Kapadokya Nerede? Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

0
4576

Nevşehir’in tarih kokan peri bacalarıyla ünlü ilçesi Kapadokya, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri.

Balon turlarıyla gün doğumunu izlemek, peri bacaları arasında kaybolmak, yeryüzüne ait olmayan bir yerdeymiş hissi yaratıyor.

İsmi, güzel atlar ülkesi demek olan bölge; 60 milyon yıl önce bulunan yanardağın kül ve lavlarının rüzgarla aşındırılması sonucu ortaya çıkmıştır.

Kapadokya Nerede?

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya, Nevşehir’e bağlı olsa da Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Aksaray illerini de kapsayan bir bölgededir. Başka bir deyişle, İç Anadolu Bölgesi’nin tam göbeğinde yer alıyor.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya’ya hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kapadokya’ya Otobüs İle Ulaşım

Kapadokya Kelebek Mağara Otel

Kapadokya’da otobüs terminali bulunmamaktadır. Ürgüp Otobüs Terminali ya da Nevşehir Otobüs Terminali’ne gelip, buradan otobüs, minibüs, taksi ya da kalacağınız otelin shuttle servisi ile Kapadokya’ya ulaşabilirsiniz.

Ülkedeki pek çok şehir üzerinden Ürgüp’e direkt otobüs seferi düzenlenmektedir. Kamil Koç, Pamukkale, Metro gibi firmalar da bu seferleri gerçekleştiren otobüs firmalarından bazılarıdır.

Kapadokya otobüs bileti alma işlemlerinizi obilet üzerinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

Kapadokya’ya Uçak İle Ulaşım

Nevşehir Kapadokya

Kapadokya’da havalimanı bulunmamaktadır. Buraya en yakın havalimanı Nevşehir ve Kayseri’deki havalimanlarıdır. Genellikle Nevşehir tercih edilir. Türk Hava Yolları; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bodrum gibi pek çok Nevşehir’e sefer düzenlemektedir. Sefer sayılarının sıklığı şehir ve dönemlere göre değişiklik göstermektedir.

Nevşehir Havalimanı‘ndan Kapadokya’ya taksi, özel transfer veya kalacağınız otelin shuttle servis hizmeti ile ulaşabilirsiniz.

Nevşehir uçak bileti satın alma işlemlerinizi obilet üzerinden pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kapadokya’ya Bireysel Araç İle Ulaşım

Kapadokya’ya en rahat ulaşımı bireysel araçla gerçekleştirebilirsiniz. Kapadokya bölgesinde gezilecek yerler için de araca ihtiyaç duyacağınız için size kolaylık sağlayacaktır.

İstanbul’dan Ankara otoyolu, Ege’den Afyon Yolu, Karadeniz’den Samsun Yolu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden ise, Adana Yolu’nu kullanarak gitmek mümkündür.

Kapadokya’ya Trenle Ulaşım

En az tercih edilen yöntem olsa da Kapadokya’ya trenle de gidebilirsiniz. Kayseri-Adana arası sefer yapan Erciyes Ekspresi ile Kayseri ya da Niğde tren garına gidebilirsiniz. Oradan otobüs ya da kiralık araç ile Kapadokya’ya ulaşabilirsiniz.

Erciyes Ekspresi her gün sefer düzenlemektedir ve yolculuk 6 saat sürmektedir.

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Kapadokya, ülkenin en ihtişamlı yerlerinden biridir. Buranın mistik havasını veren Peri Bacaları’nı her yerde görebilirsiniz ve mağaraları gezebilirsiniz.

Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Aşıklar Vadisi, Devrent Vadisi, Kızılçkukur Vadisi ve Paşabağ; bu açıdan sizi doyuma ulaştıracak en özel yerlerdir.

Avanos’ta çömlekçileri ziyaret etmek, tarihi taş köprü ile tahta köprüyü görmek, Saç Müzesi’ne gitmek, Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezmek, Ihlara Vadisi ve Derin Kuyu Yeraltı Şehri’ni keşfetmek Kapadokya sınırları içerisinde yapmanız gerekenler listesinde yer alıyor.

Kapadokya’da görülmesi gereken kiliseler, müzeler ve doğal güzellikler için; Kapadokya’da Görülmesi Gereken Yerler.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız