Budva ve Kotor’da Nerede Ne Yenir? Karadağ Yemek Rehberi

0
7325

Adını ülkeyi çevreleyen kara dağlardan alan Karadağd’ın ya da nam-ı diğer Montenegro’nun bence en güzel iki olan şehri Budva ve Kotor, özellikle yaz aylarında tatilcilerin favori destinasyonları arasında yer alıyor.

Türkiye’den vizesiz seyahat edebileceğiniz Karadağ’da bir yandan deniz ve güneşin tadını çıkarabilir bir yandan da tarihi güzellikleri keşfedebilirsiniz. Tüm bu güzellikleri muhteşem yemeklerle taçlandırmak da cabası.

O zaman gelin lafı daha fazla uzatmadan Budva ve Kotor’un lezzet duraklarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Kotor’da Nerede Ne Yenir?

Art Cafe

Surların içindeki tarihi kent merkezinde yer alan Hippocampus Otel’in üst katındaki Art Cafe, bol çeşitli güzel bir kahvaltı yapmak isteyenlerin favori mekanlarından biri.

Özellikle nefis bir ev yoğurdu eşliğinde getirdikleri granolasını asla es geçmeyin derim.

Wine Bar Cesare

Bakmayın adının Wine Bar olduğuna, Wine Bar Cesare bir şarap evinden çok daha fazlası.

Güne eski şehrin göbeğinde güzel bir kahvaltı ile başlamak isterseniz Wine Bar Cesare en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Özellikle omletlerinden denemenizi öneririm.

Old Winery Bar

Güzel bir kadeh Karadağ şarabı eşliğinde hafif bir şeyler atıştırmak isterseniz istikametiniz Old Winery Bar olsun.

Özellikle ekmek üstü lezzetlerinden ve ev yapımı makarnalarından denemenizi tavsiye ederim.

Old Winery Bar’ın çalışanlarının şarap konusunda son derece bilgili olduğunu sizi damak zevkinize en uygun şekilde yönlendireceğini de söylemeden geçmek olmaz.

Pescaria Dekaderon

Surların içinde, tarihi kent meydanın tam ortasında güzel bir yemek yemek isterseniz hiç düşünmeden Pescaria Dekaderon’un yolunu tutun derim.

Özellikle deniz ürünlü makarnasından ya da pizzasından tatmanızı öneririm. Tatlı olaraksa çok klasik bir lezzet olsa da ev yapımı keklerinden şaşmayın derim.

Konoba Scala Santa

Deniz ürünleri denilince Kotor’da akla ilk gelen yerlerden biri de Konoba Skala Santa. Biraz turistik bir lokasyonda olsa da Skala Santa muhteşem lezzetler sunuyor.

Özellikle balık çorbası ve somon, levrek gibi balıkların yanı sıra ıstakoz, karides, midye gibi kabuklu deniz ürünlerini, ahtapot ve kalamarı tek tabakta sunan deniz tabağı harika.

Siz de buralara kadar gelmişken gönlümüzce deniz ürünü yiyelim derseniz Konoba Skala Santa’yı mutlaka listenize alın.

Luna Rossa

Kotor’un en keyifli İtalyan restoranlarından biri de Luna Rossa. Siz de güzel bir risotto ya da nefis bir makarna eşliğinde keyif yapmak isterseniz Luna Rossa, Kotor mekan rehberi listenizde mutlaka olsun derim.

Luna Rossa’ya giderseniz tiramisu ile nefis bir bitiriş yapmadan da kalkmayın derim.

Pizza Pronto

Yemekle uzun uzun vakit kaybetmeyelim şöyle ayaküstü bir şeyler atıştırıp kendimizi Kotor’un keyifli sokaklarına atalım derseniz istikametiniz dilim pizzaları ile meşhur Pizza Pronto olsun.

Dilimleri kocaman; ama bir dilim beni kesmez derseniz de tercihinizi büyük boy pizzalarından yana kullanabilirsiniz. Her ne kadar çok klasik bir seçenek olsa da Margarita pizzasının tadına bakmanızı öneririm.

Tangja Family Restaurant

Dışardan bakıldığında sıradan bir kasap gibi dursa da Tangja Family Restaurant’ta tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lokum gibi etler ve annenizin mutfağından çıkmışçasına lezzetli mezeler sizi bekliyor.

Kotor’a giderseniz kocaman porsiyonları ile göz dolduran Tangja Family Restaurant’ı asla es geçmeyin derim.

Caffe Bandiera

Kahve ya da bir kokteyl molası için Kotor’da tavsiye edebileceğim en keyifli yerlerden biri Caffe Bandiera.

Lokallerin de favori mekanlarından biri olan Cafe Bandiera’da günün her saati güzel müzikler eşliğinde keyifle zaman geçirebilirsiniz.

Konoba Portun

Bir akşam da denize sıfır bir mekanda, dalga sesleri eşliğinde yemek yiyelim derseniz istikametiniz Konoba Portun olsun derim.

Kırmızı soslu midye, balıkçı usulü ahtapot ya da deniz ürünü sevmeyenlerle özel kuskus ile servis edilen Akdeniz usulü kuzu eti, Konoba Portun’da sizi bekleyen lezzetlerden sadece birkaçı.

Bu güzel yemek tatlısız bitmemeli derseniz de tercihinizi nefis bir incirli kekten yana kullanabilirsiniz.

Gelateria di Cattaro

Meşhur St. Tryphon Kilisesi’nin hemen arkasında kalan Gelateria di Cattaro, dondurma tutkunları için karşı konulmaz bir yer.

Siz de günün her saati dondurma yiyebilenlerdenseniz Kotor’daki bu güzel İtalyan dondurmacısı Gelateria di Cattaro’yu asla es geçmeyin derim.

Budva’da Nerede Ne Yenir?

Hemingway Bar & Restaurant

Tarihi kent merkezinin dışında son derece keyifli ve şık bir alternatif olan Hemingway; güne güzel bir kahvaltı ile başlamak isteyenlerin favori mekanlarından biri.

Özellikle yoğurtlu granolasının, yanında ev yapımı reçelle servis edilen kruvasanının ve somonlu poşe yumurtasının seveni çok.

Söylemeden de geçmek olmaz Hemingway Bar & Restaurant’ın tatlıları da bir efsane kahvaltı için uğramasanız bile en azından keyifli bir tatlı kahve molası için mutlaka bir şans vermelisiniz.

Old Fisherman’s Pub

Adına bakıldığında asla bir kahvaltıcı gibi durmasa da Old Fisherman’s Pub, Budva’da deniz kenarında kahvaltı edebileceğiniz en lezzetli mekanlardan biri.

Özellikle pizza hamuru ile hazırladıkları mozarella peynirli domatesli pizzası enfes.

Ben güne yumurtasız başlayamam derseniz de tercihinizi omlet çeşitlerinden yana kullanabilirsiniz.

Pizza Smiley

Kotor’da olduğu gibi Budva’da her köşede nefis pizzalar yapan minik dükkanlar bulmak mümkün.

Hemen hemen her pizzacı oldukça lezzetli ama benim önerim tercihinizi Pizza Smiley’den yana kullanmanız.

İncecik çıtır çıtır kocaman bir dilim pizza yemek için uğrayabileceğiniz Pizza Smiley’de vejetaryen seçenekler de dahil olmak üzere pek çok pizza çeşidi sizi bekliyor.

Jadran Kod Krsta

Deniz kenarında dalga sesleri eşliğinde güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz istikametiniz Jadran Kod Kasta olsun derim.

Bence bu bölgede olmak bol bol deniz ürünü yemeyi gerektiriyor.

O yüzden Jadran Kod Krsta’ya giderseniz tercihinizi deniz ürünlü seçeneklerden yana kullanın derim.

Shanghai Asian Food & Sushi

Soya soslu salatalık salatası, limon soslu karides, bademli tavuk ve sushi çeşitleri ile sofralarda Asya rüzgarı estiren Shanghai Budva’nın en sevilen restoranlarından biri.

Siz de hangi ülkede olursanız olun Asya mutfağından vazgeçemeyenlerdenseniz Shanghai Asian Food & Sushi güzel bir alternatif olacaktır.

Casper Bar

Biraz da eski şehir merkezinin en popüler barlarından birinde zaman geçirelim derseniz istikametiniz asırlık bir ağacın gölgesindeki Casper Bar olsun derim.

Casper Bar’a giderseniz kendinize en güzelinden bir kokteyl ısmarlamadan kalkmayın derim.

Pasta Bar

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi Pasta Bar, makarnaları ile ünlü.

Çeşit çeşit makarna arasından seçim yapmakta zorlanırsanız tercihinizi deniz ürünlü makarnadan yana kullanın derim. Çünkü bu bölgenin deniz ürünleri oldukça taze ve lezzetli.

Restoran Lim

Mavi ile yeşili muhteşem lezzetler ile buluşturan Restoran Lim, Budva’nın en lezzetli restoranlarından biri.

Eğer deniz ürünlü İtalyan lezzetlerini seviyorsanız karidesli risotto sizin için harika bir alternatif olacaktır.

Tercihinizi daha klasik lezzetlerden yana kullanmak isterseniz de köfte ya da ızgara balık güzel birer alternatif olacaktır.

Jadran

Menüyü anadilinizde okumayı sevenlerdenseniz Budva’daki adresiniz Türkçe menü seçeceği olan Jadran olsun derim.

Jadran’a giderseniz özellikle dil balığından tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Son bir tüyo daha verecek olursam Jadran’ın porsiyonları oldukça büyük. O yüzden sipariş verirken ölçülü olmakta fayda var.

Restoran Porto

Restoran Porto’da yemekten önce masaya gelen ev yapımı ekmeklerin güzelliği sizi ne kadar harika yemeklerin beklediğinin habercisi niteliğinde.

Kalamardan karidese, midyeden yengeçe envaiçeşit deniz ürününden lokum gibi ızgara çeşitlerine pek çok lezzet Restoran Porto’da sizi bekliyor.

Mozart Cafe & Restaurant

Dondurma severlerin asla es geçmemesi gereken Budva lezzet duraklarından biri Mozart Cafe & Restaurant. Siz de benim gibi hangi mevsim olursa olsun günün her saati dondurma yiyebilenlerdenseniz Mozart Cafe & Restaurant’ı asla es geçmeyin derim.

Özellikle Hindistan cevizli ve çikolatalı dondurmalı enfes.


Karadağ’a giderseniz yerel şaraplar eşliğinde yöresel peynirlerinden, ülkenin güneyinde yer alan küçük Njegusi Kasabası‘nda üretilen özel jambonundan tatmadan, Kotor’daki kedi müzesini gezmeden, Lady of Rocks Adası‘nı, Perast Kasabası‘nı görmeden, bir tekne turuna katılarak Karadağları bir de denizden görmeden dönmeyin derim.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız