İzmir’in En İyi Dondurmacıları

0
782
İzmir’in En İyi Dondurmacıları

Her ne kadar dondurmanın her mevsim yenilebileceğine inansam da yaz sıcaklarında dondurma yemenin keyfi de tadı da bir başka oluyor. Akşamüzeri yürüyüşlerinin olmazsa olmazı, yaz tatlılarının en hafifi, çocukların daimî favorisi dondurma. Herkesin favori bir dondurma çeşidi ve dondurma yeme şekli var. Peki ya siz dondurmanızı nasıl yemeyi seversiniz? Kâğıt helva arasına koydurup sandviç misali mi, külahta mı, yoksa kapta mı? Diye soruyorum ve sizi İzmir’in en iyi dondurmacıları ile baş başa bırakıyorum.

İzmir’in en iyi dondurmacıları:

*Sıralama rastgele yapılmıştır.

1 – Oyya Gelato

Tavandan sarkan çilekli dekorasyonu ile beğeni toplayan Oyya Gelato İzmir’de doğal ve lezzetli dondurma denilince akla ilk gelen yerlerden biri. Dondurma yapımını da izleyebileceğiniz Oyya Gelato’nun dondurmalarını yemelere doyamayabilirsiniz. Oyya Gelato’ya giderseniz dondurmanızı klasik külahta alabileceğiniz gibi, kenarı çikolatalı külah ya da kapta bol çikolata soslu olarak tercih edebilirsiniz. Benim Oyya Gelato favorilerim arasında Frenk üzümlü ve bol fıstıklı snickers var.

Adres: Atakent Mahallesi, Caher Dudayev Bulvarı, No: 118, Karşıyaka

Telefon: 0232 330 39 39

2 – Pera Gelato Patisserie

Pera Gelato Patisserie el yapımı dondurmaları ile İzmirlilerin gönlünde taht kurmuş. Pera Gelato Patisserie’de klasik ve spesiyal olarak ayırabileceğim pek çok dondurma çeşidi sizi bekliyor. Pera Gelato Patisserie’ye giderseniz mor rengi ile kendine hayran bırakan menekşe, insanın içini ferahlatan ananas ya da çikolataseverlerin favorisi bitter ile kendinizi şımartabilirsiniz.

Adres: Kültür Mahallesi, Atatürk Caddesi, No: 204/A, Alsancak

Telefon: 0232 463 28 91

3 – Odelato Artisan Gelato

İzmir’de gelato denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Odelato Artisan Gelato. Bir İtalyan klasiği olan “fior di latte”, bademli hurmalı, tuzlu yer fıstıklı gibi farklı dondurmalar denemek isterseniz hiç düşünmeden Odelato Artisan Gelato’nun yolunu tutun derim. Odelato’ya gidecek olanlara minik de bir önerim var. Eğer Snickers çikolatasını seviyorsanız tuzlu yer fıstıklı ve bitter çikolatalı dondurmayı birlikte alın derim. Emin olun pişman olmazsınız.

Adres: Kültür Mahallesi, Meksika Sokağı, No: 5/A, Konak

Telefon: 0232 502 76 26

4 – Dokuz Dondurma

Dokuz Dondurma ev yapımı dondurmaları ile İzmirlilerin gönlünde taht kurmuş yerlerden biri. Tercihinizi meyveli dondurmalardan yana kullanıyorsanız frozen tadındaki karpuzlu dondurmayı denemenizi öneririm. Benim dondurmam biraz daha tatlı olsun derseniz de lotuslu olanı asla es geçmeyin derim. Büyük topları ile göze, muhteşem tatları ile damaklara hitap eden Dokuz Dondurma, İzmir lezzet durakları listenizde mutlaka olsun.

Adres: Alsancak Mahallesi, Atatürk Caddesi, Çerkes İbrahim Apartmanı, No: 296, Konak

Telefon: 0538 292 22 65

5 – Bravo Patisserie

Damla sakızlı, yeşil limonlu gibi İzmir’e özgü lezzetlerin yanı sıra cookies, portakal, yoğurt gibi farklı aromalarda dondurmalar Bravo Patisserie’de sizi bekliyor. Bravo Patisserie’de şeker hastalarına ya da şeker tüketmeyenlere özel diyabetik dondurma çeşitleri olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Bostanlı Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi, No: 111 / A, Karşıyaka

Telefon: 0232 336 71 71

6 – Baldan Dondurma

Ben öyle İtalyan işi gelato sevmem derseniz istikametiniz klasik dondurmaları ile beğeni toplayan Baldan Dondurma olsun. Güllü, nane-limonlu gibi farklı çeşitler bulabileceğiniz Baldan Dondurma’da mevsimin meyvelerine göre değişen çeşitler de bulabilirsiniz. Benden söylemesi.

Adres: Arap Hasan Mahallesi, Karabağlar

Telefon: 0555 843 46 95

7 – Gelato Roma

Kividen yaban mersinine, mangodan muza pek çok farklı meyve çeşidinin yanı sıra ceviz, kestane, tahin gibi son yıllarda popülerliği giderek artan dondurma çeşitleri de Gelato Roma’da sizi bekliyor. Mevsim ne olursa olsun dondurmaya asla hayır diyemeyenlerdenseniz Gelato Roma’ya mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Arap Hasan Mahallesi, Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi, No: 56 / A, Karabağlar

Telefon: 0232 255 36 36

8 – Dondurmaking

Meyveli dondurma seviyorsanız hiç düşünmeden Dondurmaking’in size en yakın şubesinin yolunu tutun derim. Dondurmaking’e giderseniz gerçek meyve ile yapılan dondurmalarına öncelik vermenizi öneririm. Hatta bir lezzet tüyosu daha verecek olursam Dondurmaking’in meyveli çeşitleri damla sakızlı dondurma ile efsane oluyor. Aklınızda bulunsun.

Adres: Önder Caddesi, No: 32 / 2A, Gaziemir

Telefon: 0544 795 32 24

9 – Lime Alaçatı

İnsanın aklını başından alan çeşitlilikteki dondurma dolabı ile gönüllerde taht kuruyor Lime Alaçatı. Lime Alaçatı’ya gittiğinizde seçim yapmakta zorlanırsanız çikolata, vanilya, fıstık ya da karamel gibi klasiklerden şaşmayabilirsiniz. Daha fresh bir tat isterseniz de limon ya da karadut güzel birer alternatif olacaktır. Benden söylemesi.

Adres: Bahçelerarası Mahallesi, Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Sokak, İstinye Park AVM, No: 3, Pazaryeri Katı, D:1, B11, Balçova

Telefon: 0531 082 35 35

*obilet yazarları, en iyi mekanları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan mekanlar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

Önceki İçerikİstanbul’un En İyi Kokteyl Mekanları
Sonraki İçerikİzmir’in En İyi Esnaf Lokantaları
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız