Türkiye’deki En Popüler 16 Festival

0
71209

Dünyada En Popüler 28 Festival listesinden sonra, Türkiye’deki festivalleri de derledik!

Her yıl, dünyanın dört bir yanında binlerce festival düzenleniyor, Müzik, film, yemek, tiyatro gibi pek çok farklı aktiviteyi içerisinde barındıran organizasyonlarda insanlar doyasıya eğleniyor.

Yalnızca eğlenme amacıyla değil, geleneklerin devamı, kültürlerin globalleşmesi ve belirli bir kişiyi ya da olayı anmak adına düzenlenebiliyor.

Dünyanın farklı noktalarında en güzel örneklerine şahit olduğumuz bu festivallere Türkiye olarak da katılım sağlamak mümkün.

Üstelik kimse, eğlenmek için güneşin havaları ısıtmasını da beklemiyor. Sonbahar ve kış aylarında da birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor.

Yurt dışından da katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği bu organizasyonlar ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Biz de sizler için Türkiye’de düzenlenen en iyi 10 festivali bir araya getirdik.

Türkiyedeki Festivaller Listesi

1) İstanbul Uluslararası Dans Festivali, Mart – Nisan, İstanbul

Önümüzdeki yıl 8. düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Dans Festivali’ne dünyanın dört bir yanından 5 bini aşkın dansçının katılması bekleniyor.

Festivalde; yabancı ve yerli Latin, hip-hop, modern dans gruplarının göz kamaştıran danslarını izleyebileceğiniz gibi, dünyaca ünlü dans eğitmenlerinden 25 farklı dans türünde, başlangıç, orta ve ileri düzeylerde eğitim alabileceğiniz workshop ve atölyelere katılabilirsiniz.

Sabah ve öğle saatlerinde workshop ve atölyeler düzenlenirken, akşam saatlerinde ayrı ayrı salonlarda, dünyanın en iyi DJ’leri eşliğinde sabaha kadar süren temalı dans partilerinde sabah öğrendiğiniz hareketleri sergileyebilirsiniz.

Toplamda 5 gün süren festival, senenin biriktirdiği stresi boşaltarak moral depolamanızı sağlayacak.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali etkinlikleri bunlarla da sınırlı değil. Festivalin en az bir günü Açık Hava Partileri’ne ayrılırken, son gün ise mutlaka After Festival Party eşliğinde doyasıya eğleniliyor.

Yerli ve yabancı dans gruplarının kıyasıya rekabet ettiği Stargate Şov Yarışması ise festivale ayrı bir renk katıyor.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali’nin bir de sosyal sorumluluk ayağı bulunuyor. KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) ile JCI (Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) işbirliğinde, Kanser Hastası Çocuklara yardım amaçlı ünlülerin katıldığı bir dans etkinliği düzenleniyor. Toplanan paralarla kanserli çocuklara umut olunuyor.

Yerinde durmayan festival,  İstanbul Uluslararası Dans Festivali’ne katılmak için 4 ayrı bilet türü bulunuyor:

  • Full Pass ile festivaldeki tüm gösteri, etkinlik ve atölyeden yararlanabiliyorsunuz.
  • Beginners Pass de Full Pass gibi tüm gösteri, etkinlik ve atölyelere katılım imkanı sağlarken, 25 farklı dans türünde verilen workshopların yalnızca beginner seviyelerine katılabiliyorsunuz.
  • 3 Gün Show + Party Pass ile dans workshopları dışında kalan her şeyden faydalanabiliyorsunuz.
  • Show + Party Pass ise günlük olmakla birlikte dans workshopları hariç diğer tüm etkinlik ve gösterilere katılım sağlayabiliyorsunuz.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali için biletleri, satışa çıktığı zaman Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

2) İstanbul Film Festivali, Nisan, İstanbul

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği festivalde her yıl, İstanbul’un en büyük salonlarında Türkiye ve dünya sinemasının en başarılı örnekleri izleyiciyle buluşturuluyor.

Düzenlenen yıl içerisinde çekilen filmlerin gösterime girdiği festival kapsamında 100’ü aşkın film, bir milyonu aşkın izleyiciyle buluşuyor.

Yüzlerce filmin gösterime girdiği festivalin uluslararası yarışma bölümü ise dünyanın önemli ödüllerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

Gösterime henüz girmemiş filmlerinin galalarının da yapıldığı Film Festivali, yalnızca ilkbaharda değil, Filmekimi adıyla sonbaharda da düzenleniyor. Yine İKSV’nin organize ettiği festival, İstanbul dışında Türkiye’nin birçok ilinde de faaliyet gösteriyor.

İstanbul’da düzenlenen festivaller ortalama 20 gün sürerken, biletler satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükeniyor.

1982 senesinden beri düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde bilet fiyatları değişkenlik gösterebiliyor. Biletler öğrencilere indirimli satılıyor, İKSV Kültür Kart sahipleri de filmleri indirimli ya da bedava izleyebiliyor. Sabah seanslarının çoğu 1 TL’ye satılırken, diğer seanslarda ortalama bilet fiyatı ise 20 TL’yi buluyor.

Festival hakkında daha detaylı bilgi için: http://film.iksv.org/

3) Magic Break, Nisan – Mayıs, Alanya, Antalya

Her yıl nisan ya da mayıs ayında, Pegasos Resort Hotel’de düzenlenen Magic Break, Akdeniz’in en büyük bahar festivali olarak kabul ediliyor.

Elektronik müzikle birlikte insanların coşarak eğlendiği ve stresini attığı Magic Break, önümüzdeki yıl 14. kez organize edilecek.

Hem Türkiye’den hem de yurt dışından dünyaca ünlü DJ’lerin katıldığı festival toplamda 3 gün sürüyor. Güneş, kum, denizle elektronik müziğin harmonisi size unutulmaz bir üç gün yaşatacak.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde DJ’ler, Havuz Sahnesi, Greenville Çim Sahne, Vip Havuz Sahnesi, Gece Arenası, Kumsal Sahnesi’nde sahne alıyorlar.

Tabii festival, yalnızca müzikle de sınırlı değil. Gün içerisinde Pegasos Resort Hotel’de düzenlenen; room crawling, plaj voleybolu, jet ski, su topu, parasailing, banana, beer pong, langırt, masa tenisi, mini futbol, havuz oyunları gibi etkinliklere katılım sağlayabiliyorsunuz.

En az 5 – 6 ay öncesinden ön satışa çıkan Magic Break biletlerini şimdiden alırsanız, oldukça uygun fiyatlarla festivale katılabilirsiniz.

Pegasos Resort Hotel’de konaklamak için ödeyeceğiniz ücrete festival girişi, aktivitelerden yararlanma ve yeme – içme dahil.

Festivale katılım fiyatları; tek kişilik oda için 500 TL’den, 2 – 3 kişilik oda için kişi başı 470 TL’den, 4 – 5 kişilik oda içinse kişi başı 440 TL’den başlıyor. Ön satış biletlerinde bu fiyatta ciddi bir indirim gözlendiği için planınızı şimdiden yaparak biletinizi satın alabilirsiniz.

Yalnız bu fiyatlara ulaşım dahil olmadığı için bütçe planlamasını doğru yapmanızda yarar var. Eğer uçakla seyahat edecekseniz, Antalya Havalimanı’ndan ortalama 20 – 30 TL karşılığında otel transferi seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

4) Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Nisan, Adana

2013 senesinde “Nisan’da Adana’da” sloganıyla düzenlenmeye başlanan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, her yıl rengarenk görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin ilk karnavalı olma özelliği taşıyan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda pek çok etkinlik düzenleniyor.

Birbirinden ünlü yerli müzisyenlerin verdikleri açık hava konserleriyle start alan festival, eski tip arabalar, motosikletler ve bisikletlere eşlik eden rengarenk kostümlü insanların katıldıkları kortejle başlıyor.

Devam eden günlerde ise Uçurtma Şenliği gibi pek çok çeşitli etkinlik ve yarışma düzenleniyor.

Geleneksel lezzetlerin de katılımcılara sunulduğu festivale ilgi ise oldukça yoğun.

İlk düzenlendiği sene 15 bin kişinin katıldığı organizasyona 2015’te ise 90 bin kişi katılmış.

Karnaval süresi boyunca  Beyazevler Çamlık’ta kurulan 2 bin 500 kişilik Adana Gitar Festivali’nin kamp alanında ücretsiz olarak konaklayabilirsiniz. Kamp alanında yer bulamazsınız eğer gecelik 50 TL’den başlayan fiyatlarla otel ya da pansiyon tercih edebilirsiniz.

Festivale katılım için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmezken, bazı etkinlikler için para ödemeniz gerekebiliyor.

5) Uluslararası Urla Enginar Festivali, Nisan, Urla, İzmir

2018 yılında 4.sü düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali, yerli çiftçilerin ürünlerini tanıtabilmesi ve daha büyük bir kitleye ulaşabilmesi amacıyla ortaya çıkmış.

2017 yılında Shining Star Awards’ı kazanan festivale 2018’de ortalama 100 bin kişi katılım sağladı. Yalnızca çevre illerden değil, dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin akın ettiği organizasyonda birbirinden ünlü aşçılar mutfak atölyeleri açarak lezzetli ve sağlıklı yemeklerin tariflerini veriyor.

Aynı zamanda güzellik uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen workshoplarda, doğal ve sağlıklı yoldan cilt bakımına dair önemli tüyolar veriliyor ve doğal kürler hazırlanarak katılımcıların kendi evlerinde bu kürleri yapmaları sağlanıyor.

3 gün süren festival kapsamında mutfak atölyeleri ve workshoplar dışında çocuklar için etkinlikler, fotoğraf sergileri ve konserler organize ediliyor.

Festivale katılım ise ücretsiz.

6) Holifest, Mayıs, Kilyos, İstanbul

İlk olarak Hindistan’da kutlanmaya başlayan ve rengarenk sokaklarda insanların doyasıya eğlendiği Holifest, barış, huzur ve mutluluk temalarıyla farklı ülkelerde düzenlenmeye devam ediyor.

Renklerin Festivali olarak da bilinen festivalin aslı Hindistan’da kutlanıyor.

Holifest’in organize edilmesinin temel amacı ise baharın gelişini kutlamak ve eğlenmek. Çok renkliliği ve yeniden doğuşu simgeleyen Holifest adını, iyinin kötüye karşı zaferini simgeleyen Holika’dan alıyor.

Festivalin İstanbul ayağında binlerce insan, Milyon Beach Kilyos’ta denizin ve ormanın, kısacası doğanın kalbinde birbirinden eğlenceli aktivitelerle kendinden geçiyor.

Festival kapsamında DJ performansları, dans gösterileri, geleneksel kıyafetlerin sergilenmesi, Hint mutfağından örnekler, Hint kınası yapımı gibi pek çok etkinlik düzenleniyor.

Türkiye’de ilk defa 2016 yılında gerçekleştirilen Holifest bir gün sürüyor ve ortalama 10 bin kişiye ev sahipliği yapıyor.

Ön satış biletleri 60 TL, 2. dönem biletleri ise 70 TL’den satılıyor.

7) Tekirdağ Kiraz Festivali, Mayıs – Haziran, Tekirdağ

Önümüzdeki yıl 55. kez düzenlenecek olan Tekirdağ Kiraz Festivali, yörenin gelenekleriyle festival katılımcılarına bir araya getirerek ortak bir kültürde buluşturmayı hedefliyor.

Toplamda 3 gün süren festival, genellikle Süleymanpaşa Sahil dolgu alanında düzenleniyor.

Daha ilk günden renkli görüntülere sahne olan festivalde bol bol yarış düzenleniyor. Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı ziyareti ile başlayan Tekirdağ Kiraz Festivali, tavla turnuvası ve kiraz yarışmasıyla devam ediyor.

Kapanışta da Altın Kiraz Halkoyunları Yarışması gerçekleştiriliyor.

Festivalin ikinci günü ise yelken yarışması ve briç turnuvasıyla başlıyor, tavla turnuvasıyla da devam ediyor.

İkinci günün sonunda da Türkiye’nin ünlü sanatçıları sahne alıyor.

Son gün, yelken yarışları ile başlarken, briç ve tavla turnuvası şampiyonları ödüllerini alıyorlar.

Ardından da yelken yarışlarının kazanını ödülünü alıyor ve festival, ünlü sanatçıların sahne aldığı konserle sona eriyor.

Tekirdağ Kiraz Festivali’nde katılımcılar tarafından en çok ilgi gören yarışma, genellikle kiraz yarışması oluyor.

Kırmızının her tonuna sahip olan kirazları yemek şahaneyken, yarışma işin bahanesi oluyor.

8) Floral Fest, Mayıs, Şişli, İstanbul

Alışılagelmiş festivallerin çok dışında, şehre yeni bir renk, yeni bir soluk getiren Floral Fest, 2018 yılında Küçükçiftlik Park’ta düzenlenmiş.

2017’de ise Haydarpaşa Garı’nda organize edilen festival, Türkiye’nin en yaratıcı çiçek tasarımcılarıyla butik çiçeklerini bir araya getirerek çiçek tutkunlarını görsel bir şölene davet ediyor.

3 gün süren festival kapsamında katılımcılar, birbirinden güzel çiçeklerin tarifsiz kokuları eşliğinde çiçek bakımı ve çiçek tasarımı atölyelerine katılabiliyor, profesyonellere tanışma imkanı yakalıyor, konsept bahçelerde geziniyor, çiçeğin girdiği yemekleri öğreniyor ve satış noktasında sergilenen göz alıcı çiçek tasarımlarından dilediklerini satın alabiliyorlar.

Tüm bu etkinlikler gün boyunca müzik eşliğinde yapılıyor. Tam anlamıyla ‘çiçek gibi festival’ olan Floral Fest’in size yaşatacağı üç günlük masaldan uzun süre uyanamayacaksınız.

Festival biletleri, Biletix üzerinden satılıyor.

Floral Fest resmi web sitesi: http://www.floralfest.com.tr/

9) Cappadox, Mayıs – Haziran, Kapadokya, Nevşehir

Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen Cappadox, peri bacaları ve sıcak hava balonlarıyla eşsiz bir manzaraya sahip olan Kapadokya’da düzenleniyor.

Festival, kimi zaman mayıs ayında, kimi zamansa haziran ayında gerçekleştiriliyor. Müziğin ve sanatın iç içe geçtiği bu organizasyona yerli ve yabancı olmak üzere on binlerce insan katılım sağlıyor.

Açık hava etkinlikleriyle farklı bir hava yakalayan katılımcılar, Kapadokya’nın coğrafi güzelliklerini içeren gezilere katılarak hem bölge hakkında yeni bilgiler öğreniyor, hem de eşsiz manzaraların tadını çıkartıyor.

6 gün süren etkinlik kapsamında değerli müzisyenler, katılımcıların değerli vakit geçirmeleri için performanslarını sergiliyor.

Aynı zamanda gastronomi atölyelerinin de kurulduğu Cappadox için biletler 4 farklı kategoriye ayrılmış durumda. Gezgin, kaşif, yolcu ve maceracı olarak ayrılan paketler farklı etkinlikleri içeriyor. Bilet fiyatları ise; gezgin paketi 1350 TL, kaşif paketi 1050 TL, maceracı paketi 800 TL, yolcu paketi ise 400 TL. Dilerseniz düzenlenen her etkinlik için ayrı ayrı da bilet alabilirsiniz.

Etkinlik resmi sitesi ise:  http://cappadox.com/

10) Kuşadası Gençlik Festivali, Temmuz, Kuşadası

İlk kez 2016 yılında düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali, “Her zaman iyi müzik” sloganıyla herkesi festival alanına davet ediyor.

Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinin 5 gün boyunca konserler verdiği festivale 30’dan fazla sanatçı katılıyor. Geceleri Sevgi Plajı’nda düzenlenen konserlerde doyasıya eğlenirken, gündüzleri ise denizin, kumun ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz.

Her yıl ortalama 100 bin kişiyi ‘iyi müzik’le buluşturan organizasyonun açılış gecesinde düzenlenen partiye katılım ise ücretsiz.

Aydın, Söke, Manisa, İzmir ve Muğla gibi illerden turlar düzenleniyor.

Festivale katılım için de herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Biletler kombine ve kombine + kamp olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kombine biletleri 100 TL iken, kamp alanından da yararlanmak isteyenler için fiyat 130 TL. Ayrıca 3 al 2 öde kampanyasından yararlanarak kombineden 66.50 TL’ye, kamp + kombineden ise 86.50 TL’ye yararlanabilirsiniz.

11) Bozcaada Caz Festivali, Temmuz – Ağustos, Bozcaada, Çanakkale

El değmemiş doğası, sıcakkanlı insanları, tadına doyulmaz şarabı ve bağlarıyla kendine has bir güzelliğe sahip olan Bozcaada, geçtiğimiz yıldan beri caz tutkunları için de durak noktası oluyor.

İlk olarak 2017 senesinde düzenlenen Bozcaada Caz Festivali hem ulusal hem de uluslararası arenada rüştünü ispat etmiş sanatçılarla genç müzisyenleri ağırlıyor.

Doğa ile cazın tek vücutta eridiği festivalde pop, funk, etnik, Balkan ve daha pek çok müzik çeşidini dinleyebilirsiniz.

Temmuz ayının sonu veya Ağustos’un başında düzenlenen festivalde workshoplar, gastronomi atölyeleri, sosyal projeler ve daha birçok etkinlik düzenleniyor. Böylece katılımcılar, müziğin birleştirici gücüyle birlikte hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 5 bine yakın kişinin katıldığı Bozcaada Caz Festivali’nin herhangi bir kamp alanı bulunmuyor. Festivalin en büyük eksikliği olarak görülen bu durumun ilerleyen yıllarda değişmesi bekleniyor.

Şimdilik, festivali katılacak olan kişilerin Bozcaada’da konaklama yeri ayarlamalarında yarar var. Çünkü festival zamanı, çoğu otel, pansiyon ve kamp alanı dolu oluyor. Erken rezervasyon yaptırdığınız takdirde böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Toplamda 3 gün süren Bozcaada Caz Festivali bilet fiyatları, erken satışta oldukça uygun olabiliyor. Eğer normal dönemde alırsanız da ortalama 300 TL civarında bir para ödemeniz gerekiyor.

Festival biletlerini Biletix’ten satın alabilirsiniz. Şunu unutmayın ki, geçtiğimiz yıl, festivalin biletleri satışa çıktıktan 48 saat sonra tükenmişti. Bu nedenle elinizi çabuk tutmakta fayda var.

Festival hakkında daha detaylı bilgi almak için: http://www.bozcaadacazfestivali.com/

12) Electronica Festival, Temmuz – Ağustos, İstanbul / Ağustos – Eylül, Çeşme, İzmir

İlk olarak 2004 yılında düzenlenen Electronica, bugüne kadar 150 bin müzikseverler 600’den fazla müzisyeni buluşturmayı başarmış.

Yalnızca Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından sanatçıların katıldığı festivale her yıl binlerce kişi katılıyor.

Electronica, diğer festivallerden farklı olarak her sene iki farklı şehri ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yıl, yani 2018’de İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen festival, Eagles & Butterflies, Red Axes, Claptone gibi dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlarken, genç yeteneklerin de önlerini açmaları için birer fırsat veriyor.

İstanbul’da Kafes’te, İzmir’de ise Fun Beach’te organize edilen Electronica Festival’de iki gün boyunca 30’a yakın sanatçı performans sergiliyor.

Electronica Festival, sabaha kadar hız kesmeden devam ederken siz bile, gecenin ilerleyen saatlerinde yavaşlamaya başlayabilirsiniz.

Festival biletlerini, satışa çıktığı tarihten itibaren, Biletix üzerinden satın alabilirsiniz.

13) Zeytinli Rock Festivali, Ağustos – Eylül, Edremit, Balıkesir

Türkiye’de yaşayan gençlerin büyük çoğunluğunun akın ettiği Zeytinli Rock Festivali’nde her yıl ortalama 75 sanatçı, 200 binden fazla insana konserler veriyor.

5 gün süren organizasyonda ülkemizin önde gelen sanatçıları Türkiye’nin geleceği olan genç nesil ile buluşuyor.

Festival aynı zamanda piyasaya yeni çıkmış, gelecek vadeden müzisyenlere de bir şans veriyor. Bu topraklardan çıkan en iyi yerli müzik festivali olarak kabul edilen Zeytinli Rock Festivali’nde yalnızca müzik değil, deniz, kum, güneş de var. Bir yandan müziğin tadını çıkartan gençler, bir yandan da denize girerek yaz sıcağında serinliyor.

Festival biletleri kombine ve kamp + kombine olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kombine bilet fiyatları 120 TL iken, kamp alanından da faydalanmak istiyorsanız 150 TL ödemeniz gerekiyor.

Festivalden aylar önce ön satışa çıkan biletlerden daha ucuza da faydalanabilirsiniz. Biletler için linke tıklayabilirsiniz.

14) İstanbul Coffee Festival, Eylül, Şişli, İstanbul

İlki 2013 senesinde gerçekleştirilen İstanbul Coffee Festival, Şişli’de yer alan Küçükçiftlik Park’ta Eylül ayı içerisinde düzenleniyor.

Avrupa’nın en büyük iki kahve festivalinden biri olan İstanbul Coffee Festival her yıl on binlerce kişiyi ağırlıyor.

Daha önce hiç görmediğiniz kahveleri tatmaktan kafein krizine girme ihtimalinizin yüksek olduğu festivale yalnızca kahve tadımı gerçekleştirilmiyor.

Festivale, uluslararası kahve üreticileri, kahve makinesi üreticileri, perakendeciler, ekipman üreticileri, tüccarlar, ithalatçılar, kahve birlikleri, kavurucular, kahve barları, nitelikle esnaflar ve çikolata markaları da katılıyor.

Bu yıl (2019) İstanbul Coffee Festival, 19-22 Eylül tarihlerinde  4 gün sürecek.

Festivalde,  katılımcılara kahvenin ortaya çıkışının ve tüm dünyaya yayılışının öyküsü, dünyanın en leziz kahve çeşitleri ve bu kahvelerin karakteristikleri, kahve endüstrisinde kadının yeri, kahve kavurma teknikleri ve bu tekniklerin kahve çekirdeği türlerine etkisi, ülkelere kahve kültürü ve çeşitliliği konularında seminerler verilecek; katılımcılara, farklı kahve demleme teknikleri, usta eller tarafından düzenlenen atölyeler kapsamında öğretilecek.

Müzik festivallerini aratmayan konserler ve aktiviteler düzenlenerek dolu dolu bir festival geçirilecek.

Gelecek yıl da aynı yerde ve aynı tarihlerde düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival için biletleri internet üzerinden satın alabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl biletlerin, 3 gün içerisinde tükendiğini göz önünde bulunduracak olursak, biletler satışa çıktıktan sonra elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Festivalin resmi web sitesi: https://www.istanbulcoffeefestival.com.tr/

15) Uluslararası Antalya Film Festivali, Ekim, Antalya

1964 senesinden itibaren düzenlenen, eski adıyla Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, Türkiye’de düzenlenen en önemli film festivali olarak kabul ediliyor.

7 ayrı salonda 40 ortalama 40 farklı ülkeden sinemacının katıldığı festival kapsamında 100’ü aşkın film izleyiciyle buluşuyor.

Yalnızca filmlerin değil, 130’dan fazla yan etkinliğin de düzenlendiği organizasyonun büyük ödülü ise Altın Portakal.

Yalnızca Türkiye’de değil dünya arenasında da yerini sağlamlaştıran festival, hem Antalya‘nın tanıtımı hem de sinemacıları teşvik anlamıyla büyük önem arz ediyor.

Festivale katılıp dereceye girmeyi başaran filmlere para ödülü veriliyor. Altın Portakal’ın verildiği ‘En İyi Film’e verilen para ödülü 400 bin TL.

Organizasyon kapsamında bazı filmler ücretsiz olarak gösterilirken öğrencilere de indirim sağlanıyor. Normal seanslarda ise bilet fiyatları 10 TL ile 20 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

16) Akbank Caz Festivali, Ekim – Kasım, İstanbul

İlki 1991 yılında İstanbul’da düzenlenen Akbank Caz Festivali, kampüste Caz konserleri adı altında Ankara, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Adana, Erzurum, Kayseri, Kars gibi Türkiye’nin pek çok farklı ilinde organize ediliyor.

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi caz müzisyenlerini izleyiciyle buluşturan festivale gelecek vadeden sanatçılar da katılıyor.

Yalnızca konserler değil, paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleri de festivale ayrı bir renk katıyor. Stevie Awards ve Creativity International Awards’da Akbank Caz Festivali Tişört Tasarım Yarışması ve Akbank Caz Radyosu adlı sosyal medya projeleriyle ödüller kazanan Akbank Caz Festivali’ne her yıl binlerce müziksever katılıyor.

2015 senesinde 25. yılına özel 2 CD’lik bir albüm hazırlandı. Albümde günümüz Türkiye caz sahnesinden geniş bir seçki sunuldu.

Aynı zamanda 1960’lı ve 70’li yılların Türkiye’sinde caz müziğine dair ufak bir kesit, sınırlı sayıda üretilen plaklarla satışa çıkartıldı.

Akbank Caz Festivali’ne katılım sağlamak isteyenler, diledikleri konsere bilet alabilirler. Bilet fiyatları, sahne alacak sanatçıya göre 50 TL ile 200 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Festivalin bu yılki sistesi: http://www.akbanksanat.com/en/jazz/28-akbank-jazz-festival

Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki bu festivallere katılmak için uçak biletleri obilet.com’da!

Önceki İçerikAdana Yemek Rehberi- Adana’da Ne Yenir, Nerede Yenir?
Sonraki İçerikTürkiye’nin Sokak Lezzetleri
Ezgi Opan
Blogger, içerik yazarı, editör, besteci, söz yazarı, gitarist, turizmci, seyahat tutkunu, müzik ve kedilere hasta☺️

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız