Türkiye’nin Gastronomi Harikası 5 Restoranı

0
7802

Yaşamak için yiyenlerden mi yoksa yemek için yaşayanlardan mısınız? Ben kesinlikle ikinci gruba dahilim.

Klasik yemeklerin bile en lezzetlisinin peşinden koşmak, farklı mutfak kültürlerini keşfetmek ve yeni yemekler denemek benim için büyük keyif. Bu yüzden gastronomi alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeye ve fırsat buldukça yeni mekanlar keşfetmeye çalışıyorum.

Son yıllarda sayıları gittikçe artan şef restoranları ise yeni merakım. Bu restoranlarındaki genç şefler adına aşina olduğumuz tatlara öyle dokunuşlar yapıyorlar ki ortaya bambaşka lezzetler çıkıyor.

Siz de benim gibi düşünenlerdenseniz Türkiye’nin uğruna seyahat edilebilecek gastronomi harikası restoranlarını keşfe çıkmaya ne dersiniz? Gelin önce restoranlara bir göz atalım sonra da en merak ettiğimizi keşfetmek için bilet bakmaya başlayalım.

Türkiye’nin gastronomi harikası restoranları yazmakla bitmez o yüzden ben sizin için seçtiğim beş restoranı yazmakla yetineceğim.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İşte Türkiye’nin Gastronomi Harikası 5 Restoranı:

Türkiye’nin Gastronomi Harikası 5 Restoranı

1) Od Urla, İzmir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

OD | URLA (@odurla)’in paylaştığı bir gönderi ()

Zeytin ağaçlarının arasında İzmir’in şirin mi şirin Urla’sında yer alan Od Urla’da beklentilerinizin çok çok üzerinde bir yemek deneyimi sunuyor.

Od Urla’nın odun fırınlı kocaman bir açık mutfağı var.

Türkiye’nin en muhteşem şef restoranlarından biri olan Od Urla’da şef Osman Sezer ve ekibi tabiri caizse harikalar yaratıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

OD | URLA (@odurla)’in paylaştığı bir gönderi ()

Od Urla’nun tüm lezzetleri yerel üreticilerden alınan malzemeler ve en doğal pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanıyor.

Od Urla’nın gelenekselle moderni buluşturan muhteşem bir menüsü var. Menüden dilediğiniz lezzetleri seçebilirsiniz tabi ki.

Ancak bana sorarsanız ilk gidişinizde tercihinizi tadım menüsünden ya da kalabalıksanız paylaşımlık menüden yana kullanın. Çünkü Od Urla’nın harika yerli şaraplar ile eşleştirdiği yemekleri size unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

OD | URLA (@odurla)’in paylaştığı bir gönderi ()

Od Urla’nın tadım menüleri mevsime göre değişkenlik gösterse de bir çok sabit lezzeti de var. İzmir’e giderseniz Od Urla’ya gitmeden dönmeyin derim.

Yalnız söylemekte fayda var. Od Urla’ya talep çok o yüzden gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın.

Adres: Rüstem Mahallesi, 2018/9 Sokak, No: 28, Sütpınarı Mevkii, Urla, İzmir
Rezervasyon için: 0532 696 39 30

2) Gastro Tire Mutfak Atölyesi, İzmir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GastroTire (@gastrotire)’in paylaştığı bir gönderi ()

Yeme içme meraklılarına keyifli bir lezzet deneyimi sunan Gastro Tire’de aynı zamanda profesyonel aşçı adayları için harika atölyeler düzenliyor.

Ege’nin tazecik otları ile hazırlanan yerel lezzetler, mis gibi bir keşkek, tadı damağınızda kalacak et yemekleri ve çok daha fazlası Gastro Tire’de sizi bekliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

GastroTire (@gastrotire)’in paylaştığı bir gönderi ()

Siz de bir Tireli gibi yemek yemek, yerel bir mutfak deneyimi yaşamak isterseniz Gastro Tire’ye bir şans verebilirsiniz.

Son olarak ilgilenenlere duyurulur, Gastro Tire’de yeme içme meraklılarına özel 2 günlük gastronomi turları düzenleniyor.

Adres: Arpacılar Sokak, No: 6, Kaplan Köyü, Tire, İzmir
Rezervasyon için: 0507 745 73 72

3) 7 Mehmet, Antalya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

7 Mehmet (@7mehmetrestaurant)’in paylaştığı bir gönderi ()

7 Mehmet, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern Akdeniz mutfağı ile birleştiriyor.

Menüsü mevsimlere göre değişkenlik gösterse de sabit pek çok lezzeti de var elbette. 7 Mehmet’e giderseniz meyvesi mevsime göre değişen bazen narlı, bazen çağlalı hazırlanan muhteşem cacığından, karidesli enginarından, yoğurtlu patatesinden, tazecik balıklarından, lokum gibi etlerinden ve insana bambaşka bir yemek deneyimi yaşatan pilavlarından tatmadan dönmeyin derim.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

7 Mehmet (@7mehmetrestaurant)’in paylaştığı bir gönderi ()

“Türkiye’nin en iyi restoranlarından biri” olan 7 Mehmet’e bir kere gittiniz mi müdavimi olacaksınız benden söylemesi.

Söylemeden de geçmek olmaz 7 Mehmet’in çalışanları hem çok ilgili hem de çok bilgili. Menü hakkında merak ettiğiniz her şeyi gönül rahatlığıyla sorabilirsiniz.

Adres: Antalya Atatürk Kültür Parkı, No: 2014, Antalya
Rezervasyon için: 0242 238 52 00

4) Millocal Restaurant, Nevşehir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Millocal_Restaurant_Cappadocia (@millocal_restaurant_cappadocia)’in paylaştığı bir gönderi ()

Millocal Restoran’nın Şef Çiğdem Seferoğlu danışmanlığında hazırlanan ve Anadolu mutfağından tadı damağınızda kalacak lezzetler sunan bir muhteşem bir menüsü var.

Millstone Cave Suits Otel’in içinde yer alan Millocal Restoran’a giderseniz manda kaymağı ile sunulan fırınlaşmış pancarın, atomlu Nevşehir patatesinin, erik soslu dana kaburganın tadına mutlaka bakın derim.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Millocal_Restaurant_Cappadocia (@millocal_restaurant_cappadocia)’in paylaştığı bir gönderi ()

Biraz da karbonhidrat almak lazım derseniz de Anadolu usulü kıymalı ev makarnasının ya da domates soslu ve obruk peynirli ev eriştesinin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Tekeli Mahallesi, Karlık Sokak, No: 30, Uçhisar, Nevşehir
Rezervasyon için: 0535 100 19 25

5) Neolokal, İstanbul

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

We are in love with offal at @neolokal . Turn the page for the story… // @neolokal de sakatati cok seviyoruz 🙂 hikayesi icin sayfayi cevirin…

neolokal (@neolokal)’in paylaştığı bir gönderi ()

Mutfağı Şef Mahmut Aşkar ve ekibine emanet olan Neolokal, aşina olduğumuz lezzetleri yaptığı farklı dokunuşlarla tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek bambaşka lezzetlere dönüştürüyor.

Böyle gastronomi harikası bir restorana giderseniz ben paylaşımlık tadım menüsü alın derim. Böylece daha fazla lezzetin tadına bakmış olursunuz.

Neolokal’de damak tadınıza pek çok yenilik katacak bir çok farklı lezzet sizi bekliyor: Karidesli su böreği, ahtapotlu ev eriştesi bunlardan sadece ikisi.

Siz de unutulmaz bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız Neolokal’e mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Bankalar Caddesi, SALT Galata, Karaköy
Rezervasyon için: 0212 244 00 16

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız