Belgrad Nerede? Belgrad’a Nasıl Gidilir?

0
3711

Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad, aynı zamanda ülkenin en kalabalık şehridir. Tarihine 115 savaş ve 44 yıkım sığdırmış olan şehir, günümüzde Balkanların Paris’i olarak tanımlanıyor.

Tüm zamanların en büyük mucitlerinden biri olan Tesla’nın doğduğu topraklardır ve Nikola Tesla Müzesi de Belgrad’da bulunmaktadır.

Belgrad Nerede?

Belgrad Sırbistan

Belgrad, Sırbistan’da bulunmaktadır. Ülkenin kuzeyinde, Tuna ve Sava nehirlerinin birleşim noktasında konumlanmıştır. Bu nehirler de Panoniyan Ovası ile Balkanları birbirine bağlamaktadır.

Belgrad’a Nasıl Gidilir?

Belgrad Cumhuriyet Meydanı

Belgrad’a hava yolu, kara yolu ve demir yolu aracılığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Belgrad’a Bireysel Araç İle Ulaşım

Belgrad’a özel aracınızla ulaşmanız mümkündür. Vizesiz girilebilen ülkeye gitmek için yeni çıkan çipli ehliyete ya da uluslararası ehliyete ihtiyacınız vardır. E-70 ve E-75 karayolları üzerinden yaklaşık 11 saatte Belgrad’a varabilirsiniz.

Belgrad’a Uçak İle Ulaşım

Belgrad’a İstanbul’dan direkt olarak sık şekilde uçuş seferleri düzenleniyor. İzmir, Antalya ve Ankara gibi şehirlerden ise, aktarmalı uçuşlarla varabilirsiniz. Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlas Jet ve Jet Airways gibi şirketler, Belgrad’a uçuş düzenleyen hava yolu firmalarıdır.

Belgrad’daki havalimanın adı Nikola Tesla’dır. Belgrad şehir merkezinin batısında bulunan havalimanı 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. 72 numaralı otobüsü kullanarak şehrin ana noktalarından biri olan Zelene Vanac Meydanı’na kadar ulaşabilirsiniz. Ayrıca, araç kiralama, shuttle servis, minibüs ya da taksi gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Belgrad’a Tren İle Ulaşım

İstanbul’da Belgrad’a tren yolculuğu ile de gidebilirsiniz. İstanbul – Sofya Ekspresi’ni kullanarak önce Sofya’ya oradan da otobüs ya da trenle Belgrad’a geçebilirsiniz. Fakat Sofya üzerinden yapılan seyahatte transit seyahat vizesine ihtiyacınız vardır.

Belgrad şehir merkezindeki Trg Republike yani, Cumhuriyet Meydanı’na 2 km uzaklıkta bulunan tren garından rahatlıkla istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Bunun için otobüs, minibüs ve taksi alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Belgrad’da Gezilecek Yerler

Belgrad topraklarında dünyaya gelmiş olan en önemli isim Nikola Tesla Müzesi, ziyaret edeceğiniz ilk yer olmalıdır. Bunun dışında şehir, görülmesi gereken pek çok tarihi ve doğal güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Belgrad Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Kalemegdan ve Sırbistan Ulusal Müzesi gibi tarihi yapılarını ve Avala ile Ada Ciganlija gibi doğal bölgelerini görmelisiniz.

Tabi ki, Cumhuriyet Meydanı ve en popüler caddesi olan Knez Mihailova Caddesi’ni de unutmamak gerek.

Belgrad’ta görülmesi gereken tarihi eserler ve doğal güzellikler için; Belgrad’ta Gezilecek Yerler.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız