İstanbul’un En İyi Kokteyl Mekanları

0
2925
İstanbul’un En İyi Kokteyl Mekanları

Sabahlara kadar eğlenmeyi sevmeyenler için en keyifli alternatif bence kokteylleri ile önce çıkan mekanlar. Güzel bir kokteyl, keyifli atıştırmalıklar, fonda ise sohbet etmenizi engellemeyecek güzel bir müzik. Bu üçlüden daha keyifli ne olabilir ki?

Siz de benim gibi düşünüyor, uzun yaz akşamlarının keyfi güzel bir kokteylle çıkar diyorsanız listemize mutlaka göz atın derim.

İstanbul’un en iyi kokteyl mekanları:

* sıralama rastgele yapılmıştır.

Avrupa Yakası

1 – Flekk, Beyoğlu

Özellikle ekşili kokteylleri ile öne çıkan Flekk, İstanbul’da kokteyl içebileceğiniz en keyifli mekanlardan biri bence. Baştan söyleyeyim, Kuzey Avrupa’dan izler taşıyan Flekk’in kokteyl isimlerini okumakta zorluk çekebilirsiniz. Ancak bu sizi korkutmasın çünkü içerikleri oldukça yalın ve anlaşılır bir şekilde açıklamalarında yazıyor. Benim Flekk favorim, zencefil, aperol ve bourbon ile yapılan ‘Forstär’. Son olarak, Flekk’in kokteyllerinde kendi yaptıkları likörleri kullandığını söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Tomtom Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi, No: 54/a, Beyoğlu

Telefon: 0212 252 80 99

2 – Socrates Bistro, Teşvikiye

Siz de Nişantaşı’nın mahalle kültürünü seviyor, müdavimlerinin bol olduğu mekanlarda zaman geçirmekten keyif alıyorsanız Socrates Bistro’ya mutlaka bir şans verin derim. Muhteşem kokteyllerin yanı sıra leziz atıştırmalıkların da Socrates Bistro’da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Teşvikiye Fırını Sokak, No: 6/a, Şişli

Telefon: 0212 260 12 60

3 – Mellow, Cihangir

Güler yüzlü servis, lezzetli tapaslar ve nefis kokteyller… Güzel bir akşamüzeri için insan başka ne ister ki? Keyifli dekorasyonu ile beğeni toplayan Mellow Cihangir’e gittiğinizde eğer yer varsa mutlaka asma katta oturun derim. Siz de haftanın yorgunluğunu güzel bir mekânda, bir kadeh bir şeyler içerek atmak isterseniz Mellow güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Akarsu Yokuşu Sokak, No: 30, Beyoğlu

Telefon: 0212 245 22 53

4 – Kavanoz, Arnavutköy

Yemyeşil ağaçların gölgesi altında keyifli bir bahçede güzel bir kokteyl içmek isterseniz Kavanoz, Avrupa Yakası’ndaki en iyi alternatiflerden biri olacaktır. Kavanoz’a giderseniz salatalık suyu ve limon suyu ile yapılan ferahlatıcı bir kokteyl olan ‘Yeşil Ördek’in ya da bodrum mandalinası ile yapılan ‘Sarışın’ın tadına bakmanızı öneririm.

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Tekkeci Sokak, No: 1, Beşiktaş

Telefon: 0212 265 76 67

5 – Però, Yeniköy

Martıların cıvıltısı ve vapur sesleri eşliğinde boğaz kenarında güzel bir kokteyl içmek, yanında da bir şeyler atıştırmak isterseniz Però en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Però’ya gittiğinde deniz kenarındaki masalardan birini kapabilirseniz sizden keyiflisi olamaz. Demedi demeyin.

Adres: Köybaşı Caddesi, Mualla Hanım Yalısı, No: 5/a, Sarıyer

Telefon: 0212 223 77 77

6 – Monkey İstanbul, Şişhane

Açıldığı günden beri İstanbul’un en çok yazılan ve en popüler kokteyl mekanlarından biri olsa gerek Monkey İstanbul. Özellikle gün batımı saatlerinde giderseniz Monkey İstanbul’da cam kenarındaki uzun dikdörtgen masalardan birine oturup büyüleyici bir İstanbul manzarası ile kucaklaşabilirsiniz.

Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası, Şişhane, Beyoğlu

Telefon: 0532 605 81 56

Anadolu Yakası

1 – Mathilda’s Cocktail Bar, Moda

İstanbul’un son zamanlardaki en popüler kokteyl mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor Mathilda’s Cocktail bar. Mevsimlik, taze ve yerel ürünlerle hazırlanan kokteylleri önce çıkan, ödüllü barmenlerin kurucusu olduğu Mathilda’s Bar’a bir kere gittiniz mi müdavimi olabilirsiniz. Demedi demeyin. Klasik kokteyllerin pek çoğu Mathilda’s Cocktail Bar’ın menüsünde yer alıyor. Ancak bana sorarsanız Mathilda’s Cocktail Bar’a gittiğinizde Antep fıstığı, Samandağ biberi, Kırkağaç kavunu gibi yerel ürünlerle hazırlanan farklı imza kokteyllerden birini tadın derim. Samandağ biberi ile hazırlanan favorim.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Kadıköy

Telefon: 0541 572 73 30

2 – Zürafa No: 203, Fenerbahçe

Dünya mutfaklarından ilham alarak hazırladığı menüsü ile beğeni toplayan Zürafa No: 203 kokteylleri ile de beğeni topluyor. Zürafa No: 203’te herkes damak zevkine göre bir kokteyl bulabilir. Ancak benim önerim mekânın imza kokteyllerinden biri olan ananaslı ‘Pineapple Margarita’yı denemenizden yana.

Adres: Göztepe Mahallesi, Bağdat Caddesi, Marmara Apartmanı, No: 203 / a, Kadıköy

Telefon: 0216 358 00 25

3 – İnizio, Moda

Kokteyl severlerin Anadolu Yakası’ndaki favori mekanlarından biri de İnizio. Özellikle ferahlatıcı kokteylleri seviyorsanız İnizio’nun yeşil elma ve kuzu kuşağı ile hazırladığı kokteylini mutlaka tadın derim. Ben klasikçiyim derseniz de tercihinizi güzel bir sangria ya da martiniden yana kullanabilirsiniz. Bu arada İnizio’nun yemek menüsünün de oldukça lezzetli olduğu aklınızda bulunsun!

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 145/2, Kadıköy

Telefon: 0216 337 43 44

*obilet yazarları, en iyi mekanları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan mekanlar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız