldukça meşhur. Midyecinin sahibi midyeleri denizin içerisinden topluyor, günlük ve taze olarak servis ediyor.

Doğayla iç içe olduğunuz bu plajda kabuğunuzdan sıyrılıp tazeleneceksiniz.

Girişler hafta içi ve haftasonu 500 TL.

14) Heybeliada Alman Koyu

Alman Koyu’na ulaşmak için zorlu bir yoldan geçmeniz gerekiyor fakat koya ulaştığınızda bu zorluğa değdiğini görüyorsunuz.

Kulaç atmanın keyfine varacağınız mükemmel denizi adanın en temiz denizi olarak öne çıkıyor. Koy özelliği göstermesinden dolayı oldukça güvenli.

15) Burgazada

Burgazada

Heybeliada ve Kınalıada arasında bulunan Burgazada sizi İstanbul’a Sait Faik’in gözünden bakmaya davet ediyor.

İstanbul’dan bir vapur ücreti karşılığında denize girebileceğiniz Burgazada, kızıl çam ormanları, nostaljik evleri, tertemiz plajları ile ömür uzatan yerlerden.

16) Kalpazankaya Plajı

Adanın en güzel konumunda bulunan Kalpazankaya Plajı’na faytonla 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz. Yürüyerek gitmek isterseniz 30 dakikayı gözden çıkarmalısınız.

Plaja giriş ücreti yok fakat bu ücret diğer hizmetleri kapsamıyor. Şemsiye ve şezlong kiralamak için 300 TL ödemeniz gerekiyor.

17) Su Sporları Kulübü Plajı

Burası Burgazada’da yaşayan çocukların yaz aylarında bir spor dalıyla uğraşmaları için düzenlenmiş bir plaj.

Adalar Su Sporları Kulübü olarak da bilinen plaj yalnızca üyelerin kullanımına açık.

18) 6 Numara Halk Plajı

Plaj kısmının taşlık olmasından ötürü oldukça temiz bir denize sahip olan 6 Numara Halk Plajı, Burgazada iskelesine 1.5 kilometre uzaklığında bulunuyor. İskeleden fayton, bisiklet ya da yürüyerek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

19) Çamakya Plajı

Çamakya Plajı da tıpkı 6 Numara Plajı gibi girişler için ücret ödemediğiniz bir halk plajı. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti hafta içi 240 hafta sonu ise 320 TL.

İskeleye 45 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan plaja faytonla 10 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

20) Madam Martha Koyu

İskeleye 2 kilometre uzaklığındaki Madam Martha Koyu ismini bir zamanlar burada evi olan ve herkes tarafından sevilen Madam Martha’dan almış.

Koyun üst tarafında bulunan toprak bölge kamp yapmak için çok uygun. Bu yüzden özellikle hafta sonları burası rengarenk çadırlarla kaplanıyor.

Etrafta karnınızı doyurabileceğiniz bir mekân bulunmuyor. Bu yüzden hazırlıklı gitmenizi tavsiye ediyoruz.

21) Kınalıada Kumluk Plajı

Kınalıada Kumluk Plajı

Kumluk Plajı’nın adı sizi yanıltmasın. Oldukça taşlı bir sahile sahip. Bu sebepten midir bilinmez, denizi oldukça temiz. Denizinin bir diğer özelliği ise oldukça sığ olması. Bundan dolayı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler gönül rahatlığıyla Kumluk Plajı’nı tercih edebilir.

Plaja girişlerde mutlaka yanınızda bir bayan olması gerekiyor. Girişler hafta içi 200 TL, hafta sonu 300 TL. Plaj içerisinde duş vb. gibi ihtiyaç duyabileceğiniz bölümler mevcut.

Bunun yanında aperatif atıştırmalıklar alabileceğiniz büfe ve kafeler de bulunuyor.

Plaja Kınalıada İskelesi’nden ücretsiz tekne turları ile ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca iskeleden yürüyerek ulaşmanız da mümkün.

22) Şile

Şile

Ulaşım kolaylığından dolayı daha çok İstanbul Anadolu Yakası’ndakiler tarafından tercih edilen Şile birbirinden güzel plajları ile tatil beldelerini aratmıyor.

İstanbul ve çevresinde yaşıyor, bu yaz tatile gidemiyorsanız üzülmeyin. Şile kapılarını açmış sizleri bekliyor. Şimdi Şile’nin birbirinden güzel plajlarına göz atalım.

Şile

23) Ayazma Plajı

1996 senesinden bugüne Şile’nin en önde gelen plajı Ayazma. Bu ilgi plaj içerisinde iki beach club oluşmasına neden olmuş. Ancak halk plajı da mevcut. 10 kilometrelik uzunluğuyla dikkat çeken Ayazma Halk Plajı, Şile Halk Plajı olarak da biliniyor.

Şilenin girişinde bulunan plaj sahip olduğu mavi bayrak ile de dikkat çekiyor. Girişlerin ücretsiz olduğu Ayazma Halk Plajı yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Fakat beach club olan kısımlarına girmek isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor.

24) Uzunkum Plajı

Ağlayankaya Caddesi üzerindeki Uzunkum Plajı mavi bayraklı ve ılık deniziyle tatilcilerden tam not alıyor. Uzumkum Plajı’nda ücret ödemeden girebileceğiniz bir halk plajı bulunuyor.

25) Ağlayankaya Plajı

Ağlayankaya Plajı’nda Şile Life Beach adında bir beach club bulunuyor. Beach club locaları ve restoranı ile göz dolduruyor. Buraya girişler için ise hafta içi 40 TL, hafta sonu ise 50 TL’yi gözden çıkarmalısınız.

26) Kumbaba Plajı

Kumbaba Plajı’na ulaşmak için Şile’ye girmeden sola dönmeniz gerekiyor. Burada bulunan kamp ve karavan bölgesine 25 TL ödeyerek aracınızı park edebiliyorsunuz.

Kumbaba Plajı’nın kumunun çeşitli romatizma hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Girişlerde ücret ödemiyorsunuz. Plaj içerisinde duş, soyunma kabini, tuvalet gibi hizmetlerin yanında kafe, restoran vb. de bulunuyor.

27) Suadiye Plajı

Suadiye Plajı genel olarak Suadiye halkı tarafından tercih ediliyor. Girişlerde herhangi bir ücret ödemediğiniz bu halk plajı oldukça nezih bir ortama sahip. Girişlerin ücretsiz olmasının yan sıra Suadiye Plajı’nda şezlong ve şemsiye için de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Suadiye sahilde İETT durağı bulunuyor. Bu bakımdan ulaşım açısından da oldukça avantajlı.

İstanbul sınırları içerisinde sosyetik beach olarak adlandırılan plajlar arasında Suadiye oldukça üst sıralarda yer alıyor. Rüzgâr sörfü yapma imkanınızın olduğu Suadiye Plajı’nda rüzgâr sörfü dersi almanız da mümkün.

Kalitesiyle ücretsiz halk plajlarından çok daha ötede olan Suadiye oteli 5 yıldızlı otellerin pahalı beachlerini aratmıyor.

Plaja genelde Erenköy, Suadiye, Bağdat Caddesi gibi yakın mesafede ikamet edenler gelse de zaman zaman şehir dışından gelenlerin de sayılarında artış oluyor.

28) Tuzla Halk Plajı

Özellikle Anadolu Yakası civarında ikamet edenler tarafından tercih edilen Tuzla Halk Plajı, yaz aylarında İstanbul’da serinleyebileceğiniz başlıca noktalardan.

2010 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılan plaja girmek için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ücretsiz oluşundan mıdır yoksa çevresindeki plajların içerisinde en iyisi oluşundan mıdır bilinmez. Fakat Tuzla Halk Plajı hafta içi de hafta sonu da tıklım tıklım. Plaj içerisinde duş, tuvalet, kabin gibi hizmetler mevcut.

Plajın kumları kamyonla getirilerek kumsal iyice yoğun hale getirilmiş.

Plaj içerisinde cankurtaranlar da bulunuyor.

Plaja gelirken yanınızda yiyecek, içecek vb. getirebilirsiniz. Karnınızı doyurmak, serin bir şeyler içmek için bir diğer alternatif ise plaj içerisinde bulunan büfeler.

Tuzla Plajı’nın denizi giriş kısımlarında oldukça sığ. Bu sebepten yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tarafından gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Plajdaki hoş bir ayrıntı ise yapay iskeleler. Bu iskelelerden kendinizi Marmara’nın serin sularına bırakabilirsiniz.

Plaja ulaşım sağlamak için Pendik’ten Tuzla minibüslerine binebilirsiniz. İETT araçları ulaşım sağlayabileceğiniz bir diğer alternatif. Kadıköy’den bineceğiniz 130, Bostancı’dan bineceğiniz 133T sizi Tuzla Halk Plajı’na ulaştırıyor.

29) Yeşilköy Çiroz Plajı

2 bölümden oluşan Çiroz Plajı 660 metre uzunluğunda.

Plaj içerisinde 550 tane şezlong ve şemsiye, 2 adet cankurtaran kulesi, 80 soyunma kabini, 20 tuvalet ve 12 duş bulunuyor. Bunun yanında 2 voleybol ve 1 futbol sahası bulunuyor.

Halk plajı olmasından ötürü ücretsiz olan plajlara ulaşım sağlamak için Bakıröy’den kalkan toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

30) Florya Güneş Plajı

Florya Güneş Plajı

Atatürk’ün herkes tarafından bilinen denize girerken çekilmiş fotoğrafı Florya Güneş Plajı’nda çekilmiş.

Burası İstanbul’un en eski plajlarından. Plaja girişlerde yetişkinlerden 60 TL, öğrencilerden ise 30 TL alınıyor. Ödediğiniz bu ücret karşılığında ise plaj içerisindeki duş, şezlong, soyunma kabini gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz.

800 metre uzunluğundaki plaj iki ayrı bölüm olarak hizmet veriyor.

Plajda iki cankurtaran kulesi mevcut. Şemsiye ve şezlong sayısı ise 1500. Ayrıca 42 tuvalet, 243 adet kabin, 48 duş ve 300 araç kapasiteli bir otoparkı da mevcut.

İstanbul’un göbeğindeki Florya Plajı hem sahip olduğu bu donanım hem de denizinin güzelliğiyle göz dolduruyor.

Florya Güneş Plajı’nda kum voleybolu oynayarak oldukça keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Sirkeci-Halkalı trenini kullanarak Florya durağında inerek plaja ulaşabilirsiniz. Bunun yanında metro ile de ulaşım sağlamanız mümkün.

31) Florya Menekşe Plajı

Küçükçekmece Gölü’nün hemen yanında bulunan plaj 620 metre uzunluğunda bir halk plajı. Plaj içerisinde duş, tuvalet, kabin gibi hizmetlerin hepsi mevcut.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek halka açılan plaja girmek için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Burası ne yazık ki kalite ve hizmet bakımından Güneş Plajı’ndan oldukça geride.

Metrobüsten Küçükçekmece durağından indikten sonra plaja ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sirkeci-Halkalı trenini kullanarak da Menekşe Plajı’na ulaşım sağlamanız mümkün. Yapılan ölçümlere göre gönül rahatlığıyla denize girebileceğiniz Menekşe Plajı İstanbul’dan toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabileceğiniz bir yakınlıkta bulunuyor.

32) Tarabya Plajı

Yeşilçam’ın adeta simgeleşmiş yerlerinden olan Tarabya Plajı 2015 senesinde Big Chef’s Tarabya olarak yenilenmiş.

Eski Tarabya Plajı’nın yeniden yorumlanmış hali olan Big Chef’s nostaljiyi ve modern zamanların imkanlarını bir arada sunuyor.

İstanbul’un yorgunluğundan, sıkıntısından, bunaltıcı sıcağından kaçmak isteyenler için adeta bir liman olan Big Chef’s Tarabya’da şehrin göbeğinde kulaç atmanın keyfine varacaksınız.

Plajdan 10.00-18.00 saatleri arasında faydalanabiliyorsunuz. 100 kişi kapasiteli plajda restoran, duş, dolap, plaj havlusu gibi hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanıyorsunuz.

Bu kolay ulaşılabilir ve üstün hizmet anlayışına sahip olan plaj İstanbullular için bulunmaz bir nimet. Kalabalıktan boğuldunuz ve nefes alacak bir alan mı arıyorsunuz? Aradığınız yer tam da burası.

Big Chef’s Tarabya’da denizin, kumun, güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

33) Kilyos

Kilyos

İstanbul’a Yakın Gezilecek Yerler Rehberi‘nde de bahsettiğimiz, Avrupa Yakası’nın Karadeniz’e bakan yüzünde bulunan Kilyos, İstanbul’a yakınlığından dolayı özellikle yaz aylarında İstanbullular tarafından tercih edilen yerlerden. Kilyos içerisinde 6 plaj bulunuyor. Gelin hepsine tek tek bakalım.

34) Tırmata Beach

5000 kişi kapasiteli bu devasa plajın 3000 araç kapasiteli bir de otoparkı bulunuyor.

Tırmata Beach’te grup olarak gelen misafirlerin en az birinin bayan olma koşulu var. Bu uygulama ile Tırmata Beach aile plajı olma özelliğiyle öne çıkarken tatsız durumlar için önlem almayı amaçlıyor.

Plaja giriş için hafta içi 550 TL, hafta sonu ise 750 TL ödemeniz gerekiyor. Bu ücretlere bir alkollü içecek de dahil.

35) Babylon Kilyos

Babylon Kilyos’ta çimlere uzanarak güneşlenmenin keyfine varacaksınız. Rengarenk minderleri ve gün boyu süren müziği ise insanın içini açacak cinsten.

Engelli dostu olmasından ötürü övgüyü hak eden plajda engelliler için rampalar bulunuyor.

Plajda futbol, voleybol gibi saha oyunlarının yanı sıra tavla, lego vb. gibi oyunlarla oldukça keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Plaja girişlerde hafta içi 400 TL, hafta sonu ise 600 TL ödemeniz gerekiyor.

36) Uzunya Beach

Kamp alanı, doğa yürüyüş imkânı ile en başta gönlünüzü çalan Uzunya Beach’in ayağınıza kadar getirilen taze balığı ve köy kahvaltısı ise kendinizi özel hissettiriyor.

1000 araç kapasiteli plajın etrafı çevrili, korunaklı bir koyda oluşu ise diğerlerinden bir adım öne çıkmasına neden oluyor.

37) Suma Beach

Gümüşdere mevkiinde bulunan plaj orman içi piknik alanları, restoranları, güneşlenme terasları gibi alanlara sahip.

Plajda futbol, voleybol gibi sporların yanı sıra ATV ve çeşitli su sporları imkânınız mevcut.

İstanbul’daki birçok festivale ev sahipliği yapan plaja girmek için hafta içi 380 TL, hafta sonu ise 420 TL ödüyorsunuz.

38) Burç Beach

İşletmesi Boğaziçi Mezunlar Derneği’nce gerçekleştirilen plaj 2001 senesinden bugüne dek hizmet veriyor.

Plaj Boğaziçi mezunları için planlanmış fakat dışarıdan gelecek misafirlere de açık.

Plajda kite board, wind surf (rüzgar sörfü) vb. gibi çeşitli aktiviteleri yapma imkânınız var.

Giriş ücretleri BÜMED üyeleri ve dışarıdan gelen misafirler için farklılık gösteriyor. BÜMED üyeleri hafta içi 250 TL, hafta sonu ise 400 TL ödüyor. Dışarıdan gelenler için ise ücretler hafta içi 400 TL, hafta sonu 6000 TL olmak üzere değişiklik gösteriyor.

39) Baykuş Plajı

Kilyos Solar Beach

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne ait bir tesis içerisinde bulunan Baykuş Plajı, ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz nezih ve temiz bir plaj.

Plaj içerisinde oldukça geniş bir güneşlenme terası bulunuyor. Plajın olduğu bölgede atıştırmalık yiyecekler satın alabileceğiniz büfeler mevcut. Ayrıca kamp imkanı da bulunuyor.

Plaja girişler için 250 TL ödemeniz gerekiyor. Ücretlere şezlong, şemsiye vb. de dahil. Otopark ise 50 TL.

40) Solar Beach

İstanbul’un şüphesiz en güzel plajlarından biri olan Solar Beach, 2002 yaz sezonundan bu yana hizmet veriyor.

Tamamının yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alanı kapladığı Solar Beach, Türkiye’deki en büyük özel plaj olma özelliğini taşımasının yanı sıra aynı zamanda açık hava performans merkezi olarak da ziyaretçilerini ağırlıyor. Diğer plajlara oranla çok daha gelişmiş bir altyapısı olan ve içerisinde A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanların olduğu plaj, gündüz olduğu kadar gece de düzenlenen eğlenceli aktivitelerle hıncahınç doluyor.

Catering, konser, binbir çeşit spor aktivite alanları, özel plaj, otopark, yeme içme mekanları ve daha nicesinin bir arada hizmet verdiği Solar Beach’e giderseniz eğer Hünkar Döner Fast Food, Solar Gusto, Cafe Keyf, Gözlemeci adlı mekanlardan birine mutlaka uğrayın.

Haftanın 7 günü hizmete açık olan Solar Beach giriş ücreti 200 TL. Otopark ücreti ise 300 TL.

İstanbul’a 30 km uzaklıkta konumlanan Kilyos Beach’e ulaşmak için öncelikle toplu taşıma araçlarıyla Sarıyer’e gitmelisiniz. Sonrasında Şehit Mithat Yılmaz Caddesi kalkışlı İETT Kilyos otobüsüne binebilir ya da Solar Beach servislerini tercih edebilirsiniz.

41) Sarıyer Altınkum-Elmas Kum Plajı

Avrupa Yakası’ndaki Sarıyer ilçesi midye, balık ve incirle meşhur bir sahil ilçesi.

Sarıyer içerisinde 3 adet plaj bulunuyor. Bunlar Elmas Kum Plajı, Altınkum Kadınlar Plajı ve Altınkum Beach Club.

Altınkum Kadınlar Plajı adından da anlaşılacağı üzere yalnızca bayanlara yönelik bir plaj. Altınkum Kadınlar Plajı’nda yeşillikler arasında gönül rahatlığıyla kulaç atabilirsiniz.

Mavi bayrak sahibi olan Kadınlar Plajı’nın kapıları haftanın 7 günü ziyaretçilerine açık. Giriş ücreti ve şezlong ücreti ise 800 TL.

Plaj içerisinde soyunma kabinleri, duş, tuvalet gibi tüm imkanlar mevcut ve plajın tüm çalışanları bayan. Bunun yanında plaj içerisinde sağlık personeli ve cankurtaran da bulunuyor.

42) Beykoz Küçüksu Plajı

Beykoz yazımızda da detaylıca bahsettiğimiz Küçüksu’da, Boğaz Köprüsü’ne karşı kulaç atma keyfini yaşamak isterseniz Küçüksu Plajı tam size göre. 350 kişilik kapasitesi ve 300 metre uzunluğuyla Küçüksu Plajı oldukça güvenli bir konumda bulunuyor.

Plaj içerisinde cankurtarandan duşa, tuvaletten soyunma kabinlerine kadar ihtiyacınız olan her imkân var. Halk plajı olmasından dolayı girişlerde ücret talep edilmiyor. Fakat şezlong ya da şemsiye kiralamak isterseniz belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

43) Riva Plajı

Riva Plajı

İstanbul Plajlarından en bilinenlerden olan Riva Plajı, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası’ndaki 2. Köprü civarında ikamet edenler için kısa sürede ulaşılabilecek mükemmel bir plaj.

Yaz aylarında İstanbullular için kurtarıcı bir yer olan Riva Plajı, Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor.

Karadeniz’e bakan kıyıda bulunan Riva Plajı bir koy içerisinde olmasından dolayı oldukça geniş. Fakat uzunluğu oldukça kısa. Bu sebepten yaz aylarında iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık oluyor.

Karadeniz sahili olmasından dolayı dalgalı günlerde deniz bulanık bir renge bürünse de durgun zamanlarda deniz oldukça berrak bir renge bürünüyor.

Riva plajı giriş ücreti için 40 TL ödemeniz gerekiyor. İçeride şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz 200 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Ulaşım için Beykoz’dan 137 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

İstanbul’a şehir dışından gelecekseniz, otobüs ve uçak alternatifleri için aşağıdaki linkleri inceleyebilir, bilet satın alabilirsiniz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız