Deprem Bölgesi’ne Destek Olmak İçin Alışveriş Yapabileceğiniz Yerel Üreticiler

0
1802
Deprem Bölgesi’ne Destek Olmak İçin Alışveriş Yapabileceğiniz Yerel Üreticiler
Deprem Bölgesi’ne Destek Olmak İçin Alışveriş Yapabileceğiniz Yerel Üreticiler

Depremden etkilenen illerimizde yaşayanların hayatlarına devam edebilmesi, mümkün olduğunca normale dönebilmeleri için işlerine devam etmeleri gerekiyor. Siz de bölgedeki üreticilere destek vermek, onların bir an önce yeni düzenlerini kurmalarına yardımcı olmak istiyorsanız alışverişlerinizin bir kısmını yerli üreticilerden yapabilirsiniz.

Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen tüm illerimizdeki yerli ve butik üreticileri desteklemek için dayanışma kampanyası başlatıldı. Özellikle sosyal medyada çokça paylaşılan ve hızla yayılan deprem bölgesindeki lokal üreticilerin bir kısmını sizin için yazdık.

HATAY

1) Antio Farm

Antio Farm
Antio Farm

Antio Farm’ın tüm ürünleri birbirinden lezzetli olduğundan hangi üründen sipariş vereceğinize karar vermekte zorlanabilirsiniz. O yüzden benim önerim içinde nar ekşisi, zeytinyağı, halhalı ve kırma zeytin olan tanışma paketinden sipariş vermeniz.  

Email: [email protected]

Websitesi: www.antiofarm.com

2) Teo Farm

Teo Farm
Teo Farm

Teo Farm’ın atalık tohumlardan üretilen bakliyatları bu zamana kadar yediğiniz tüm baharatları unutturacak. Bakliyatların haricinde Samandağ’ın acı biberi ile yapılan nefis turşusu, organik nar ekşisi, kurutulmuş zahter gibi pek çok özel lezzet Teo Farm’da sizi bekliyor.

Telefon: 0539 222 55 00

Websitesi: www.teofarm.com

3) Hatay Yöresel Ürünler

Hatay Yöresel Ürünler, Hatay’da tadabileceğiniz tüm yöresel ürünleri ayağınıza getiriyor desem yeridir. Hatay’ın lezzeti dillere destan közde pişmiş tereyağlı künefesi, kıtır kabak tatlısı, kömbesi, yaprak ezme peyniri, tuzlu yoğurdu onlardan sadece birkaçı. Hatay’ın en doğal ürünleri ile sofralarınızın tadına tat katmak isterseniz Hatay Yöresel Ürünler’i asla es geçmemelisiniz.

Telefon: 0533 898 31 31

Websitesi: www.hatayyoresel.com

4) Deva’m Hatay

İçine biraz kuru zahter biraz da nar ekşisi döküp ekmek banmaya doyamayacağınız nefis bir zeytinyağı, en doğalından salamura zeytin, bulgur pilavlarınızın tadına tat katacak güneşte kurutulmuş hafif acılı biber salçası ve daha niceleri. Siz de mutfağınızı Hatay’dan gelecek doğal ürünlerle doldurmak isterseniz Deva’m Hatay’ı mutlaka listenize alın.

Telefon: 0552 524 94 84

Websites: www.devamhatay.com

5) Rusta Gıda

İki kadın girişimci tarafından kurulan Rusta Gıda, sadece kadınlarla çalışan bir üretici. Ev yapımı domates konservesi, yemeklerinizin tadına tat katacak nefis domates salçası, en doğalından zeytinyağı gibi mutfakların olmazsa olmazlarını Rusta Gıda’dan temin edebilirsiniz.

Telefon: 0506 770 94 36

6) Parıltı Baharat

Envai çeşit baharatın yanı sıra susam, keten tohumu gibi bitkisel yağlar, Hatay’ın meşhur sürk peyniri başta olmak üzere pek çok yöresel ürünü Parıltı Baharat’tan sipariş verebilirsiniz. Söylemeden de geçmek olmaz, Parıltı Baharat’ın kendi kavurduğu Türk Kahvesi de kesinlikle denemeye değer.

Telefon: 0532 692 99 08

Mail: [email protected]

7) Hatay Pazar

Zeytinyağında salamura zahter, ceviz reçeli, çıtır kabak reçeli, çekirdek niyetine yemelik halhalı kırma zeytin, karakılçık bulguru gibi farklı yöresel ürünleri denemek isterseniz Hatay Pazar’ın websitesine mutlaka göz atın derim. Söylemeden de geçmek olmaz. Hatay Pazar’ı Instagram’da organik bakkal adı ile bulabilirsiniz.

Telefon: 0505 978 12 39

Websitesi: www.hataypazar.com

8) Dalgaç Künefe

Dalgaç Künefe
Dalgaç Künefe

Kocaman tepsilerde pişirildikten sonra havaya atılıp çevrilmesi ile meşhur olan Hatay künefesini evinize getirtmek isterseniz Dalgaç Künefe’den sipariş verebilirsiniz. Dalgaç, künefesi ile öne çıksa da kömbe, katmer, burma gibi pek çok tatlı seçeceği de var. Aklınızda bulunsun!

Telefon: 0326 245 59 69

Websitesi: www.dalgac.com

9) İste Çiftlik

İste Çiftlik
İste Çiftlik

Biber, domates, kabak gibi dolmalık kurular, kekik salatası, mini mini halhalı kırma zeytini, patlıcan ceviz gibi farklı reçeller başta olmak üzere pek çok yöresel ürün İste Çiftlik’te sizi bekliyor. Siz de Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Hatay’ın en güzel lezzetlerini evinize taşımak istiyorsanız İste Çiftlik’e mutlaka bir göz atın derim.

Telefon: 0326 641 63 63

Websitesi: www.isteciftlik.com

KAHRAMANMARAŞ

1) Arif Şekerleme

Arif Şekerleme
Arif Şekerleme

Her biri Maraş usulünce hazırlanan cevizli köpük, cevizli sucuk ya da Antep fıstıklı sucuk gibi muhteşem atıştırmalıklardan Maraş kurabiyesine bir tane ile asla yetinemeyeceğiniz lokmalık fıstık ezmelerinden nefis baharatlara pek çok seçenek Arif Şekerleme’de sizi bekliyor. Arif Şekerleme’nin ürünlerine mutlaka bakmalısınız.

Telefon: 0344 214 23 02

Websitesi: www.arifsekerleme.com

2) Bal Avcısı

Bal Avcısı
Bal Avcısı

Kaya balı, orman balı ya da ham bal gibi Toroslar’dan gelen muhteşem balların yanı sıra perga denilen arı ekmeği, propolis ya da polen gibi pek çok arı ürününü de Bal Avcı’sında bulabilirsiniz.

Telefon: 0552 409 88 46

Websitesi: www.balavcisi.com

3) Bertizlioğlu

Bertizlioğlu
Bertizlioğlu

Kahramanmaraş’ın taze bez peyniri, tarhanası ve cevizi başta olmak üzere pek çok özel lezzetini bulabileceğiniz adreslerden biri de Bertizlioğlu. Özellikle cips niyetine çıtır çıtır yiyebileceğiniz Kahramanmaraş’ın meşhur tarhanasını asla es geçmeyin derim.

Telefon: 0555 022 56 23

4) Akalp Çiftliği

Akalp Çiftliği
Akalp Çiftliği

Maraş usulü içli köfte, odun ateşinde pişmiş işkembe çorbası, kasap sucuğu gibi et ürünlerinin yanı sıra Akalp Çiftliği’nde meşhur Maraş sıkma peynirinin keçi sütlü alternatifini de bulabileceğiniz aklınızda bulunsun.

Telefon: 0549 356 34 46

Websitesi: www.akalpsut.com

5) Eshki Gıda

Ateş görmeden vakumladıkları narlardan yaptıkları ekşi ile sofraların tadına tat katıyor Eshki Gıda. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan sadece nar ile yapılan bu nefis ekşilerden bir kere tattınız mı bir daha başka nar ekşisi almak istemeyebilirsiniz. Demedi demeyin.

Telefon: 0344 606 06 46

Websitesi: www.eshki.com.tr

DİYARBAKIR

1) Hevsel Bahçesi

 Hevsel Bahçesi
Hevsel Bahçesi

Cevizli sucuk, dut, kuru incir, kayısı gibi pek çok meyvenin kurusu, en doğalından bakliyatlar, ev yapımı acuka, Diyarbakır’ın meşhur örüklü peyniri, ev yapımı salça, kıtı turşusu ve daha niceleri. Hevsel Bahçesi’nde her biri birbirinden doğal onlarca lezzet sizi bekliyor. Unutmadan! Yaz aylarında içinizi ferahlatacak içecekler arıyorsanız Hevsel Bahçesi’nin reyhan şerbeti paketinden de mutlaka sipariş verin.

Telefon: 0536 945 40 21

Websitesi: www.hevselbahcesi.com

2) Diyarbakır Köy Ürünleri

Diyarbakır Köy Ürünleri
Diyarbakır Köy Ürünleri

En doğal sütlerle hazırlanan, anne eli değmişçesine lezzetli peynirler ile kahvaltı sofralarınıza tat katmak isterseniz Diyarbakır Köy Ürünleri’nin Instagram hesabına mutlaka bir göz atın derim. Özellikle Karacadağ’ın meşhur örgü peynirini denemenizi öneririm.

Telefon: 0539 832 26 25

3) Köyümden Organik Ürünler

Dolmalık kurutulmuş patlıcan, kabak, biber gibi klasik lezzetlerin haricinde kurutulmuş yeşil fasulye, domates gibi pek özel lezzet Köyümden Organik Ürünler’de sizi bekliyor. Köyümden Organik Ürünler’den sipariş verirseniz domates ve biber salçalarından söylemeyi de unutmayın.

Telefon: 0537 518 04 53

Mail: [email protected]

4) Kybele Doğal

Kybele Doğal
Kybele Doğal

Mercimek, nohut, dövme buğday başta olmak üzere pek çok doğal bakliyat çeşidi bulabileceğiniz Kybele Doğal’ın en sevilen ürünlerinden biri de sebzeli un tarhanası. Siz de mutfağınızdan şahane yemek kokuları yükseldiğinde mutlu olanlardansanız Kybele Doğal’ın bakliyatlarına kilerinizde yer açın.

Telefon: 0850 886 30 45

Websitesi: www.klybeledogal.com

GAZİANTEP

1) Antep Sepeti

Antep peyniri, fıstık, menengiç kahvesi gibi en bilindik yöresel Antep ürünlerinin haricinde, alıç marmelatı, Antep mercimeği gibi farklı lezzetler de Antep Sepeti’nde sizi bekliyor. Söylemeden de geçmek olmaz. Antep Sepeti’nde birbirinden güzel el işi bakır ürünler de bulabilirsiniz. Aklınızda bulunsun!

Telefon: 0342 221 00 27

Websitesi: www.antepsepeti.com.tr

2) Bakkal Hasan

Gaziantep’in meşhur kahkesi ve bence en güzel eşlikçilerinden biri olan Antep peyniri, birbirinden güzel kuruluklar ve menengiç kahvesi başta olmak üzere onlarca çeşit yöresel ürün bulabileceğiz yerlerden biri de Bakkal Hasan. Antep’in yöresel lezzetlerini seviyorsanız Bakkal Hasan’ın ürünleri tam size göre.

Telefon: 0505 215 50 65

Websitesi: www.bakkalhasan.com.tr

ADANA

1) Füme Şarküteri

Sütte kurutulmuş füme Balkan eti, siyez unlu ya da zeytinli – kekikli ekşi mayalı ekmek gibi kahvaltı sofralarınızı ziyafet sofrasına dönüştürecek pek çok lezzet Füme Şarküteri’de sizi bekliyor. Sizin için de pazar kahvaltılarının yeri bir başkaysa Füme Şarküteri’nin ürünlerine mutlaka bir göz atın derim.

Telefon: 0532 281 28 00

Websitesi: www.fumesarkuteri.com

2) Era Gurme

Era Gurme

Glutensiz ya da ketojenik gibi özel bir beslenme düzeniniz varsa Era Gurme’nin ürünlerini asla es geçmemelisiniz. Era Gurme’de fıstık, kakao gibi ezmelerin ketojenik çeşitlerinin yanı sıra keçiboynuzu ezmesi gibi farklı sürülebilir lezzetler bulabilirsiniz. Ayrıca pek çok glutensiz un çeşidi ve vegan ürünler de Era Gurme’de sizi bekliyor.

Telefon: 0554 935 06 60

Websitesi:  www.eragurme.com

2) Şifa Ana

Pancar kvass, biberiye limon sirkesi, Trabzon hurması sirkesi gibi farklı fermente ürünlerin yanı sıra çöreotu, keten tohumu, üzüm çekirdeği gibi bitkisel yağlar, yemeklerinizin lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyacak Adana usulü salçalar başta olmak üzere daha pek çok doğal ürünü Şifa Ana’da bulabilirisiniz.

Telefon: 0532 346 98 09

Websitesi: www.sifaana.com.tr

ADIYAMAN

1) Gurmezar

Gurmezar
Gurmezar

Adıyaman’ın meşhur köy peyniri, ceviz, fındık, badem başta olmak üzere birbirinden lezzetli kuru yemişlerle yapılan kahvaltılık ezmeler gibi pek çok özel lezzeti tatmak istiyorsanız Adıyamanlı üretici Gurmezar’ın ürünlerine mutlaka göz atın derim.

Telefon: 0539 384 44 00

Mail: www.gurmezar.com.tr

MALATYA

1) Atadan Ürünler

Atadan Ürünler’in kuru sebzelerden salçaya, baldan reçele, peynirden zeytine oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Atadan Ürünler’den sipariş vermek isterseniz tulum peynirine ve sebzeli eriştesine öncelik vermenizi öneririm. Hatta güzel bir tereyağı ile cevizli peynirli nefis bir erişte yapabilirsiniz.

Telefon: 0532 382 75 23

Websitesi: www.atadanurunler.com

2) Kayısı İste

Malum Malatya demek kayısı demek, kuru meyveler sizin mutfaklarınızın da olmazsa olmazı ise Kayısı İste’nin ürünlerine mutlaka bir göz atın derim. Kayısı İste’de klasik kuru kayısının haricinde sütlü ya da bitterli kayısı ezmesi, arası fıstıklı kayısı atom gibi pek çok ürün çeşidi bulabilirsiniz. Söylemeden de geçmek olmaz Kayısı İste’de köme, sirke, baharat, lokum gibi farklı ürünler de var.

Telefon: 0422 325 66 99

Websitesi: www.kayisiiste.com

OSMANİYE

1) Okur Kuruyemiş

Yer fıstığının cenneti Osmaniye’de fıstıklı pek çok ürün alabileceğiniz adreslerden biri Okur Kuruyemiş. Kavrulmuş tuzlu Osmaniye fıstığı, fıstık ezmesi ve çiko fıstık onlardan sadece birkaçı. Fıstık dışında bir şeyler de almak isterseniz Okur Kuruyemiş’in birbirinden lezzetli kuru meyveleri, şekerlemeleri ve kuru yemişleri de olduğu aklınızda bulunsun.

Telefon: 0328 813 70 30

Websitesi: www.okurkuruyemis.com.tr

2) Doğal Yaşam

Ev yapımı acuka, isteyene acılı isteyene tatlı biber salçası, meşhur Derviş pirinci, karakılçık bulguru ve daha pek çok özel lezzet Doğal Yaşam’da sizi bekliyor. Siz de yöresinden en doğal ürünlerle mutfağınızı zenginleştirmek istiyorsanız Doğal Yaşam’ın ürünlerine de mutlaka bakın derim.

Telefon: 0543 820 80 80

Websitesi: www.dogalyasam.net

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız