Yılın Son Tatili: Aralıkta Keşfedebileceğiniz 10 Harika Rota

0
471
Yılın Son Tatili: Aralıkta Keşfedebileceğin 10 Harika Rota
Yılın Son Tatili: Aralıkta Keşfedebileceğin 10 Harika Rota

Kış mevsiminin resmen başladığı ay olan aralık, pek çok açıdan oldukça heyecanlı bir dönem. Havaların soğuması ve bazı yerlerde kar yağışların başlaması ile kış tatili mevsimi de açılıyor. En az yaz tatili kadar keyifli geçebilecek kış tatilinin lokasyonunu seçmek ise oldukça önemli. 

Biz de kış mevsiminin ilk ayı olan aralık ayında ziyaret edebileceğiniz keyifli rotalar belirledik. İsterseniz tam bir kış insanı olun isterseniz kış geldiği anda yazı özleyen bir güneşsever olun, listemizde kendinize uygun bir aralık rotası bulabilirsiniz.

İşte 10 harika kış rotası;

1) Kartepe

Kartepe
Kartepe

Kış ve kar denilince pek çok kişinin aklına ilk gelen yerlerden biri tabi ki de Kartepe. Kocaeli’nde bulunan ve kışın en popüler yerlerinden biri olan Kartepe, özellikle İstanbul, Ankara ve çevre illerden ziyaretçi alıyor. Bu illerden kolayca ulaşılabilen Kartepe’ye isterseniz günübirlik eğlenmek ve karın tadını çıkarmak için isterseniz de keyifli bir kar tatili yapmak için gidebilirsiniz. Hafta sonu kaçamağı için de oldukça güzel bir seçenek olan Kartepe’ye gittiğinizde yapabileceğiniz çeşitli etkinlikler de bulunuyor. 

Kartepe’den 16 km uzaklıkta bulunan Maşukiye, buraya gelmişken kesinlikle gitmeniz gereken yerler arasında. Maşukiye’nin büyüleyici manzarasının tadını çıkardıktan sonra ise Kartepe’de gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Burada kızak ve kayak gibi çeşitli kış sporlarını deneyebileceğiniz çeşitli tesislerin yanı sıra neredeyse herkesin beklentisini karşılayacak çeşitlilikte oteller bulmakta oldukça mümkün.  

2) Pamukkale

Pamukkale
Pamukkale

Kış tatili denilince ilk akla gelen şeylerden bir tanesi de termal tatiller. Termal tatil için en çok tercih edilen yerler arasında ise Pamukkale yer alıyor. Ziyaretçilerine çeşitli termal otel seçenekleri sunan Pamukkale, aralık ayında kışın büyüsüne kapılıyor ve ziyaretçilerinin çok güzel manzaralar görmesini sağlıyor.

Güzel manzaraları ve termal otellerinin yanı sıra Pamukkale, sınırları içerisinde bulunan Hierapolis Antik Kenti ile de oldukça meşhur. Pamukkale’ye geldiğinizde güzel bir termal otelde kalarak dinlenebilir, etkileyici Pamukkale manzaralarının tadını çıkarırken Hierapolis Antik Kenti’ni de keşfedebilirsiniz. Dolu dolu geçireceğiniz hem dinlenip hem de gezeceğiniz bir tatil istiyorsanız Pamukkale size uygun bir lokasyon olabilir.  

3)Konya

Konya
Konya

Aralık ayında Konya’yı ziyaret etmeniz için birkaç sebep bulunuyor. Bu sebeplerin başında ise Konya’da havanın aralık ayında ocak ve şubat aylarına kıyasla daha az soğuk olması. Böylece burada rahatlıkla gezebilir ve Konya’yı keşfedebilirsiniz. Aralık ayında Konya’ya gelmeniz için diğer bir sebep ise Şeb-i Arus Anma Törenleri. 7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Şeb-i Arus törenleri, şehirde çok güzel etkinliklerin yapılmasına neden oluyor. Mevlana’nın ölümünün anıldığı tarihler arasında Konya’da, konferanslar düzenleniyor, sergiler ve sema törenleri yapılıyor.

Konya’ya bu tarihler arasında gelirseniz dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Fakat Konya’da bu etkinlikler dışında yapabileceğiniz şeyler de var. Konya’da her zaman açık olan Mevlana Müzesi’ni gezebilir, Bedesten Çarşısı’nı ziyaret edebilir ve İnce Minareli Medrese’yi görebilirsiniz. Yapabileceğiniz gezilerin yanı sıra Konya’nın ünlü yöresel lezzetlerini yerinde tadabilirsiniz.  

 4) Kars

Kars
Kars

Kış, soğuk hava ve karla birlikte pek çok şehir bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Bu atmosfere sahip olan yerlerden biri ise Kars. Pek çok insanın özellikle kışın ziyaret ettiği Kars, sınırlarında bulunan pek çok tarihi eseri ile oldukça değerli bir şehir. Kış aylarında Kars’a yolculuk yapmanın en keyifli yöntemi ise Doğu Ekspresi’ni kullanmak olabilir. Kış manzaralarına şahitlik ederek yapacağınız bu yolculuk eğer uzun tren yolculuklarından hoşlanacağınızı düşünüyorsanız, edindiğiniz en güzel tecrübeler arasında yerini alabilir. 

Doğu Ekspresi ile ya da tercih ettiğin başka bir ulaşım aracı ile Kars’a vardıktan sonra gezebileceğiniz pek çok tarihi alan var. Tarihi yerler arasında, Kars Kalesi, Ani Harabeleri, Havariler Kilisesi ve Taş Köprü bulunuyor. Bu alanlar oldukça eski zamanlara ait olduklarından dolayı zaten her göreni derinden etkiliyor. Fakat bir de karla birleşen tarihi eserler daha büyülü bir hal alıyor. Bu yüzden Kars, aralık ayı için gezi rotanıza heyecan ve keyifle ekleyebileceğiniz bir bölge. 

5)Avanos 

Avanos
Avanos

Bir diğer kış rotamız ise Avanos. Nevşehir’de bulunan Avanos, her yıl pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Nevşehir’in en az diğer bölgeleri kadar popüler olan Avanos, kış aylarında diğer mevsimlerde olduğu kadar güzel oluyor. Avanos’a gittiğinizde keyifli vakit geçirmek için yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler var. İlki tabi ki de bu harika bölgeyi keşfetmek için gezmek. Avanos’un sokaklarında dolaşarak adeta bir masal şehrinde gibi hissedebilirsiniz.  Avanos’a gittiğinde kesinlikle yaparken çok eğlenebileceğiniz diğer bir aktivite ise çömlekçilik atölyesine katılmak. Bölgede pek çok geleneksel çömlekçi bulunuyor. Bu çömlekçilerin bazıları ise misafirlerine çömlek yapma olanağı sağlıyor. Harika bir hatıra için burada çömlek yapabilirsiniz. 

Avanos’da konaklamak için pek çok değişik seçenek bulunuyor. İsterseniz tarihi otellerde isterseniz lüks ya da butik oteller konaklayabilirsiniz. Ayrıca buraya kadar gelmişken Nevşehir’in geleneksel lezzetlerini de keşfedebilirsiniz. 

6) Rize

Ayder Yaylası
Ayder Yaylası

Rize Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Her mevsim başka etkileyiciliği olan Rize’yi kesinlikle aralık ayında da görmenizi öneriyoruz. Aralık ayında Rize’ye kar yağışlarının başlaması ile resmen beyaz bir örtü ile kaplanan Rize özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan kişilerin dinlenmesi ve doğaya yakın zaman geçirmesi için oldukça güzel bir bölge. Her bir yeri ayrı güzel olan Rize’nin kışları en popüler olan yeri ise tabi ki de Ayder Yaylası. Rize’ye gitmişken bu yaylaya çıkmamak olmaz. Keyifli bir manzaranın sizi karşılaması ile kış tatilini burada başlatabilir bölgede bulunan çeşitli otellerde konaklayabilirsiniz. Alışılagelmiş kış tatillerinden sıkıldıysanız Rize- Ayder Yaylası, aradığınız lokasyon olabilir. 

7) New York-ABD

New York
New York

Kış tatili için ülke sınırları dışına çıkmak istiyorum hatta okyanus geçmek istiyorum diyorsanız bu seçenek size uygun olabilir. Şimdiki rotamız Türkiye’den oldukça uzakta ama çok popüler bir kış destinasyonu olan New York. Yaz ve bahar aylarında da çok keyifli bir şekilde gezilebilen New York’un kışı oldukça soğuk olsa da o kadar güzel manzaralara ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor ki bu deneyimi yaşamak için birkaç kat fazladan giyinmek insanın gözüne çok batmıyor.

Uzun bir yolculuk yapacağınız için burada birkaç günden fazla kalmanızı ve New York’un o hareketli hayat tarzının tadını çıkarmanızı öneriyoruz. Özellikle aralık ayında, yılbaşının yaklaşmasından dolayı iyice renklenen New-York sokaklarında sadece dolaşmak ve lokal kafelerinde vakit geçirmek bile çok eğlenceli. Fakat o kadar yol gelmişken biraz turistik gezi yapmak da isterim diyorsanız gidebileceğiniz pek çok yer var. Bu meşhur yerlerden ilki hem kış hem de yılbaşı ruhuna mükemmel bir uyum sağlayan Rockefeller Center. New-York’ta bulunan pek çok yılbaşı etkinliğinin yapıldığı Rockefeller Center’da pek çok New-York fotoğrafında gördüğün 80 yıllık bir buz pisti bulunuyor. Burada kayarak keyifli vakit geçirebilir ve harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Aynı zamanda bu bölgede 1931 yılından beri her yılbaşı dönemi en güzel şekilde süslenen meşhur bir çam ağacı da bulunuyor. Yılbaşı ruhunu her an yaşayabileceğiniz New-York’ta gezmek için tercih edebileceğiniz diğer seçeneğiniz ise pek çok meşhur dizi ve filmin çekildiği konumlar. Bu konumların çoğu kolayca ziyaret edebileceğiniz yerlerde bulunuyor. En sevdiğiniz film ya da dizilerin çekildiği yerlere giderek o yapımın bir parçası gibi hissedebilirsiniz.

8) Berlin-Almanya

Berlin
Berlin

Yılbaşı ruhunu en az New-York kadar size yaşatacak bir diğer yer de Berlin. Her yıl aralık ayında cıvıl cıvıl bir atmosfere bürünen Berlin’de kış mevsiminin de tadını çıkarabilirsiniz. Berlin’in rengarenk sokaklarında dolaşabilir ve yılbaşı için kurdukları alanlarda yapılan etkinliklere katılabilir, harika tatlar keşfedebilirsiniz. Sevdiklerinize hediye almak için de çok güzel yerler bulabileceğiniz bu alanların yanı sıra Berlin’de kesinlikle keşfetmeniz gereken çeşitli restoranlar var. Özellikle menüsü çok geniş olan lokal hamburger restoranları deneyebilir ve Almanya’ya özel tatlıların yapıldığı lokal kafelerde vakit geçirebilirsiniz. 

9) Buenos Aires-Arjantin

Buenos Aires
Buenos Aires

Aralık, kış, kar ve yılbaşı derken hep karın bol olduğu soğuk lokasyonları inceledik. Fakat kış aylarında da sıcak yerlerde olmayı tercih edenleri de unutmadık. Bu yerlerden bir tanesi aralık ayında da havasının gayet güneşli ve güzel olduğu Arjantin’in en güzel kentlerinden biri olan Buenos Aires. Ana dili İspanyolca olan Arjantin’e Türkiye pasaportu ile vizesiz bir şekilde girilebiliyor olmasından dolayı kolayca ziyaret edebileceğiniz Buenos Aires, kış ayları ile arası iyi olmayanların aralık ayında tatil için tercih edebileceği yerler arasında bulunuyor. Dansları ve renkli sokakları ile meşhur olan şehir diğer eğlenceli etkinlikleri ile de ziyaretçilerine rengarenk bir dünya sunuyor. 

Aralık ayında kar yağışı almasa da Buenos Aires şehrinde yılbaşı ruhunu en güzel şekilde hissedebilirsiniz. Zaten renkli olan sokakları bir de yılbaşı için özenli bir şekilde süsleniyor. Ayrıca Buenos Aires’te çeşitli dans ve yılbaşı etkinliklerine de katılabilirsiniz.  

10) Havana-Küba 

Havana
Havana

Yaz aylarına doyamayanların tercih edebileceği bir başka renkli ve güneşli lokasyon ise Küba’da bulunan ünlü şehir Havana. Aralık ayında sıcaklığın 25-30 derece aralığında değiştiği Havana’da yazın giymeyi çok sevdiğiniz tiril tiril kıyafetlerinizi giyebilirsiniz. Ayrıca Havana’nın bir başka güzel özelliği kış aylarında sıcak olan diğer bölgelere kıyasla daha ucuz bir şehir olması. Böylece daha küçük bir bütçe ile sımsıcak bir tatil yapabilirsiniz. 

Havana’da yapabileceğiniz çeşitli eğlenceli etkinlikler var. Bunlardan en güzeli ise şehrin sokaklarını keşfe çıkmak. Renkli ve göz alıcı binaların bulunduğu güzel sokaklarda yürümenin verdiği keyfi ancak yaşayarak öğrenebilirsiniz. Ek olarak Havana’da müze gezebilir ve çeşitli kültürel etkinliklere katılabilirsiniz. Ama Havana’ya gitmişken harika sularına girmeden dönmenizi kesinlikle önermiyoruz. Havana’da aralık ayında denize girmiş olmanın verdiği o mutlulukla, dolu dolu ve her eğlenceyi gönlünüzce yaşadığınız bir tatil yapmanız mümkün. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız