Antalya Kamp Alanları: Huzurun ve Maceranın Buluştuğu Noktalar

0
8986
Antalya Kamp Alanları: Huzurun ve Maceranın Buluştuğu Noktalar
Antalya Kamp Alanları: Huzurun ve Maceranın Buluştuğu Noktalar

Çadır kampı nerelerde yapılır?

Çadır kampı; ormanlık alanlar, göl kenarları, sahil bölgeleri ve dağ eteklerinde ki özel veya halka açık kamp alanlarında yapılabilir.

Kamp yeri seçimi nasıl olmalı?

Kamp yeri için su kaynaklarına yakın, düz zeminli ve rüzgardan korunabileceğiniz noktaları seçebilirsiniz.

Kamp yapmaya giderken ne giyilir?

Kamp yapmaya giderken; rahat, nefes alan, hava koşullarına uygun ve katmanlı giyinebilirsiniz. 


Her mevsim ayrı güzel olan Antalya, otel tatili yapmak isteyenlerin yanı sıra kamp yapmak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği bölgelerden bir tanesi. Yılın büyük bölümünde sıcak olan Antalya, harika denizinin ve etkileyici doğasının birleşmesi ile sizlere bambaşka bir kamp deneyimi sunuyor.  

Antalya’nın farklı bölgelerinde pek çok kamp alanı bulunuyor. Çeşitli manzaralara ve olanaklara sahip olan bu bölgeler arasından seçim yapmak ise bazen zor olabiliyor. Bu yüzden sizler için Antalya’nın en iyi kamp alanlarını derledik. 

İşte Antalya kamp alanları;

1) Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı
Phaselis Kamp Alanı

Phaselis Kamp Alanı, Antalya’nın Kemer ilçesine yakın bir lokasyonda konumlanıyor. Hem doğanın içinde olmanın hem de denize girmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız tam size göre olan bu alan, aynı zamanda diğer pek çok kamp alanına kıyasla sakin. İl merkezine 60 km uzaklıkta bulunan Phaselis Kamp Alanı’nda vakit geçirirken yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. 

Phaselis Kamp Alanı’nda balık tutabilir ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kontrollü bir şekilde ateş yakabildiğiniz bu kamp alanının bir diğer artısı ise telefonların rahat bir şekilde çekiyor olması. Dış dünyadan tamamen kopmadan, keyifli bir kamp yapmak istiyorsanız tercihinizi Phaselis Kamp Alanı’ndan yana yapabilirsiniz. 

Phaselis Kamp Alanı konumu

2) Patara Plajı Kamp Alanı

Patara Plajı Kamp Alanı
Patara Plajı Kamp Alanı

Antalya’nın masmavi denizine karşı, Toros Dağları’nın manzarası eşliğinde yumuşacık kumların üstünde kamp yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise kamp için Patara Plajı Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Patara’nın beyaz kumlu sahilinin hemen yakınında bulunan çam ormanına çadırınızı kurabilir ve burada kamp yaparken aynı zamanda Antalya’nın en güzel bölgelerinden birini de keşfedebilirsiniz. 

Patara Plajı Kamp Alanı’nda kamp yaparken kolaylıkla denize girebiliyor olmanızın yanı sıra Patara Antik Kenti’ni gezebilir ve buranın tarihini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Antalya’nın en meşhur lokasyonlarından biri olan Patara kum tepelerine rahatlıkla giderek buradan gün batımını izleyebilirsiniz. Etkileyici fotoğraflar çekebileceğiniz, denizin keyfini doyasıya çıkarırken aynı zamanda turistik geziler de yapabileceğiniz bir kamp yapma hayaliniz varsa, hayalinizi Patara Plajı Kamp Alanı’nda gerçeğe dönüştürebilirsiniz. 

Patara Plajı Kamp Alanı konumu

3) Avlan Gölü Kamp Alanı

Avlan Gölü Kamp Alanı
Avlan Gölü Kamp Alanı

Antalya şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunan ve Elmalı’da konumlanan Avlan Gölü Kamp Alanı, Antalya’nın en sakin kamp lokasyonları arasında bulunuyor. Deniz seviyesinden 1000 metre yüksekte konumlanan bu alanda herhangi bir market veya restoran bulunmuyor. Alanın yakınında herhangi bir tesis de bulunmadığı için eğer buraya kamp için gelirseniz yanınıza kamp yapacağınız süre boyunca size yetecek kadar yiyecek ve su almanız gerekiyor. 

Avlan Gölü Kamp Alanı’nda kamp yaparken balık tutabilir, sandal gezilerine katılabilir ve dağ bisikleti turlarına dahil olarak el değmemiş doğal güzelliklere şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca Avlan Gölü Kamp Alanı’nda karavan konaklaması da yapılabiliyor. Eğer bu alanda kamp yapmayı planlıyorsanız ulaşım için özel bir araca ihtiyacınız var. Çünkü kamp alanına kadar gelen herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. 

Avlan Gölü Kamp Alanı konumu

4) Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı
Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı

Kemer, Beldibi’nde bulunan Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı, Antalya şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunuyor. Denize sadece yürüme mesafesinde olan bu alan, harika bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. El değmemiş bir doğanın içinde kamp yapma fırsatı sunan Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı’nın tek olumsuz yanı alan içinde duş, tuvalet ve büfe gibi alanların olmaması.

Beldibi Gizli Koy Kamp Alanı’nda kamp yaparken bol bol yüzebilir ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bölgede bulunan plajın kumu çok ince ve yumuşak olduğu için deniz kenarında uzun süre rahat bir şekilde vakit geçirmeniz mümkün. Kamp alanına giden herhangi bir toplu taşıma olmadığı için buraya özel araç ile gelmeniz gerekiyor. 

5) Geyikbayırı Kamp Alanı

Geyikbayırı Kamp Alanı
Geyikbayırı Kamp Alanı

Antalya’nın etkileyici kamp alanlarından biri olan Geyikbayırı Kamp Alanı, ormanlık bir alanda kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Konyaaltı Çakırlar Köyü’nde konumlanan kamp alanı sizlere temiz dağ havasını doyasıya içinize çekebileceğiniz, keyifli bir ortam sağlıyor. 

Burada kamp yaparken yanınızda yiyecek ve suyun olması gerekiyor. Çünkü etrafta alışveriş yapabileceğiniz herhangi bir market ya da büfe bulunmuyor. Ayrıca tamamen doğanın içinde olan bu alanda duş ve elektrik gibi olanaklar da yok. Kamp yapmak için Geyikbayırı Kamp Alanı’nı tercih edecekseniz buraya kadar gelen toplu taşıma araçları bulunuyor. Buraya 521 numaralı otobüs veya 54 ve 56 numaralı minibüsler ile gelebiliyorsunuz. Ek olarak Geyikbayırı, Türkiye’nin en büyük tırmanış alanlarından biri olduğu için burada tırmanış da yapılabiliyor. 

6) Doyran Göleti Kamp Alanı

 Doyran Göleti Kamp Alanı
Doyran Göleti Kamp Alanı

Doyran Göleti Kamp Alanı, Antalya’da kamp yapmak istiyor ama merkezi yerlerden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden. Kamp alanı,  Konyaaltı’na oldukça yakın bir lokasyonda konumlanıyor. Bu yüzden ulaşımı da oldukça kolay. Doyran Göleti Kamp Alanı’na toplu taşıma ile gelmek isterseniz 512 ve 522 numaralı otobüsleri kullanabiliyorsunuz.

Göletin etrafında kamp yapabildiğiniz bu alanda ateş yakabiliyorsunuz. Ayrıca temiz su temin edebileceğiniz bir çeşme de alanda bulunuyor. Bunun dışında alanda alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmuyor. 

Doyran Göleti Kamp Alanı konumu

7) Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent Kamp Alanı
Saklıkent Kamp Alanı

Saklıkent kamp alanı, Fethiye’ye 45 dakika, Antalya merkeze ise 50 km uzaklıkta bulunuyor. Her yıl pek çok yerli ve yabancı turistin geldiği Saklıkent gerçek bir doğa harikası. Böyle bir doğada kamp yapmak ise bambaşka bir deneyim. Alanda kamp yapacak pek çok alan olmasına karşın herhangi bir özel tesis bulunmuyor. Bölgede alışveriş yapabileceğiniz bir büfe ya da market de olmadığı için buraya kamp için gelirken hazırlıklı gelmelisiniz. 

Bu alanda kamp yaparken uzun bir doğa yürüyüşüne çıkabilir ve çamur banyosu ya da rafting gibi farklı etkinliklere dahil olabilirsiniz. Karavan kampı için uygun olmayan bu bölgenin tertemiz oksijeni ile ciğerlerinize, harika manzarası ile gözlerinize bir şölen yaşatabilirsiniz. 

Saklıkent Kamp Alanı konumu

8) Maden Koyu Kamp Alanı

Maden Koyu Kamp Alanı
Maden Koyu Kamp Alanı

Antalya, Kemer’de bulunan Maden Koyu Kamp Alanı, Antalya’nın en çok tercih edilen kamp alanları arasında bulunuyor. Çadır kampı için çok uygun bir alan olan Maden Koyu Kamp Alanı, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara eşliğinde konaklama fırsatı sunuyor. Alanda kamp yaptığınız sırada doğa yürüyüşleri yapabilir aynı zamanda masmavi denizin sularına kendinizi bırakarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Maden Koyu kamp alanına giderken yanınıza yiyecek ve içeceklerinizi almanızda fayda var. Çünkü tamamen doğanın içinde olan bu alanda herhangi bir büfe bulunmuyor. Ayrıca bölgeye özel aracınız ile gelmeniz gerekiyor. 

Maden Koyu Kamp Alanı konumu

9) Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı
Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı kamp alanı, şehir merkezinden 85 km uzaklıkta bulunuyor. Harika bir nehir manzarası bulunan alanda sakin bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem çadır hem de karavan kampına uygun olan alana giderken gerekli bütün yiyecek ve içecekleri yanınıza almalısınız çünkü konaklayacağınız yere yakın herhangi bir büfe ya da market bulunmuyor. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı’nda kamp yaparken, doğa yürüyüşü yapabilir ve göl kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çok güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bu alanda farklı doğa ve su sporlarını da deneyimleyebilirsiniz. 

Köprülü Kanyon Milli Parkı Kamp Alanı konumu

10) Andriake Camping

Andriake Camping
Andriake Camping

Antalya’nın etkileyici Kekova manzarasına karşı çadır kurabileceğiniz bir alan olan Andriake Camping, Demre’de bulunuyor. Andriake Camping, harika manzarasının yanı sıra bölgede bulunan tarihi ve doğal güzellikleri de rahatça keşfedebileceğiniz bir alan. Kamp yaparken Antalya’nın masmavi sularında da vakit geçirebilirsiniz. 

Andriake Camping’te kamp yaparken isterseniz kendi çadırınızı alana getirebilir isterseniz de tesiste bulunan çadırlardan birini kiralayabilirsiniz. Ayrıca Andriake Camping’in alanında karavan ile de konaklayabilirsiniz. Andriake Camping’te konaklarken tesisin bisiklet kiralama, kahvaltı ve akşam yemeği hizmetlerinin yanında duş ve tuvalet gibi alanlarından yararlanabilirsiniz. 

Andriake Antik Limanı ve Demre Kuş Cenneti’ne 10 dakika uzaklıkta bulunan Andriake Camping 12 yaş ve üstü misafirlerinden günlük kişi başı 250 TL alırken çadır kiralamalarında 350 TL alınıyor. Karavan ile konaklamalarda ise elektrik için günlük 50 TL alınıyor. 

Andriake Camping konumu

11) Rido Camping

Rido Camping
Rido Camping

Yazın sıcak günlerinde serin bir yerlere kaçmak isterseniz, Antalya’da gidebileceğiniz en keyifli rotalardan bir tanesi Rido Camping. Yüksek oksijen seviyesi ve serin havaları iel oldukça ünlü olan Rida Camping, Geyikbayırı’nda konumlanıyor. Çam ağaçlarının arasında çadırınızı kurabileceğiniz bu alan kayalıkların arasına adeta saklanmış. Doğanın içindeki bu alanda kamp yaparken kendinizi daha ilk dakikalardan dinlenmiş hissedebilirsiniz. 

Rido Camping’te kamp yaparken doğa yürüyüşü yapabilir, koşu ve dağ tırmanışı gibi aktiviteleri deneyimleyebilirsiniz. Eğlence ve huzurun buluştuğu bu alanda konaklamak ise günlük 130 TL. Tesisin bünyesinde 24 saat sıcak su, yöresel kahvaltı ve akşam yemeği gibi hizmetler de bulunuyor.

Dehan’ın notu: Rido Camping bünyesinde belirli tarih aralıklarında yoga ve meditasyon etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinliklere katılarak farklı bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Rido Camping konumu

12) Korsan Camping

Korsan Camping
Korsan Camping

Doğa yürüyüşü ile Olimpos Antik Kenti, Çıralı, Yanartaş, Phaselis Antik Kenti ve Adrasan Koyu gibi noktalara gidebileceğiniz Korsan Camping, Akdeniz’in en güzel noktalarından birinde konumlanıyor. Harika manzaralara şahitlik edebileceğiniz kamp alanı Olimpos’ta bulunuyor. Olimpos Plajı’na sadece 10 dakika uzaklıkta bulunan Korsan Camping, çam ormanları arasında bulunuyor. 

Hem denize rahat bir şekilde girebileceğiniz hem de doğada vakit geçirebileceğiniz Korsan Camping, bungalovda konaklama seçeneği de sunuyor. Burada konaklarken kamp alanından birkaç dakikalık bir yürüme mesafesinde olan kafe, bar ve restoranlara da rahatlıkla gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra kamp alanında ücretsiz bir şekilde kahvaltı yapabilir, sıcak su, elektrik ve duş gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.  

Korsan Camping konumu

13) Fenomen Rafting ve Camping

Fenomen Rafting ve Camping
Fenomen Rafting ve Camping

Hem kamp yapmak hem de eğlenmek istiyorsanız Fenomen Rafting ve Camping tam size göre bir kamp alanı olabilir. Side bölgesinde bulunan Fenomen Rafting ve Camping, misafirlerine doğanın içinde huzurlu bir kamp deneyiminin yanı sıra rafting yapabilme fırsatı sunuyor. 

Fenomen Rafting ve Camping’te isterseniz çadırda isterseniz bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin dahil olduğu bu alanda şehir gürültüsünden uzak dinlendirici aynı zamanda da macera dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu alanda kamp yaparken duş ve tuvalet gibi alanlar sayesinde konforlu bir şekilde kamp yapabilirsiniz.  

Fenomen Rafting ve Camping konumu

14) Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı
Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı

Antalya’nın tatil için en çok tercih edilen bölgelerinden biri olan Kemer’de kamp yapabileceğiniz alanlar arasında Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı bulunuyor. Kemer’in masmavi denizi ve doğası ile dinlendiğiniz bir ortamda ister çadırda konaklayabilir isterseniz karavan tatili yapabilirsiniz. 

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı’nda kamp yapmanın yanı sıra yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler de bulunuyor. Bu aktiviteler arasında doğal parkurlarda bisiklet sürme ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı’nda tuvalet ve duş bulunuyor. Fakat alanda restoran bulunmuyor. Alanda herhangi bir yemek hizmeti de olmadığı için kamp alanına gelmeden önce yemek için yanınıza gerekli malzemeleri almalısınız. 

Alacasu Cennet Koyu Kamp Alanı konumu

15) Kaş Evren Camping

Kaş Evren Camping
Kaş Evren Camping

Kaş merkeze ve aynı zamanda sahile oldukça yakın bir konumda olan Kaş Evren Camping, misafirlerine harika bir manzaraya uyanma fırsatı sunuyor. Gün boyu rahatlıkla denize girebileceğiniz kamp alanında aynı zamanda çeşitli aktiviteler de yapabilirsiniz. Bu aktiviteler arasında kano ve uçurtma sörfü gibi su sporları bulunuyor. 

Çevresinde restoran, büfe ve marketin olduğu Kaş Evren Camping alanında ücretsiz kahvaltı, internet, elektrik 24 saat sıcak su ve ücretsiz otopark bulunuyor. Konforlu bir kamp deneyimi için hem gençlerin hem de ailelerin konaklama için seçebilecekleri Kaş Evren Camping’e Antalya Otogarı’ndan kalkarak Kaş’a sefer yapan minibüsler ile gidebilirsiniz. Kaş Evren Camping’te konaklama tek kişi ücreti 300 TL iken iki kişi için 250 ve 3 kişi için 200 TL. Bu fiyatlar alanda konaklama yapılacak tek çadır için geçerli.

Kaş Evren Camping konumu

16) Kekova Camping

Kekova Camping
Kekova Camping

Oldukça etkileyici bir atmosfere sahip olan Kekova hem doğal hem de tarihi alanları ile öne çıkıyor. Defne, çam, zeytin ve meşe ağaçları arasında kamp yapabileceğiniz Kekova Camping, sizlere sadece çadırda değil şık bungalovlarda konaklama fırsatı da sunuyor. Alanda konaklarken, Kekova Camping’in duş ve tuvalet gibi alanlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca eğer çadırınız yoksa Kekova Camping’ten çadır kiralayarak keyifli bir kamp tatil yapabilirsiniz. Çadır kiralama hizmetinden ek ücret alınsa da alanda konakama ücreti kişi başı 150 TL’dir.

Kekova Camping’te kamp yaparken doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, batık şehirde tüplü ve tüpsüz dalış gibi çeşitli macera dolu aktiviteler de yapabilirsiniz. Bu etkinliklere katılmak için tesiten yardım alabilir ve alanda farklı aktiviteler yapabilirsiniz. 

Kekova Camping konumu

17) Mandalina Camping

 Mandalina Camping
Mandalina Camping

Kamp yaparken aynı zamanda şehir merkezinden de uzaklaşmak istemiyorsanız Mandalina Camping, tam size göre bir kamp alanı olabilir. Antalya’nın en çok ilgi gören ve en bilinen kamp alanları arasında bulunan Mandalina Camping, çam ve meyve ağaçları arasında egzotik bir kamp deneyimi yaşamanızı sağlıyor.  Mandalina Camping, çadırda konaklamanın yanında ahşap bungalov ve tiny house gibi konaklama seçenekleri de sunuyor. 

Mandalina Camping, arkadaş grubu veya aile ile konaklayabileceğiniz samimi ve huzur dolu bir ortam sağlıyor. Beldibi’nde bulunan kamp alanından tekne turlarına katılabilir, doğa yürüyüşü yapabilir ve bol bol yüzebilirsiniz. Kahvaltı ve akşam yemeği seçenekleri sunan kamp alanında tuvalet, elektrik ve duş imkanları da bulunuyor.

Mandalina Camping konumu

19) Selge Park Rafting ve Camping

Selge Park Rafting ve Camping
Selge Park Rafting ve Camping

Antalya’nın en meşhur yerlerinden biri olan Köprülü Kanyon’a yakın bir konumda bulunan Selge Park Rafting ve Camping, kamp ve rafting meraklılarının buluşabilecekleri bir nokta. Tatil yapmak için olduk.a keyifli bir yer olan Selge Park Rafting ve Camping, doğanın içinde vakit geçirirken yanı zamanda unutulmaz anlar yaşamanıza da olanak sağlıyor. 

Özellikle doğa sporlarına ilgi duyuyorsanız dolu dolu bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Selge Park Rafting ve Camping alanında raftingin yanı sıra kano safarilerine katılabilir ve doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Kamp alanında duş, tuvalet ve elektrik gibi imkanlar bulunuyor. Ayrıca Selge Park Rafting ve Camping, kahvaltı ve akşam yemeği hizmeti de veriyor. 

Selge Park Rafting ve Camping konumu

Önceki İçerikBalkanlar Turu Planlama Rehberi: Nereden Başlamalı?
Sonraki İçerikEge Kıyılarından Bağlara Yolculuk: Urla Otel Tavsiyeleri
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız