En İyi Streaming Platformu Dizileri

0
79

Streaming platformları, özellikle son 5 yılda popülerleşen ve televizyon kanallarının yerini alan dijital yayın araçları olarak biliniyor. Kısacası internet üzerinden çevrimiçi olarak izlediğimiz televizyon kanalları diyebiliriz.

Her platform kendine özgü yapımları ile öne çıkıyor. Sevilen dizi ve filmlerin yanında bu orijinal içerikler de çok dikkat çekiyor. Eğer izlemeye nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için sunduğumuz önerilere göz atabilirsiniz. 

En İyi Streaming Platformu Dizileri

Streaming platformlarının, izleyicilerin film ve dizilere ulaşması için biraz da cep yakmayan türden, uygun fiyatlı olması bekleniyor. Sinema ile kıyaslama yapıldığında bir film izleme fiyatında sınırsız içeriklere sahip olan bu platformlar kişilere özel paketlerle de  hizmet veriyor. 

Televizyonlardaki gibi reklam arası beklemeden kesintisiz izleyebileceğiniz yayın platformlarının daha sonra izlemek için ekleyebileceğiniz kişisel listeleme özelliği de var. Üstelik bu platformları Google Play ve AppStore’dan ulaşmak da oldukça kolay!

Bir diğer avantaj da çevrim dışı izleme özelliği. Normal modda içerikleri izlerken internet bağlantısına ihtiyaç duyarsınız. Fakat bu uygulamalar size dizi ve filmleri indirme imkânı da sunuyor. Wi-Fi bağlantısı bulduğunuzda indirebileceğiniz içerikleri sporda, seyahatte ya da internet erişiminin olmadığı her yerde özgürce izleyebilirsiniz.

Hem yerli hem de yabancı dizileri ile streaming platformları, sağladığı zengin içeriklerle her izleyici kitlesinin gönlünü fethetmeye devam ediyor. Cüzi miktarlarda ödenen aylık-yıllık üyelik bedelleri ile dilediğiniz kategoride (korku, gerilim, aksiyon, macera, romantik, belgesel vb.) en yeni film ve dizileri bulabileceğiniz bu platformlara gösterilen büyük ilgi izleyicileri cezbetmeye devam ediyor.

Streaming Platformlarının En popüleri: Netflix!

Netflix, reality programlarından talk showlara kadar zengin birçok içeriğin ev sahipliğini yapıyor. Yapılan içerikleri en çok izlenen platformlar arasına giren Netflix durmak bilmiyor ve kendi içeriklerine de imzasını atmaya başlıyor. 

Tek solukta izleyebileceğiniz yüksek IMDb puanlarına sahip birçok mini dizinin de altına imzasını atan Netflix bir çırpıda bitirebileceğimiz dizi ve filmlerine hep birlikte bir bakalım.

Squid Game

Paraya ihtiyacı olan yüzlerce insanın katılacağı oyun karşılığında 40 milyon dolar ödül verileceği söylenmiştir. Ancak kimse bu oyunların hayatta kalma oyunu olduğunu bilmiyordur.

Squid Game ilk 28 gününde aboneler tarafından 1.65 milyar saat izlenmiştir. Oldukça yüksek bir saat ve izlemeyen olmamış belli ki.

Bridgerton

19. yüzyıl başlarında Londra’nın eski zamanlarını konu alan bu dizi Julia Quinn’in çok satan romanlarından esinlenilmiştir.

8 kardeşli Bridgerton Ailesi’nin Londra’nın yüksek sosyetesinde aşkı aramalarıyla macera başlıyor. Bridgerton 28 günde 625 milyon saat izlenmiştir.

La Casa De Papel

Yıllar boyunca tüm detaylarıyla planlanmış bir soygun. Profesör lakaplı bir dahi ve ekibinin soygun hikayesini anlatan bu dizinin başrolündeki Tokyo karakterini Úrsula Corberó oynamaktadır. Dizi 28 günde 619 milyon saat boyunca izlenmiştir.

Stranger Things

Bir küçük çocuğun kaybolmasıyla başlayan olayların ardı arkası kesilmiyor. Doğa üstü olayların içinde bir küçük kızın da dahil olduğu deneylerle dolu bir dizi. Aboneler tarafından 582 milyon saat izlenmiştir.

Maid (Mini Dizi)

Çocuğuna iyi bir anne olmak ve geçimini sağlayabilmek için hizmetçiliğe başlayan anne, şiddet dolu bir ilişkiden kaçmak için yola koyulur.

Dizide Molly Smith’in acı dolu yolculuğu anlatılıyor. 28 günde 469 milyon saat izlenen bu dizi de beğenilenler arasında yer alıyor.

İnternet Televizyonu BluTv ve Sevilen Dizileri

Son çağın Türk yapımı internet televizyonu olan BluTv kendi bünyesinde yaptığı film, dizi, yetişkin türlerinde yerli ve yabancı olan içeriklerinin yanında bir de canlı tv yayınlarını da izleyicilerine sunuyor.

BluTv’nin içeriğinde ise daha önce yayınlanmış olan diğer platformlardaki veya televizyonlardaki diziler de yer alıyor.

Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi

Topluma karşı kendi adalet sistemini uygulayan başroldeki Nejat İşler, Ercüment Çözer rolü ile karşımıza çıkıyor.

Miray Daner ve Boran Kuzum ise dizideki diğer baş karakterlerdir. Ercüment kendi amaçları doğrultusunda olan iki genç ile tanışır ve olaylar bambaşka bir hal alır.

Masum

Polisiye, drama türündeki bu dizinin başrolünde Uluslararası Emmy Ödülü alan Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın başrolünde olduğu Masum dizisindeki olay emekli komiser Cevdet’in (Haluk Bilginer) ailesiyle sakin bir hayat yaşamak isterken ortaya çıkan bir sır, ailenin hayatının geri dönülemez bir yola sokuyor.

Bartu Ben

Bartu Ben, Yalan Dünya dizisinde Orçun karakteriyle tanıdığımız Bartu Küçükçağlayan tarafından kaleme alınan komedi dizisidir.

Kısa sürede ünlenen Bartu, ününü kaybetmesi ile kendi kimliğinin arayışına çıkmıştır. 10 bölümden oluşan bu diziyi biz de çok sevdik!

Alef

Ahmet Mümtaz Taylan, Kenan İmirzalıoğlu, Melisa Sözen gibi isimlerin yer aldığı bu dizide cinayet büroda çalışan başrol karakterleri, seri katilin öldürdüğü maktullerin cesetlerinin ortaya çıkmasıyla mistik ve ruhani varlıkların içinde kendilerini bulurlar.

En Çok Merak Edilen İçerikler Disney Plus’ta

Amerikan abonelik sistemine bağlı olan ve dünyada birçok ünlü markanın tek platformu olan Disney Plus, son dönemlerimizin en çok izlenen ve ilgi çeken dijital yayın platformlarından biridir. Hangimiz Star Wars filmlerini heyecanla izlemedik? 

Ülkemizde yayın yapmaya yeni başlayan bu platformda The Bear, The Mandalorian, This is Us ve Dünyayla Benim Aramda gibi diziler ilk dikkat çekenler arasında. Platformun yeni yapımları ise merakla bekleniyor.

Exxen’de Popüler İçerikler

Exxen, gençlere yönelik onların en beğendiği dijital video içerik üreticileri ve sosyal medyada popüler olmuş kişileri toplayarak birçok talk show ve reality show içeriklerini bünyesine katarak beğeni kazmaya başladı.

Gibi

Yılmaz ve İlkkan iki iyi arkadaştır. Zaman zaman anlaşamazlar ve başlarına her zaman tuhaf olaylar gelir ve pireyi deve yapabilirler.

Başrol  olan Yılmaz karakterindeki Feyyaz Yiğit çok başarılı bir oyuncu, yazar ve müzisyen.

Vahşi Şeyler

Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar gibi ünlü oyuncuların başrolünde olduğu aksiyon-komedi -aşk üçlüsü olan bu dizide bir suça ortak olurlar ve aşkları tekrar alevlenmeye başlar.

Leyla İle Mecnun

Başrolünde Ali Atay ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi ünlü isimlerin olduğu bu dizi, klasik hâine gelmiş bir televizyon devam dizisidir.

Aşk çölünde kaybolmuş Mecnun ve Leyla’nın aşkı absürt komedi olarak anlatılır, Mecnun ve ailesinin başı beladan hiç kurtulmaz.

Hükümsüz

Hırslı olan Esma, işinde çok iyi olan bir avukat olan Filiz ile yaşanan bir cinayet sonrası tanışırlar.

Cinayet ile birlikte heyecan doruklara çıkar. Drama türündeki bu yapıma Burçin Terzioğlu ve Hande Doğandemir eşlik ediyor.

Olağan Şüpheliler

3 yakın kadın arkadaşın eşlerinin ortak olduğu otelin açılışında olan olaylar ve sonuçları birçok olayı da doğurur.

Aksiyon dolu olan bu dizide erkeklerin sakladığı sırların dünyasına giriş yapılır.

İlginç Bazı Olaylar

Bu dizide 37 yaşına kadar aile evinde kalan İbo’nun yaşadığı hem sıkıcı hem de eğlenceli olan hayatı ele alınıyor.

Babasının mağazasında hapsolan olan İbo kendi hayallerinin peşine düşmeye karar verir.

BeIN CONNECT ile İzleme Özgürlüğü

Digiturk’ü bilmeyen yoktur herhalde. 2000 yılından beri hayatımızda olan dijital televizyon yayın platformu Digiturk’ün kendi abonelerine sunduğu BeIN CONNECT televizyondaki yayın akışlarına bağlı kalmadan Digiturk içerisinde bulunan her yapımı dilediğiniz zaman, istediğiniz yerden çevrimiçi olarak izleme özelliği sunuyor.

Rengarenk Dünyası ve Ayrıcalıklarıyla: Amazon Prime Video 

Ücretsiz tanıtıma sunulan platformların sayısı artarken Amazon Prime Video‘nun içeriklerine verdiği kalite de artıyor.

Amazon, özellikle New York’un çarpıcı ilişkilerini anlatan The Undoing dizisiyle yüksek izlenme rakamlarına ulaştı. 

Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri

Kötülüğün tekrar ortaya çıkmasıyla birlikte en karanlık yerlerden, ada krallıklarından, görkemli yerlere kadar şekillenen macera dolu bir dizi bizi bekliyor.

Yüzüklerin Efendisi’nin ilk kitabından esinlenilmiş bu dizi oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahiptir.

Upload

Fantastik bir dizi olan Upload’ta, 2033 yılında ölen insanların kendi sanal dünyasına yüklenmesiyle yaşamını sanal dünyada geçirir.

Bilgisayar programcısı olan Nathan erkenden ölerek ve kız arkadaşıyla birlikte sanal dünyaya gelmiştir.

Hanna

CIA ajanından kaçan Hanna’nın özel doğaüstü güçleri vardır. CIA ajanından kaçma hikayesi ile yaşanılanlar ele alınıyor.

The Boys

Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin de adı geçtiği The Boys dizisinde iyiler ve kötüler vardır.

Süper güçleri olan kahramanların gücünü kötüye kullanıp evrene sahip olma isteği ile başa çıkmaya çalışan The Boys grubu ve yaşadığı hikâye ele alınıyor.

El Cid

İspanya’nın milli kahramanlarından biri olan El Cid, Amazon farkı ile kendini ortaya koyuyor.

Rodrigo de Vivar’ın yani El Cid’in yaşamını konu alan dizi Orta Çağ severler için oldukça etkileyici bir dizi olma yolunda ilerliyor.  

Birbirinden Yeni İçerikleriyle Gain

Yerli yapımlarının kısa süreli olmasıyla bilinen yemek yerken bile izleyip bitirebileceğiniz Gain dizileri  izleyicileri sıkmadan ekrana bağlıyor. 

10 Bin Adım 

Monoton bir hayata sahip olan ve bundan memnun olan Mehmet, eski sevgilisi ile günde 10 bin adım atmaya karar verir. Bu süreçte yaşadığı olaylardan bahsedilir.

Orta Kafa Aşk

Uzun zamandır başarısız ilişkileri olan Semih’in son yaşadığı Selin ile olan ilişkisi futbol maçı lezzetiyle anlatılıyor.

İki maç yorumcusu yaşadıkları ayrılık ve tartışmaları komik bir dille işleyerek seyircileri ekrana bağlıyor.

Ayak İşleri

Bu dizi patronlarının ayak işlerini yapan Vedat ile çok düşünen ve felsefe okuyan Evren ikilisinin ilginç ve komik olan hikayelerini anlatıyor.

Her bölümün ayrı bir konusu olan Ayak İşleri’nin başrolünde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar yer alıyor.

İstanbul Hesabı

Ahmet Mümtaz Taylan İstanbul’un en ucuz ve lezzetli yerlerine gidiyor. İstanbul’u karış karış gezen Ahmet, az bütçesi ile İstanbul’un lezzet duraklarını keşfediyor.

Terapist

Terapist Çetin, danışanlarının birbirinden farklı travma, geçmişten gelen sorunları ve sendromlarını ele alıyor. Kısa soluklu bu dizide merak ve sürükleyicilik en hat safhada.

Tanıdık Dizileriyle PuhuTV

Yerli ve yabancı film, çocuklara yönelik film ve sürekli diziler de bulunmakta. Aynı zamanda televizyonda kaçırdığınız dizileri PuhuTV’ de görmek mümkün.

Şahsiyet

Alzheimer teşhisi konulan Agah Bey Beyoğlu’nda tek başına yaşamaktadır.

Eşi vefat etmiş, kızı ise yurt dışındadır. Agah Bey’e bu hastalık teşhisinin konması ile hayatı bambaşka bir yere gelir.

Fi

Ozan Güven, Mehmet Günsür ve Serenay Sarıkaya’nın başrollerinde olduğu Fi dizisi, Çi dizisi ile devam etmiştir.

Ünlü bir psikiyatrist olan Can Manay, Duru’ya hastalık derecesinde âşık olmuştur ve onu uzaktan izlemesiyle başlayan bu hikâye heyecanlı bir şekilde ilerliyor.

Dip

İntihar etmek isteyen insanları vazgeçirmeye çalışan Sahir, bir klinikte çalışmaktadır. Telefonuna gelen bir mesaj ile birlikte bir bilim insanı ile tanışır ve olaylar gelişir.

Jet Sosyete

Ünlü bir tekstil firmasında sıradan bir çalışan olan Yaşar, tekstil firmasının sahibi olan Cengiz Bey’in oğlunu müdürlükten alıp Yaşar’ı müdür yapmasıyla başlayan bu dizi, Gülse Birsel’in senaristliği ile hayat buluyor.

Gün On4

Pandemik polisiye dizisi olan Gün On4 koronavirüse yakalanan komiser Gazanfer ve ekibinin karantina boyunca şüpheli vakaları ve yaşanılan hikâyeleri konu alıyor.

*obilet yazarları, en iyi dizileri arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan diziler, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız