Yılbaşı Rotaları: Yurt İçinde Yeni Yıla Merhaba Diyebileceğiniz 10 Yer

0
245
Yılbaşı Rotaları
Yılbaşı Rotaları

Yeni yıl bütün heyecanıyla her geçen gün yaklaşıyor. Havaların soğuması yavaş yavaş Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen kar haberleri ile yılbaşı heyecanı daha kuvvetli bir şekilde yaşanmaya başladı. Yeni yıl kutlamaları için ise plan yapmanın tam zamanı. Yılbaşını kutlamanın ise pek çok farklı yolu var. Bunlardan biri ise ufak bir tatil yaparak farklı bir lokasyonda yılbaşı gecesini geçirmek. 3 günlük bir tatil yapmanın mümkün olduğu bu yıl ise pek çok kişi bu olasılığı değerlendiriyor. Yeni yıla farklı konumlarda girmek isteyen kişiler için Türkiye’nin dört bir yanında farklı seçenekler bulunuyor. 

Yeni yılı kutlamak için ister karla kaplı isterseniz de nispeten daha sıcak bir lokasyon arayışı içinde olun Türkiye’de isteğinize uygun bir konum bulmanız oldukça kolay. Sizlere yılbaşını kutlamak için yurt içinde gidebileceğiniz en güzel 10 lokasyonu derledik.

İşte yılbaşını dolu dolu geçirebileceğiniz Türkiye’nin etkileyici rotaları;

1) Kapadokya

Kapadokya
Kapadokya

Kapadokya, insanı her mevsim bambaşka etkileyen bir yer. Havanın iyice soğuduğu aralık ayında ise kar yağma ihtimali oldukça yüksek. Kar yağışının yanı sıra muhteşem manzaraları ile ziyaretçilerini etkileyen Kapadokya’da yılbaşı kutlamanın da zevki bir başka olacaktır. Kapadokya’da dolu dolu bir gün geçirerek yılbaşı için burada çok özel bir plan hazırlayabilirsiniz.

Oldukça romantik bir lokasyona sahip olan Kapadokya, özellikle de çiftler için ideal yerlerden biri. . Çiftlerin yanı sıra yılbaşının 3 günlük tatilini gezerek değerlendirmek isteyen kişiler de bu seçeneği değerlendirebilirler. 

2) Uludağ

Uludağ
Uludağ

Yılbaşının belki de en popüler lokasyonlarından biri olan Uludağ, yeni yıla bembeyaz karların arasında girmek isteyenler için adeta biçilmiş kaftan. Kış turizminin en popüler yerlerinden biri olan Uludağ, yılbaşı dönemi ile popülerliğini adeta zirveye çıkarıyor. Yılbaşı için pek çok yerin ışıl ışıl süslendiği Uludağ’da ziyaretçiler muhteşem manzaralar eşliğinde yepyeni bir yıla giriş yapabilirler.

Uludağ’da bulunan şık restoran ve oteller ise yılın en heyecanlı dönemi için özenle hazırlanıyor. Yeni yılı Uludağ’da karşılamak isteyenler, ünlü sanatçıların sahne aldıkları kutlamalar dahil olmak üzere çeşitli yılbaşı programları olan mekanlar bulabilir ve bu mekanlarda unutulmaz bir yılbaşı gecesi geçirebilirler. Mekanlarda yapabilecekleri kutlamaların yanında gün içinde kayak gibi değişik etkinlikler yaparak bu özel günü çok daha eğlenceli ve unutulmaz bir hale getirebilirler. 

3) Kartepe

Kartepe
Kartepe

Pek çok kişinin kış aylarında günübirlik ya da kısa süreli tatil için gitmeyi tercih ettiği Kartepe, yılbaşı kutlamalarına en çok yakışan yerlerden. Harika kar manzaralarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra çeşitli kış sporlarının yapılabileceği tesislerinin de olması büyük artı. İstanbul ve Ankara’da yaşayan kişilerin kolayca gidebilecekleri Kartepe, şehirden çok uzaklaşmak istemeyenler için harika bir seçenek. 

Ziyaretçiler Kartepe’de çok güzel otellerde kalabilir ve buradaki restoranlarda keyifli bir yılbaşı geçirebilirler. Çiftlerden ailelere ve arkadaş gruplarına kadar neredeyse herkesin büyük keyif alarak vakit geçireceği Kartepe, yılbaşının keyifli lokasyonları arasında. 

4) Abant

Abant
Abant

Sonbahar, kış veya yaz hiç fark etmez, Abant her dönem oldukça popüler. Her mevsim başka güzel bir manzarası olan Abant’ın kış manzarası ise ziyaretçilerine film gibi bir yılbaşı geçirme fırsatı sunuyor. Ziyaretçiler Abant’ta rengarenk ışıklar ve dekorlarla süslenmiş otel ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilir, muhteşem kar ve göl manzarası eşliğinde romantik yürüyüşlere çıkabilirler.

Kısa yılbaşı tatilini dolu dolu geçirmek isteyen kişiler için güzel seçeneklerden biri olan Kartepe, özellikle İstanbul ve çevre illerde ikamet eden kişiler için ulaşımı kolay bir lokasyon. İster ailenizle ister arkadaşlarınızla gelin, Kartepe’de eğlenceli bir yılbaşı günü geçirmeniz mümkün. 

5) Büyükada

Büyükada
Büyükada

Büyükada, özellikle İstanbul’da yaşayan, yılbaşı kutlaması için farklı bir lokasyona gitmek istese dahi çok uzaklaşmak istemeyenler için uygun bir konum. Ada, her ne kadar yaz aylarında popüler olsa da kışın ayrı bir güzel oluyor. Büyükada’da pek çok otel ve restoran yılbaşı için özel olarak hazırlanıyor. Eski tip evlerin bulunduğu ada bu süslemeler ve hazırlıklar ile adeta büyülü bir atmosfere bürünüyor. 

Yılbaşını kutlamak için hem İstanbul’da bulunan hem de sanki İstanbul’un dışında gibi hissettiren Büyükada, pek çok kişiye de hitap ediyor. Fakat Büyükada’ya deniz yolu ile gidildiği için önceden hava durumunu takip etmekte fayda var. Çünkü bazen kış aylarında havalardan dolayı Büyükada’ya yapılan seferler iptal edilebiliyor. 

6) Sapanca

Sapanca
Sapanca

Yılbaşına etrafı muhteşem bir doğa ile çevrili dağ evi ya da ahşap evde romantik bir şekilde girmek isteyenlere hitap eden yerlerden biri Sapanca. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında oldukça ziyaretçi alan Sapanca, kışın da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Bünyesinde bulunan çeşitli ahşap ev ve dağ evi seçenekleri, yılbaşında çok kalabalık yerlere gitmek istemeyen kişilere güzel bir seçenek oluşturuyor.

Sapanca’ya isterlerseniz arkadaş grubunuz  ile isterlerseniz aileleniz ile isterlerseniz de partrenizle gelebilirsiniz. Neredeyse herkese uygun bir kiralik evin bulunabileceği Sapanca’da aynı zamanda bungalov ve oteller de bulunuyor. Dilerseniz  buralarda konaklayabilir ve yılbaşı için özel program hazırlayan restoranlara giderek unutulmaz bir yılbaşı yaşayabilirsiniz. 

7) Palandöken

Palandöken
Palandöken

Bu seferki yılbaşı rotamız Erzurum’da. Erzurum’da bulunan Palandöken, Türkiye’de karlı havanın çok yakıştığı yerler arasında bulunuyor. Kayak yapmayı sevenlerin rahatlıkla tercih edebileceği Palandöken’de farklı etkinliklere dahil olarak buradaki günlerinizi dolu dolu geçirebilirsiniz. Özellikle yılbaşı denildiğinde aklınıza karlarla kaplı bembeyaz yerler  geliyorsa,  Palandöken’de sizin için doğru adres olabilir. 

Ziyaretçiler, Palandöken ve çevresinde bulunan otellerde kalabilir ve yılbaşı özel programı olan çeşitli restoranlarda keyifli bir yılbaşı gecesi geçirebilirler. Yılbaşında kar yağışına şahitlik etmek ve de bembeyaz karlar ile hatıra fotoğrafları çektirmek isteyenlerinkalbinde yer edinecek Palandöken’i yılbaşı planlaması yaparken değerlendirebilirsiniz. 

8)Şirince

Şirince
Şirince

Yönümüzü karlı rotalardan Ege’ye doğru çeviriyoruz. Her yılbaşına karla girmek gerek diye bir kural tabi ki yok. Bu şekilde düşünenler ise karın olmadığı ve Türkiye’nin diğer pek çok yerine göre nispeten daha sıcak olan yerlere yönelmek istiyor. Hem sakin hem de farklı bir yılbaşı geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği yerlerden birisi ise Şirince. İzmir’de bulunan Şirince kış aylarında yaz aylarının kalabalıklığından sıyrılıyor. Böylece doğası ve denizi ile buraya gelen az sayıda misafire harika bir lokasyon seçeneği oluşturuyor.

Yılbaşını kutlarken geleneksel Ege mutfağını yerinde denimleyebileceğiniz restoranlar, , keyifli ve kalabalıktan uzak bir yerde olmak isterseniz ise daha sakin  otel seçenekleri bulunuyor. İster aileniz ile ister arkadaşlarınız ile buraya gelerek gönlünüzce bir yılbaşı günü geçirmeniz mümkün. 

9)Kıbrıs

Kıbrıs
Kıbrıs

Yılbaşı ve kutlama kelimelerinin yan yana geldiği bir yerde Kıbrıs’ın adı geçmezse olmaz. Partileri ile meşhur Kıbrıs, yeni yıla dolu dolu eğlenerek ve dans ederek girmek isteyenlerin gönlünde taht kurucak bir seçenek. Kıbrıs, başlı başına oldukça güzel bir lokasyon. Yazın denizi ve plajları ile buraya giden herkesi etkileyen Kıbrıs’ın yıl boyunca popülerliği neredeyse hiç azalmıyor. 

Kıbrıs, lüks otelleri, şık restoranları ve eğlencesi hiç azalmayan gece hayatı ile yılbaşında bol bol dans etmek ve lezzetli yemekler yemek isteyenlere harika bir seçenek sunuyor. Ayrıca Kıbrıs, ünlülerin çıktığı yılbaşı programları ile de oldukça meşhur. Sevdiğiniz ünlü bir sanatçı eşliğinde yeni yıla girmek gibi bir hayaliniz varsa Kıbrıs’ı değerlendirmenizi ve Kıbrıs’ın yeni yıl programlarına bir göz atmanızı öneriyoruz. 

10)Belek

Belek
Belek

Yılbaşında çok uzaklara gitmek istemeyen ama yine de soğuk havadan kaçınanların tercih edebilecekleri bir diğer yer ise Belek. Akdeniz’in, Türkiye’nin pek çok yerine göre daha sakin ve sıcak olan havası eşliğinde ziyaretçiler yeni yıla girebilirler. Antalya’da bulunan Belek’te kişilerin keyifle konaklayabilecekleri değişik oteller mevcut. Lüks otellerden orta dereceli otellere kadar misafirlere bol seçenek sunan Belek’te denize yakın bir yılbaşı kutlaması yapabilirsiniz.

Yılbaşı günü için Belek’e gelmeyi düşünenler , otellerin ve restoranların bu heyecanlı geceye özel olarak hazırladıkları programları inceleyerek size en çok hitap eden programı seçebilirsiniz. Belek’te hem yılbaşı sabahını hem de gecesini dolu dolu geçirmek için kendinize  özel bir program hazırlayabilir, bugünü gezerek ve eğlenerek değerlendirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız