Ülkemize oldukça yakın konumlarda bulunan Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ gibi ülkeler özellikle son yıllarda tatil için en çok tercih edilen rotalar arasında yerini alıyor. Bu ülkelerin Türkiye’ye oldukça yakın konumlarda bulunmaları ve pek çoğuna vizesiz seyahat edilebiliyor olması ise ülkelerin en çekici noktalarından. Hal böyle olunca rahat bir yurt dışı seyahati yaşamak isteyenlerin akıllarına Balkan ülkeleri geliyor.
Balkan ülkelerinin her biri mimarileriyle, doğal güzellikleriyle ve yemekleriyle tek tek gezilmeye değer. Fakat siz Balkanlarda uzun soluklu macera dolu bir seyahate çıkmak istiyorsanız, vize işlemleri ile uğraşmadan sadece pasaportunuz ile gezebileceğiniz bir Balkanlar turu planlayabilirsiniz. Herhangi bir tur şirketi ile anlaşmadan kendi rotanızı belirleyebilir ve keyifli bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.
İçindekiler
Balkan Turu Planı Yapmaya Nereden Başlamalı?
Sadece Balkan turu yaparken değil, yapacağınız bütün seyahatlerde güzel bir planlama yapmak, keyifli bir tatil geçirebilmeniz için oldukça önemli. Bu yüzden Balkan turundan önce ayrıntılı bir araştırma yaparak seyahat planınızı oluşturun.
Planlama yapmaya hangi Balkan ülkelerine gitmek istediğinize karar vererek başlayabilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz rotalar hazır olur ve gezilecek yerler için araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Turunuza dahil edeceğiniz ülkeleri seçerken vize isteyen ve istemeyen ülkelere dikkat etmenizde fayda var. Her ne kadar pek çok Balkan ülkesi Türk vatandaşlarından vize istemiyor olsa da Bulgaristan gibi bazı Balkan ülkelerine vizesiz seyahat edemiyorsunuz.
Rotalara karar verdikten sonra ise plana dahil etmeniz gereken birkaç küçük adım daha bulunuyor;
- Balkan turunuzu hangi mevsimde yapacağınıza karar verin.
- Ülkelere hangi ulaşım araçlarını kullanarak gideceğinizi planlayın.
- Uygun fiyatlı uçak bileti araştırması yapın ve uçak biletinizi önceden alın.
- Gideceğiniz ülkeler ve şehirler ile ilgili kapsamlı bir araştırma yapın. Her bir şehirde gezmek istediğiniz yerlerin listesini yapın.
- Konaklama yapacağınız şehirlerde gezeceğiniz yerlere yakın ve bütçenize uygun otelleri araştırın. Size en uygun olduğunu düşündüğünüz otellerde önceden rezervasyon yaptırın.
- Gideceğiniz ülkelerin para birimlerini ve ekonomilerini araştırın.
- Seyahate çıkacağınız tarihlerdeki hava durumuna uygun ve tatil boyunca size yetecek kadar eşya ile bir bavul hazırlayın. Bavulunuza uçağa alınmayan eşyalardan herhangi birini koymadığınızdan emin olun.
- Yurt dışındayken hayatı sizin için kolaylaştıracak uygulamaları telefonunuza indirin.
Bütün bu adımlardan sonra ise her şeyi tekrar kontrol edin. Atladığınız bir adım olmadığına emin olun. Eğer çevrenizde daha önce Balkan turuna çıkan birileri varsa onlarla konuşarak deneyimlerini dinleyin ve tavsiyeler alın. Turunuz boyunca gezeceğiniz yerlerin planını yapmakta zorlanıyorsanız ya da aklınız karışıyorsa yazımızı okumaya devam edin.
Balkan Turu Yapmak İçin Kaç Günlük Bir Plan Yapılmalı?
Balkan turu, en az üç veya dört ülkeyi içerdiği için minimum bir hafta olarak plan yapmanızda fayda var. Bir haftadan daha kısa sürede birkaç ülke gezmeniz pek mümkün olmayacaktır. Bunun yanı sıra Balkan turu seyahatinizi isterseniz 15 – 20 güne kadar da uzatabilirsiniz.
Balkan Turu Yaparken Hangi Ulaşım Araçları Kullanılabilir?
Balkan turu yaparken kullanabileceğiniz çeşitli ulaşım aracı seçenekleri bulunuyor. Türkiye’den ilk gideceğiniz ülkeye seyahat ederken uçak kullanmanız size vakit kazandıracaktır. Bunun yanı sıra gittiğiniz ülkelerde şehirde seyahat ederken toplu taşıma araçlarından faydalanabilir ya da araç kiralayabilirsiniz. Balkan ülkeleri arasında seyahat ederken bizim önerimiz ise otobüs kullanmanız yönünde olacak.
Balkan ülkelerinde şehirler arasında yapacağınız otobüs yolculukları için ise obilet’ten bilet alabileceğinizi hatırlatmak isteriz.
Balkan Turu Rehberi
Balkan turunuza kendinize en uygun planı yaparak, istediğiniz ülkeden başlayabilirsiniz. Fakat turunuza Üsküp’ten başladığınız bir rota çizerseniz tur şirketlerinin yaptığı plana çok benzer lokasyonlar üzerinden ilerleyebilir ve tur ile gezmenin telaşı olmadan keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.
1. Gün: Üsküp
Balkan turunuzun ilk rotası olan Üsküp’e gitmek için sabah saatlerine bilet almanız size şehirde gezmek için vakit kazandıracaktır. Eğer uçağınız Üsküp’e akşam saatlerinde inecekse Üsküp’ü gezmeye ertesi sabah başlayabilir ve burada iki gece kalabilirsiniz.
Üsküp’te geçireceğiniz ilk güne keyifli bir kahvaltı ile başlayın. Balkanların böreği meşhur diyarlarından bir tanesinde olduğunuzdan günün ilk öğününde börek yemeği tercih edebilirsiniz. Kahvaltınızı yapmak için Makedonya Meydanı denilen Üsküp’ün en merkezi yerini seçebilirsiniz. Kahvaltınızı burada yaptıktan sonra ise Üsküp gezinize başlayabilirsiniz;
- İlk olarak gezinize Üsküp’ün en meşhur yerlerinden biri olan Taşköprü ile başlayabilirsiniz. Vardar Nehri üzerinde bulunan ve 1451 yılında yapımı başlayan Taşköprü tam 18 yılda tamamlanmış.
- Ülkedeki Osmanlı eserlerinden biri olan Taşköprü’yü gördükten sonra ise bir sonraki rotanız Kuzey Makedonya Arkeoloji Müzesi. Makedonya tarihine ışık tutan bu müzede balmumu heykellerden mozaiklere, eski paralardan arkeolojik kalıntılara kadar pek çok şey görmeniz mümkün.
- Üsküp’te bulunan son rotaya doğru gitmeden önce uğrayabileceğiniz diğer bir yer ise Türk Çarşısı. Osmanlı zamanından kalma başka bir yer olan bu çarşıda yöresel ürünler satan pek çok mağaza ve hediyelik eşya dükkanı bulabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan han ve hamamları da görebilirsiniz.
- Türk Çarşısı’nı gezdikten sonra Üsküp Kalesi’ne doğru ufak bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kaleye vardıktan sonra bu görkemli yapıya çıkabilir ve şehrin harika manzarasını buradan izleyebilirsiniz.
Üsküp turunuzu kalede sonlandırarak otele dönmeden önce keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Bizim size akşam yemeği önerimiz ise Üsküp köftesi ve eğer yanına tatlı yemek isterseniz de tabi ki de trileçe olacak. İlk günü bitirdikten sonra otele gidip güzelce dinlenin. Çünkü Balkan turunuzun 2. gününde Ohrid’e doğru bir yolculuğa çıkacağız.
2. Gün: Ohrid
Balkan turunuzun 2. gününde erkenden güne merhaba deyin. Otelinize yakın bir konumda kahvaltınızı yaptıktan sonra ise yola çıkma zamanı. Üsküp’ten Ohrid’e gitmek için seçebileceğiniz iki adet ulaşım yöntemi bulunuyor. Bunlardan ilki otobüs ile yolculuk. Otobüs ile Üsküp’ten Ohrid’e gitmek yaklaşık olarak 3 saat 50 dakika sürüyor. Eğer tercihinizi otobüsten yana kullanacaksanız obilet’ten Üsküp – Ohrid bileti alabilir ve Ohrid’e doğru yola çıkabilirsiniz.
Ohrid’e ulaştıktan sonra öğle yemeği molası vererek dinlenin. Ardında da gezmek için yola koyulmaya hazırsanız, Ohrid gezisine başlayabilirsiniz.
- Ohrid’te ilk olarak Helenistik Dönem’e ait tek mimari yapı olan Ohrid Antik Tiyatrosu’na doğru yola çıkabilirsiniz. Merkezden sadece birkaç saatlik yürüme mesafesinde olan Ohrid Antik Kenti’nde zaman zaman çeşitli tiyatrolar, dans ve müzik gösterileri sergileniyor. Bu gösterilerden birine denk gelemeyecek bile olsanız M.Ö. 200 yılında inşa edilmiş bu tarihi yeri kesinlikle görmelisiniz.
- Ohrid’teki ikinci rotamız ise Sveti Jovan Kaneo Kilisesi. Oldukça meşhur bir kilise olan bu kilise Kaneo Plajı uçurumundaki küçük bir balıkçı yerleşkesinde bulunuyor. Ohrid Gölü’nü harika bir şekilde gören kilise filmlere bile ev sahipliği yapmış.
- Sveti Jovan Kaneo Kilisesi’nden çıktıktan sonra ise Çar Samuel Kalesi’ne doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Kiliseden yürüyerek 15 dakikalık bir mesafede olan kaleye daha hızlı varmak isterseniz taksi kullanabilirsiniz. Çar Samuel Kalesi’nin M.Ö. 4. yüzyıllarda inşa edildiği düşünülüyor. Oldukça eski bir kale olan Çar Samuel Kalesi şehir manzarasını harika bir şekilde görebileceğiniz konumlardan bir tanesi.
- Ohrid gezinizi sonlandırmadan önce Ohrid Gölü kenarında keyifli bir yürüyüş yapmanızı öneriyoruz. Yürüyüş yaparken Çar Samuel Kalesi’ne oldukça yakın bir konumda bulunan Tahta Kaldırım’dan geçmenizi ve gölün hemen kenarında bulunan bu yolda yürümenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Ohrid gezinizin sonuna gelirken Ohrid’te bulunan harika restoranlardan birinde geleneksel Makedon yemeklerini tadabilir ve günü keyifli bir şekilde bitirebilirsiniz.
3. Gün: Tiran
Balkan turunuzun 3. gününde sabah kahvaltıdan sonra erkenden Arnavutluk’a gitmek için yola çıkın. Ohrid’ten Tiran’a gitmek için obilet’ten Tiran otobüs bileti alabilirsiniz. Fakat bilet bulamamak gibi herhangi bir aksilik olmaması adına otobüs biletlerinizi önceden almanızı öneriyoruz.
Ortalama 3 saatlik bir yolculuktan sonra Tiran’a varmış olacaksınız. Tiran’da keyifli bir öğle yemeği yemek için ufak bir mola verin. Burada tadabileceğiniz çeşitli yemekler bulunuyor. Elbasan Tava, ciğer ve tabi ki börek gibi çeşitli yemekler arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Yemek molanız bittikten sonra ise keyifli bir Tiran gezisi sizi bekliyor.
- Tiran için ilk rotanız şehir merkezi. Tiran şehrinin kalbinin attığı merkeze ufak çaplı bir yürüyüş yapabilir ve etrafı keşfedebilirsiniz. Burada gezerken meşhur İskender Bey Heykeli’ni görebilirsiniz.
- Gezinizin ikinci rotası ise Ethem Bey Camii. 18. yüzyılda ünlü siyasetçi ve kültür insanı olan Ethem Bey tarafından yaptırılan bu camii bir süre ibadete kapatılıp müzeye çevrilse de sonrasında tekrar ibadete açılmış. Mimari açıdan oldukça etkileyici olan bu camiye, İskender Bey Heykeli’nden 2 dakikalık kısa bir yürüyüş sonrasında ulaşabilirsiniz.
- Ethem Bey Camii’nden kısa bir yürüme mesafesinde olan Saat Kulesi ise Tiran’da görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. 35 metre yüksekliğindeki bu kuleye çıkıp şehir manzarasını görebiliyorsunuz. Fakat bu manzaraya ulaşmak için 90 tane merdiven çıkmanız gerektiğini de belirtelim.
- Saat Kulesi’nden yürüyerek 4 dakika gibi bir sürede varabileceğiniz ve gideceğiniz son yer olan Ulusal Tarih Müzesi’ni kesinlikle ziyaret etmelisiniz. 1981 yılından beri hizmet veren bu müzede sadece Tiran ile değil aynı zamanda Arnavutluk tarihi ile ilgili de pek çok eser görebilir ve bilgi edinebilirsiniz.
Tiran gezinizi sonlandırdıktan sonra merkezde bulunan restoranlarda güzel bir akşam yemeği yiyebilir ve sonrasında otelinize giderek dinlenebilirsiniz.
4. Gün: Budva
Gezinizin 4. gününde erkenden uyanın ve kahvaltınızı yaptıktan sonra Budva’ya giden otobüslere binerek yola çıkın. Yaklaşık 5 saat 30 dakikalık bir yolculuk sizi bekliyor. Saat kaçta çıktığınıza bağlı olarak 8 günlük tatilinizi 9 güne çıkarabilir ve Budva’ya isterseniz 1 gün daha ayırabilirsiniz. Fakat Budva’ya öğle saatlerinde varabilirseniz burayı 1 günde de gezebilirsiniz.
- Budva’ya vardıktan sonra ilk olarak Stari Grad olarak bilinen şehir merkezine giderek burayı keşfedebilirsiniz. Pek çok eski kilisenin de bulunduğu bu bölge gezmesi oldukça keyifli bir alan.
- Budva’daki ikinci rotanız ise Citadel olarak bilinen Hisar. 1836 yılında inşa edilmiş bu yapının içinde müze, restoran ve kütüphane bulunuyor. Budva’da kesinlikle görmeniz gereken yerlerden bir tanesi olan Hisar, aynı zamanda oldukça güzel bir manzaraya da sahip.
- Citadel’e yakın bir konumda bulunan Budva Şehir Müzesi, kesinlikle gezmeniz gereken yerlerden bir diğeri. Budva Şehir Müzesi’nde Roma ve Helenistik dönem gibi eski dönemlerden kalmış pek çok farklı buluntu ve eser görebilirsiniz. Müzenin etnografya bölümü de bulunuyor. Burada ise hem şehrin hem de ülkenin kültürünü daha yakından tanıyabiliyorsunuz.
- Müzeden sonraki destinasyonunuz ise Dans Eden Kız Heykeli. Budva denilince akıllara ilk gelen görüntüyü yerinde görmezseniz olmaz. Denizin ortasında bulunan bu etkileyici heykel her ziyaretçinin illa ki bir kere fotoğrafını çektiği bir simge.
Budva gezinizi yaptıktan sonra akşam yemeği yemek için merkezde bulunan restoranlardan bir tanesi seçebilirsiniz. Akşam yemeğinden sonra ise otele dönerek ertesi güne hazırlanma vakti.
5. Gün: Kotor
Budva’da uyandığınız turunuzun 5. gününde kahvaltıdan sonra yarım saatlik bir yolculuk ile Kotor’a gidebilirsiniz. Kotor’a gitmek için otobüs kullanmayı tercih edebilirsiniz.
- Kotor’a vardıktan sonra ilk olarak rotanızı Kotor sokaklarına çevirin. Kotor merkeze doğru yürürken bu güzel şehrin sokaklarında biraz vakit geçirin. Oldukça güzel bir mimariye sahip olan Kotor’da sadece böyle dolaşmak bile çok hoşunuza gidecek.
- Daha sonra ise tarihi yerlere yönelmeye başlayabilirsiniz. İlk gideceğiniz yer Piazza of the Arms olarak bilinen Ordu Meydanı olsun. Burası oldukça merkezi bir yer. İlk buraya giderek daha sonra gideceğiniz yerlere yaklaşmış hem de önemli bir meydanı da görmüş oluyorsunuz.
- Diğer rotanız ise Ordu Meydanı’nda bulunan Utanç Sütunu adını alan tarihi yapı. Bu yapı Kotor’un kültürünü açıkça gözler önüne seriyor. Çünkü sütunun yapılma amacı hatalı davranan ya da suç işleyen kişileri cezalandırmakmış. Eskiden Kotor’da cezaevi yokmuş. Onur, Kotor’da o kadar önemli bir erdemmiş ki suç işleyenlerin buraya getirilmesi gayet yeterli bir ceza oluyormuş.
- Utanç Sütunu’nu gördükten sonra hemen onun yakınında bulunan Saat Kulesi’ni de görebilirsiniz. Bu saatin en ilgi çekici özelliği ise 300 yıldır aynı Avusturyalı aile tarafından bakımının yapılması.
- Saat Kulesi’nden sonraki rotanız ise surlar olsun. Şehir merkezinde bulunan surların üzerinde keyifli bir şekilde yürüyebileceğiniz çok güzel bir yol bulunur. Buradan şehrin güzel manzarasını izleyerek yürüyüş yapabilirsiniz.
Keyifli bir yürüyüşten sonra Kotor’un harika restoranlarından birinde güzel bir akşam yemeği yiyerek otelinize dönebilirsiniz.
6. Gün: Mostar
Kotor’da geçirdiğiniz güzel günün ardından sizi yaklaşık 4 buçuk saatlik bir yolculuk bekliyor. Bosna Hersek’te bulunan Mostar’a doğru yola çıkmak için önce kahvaltı yapın ve sonra otobüse bineceğiniz yere doğru yola çıkın.
- Mostar’da ilk görmeniz gereken yer Mostar Köprüsü. Oldukça eski bir köprü olan mostar Köprüsü, her ziyaretçiyi derinden etkiliyor. 1566 yılında Mimar Sinan’ın öğrencileri tarafından yapılan ve Neretva Nehri’nin üzerinde bulunan bu köprüde yürüyüş yapmadan dönmeyin.
- Buradan sonraki rotamız ise Mostar Köprüsü’ne sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan başka bir tarihi köprü. Mostar Eğri Köprü adındaki bu köprü de Neretva Nehri’nin üzerinde konumlanıyor. 1558 yılında inşa edilen taş köprü savaş nedeniyle zarar gördükten sonra 2000 yılında yaşanan selden dolayı tamamen yıkılmış. Sonrasında ise UNESCO’nun girişimleri ile yeniden inşa edilmiş.
- Mostar için oldukça önemli olan iki köprüyü gördükten sonra Bakırcılar Çarşısı’na doğru yola çıkabilirsiniz. Eğri Köprüden yürüyerek 5 dakikada varabileceğiniz bu çarşı Mostar’ın en ünlü yerlerinden bir tanesi. Buradaki dükkanları gezebilir ve ürünleri inceleyebilirsiniz.
- Mostar’daki diğer bir rota ise Saat Kulesi. Osmanlı zamanlarından kalma Saat Kulesi’nin tam olarak hangi tarihlerde yapıldığı bilinmiyor. Fakat pek çok savaş gören Saat Kulesi hala sağlam bir şekilde yerinde duruyor.
- Mostar’da bulunan son rotanız ise Biscevica, yani Türk Evi. Osmanlı zamanından kalma bir konak olan bu ev, 18. yüzyıldan kalma ve o dönemin evini yansıtan bir müze.
Mostar geziniz sonlandıktan sonra dinlenmek için otelinize doğru yola çıkabilir ve öncesinde geleneksel Bosna Hersek yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.
7. Gün: Saraybosna
Mostar’da keyifli bir kahvaltı yaptıktan sonra Saraybosna’ya doğru yola çıkma vakti. obilet’ten Mostar – Saraybosna otobüs bileti alarak bu yolculuğa çıkabilirsiniz. Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren yolculuktan sonra Saraybosna’da öğle yemeği için mola verebileceğiniz pek çok yer bulabilirsiniz.
- Saraybosna’da ilk olarak merkeze giderek çevrede ufak bir gezi yapın. Sonrasında ise merkezdeki Başçarşı’da bulunan börekçilerde börek yiyebilir ve diğer dükkanları gezebilirsiniz.
- Başçarşı’yı gezdikten sonraki rotanız ise Latin Bridge. Avusturya–Macaristan veliahdının öldürüldüğü ve I. Dünya Savaşı’nın başladığı yer burası. Tarihi açıdan oldukça önemli olan bu köprü Başçarşı’ya sadece birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.
- Latin Bridge’ten sonra 10 dakikalık bir yürüyüşe çıkabilir ve Sönmeyen Ateş Anıtı’na gidebilirsiniz. Saraybosna tarihi için önemli bir yer olan Sönmeyen Ateş Anıtı, Birinci Dünya Savaşı’ndan kurtuluşlarının anısına yaptırılmış. Bu anıt 24 saat boyunca ziyarete açık ve anıtta yanan ateş gerçekten hiç sönmüyor.
- Anıttan çıktıktan sonra taksiye binerek ve 9 dakikalık bir yolculuk yaparak 1990 yılında Boşnak güçleri ve Sırplar arasında yapılan savaşta hayatını kaybeden Boşnaklar anısına yapılmış Kovaci Anıt Mezarı’nı da ziyaret edebilirsiniz.
- Burayı ziyaret ettikten sonra yine taksiye binerek Umut Tüneli’ne gidebilirsiniz. Ortalama 15 dakikalık bir yolculuktan sonra varacağınız bu tünel yine 1990 yılında yapılan savaşın en bilinen bölgelerinden biri. 960 metre uzunluğuna ve yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe sahip olan tünel, gönüllü bir ailenin evinin altından geçecek şekilde yapılmış. Günümüzde ise burası müze olarak kullanılıyor.
Saraybosna gezisinden sonra akşam yemeği yemek için bir restorana gidebilir ve sonra turunuzun son gününe dinlenmiş bir şekilde uyanmak için otelinize doğru yola çıkabilirsiniz.
8. Gün: Belgrad
Balkan turunuzun 8. ve son gününde Saraybosna’da kahvaltı yaptıktan sonra Sırbistan’a doğru yola çıkabilirsiniz. Saraybosna’dan Belgrad’a gitmek yaklaşık olarak 4 buçuk saat sürüyor. Yolculuğunuzdan sonra ise ufak bir dinleme molası vererek gezmeye başlayabilirsiniz.
- Belgrad için ilk rotanız Cumhuriyet Meydanı. Hem yerlilerin hem de turistlerin sıkça vakit geçirdiği bu meydanda yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor. İsterseniz beğendiğiniz bir kafede kahve içebilir isterseniz de meydanda bulunan mağazaları gezebilirsiniz.
- Cumhuriyet Meydanı’ndan sonraki rotanız ise Knez Mihailova Caddesi. Cumhuriyet Meydanı’na sadece birkaç dakikalık bir mesafede bulunan bu cadde, metrelerce uzunlukta olduğu için Belgrad’ın en ünlü bölgelerinden biri. Burada alışveriş merkezleri, dükkanlar ve restoranların yanı sıra hem tarihi hem mimari açıdan oldukça değerli olan yapılar da bulunuyor. Knez Mihailova Caddesi’nde gezerken kendinizi Belgrad’da yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
- Knez Mihailova Caddesi’ni gezdikten sonra buradan sadece 6 dakikalık bir yürüme mesafesinde olan Belgrad Kalesi’ne ya da diğer adıyla Kalemegdan’a gidebilirsiniz. Tuna ve Sava Nehirleri’nin kesiştiği tepede bulunan kalede kendinizi bir masalın kahramanı gibi hissedebilirsiniz. Kalenin içinde bulunduğu parkta bisiklet sürebilir ve gezinize ufak bir mola verebilirsiniz.
- Kaleyi gezdikten sonra Nikola Tesla Müzesi’ne doğru yola çıkabilirsiniz. Buraya toplu taşıma ya da taksi ile ulaşmanız mümkün. Yaklaşık 15 dakikalık bir yolculuktan sonra Nikola Tesla’nın doğduğu ve içinde kişisel eşyalarının sergilendiği bu evi gezebilirsiniz.
- Belgrad’da son olarak Taş Meydan ya da diğer bir adıyla Tasmajdan’a gidebilirsiniz. Belgrad Kalesi kadar etkileyici olan Taş Meydan, Kralja Aleksandra Bulvarı üzerinde konumlanıyor. Eski yıllarda askeri depo, sığınak ve tedavi merkezi olarak kullanılan bu yapı günümüzde Belgrad’ın en önemli turistik mekanları arasında bulunuyor. Nikola Tesla Müzesi’ne 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde olan bu yapıya kolayca gidebilirsiniz.
Belgrad’da Balkan turunuzun son gezisini yaptıktan sonra güzel bir restoranda yemek yiyerek otelinize dönebilirsiniz. Ertesi gün ise Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’ndan uçağa binerek Türkiye’ye dönebilirsiniz.
Yapacağınız Balkan turunu yukarıdaki plandan yola çıkarak kendinize göre yeniden düzenleyebilirsiniz. Konaklama yapılacak gün sayısını size uygun olacak şekilde uzatabilir ya da azaltabilirsiniz. İyi tatiller.