İstanbul’da Piknik Yapabileceğiniz 8 Alan

0
21134
İstanbul'da Piknik Yapabileceğiniz 8 Alan
İstanbul’da Piknik Yapabileceğiniz 8 Alan

Kent ormanlarında mangal serbest mi ?

İstanbul’da olası yangınları engellemek için pek çok kent ormanında mangal yapmak 15 Ekim tarihine kadar yasak.

İstanbul’da mangal nerede serbest?

İstanbul’da yangın riskinden dolayı yaz dönemlerinde bazı mesire alanlarında mangal yapmak yasak olsa da Göktürk Göleti Mesire Yeri, Elmasburnu Piknik Alanı ve Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı gibi alanlarda mangal yapılabiliyor.

Gülhane’de piknik yapılır mı?

Gülhane Parkı’nın görkemli ağaçlarının altında piknik yapabilir ve İstanbul’un en merkezi konumlarından bir tanesinde doğa ile buluşabilirsiniz.


Günlük hayatın koşturmacasından uzaklaşmak ve doğaya yakın olduğunuz birkaç saat geçirmek için en iyi aktivitelerden bir tanesi piknik yapmak. Büyük binaların ve arabaların olmadığı bir ortamda aileniz ya da arkadaşlarınızla keyifli bir gün geçirmek için İstanbul’da gidebileceğiniz güzel mesire alanları bulunuyor.

İstanbul’un hem Avrupa hem Anadolu yakasında piknik yapabileceğiniz keyifli noktaları ve bu noktalar ile ilgili detayları sizler için bir araya getirdik. İşte İstanbul’da piknik yapabileceğiniz 8 alan;

Avrupa Yakası’ndaki Piknik Alanları

1) Bentler Tabiat Parkı, Sarıyer

Bentler Tabiat Parkı, Sarıyer
Bentler Tabiat Parkı

Sarıyer Belgrad Ormanı’nın içinde bulunan Bentler Tabiat Parkı, adını Osmanlı Dönemi’nden kalma bentlerden alıyor. İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Bentler Tabiat Parkı, keyifli bir piknik için oldukça güzel bir konum. Şehirden uzaklaşmadan doğanın içinde vakit geçirebildiğiniz Bentler Tabiat Parkı, genelde hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bu yüzden eğer fırsatınız varsa sakin bir piknik için hafta içi buraya gelebilirsiniz.

Bentler Tabiat Parkı’nda piknik yaparken bölgedeki bisiklet parkurlarından, çocuk oyun alanlarından, tuvaletlerden, piknik alanlarından ve büfelerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca piknik alanlarında kullanabileceğiniz masalar bulunuyor. Bölgede yoğunluğun olmadığı zamanlarda buralarda rahatlıkla masa bulabilirsiniz.

Bentler Tabiat Parkı’na Ulaşım:

Bentler Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile gitmek için 42M, 42 HM, 42T, 48T ve 52RK numaralı İETT otobüs hatlarını kullanabilirsiniz.

Bentler Tabiat Parkı Giriş Ücreti:

  • Yaya: 35 TL
  • Otomobil: 105 TL

Bentler Tabiat Parkı konumu

2) Göktürk Göleti Mesire Yeri, Eyüpsultan

Göktürk Göleti Mesire Yeri, Eyüpsultan
Göktürk Göleti Mesire Yeri, Eyüpsultan

İstanbul, Avrupa Yakası’nda bulunan güzel piknik alanlarından biri de Göktürk Göleti Mesire Yeri. Eyüpsultan’da bulunan Göktürk Göleti Mesire Yeri’nde bulunan göl, sizlere güzel bir manzara sunuyor. Oldukça merkezi bir konumda olmasına rağmen kendinizi tamamen doğanın içinde gibi hissedeceğiniz Göktürk Göleti Mesire Alanı’nda yanınızda getirdiğiniz malzemelerinizi koyabileceğiniz piknik masaları bulunuyor.

Göktürk Göleti Mesire Yeri’nde mangal da yapabiliyorsunuz. Ayrıca Göktürk Göleti Mesire Yeri’nde bulunan sosyal tesislerde kahvaltı yapabilir ya da diğer öğünleri yemek için buraya gidebilirsiniz. Göktürk Göleti Mesire Yeri’nde sosyal tesislerin yanı sıra bir kır lokantası da bulunuyor. Yanınıza herhangi bir malzeme almak istemeseniz de doğanın içinde vakit geçirmek için gelebileceğiniz bu alanda göl kenarında yürüyüş yapabilir ve alandaki çocuk oyun parklarında çocuklarınızla vakit geçirebilirsiniz. Göktürk Göleti Mesire Yeri’nde, otopark, büfe, çeşme ve tuvalet de bulunuyor.

Göktürk Mesire Alanı’na Ulaşım:

Göktürk Mesire Alanı’na gitmek için 48A, 48, 48E, 48L ve 48KA numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Göktürk Mesire Alanı Giriş Ücretleri:

  • Yaya: 25 TL
  • Otomobil: 40 TL
  • Motosiklet: 70 TL

Göktürk Göleti Mesire Yeri konumu

3) Belgrad Ormanı, Sarıyer

Belgrad Ormanı
Belgrad Ormanı

İstanbul’un en ünlü piknik alanlarından biri olan Belgrad Ormanı’na İstanbul’da yaşayıp da gitmeyen yoktur. Yeşilin binbir tonunu, onlarca farklı ağaç türünü görebileceğiniz Belgrad Ormanı şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve biraz nefes almak isteyenlerin en sevdiği kaçış noktalarından biri. Belgrad Ormanı oldukça geniş bir alana sahip. İçerisinde 9 adet tabiat parkı bulunuyor. İstediğiniz alanı seçerek bu tabiat parklarında piknik yapabiliyorsunuz.

Ayrıca Belgrad Ormanı’na pikniğe giderseniz öncesinde ya da sonrasında güzel bir yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin. Doğanın tadını çıkarabileceğiniz alan haftanın neredeyse her günü oldukça kalabalık. Bu yüzden eğer burada uzun süre vakit geçirmeyi planlıyorsanız sabahın erken saatlerinde gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Belgrad Ormanı’na Ulaşım:

Belgrad Ormanı’na toplu taşıma ile gitmek için 42T, 42R, 42M, 42HM, 153 ve D2 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Belgrad Ormanı Giriş Ücretleri:

  • Bisiklet: 35 TL
  • Motosiklet ve ATV: 70 TL
  • Otomobil, kamyonet, pickup ve motokaravan: 105 TL
  • Minibüs: 315 TL
  • Midibüs: 525 TL
  • Otobüs: 1050 TL

Belgrad Ormanı konumu

4) Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, Çatalca

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı
Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Avrupa Yakası’nın en güzel tabiat parklarından biri olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, Çatalca’da bulunuyor. Diğer mesire alanlarına kıyasla daha sakin olan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, geniş bir bölgeye yayılmış piknik masaları sayesinde ziyaretçilerine konforlu bir piknik deneyimi sunuyor.

Bu alana giderken yanınızda piknik malzemelerinizi getirebildiğiniz gibi Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’nda bulunan işletmeden de hizmet alabiliyorsunuz. Eğer yanınızda mangal yoksa yine bu işletmeden mangal hizmeti alabilirsiniz. Doğanın içinde bulunan bu güzel alanda çocuk parkı, tuvalet, büfe ve otopark bulunuyor.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’na Ulaşım:

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’na toplu taşıma ile gitmek için 15 ÇB, 10 ve 11ÇB numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı Ücretleri:

  • Semaver: 100 TL
  • Mangal: 200 TL
  • Masa: 200 TL

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı’nın Açık Olduğu Gün ve Saatler:

  • Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı, 09.00 – 21.00 saatleri arasında ve haftanın her günü ziyaretçilerine açık.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı konumu

Anadolu Yakası’ndaki Piknik Alanları

1) Elmasburnu Piknik Alanı

Elmasburnu Piknik Alanı
Elmasburnu Piknik Alanı

Anadolu Yakası’nda yer alan tabiat parklarından bir tanesi olan Elmasburnu Piknik Alanı, Riva’da konumlanıyor. Yaz aylarında Özellikle Anadolu Yakası’nda yaşayanların sıklıkla gitmeyi tercih ettikleri bu alanda keyifli bir şekilde piknik yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik Elmasburnu Piknik Alanı’nda yaz ayları boyunca denize de girilebiliyor.

Deniz ve piknik keyfini birleştirebildiğiniz Elmasburnu Piknik Alanı’nında duş, soyunma kabinleri, tuvalet, kamp alanı ve piknik masaları gibi olanaklar bulunuyor. Bunların yanı sıra bu alanda mangal da yapabiliyorsunuz. Bu olanakların yanı sıra Elmasburnu Piknik Alanı’nda bir kır lokantası da bulunuyor.

Elmasburnu Piknik Alanı Giriş Ücretleri:

Motosiklet: 24 TL

Otomobil (4 yolcuya kadar): 36 TL

Minibüs: 108 TL

Midibüs: 180 TL

Otobüs: 360 TL

Elmasburnu Piknik Alanı’na Ulaşım:

Elmasburnu Piknik Alanı’na gitmek için 137 nolu İETT otobüsünü kullanabilirsiniz.

Elmasburnu Piknik Alanı’nın Açık Olduğu Gün ve Saatler:

  • Elmasburnu Piknik Alanı haftanın her günü, saat 07.00 – 22.00 arasında ziyarete açık.

Elmasburnu Piknik Alanı konumu

2) Aydos Ormanları

Aydos Ormanları
Aydos Ormanları

Bir yanımız alabildiğine uzanan yemyeşil orman bir yanımız göl olsun ama şehrin de çok uzağında olmayalım diyorsanız istikametiniz Aydos Ormanları olsun derim. Aydos Ormanları’na giderseniz yemyeşil ağaçların gölgesindeki tahta masalardan birine oturup keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Aydos Ormanları’na gittiğinizde tuvaleti kullanmak için yanınızda bozuk para olması gerekiyor.

Ayrıca Aydos Ormanları zaman zaman çok kalabalık olduğu için tuvaletlerde sabun ve tuvalet kağıdı olmayabiliyor. Bu yüzden yanınızda hijyen ürünleri bulundurmanızda fayda var. Pikniğin ardından ise gölde deniz bisikletine binebilir ya da ormanın derinliklerindeki parkurda yürüyüş yapabilirsiniz.

Aydos Ormanı’na Ulaşım:

Aydos Ormanlarına toplu taşıma ile gitmek için 132S, 132C, 11SA ve 17S numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Aydos Ormanı Giriş Ücretleri:

  • Yaya – Bisiklet: 25 TL
  • Motosiklet: 60 TL
  • Otomobil: 70 TL
  • Minibüs: 200 TL
  • Midibüs: 240 TL
  • Otobüs: 450 TL
  • Masa: 200 TL

Aydos Ormanı konumu

3) Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı
Polonezköy Tabiat Parkı

Çok bilindik olsa da İstanbul’un piknik alanlarını yazıp Anadolu Yakası’nın cenneti Polonezköy’ü yazmamak olmaz bence. Polonezköy Tabiat Parkı sadece piknik alanından ibaret değil elbette. Burada spordan vazgeçemeyenlere özel bisiklet, yürüyüş ve koşu parkurları var. Muhteşem bir doğası olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda birkaç gün geçirmek isteyenler için keyifli bir kamp alanı olduğunu da söylemeden geçmek olmaz. Polonezköy tabiat parkında serpme kahvaltı yapabilir ve semaverde çay içerek keyif yapabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı’na Ulaşım:

Polonezköy Tabiat Parkı’na toplu taşıma ile gitmek için 15KÇ, 135G ve 136 numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Polonezköy Tabiat Parkı Giriş Ücretleri:

  • Yaya – Bisiklet: 35 TL
  • Motosiklet: 65 TL
  • Otomobil: 100 TL
  • Midibüs: 525 TL
  • Minibüs: 315 TL
  • Otobüs: 1050 TL
  • Masa: 750 TL

Polonezköy Tabiat Parkı konumu

4) Kaymak Donduran Piknik Alanı, Beykoz

Kaymak Donduran Piknik Alanı, Beykoz
Kaymak Donduran Piknik Alanı, Beykoz

Anadolu Yakası’nın piknik için ziyaret edilen yerlerinden biri olan Kaymak Donduran Piknik Alanı, Beykoz sahiline sadece 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunuyor. Alanda kullanabileceğiniz masalar bulunuyor. Bunun yanı sıra Kaymak Donduran Piknik Alanı’nda mangal yapmak için özel yerler ayrılmış. Bu yerlerin dışında kalan bölgelerde mangal yapmak yasak.

Kaymak Donduran Piknik Alanı’nda otopark, çocuk oyun alanı, tuvalet ve çeşme gibi olanaklar bulunuyor. Doğası ve temiz havası ile şehirden çok uzaklaşmadan keyifli bir gün geçirmek için gelebileceğiniz bu alanda herhangi bir büfe ya da restoran bulunmuyor. Kaymak Donduran Piknik Alanı’na gelmeden önce piknik için gerekli bütün eşyalarınızı yanınıza almanızı öneriyoruz.

Kaymak Donduran Piknik Alanı’na Ulaşım:

Kaymak Donduran Piknik Alanı’na toplu taşıma ile gitmek için 15BK, 15TA, 136B ve 121A numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz.

Kaymak Donduran Piknik Alanı Giriş Ücreti: 100 TL

Kaymak Donduran Piknik Alanı’nın Açık Olduğu Saat ve Günler:

  • Kaymak Donduran Piknik Alanı, haftanın her günü, 08.00 – 23.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Kaymak Donduran Piknik Alanı konumu

Önceki İçerikLikya Yolu Hakkında Merak Edilen 10 Soru
Sonraki İçerikAlmatı’da Gezilecek Yerler
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız