Avrupa’nın En Ucuz Tatil Yerleri

0
2029

Eski kıta Avrupa, sayısız tarihi şehre ve doğal güzelliklere sahip. Toplamda 44 ülkeye ev sahipliği yapan Avrupa, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına çok farklı kültürel dokuları bir arada tutuyor.

Siz de Avrupa’yı keşfetmek istiyor ancak bütçeniz kısıtlıysa Avrupa’da gezip görebileceğiniz birçok uygun fiyatlı destinasyon bulunuyor. Dilerseniz bir ülke içinde farklı şehirlerden bir rota çıkararak tek bir ülkeyi keşfedebilir dilerseniz uygun fiyatlı destinasyonlardan kendinize ülkeler rotası hazırlayabilirsiniz.

Krakow/ Polonya

Krakow, Polonya

Avrupa’nın kuzeydoğusunda yer alan Polonya, birçok expatın ve öğrenci değişim programını tercih edenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Polonya’nın ikinci büyük şehri olan Krakow, dünyanın farklı noktalarından gelen birçok insana ev sahipliği yapan kozmopolit bir şehir konumunda.

Ortaçağı iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Krakow, sayısız tarihi binaya ve kiliseye sahip. Pazar meydanı, Wavel Kalesi ve St. Mary Bazilikası mutlaka gezip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Şehrin birçok görülmesi gereken noktasını bir iki gün içinde toplu taşımaya gerek duymadan gezebilirsiniz.

Ayrıca şehrin en merkezi konumunda dahi uygun fiyata konaklama imkanına sahip olabileceğiniz birçok hostel de mevcut. Polonya’nın para birimi olan Zloty ise Euro ve Dolar ile karşılaştırıldığında oldukça uygun bir fiyata sahip.

Porto/ Portekiz

Porto, Portekiz

Avrupa’nın en batısında yer alan Portekiz, komşusu İspanya’ya göre oldukça küçük bir ülke olsa da eşsiz bir tarihe ve sayısız doğal güzelliklere sahip. Euro bölgesinin içinde olan ülke diğer Batı Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında birçok açıdan uygun fiyata sahip.

Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan Portekiz’in en sevilen şehirlerinden biri olan Porto, bugün bir öğrenci şehri olarak biliniyor. Portekiz’in en fazla genç nüfusa sahip bu şehri tarihsel açıdan da önemli. Bir öğrenci şehri olduğu için birçok ucuz hostel bulabileceğiniz bu şehirde, konaklamanın yanı sıra yeme içme de Avrupa’nın birçok noktasına göre uygun.

Avrupa’nın şarap mahzeni olarak bilinen Porto, dünyanın en lezzetli şaraplarından biri olan Porto şarabının da şehri olarak biliniyor. Douro Vadisi’ndeki uçsuz bucaksız üzüm bağlarını gezebilir, vadinin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz Porto’nun hareketli gece hayatını da keşfedebilirsiniz.

Tarihi yapıları görmeyi seviyorsanız da Porto birçok eşsiz esere ev sahipliği yapıyor. 12. yüzyıl eseri olan Porto Katedrali UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Budapeşte/ Macaristan

Budapeşte, Macaristan

Doğu Avrupa’nın kadim ülkelerinden biri olan Macaristan, unutulmayacak bir seyahat planınızda listenize ekleyebileceğiniz bir ülke olabilir. Macaristan’ın kadim şehri Budapeşte sayısız tarihi esere ve deneyimleyebileceğiniz birçok aktiviteye sahip.

Tuna Nehri’nin ortasında yer alan bu şehir, eşsiz bir mimari düzene sahip. Özellikle Parlamento Binası ve tarihi Buda Kalesi şehirde görebileceğiniz yegane tarihi noktaların başında geliyor. Ayrıca Tuna Nehri’ni kuş bakışı izleyebileceğiniz birçok nokta da bulunuyor.

Budapeşte uygun apart otellere ve hostellere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca ülkenin resmi para birimi Forint, Euro ve Dolara göre çok daha ucuz. Yiyecek ve içecek de lüks restoranlar dışında Avrupa’nın birçok noktasına göre uygun fiyatlı seyrediyor.

Sevilla/İspanya

Sevilla, İspanya

Bir açık hava müzesi konumunda olan İspanya, Avrupa’nın eşsiz kültür ve tarih noktalarının başında geliyor. Tarih boyunca sayısız medeniyetin kesişim noktalarından biri olan İspanya’nın Endülüs bölgesi, bugün dahi bu ruhu koruyan ender bölgelerden biri.

İspanya’nın güneyinde yer alan Sevilla, Endülüs bölgesindeki birçok şehir gibi uygun fiyatlı bir tatil seçeneği sunuyor. Özellikle Barselona, Mayorka Adası gibi İspanya’nın turistik noktalarına kıyasla çok daha ucuz olan Sevilla, expatlar ve kısıtlı bütçeye sahip olan gezginler için isabetli bir destinasyon.

İspanya’nın otonom Endülüs bölgesinin başkenti olan Sevilla, deyim yerindeyse uyumayan bir şehir. Şehirdeki üniversite sayısına bağlı olarak genç nüfus fazla olduğu için birçok gece kulübü bulunuyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında şehrin gece yaşamı hiç bitmiyor.

Sevilla, sahip olduğu tarihi noktaları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Alcazar Sarayı, bir döneme damgasını vurmuş Game of Thrones’un çekimlerinde kullanılmış. Ortaçağ İspanya ve Endülüs mimarisinin önemli bir örneği olan Alcazar Sarayı, Sevilla gezinizde liste başı olmalı. Ayrıca Plaza de España ise şehrin ikonik noktalarının başında geliyor.

Yeme içme konusunda Euro bölgesinde olmasına rağmen oldukça uygun fiyatlı seçenekler sunan Sevilla’da İspanyol lezzetlerinin birçoğunu birkaç Euro ödeyerek tadabilirsiniz. Özellikle tapas denemeyi ihmal etmeyin deriz.

Sofya/ Bulgaristan

Sofya, Bulgaristan

Balkanların en eski ülkelerinden biri olan Bulgaristan, Avrupa’da gezebileceğiniz en ucuz ülkelerin başında geliyor. El değmemiş doğası, kendine özgü tarihi geçmişi ve büyüleyici şehirleri ile Bulgaristan, özellikle Balkanları keşfetmeyi düşünenler için ideal bir tercih.

Helen, Türk ve Slav medeniyetlerinin bir potada eritildiği Sofya, birçok kültürün ruhunu taşıyan bir şehir. Şehrin en ilgi çekici özelliklerinin başında ise birçok farklı dine mensup ibadethanelerin olması.

Bizans dönemi kiliselerinden Osmanlı dönemi camilerine değin birçok farklı eseri tek bir şehirde görebilirsiniz. Aleksander-Nevsky Katedrali, Banyabaşı Cami ve Boyana Kilisesi şehrin görülmesi gereken noktalarının başında geliyor.

Sofya, Euro ve Dolara göre çok daha uygun fiyata sahip olan Levayı kullanıyor. Bu yüzden Avrupa’nın birçok ülkesine göre uygun fiyatlı bir gezi yapabilme şansınızın oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız