İstanbul’da Piknik Yapabileceğiniz 8 Alan

0
3712

Hani bazı filmlerin olmazsa olmaz sahneleri vardır hafta sonları, hazırlanır piknik çantaları gidilir doğruca parklara. Serilir yere kırmızı beyaz pöti kareli örtüler donatılır üzeri sepetteki lezzetlerle. Geriye ise tüm gün keyif yapmak kalır aileyle ya da dostlarla.

Ama nedense günlük hayatın koşturmacasında bir çoğumuzun aklına parka gidip piknik yapmak pek gelmiyor. Aslında İstanbul’da da yeşillikler içinde ya da deniz kenarında keyifle zaman geçirip piknik yapabileceğiniz pek çok yer var.

O yüzden bu yazıda hayatına farklı rutinler eklemek, açık havanın tadını doyasıya çıkarmak isteyenlere özel İstanbul’da piknik yapabileceğiniz alanlardan birkaçını yazdım.

Hazırlayın sepetleri, serin örtüleri hafta sonu pikniğe gidiyoruz.

İstanbul’un En İyi Piknik Alanları

Avrupa Yakası’ndaki Piknik Alanları

1) Sanatçılar Parkı, Etiler

Şehrin ortasında gizli bir vaha gibi bence Etiler’deki Sanatçılar Parkı.

Etiler metro durağına yürüme mesafesinde olan Sanatçılar Parkı, tüm gününüzü geçirebileceğiniz bir yer desem abartmış olmam. Spor kıyafetlerinizi giyinin, yanınıza kitabınızı, kulaklığınızı, piknik çantanızı alın ve Sanatçılar Parkı’nın yolunu tutun.

Hatta ilgiliyseniz kuş sesleri eşliğinde, yemyeşil ağaçların gölgesinde yoga bile yapabilirsiniz Sanatçılar Parkı’nda.

2) Kuruçeşme Parkı

Deniz kenarında, uçuşan martıların cıvıltıları eşliğinde huzurlu birkaç saat geçirmeyi vadeden Kuruçeşme Parkı, aynı zamanda Bebek Parkı’nın kalabalığından sıkılanların kaçış noktası gibi bence.

Siz de denizin kokusunu içinize çekerek piknik keyfi yapmak istiyorsanız istikametiniz Kuruçeşme Parkı olsun derim.

Serin kırmızı beyaz pötikareli piknik örtünüzü çimenlere, donatın üzerini evinizde hazırladığınız atıştırmalıklarla, sonra bırakın kendinizi bu keyifli ortamın huzuruna.

3) Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

İstanbul’da olup da Belgrad Ormanı’na gitmeyen yoktur sanırım. Yeşilin binbir tonunu, onlarca farklı ağaç türünü görebileceğiniz Belgrad Ormanı şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve biraz nefes almak isteyenlerin en sevdiği kaçış noktalarından biri.

Belgrad Ormanı (2)

Belgrad Ormanı’na pikniğe giderseniz öncesinde ya da sonrasında güzel bir yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin derim.

4) Sarıyer Kısırkaya Plajı

Piknik hep parklarda yeşil alanlarda yapılacak değil ya bence dalga sesleri eşliğinde kumsalda da pek ala piknik yapılabilir.

Sarıyer’den doğru gidebileceğiniz Karadeniz kıyısındaki Kısırkaya Köyü’nde havlunuzu serip keyif yapabileceğiniz, bunaldığınızda denize girip serinleyebileceğiniz upuzun bir kumsal var.

Farklı bir hafta sonu geçirmek için standartların dışına çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse hazırlayın piknik sepetinizi kapın havlunuzu ve mayonuzu, atın kendinizi Karadeniz kıyısındaki Kısırkaya Plajı’na.

Anadolu Yakası’ndaki Piknik Alanları

5) Özgürlük Parkı, Kadıköy

Anadolu Yakası’nın doğayla baş başa kalabileceğiniz parklarından biri de Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı.

Kocaman bir alanı kapsayan Özgürlük Parkı’nda tenis kortundan basketbol sahasına, uzun bir yürüyüş parkurundan çocuk oyun parklarına tüm gün sıkılmadan vakit geçirebileceğiniz pek çok aktivite alanı var.

Yalnız belirtmekte fayda var, hafta sonları bir hayli kalabalık oluyor. O yüzden erken saatlerde gidip parkın son kısmında yer alan piknik alanında kendinize güzel bir yer kapın derim.

Ardından açın piknik sepetinizi donatın sofranızı doldurun termostan çaylarınızı sonra değmesinler keyfinize.

6) Aydos Ormanları

Aydos Tepesi

Bir yanımız alabildiğine uzanan yemyeşil orman bir yanımız göl olsun ama şehrin de çok uzağında olmayalım diyorsanız istikametiniz Aydos Ormanları olsun derim.

Aydos Ormanları’na giderseniz yemyeşil ağaçların gölgesindeki tahta masalardan birine oturup keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

Pikniğin ardından ise gölde deniz bisikletine binebilir ya da ormanın derinliklerindeki parkurda yürüyüş yapabilirsiniz.

Ailecek keyifle vakit geçirmek bolca oksijen alıp gece deliksiz bir uyku çekmek isterseniz rotanızı Aydos Ormanları’na çevirin.

7) Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı

Çok bilindik olsa da İstanbul’un piknik alanlarını yazıp Anadolu Yakası’nın cenneti Polonezköy’ü yazmamak olmaz bence.

Polonezköy Tabiat Parkı sadece piknik alanından ibaret değil elbette. Burada spordan vazgeçemeyenlere özel bisiklet, yürüyüş ve koşu parkurları var.

Polonezköy Tabiat Parkı

Muhteşem bir doğası olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda birkaç gün geçirmek isteyenler için keyifli bir kamp alanı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

8) Büyükada Dilburnu Mesire Yeri

Sadece ada vapuruna binmek bile insanı keyiflendirmeye yetiyor bence, ama madem Büyükada’ya gidiyoruz neden keyfimize keyif katmayalım?

Tüm gününü Büyükada’da geçirmek isteyenlere harika bir önerim var: Dilburnu Mesire Yeri’nde piknik yapmak.

Çam ağaçlarının ardından görünen masmavi denize karşı piknik yapmanın keyfi çok başka.

Büyükada’da piknik yapmaya karar verirseniz ister evinizde kendi piknik sepetinizi hazırlayın isterseniz de Büyükada’nın şahane pastanelerinden birinden en sevdiğiniz lezzetleri alın. Tercih sizin.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız