En Kullanışlı Yurt Dışı Seyahat Uygulamaları

0
2334
En Kullanışlı Yurt Dışı Seyahat Uygulamaları
En Kullanışlı Yurt Dışı Seyahat Uygulamaları

İster uzun ister kısa olsun seyahat etmek her zaman için muhteşem bir seçenek. Uzak veya yakın fark etmeksizin geziye çıkmak ve küçük kaçamak tatiller yapmak size çok iyi gelebilir. Fakat bazen geziye gitmek gözünüzde büyüyebilir ya da bu süreçte sizi düşündüren pek çok etmen olabilir. Özellikle de yurt dışı gezilerinde aklınızı kurcalayan birkaç unsur geziye gitmeden önce sizi yorabilir. Ama yorulmadan ve gerilmeden pratik bir şekilde yurt dışı gezilerinizi yapabilirsiniz. Yurt dışı gezilerini uğraşmadan rahatlıkla yapabilmeniz için kullanabileceğiniz en güzel uygulamaları sizin için derledik. 

İşte en kullanışlı yurt dışı seyahat uygulamaları:

1) Airalo

Yurt dışı tatillerinde en büyük sorun ülkenizdeki kişiler iletişim kurmak. Ülkenizin hattı ile yurt dışına çıktığınızda ve o hattı kullandığınızda oldukça yüklü bir faturayla karşılaşırsınız. Bu yüzden gideceğiniz ülke için özel bir hat almak, kullandığınız hattı yurt dışına açtırmak ve tekrar paket seçmek gibi uğraştırıcı seçenekler bulunuyor. Maliyetleri de yüksek olan bu işlemler özellikle de kısa süreli tatil yapacakların gözünü korkutabilir. Fakat artık çok daha uygun ve pratik çözümler bulunuyor. 

Bu çözümler için kullanabileceğiniz çeşitli uygulamalar bulunuyor. Kullandığınız uygulamanın güvenilir olması ve gerçekten işe yaraması oldukça önemli. Sonu.ta yurt dışında iletişim kurmak için kullandığınız bir uygulama tarafından yarı yolda bırakılmak ya da çok yüklü paralar ödemek istemezsiniz. Kaliteli ve güvenilir uygulamalar arasından en çok kullanılan uygulama ise Airalo. Airalo ile yurt dışında telefonunuzu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece telefonunuza indirerek kullanmaya başlayabileceğiniz uygulamayı, telefona indirdikten sonra yapmanız gereken çok az şey var. 

İlk olarak uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Sonrasında adım adım gideceğiniz ülkeyi seçmeniz, gideceğiniz ülkede size uyan paketi seçmeniz gerekiyor. Ödemenizi yaptıktan sonra ise e-simi kurabilir ve ülkeye gittiğinizde kolayca etkinleştirebilirsiniz. 200’den fazla ülkede kullanabileceğiniz Airalo, gittiğiniz ülkede interneti kolayca kullanabilmenizi sağlar. İnternet üzerinden sesli veya görüntülü arama yapabilir, sevdiklerinize mesaj atabilir ve internet üzerinden istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. 

2) Rebtel

Yurt dışı aramaları için en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi de Rebtel. Rebtel ile Airalo’nun farkı ise Airalo ile internet kullanabilirken Rebtel ile doğrudan arama yapabilirsiniz. Uygun fiyata yurt dışı ile görüşmeler yapabilmenizi sağlayan bu uygulamayı yine telefonunuza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Pek çok ülkede kullanılabilen Rebtel, internetten bağımsız bir şekilde kolayca arama yapabilirsiniz. Gideceğiniz ülkeden yurt dışı numarasını aradığınızda uygulama sizi kısa bir süre içinde yurt dışı numarasını bağlıyor. 

Uygun fiyatlı ve uğraşmadan kullanabileceğiniz uygulamada telefonun bağlanmaması ya da kesilmesi gibi sorunlar neredeyse hiç olmuyor. Bu yüzden iletişimi neredeyse garantiye alan uygulamayı ister Türkiye’den yurt dışını isterseniz de yurt dışından Türkiye’yi arayabilirsiniz. Konuştuğunuz dakika başına ücretlendirme yapan uygulama diğer yurt dışı sim seçeneklerinden daha uygun ve pratik bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanımı oldukça kolay olan ve kullanıcılarına güven veren Rebtel’i bütün işletim sistemleri ile kullanabilirsiniz. Rebtel ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi ve merak ettiklerinizi Rebtel internet sitesinden ya da uygulamayı indirerek öğrenebilir ve yurt dışı seyahatinizi daha kolay hale getirebilirsiniz. 

3) Alosim

Alosim yurt dışında internet kullanımını mümkün kılan bir uygulama. Airalo’ya bir seçenek sunan Alosim, 160’tan fazla ülkede kullanabileceğiniz bir internet sağlayıcısı. İnternet üzerinden görüntülü veya sesli aramayı yapmanın yanı sıra, gittiğiniz ülkede ücretsiz internet aramaya gerek kalmadan internet üzerinden işlerinizi yapabilirsiniz.

Kolayca telefonunuza indirebileceğiniz uygulamayı indirdikten sonra gideceğiniz ülkeyi ve istediğiniz paketi seçtikten sonra kolayca e-simi telefonunuza tanıttıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Yurt dışında iletişim kurmak için bu uygulamaları araştırabilir ve size en çok uyan uygulamayı seçebilirsiniz.

Telefon numaranızı değiştirmeden, uzun telefon konuşmaları yapmadan ya da yüksek maliyetler ödemeden yurt dışı gezilerinizi konforlu hale getirecek bu uygulamalarla yurt dışında internet kullanmak ve aramaya yapmak artık çok daha kolay. 

4) Rome2Rio

Rome2Rio
Rome2Rio

Rome2Rio, gezginler tarafından en çok kullanılan uygulamalar arasında bulunuyor. 2021 yılından beri kullanılabilen uygulama yurt dışında pratik, uygun ve güvenli yolculuk yapmanızı sağlıyor. Uygulamayı kolayca telefonunuza indirdikten sonra kullanabileceğiniz uygulama gittiğiniz ülkede nasıl yolculuk yapacağınızdan en kolay nasıl gidebileceğinize kadar pek çok açıdan yol gösteriyor. Eğer yurt dışında bir şehirden diğer şehire gidecekseniz ve istediğiniz şehre ulaşmanın en uygun ve pratik yolunu arıyorsanız bu uygulamadan kolayca yararlanabilirsiniz.

Ulaşım için kullanabileceğiniz en uygun otobüs, tren, metro ve hatta uçak tercihlerini değerlendiren ve hangilerinin kullanabileceğiniz ile ilgili öneri yapan uygulamada fiyatları da karşılaştırabiliyorsunuz. Oldukça kolay kullanılabilen uygulama, yurt dışında rehbere ihtiyaç duymadan gezmenize olanak veriyor. 

5) Piri Guide 

Yurt dışında seyahat ederken özellikle de ilk kez gittiğimiz yerlerde nereyi gezeceğinize karar vermek zor olsa da oraları gezerken gezdiğiniz yerlerin tarihini öğrenmek de rehber olmadan zor olabiliyor. Rehber ile gezmek ve sıkı bir programa uymak istemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda Piri Guide’ı kullanabilirsiniz. Böylece kendi programınızı yaparak kendi istediğiniz saatte ve istediğiniz sırayla gezebilirsiniz. Gezerken bir rehber ile geziyormuş gibi bilgi edinebilirsiniz. 

Aynı zamanda uygulamayı kullanırken gezdiğiniz yerlerle ilgili tarihi hikayeler dinleyebilir, ortama uygun müziklerle geziye devam edebilirsiniz. Uygulama gezi sırasında yol tarifleri ile gezinizi çok daha kolay hale getiriyor. 

6) Sygic Travel

Sygic Travel
Sygic Travel

Tatilde nereye gideceğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Gideceğiniz yerlere hangi sırayla gideceğiniz ile ilgili planlama yapmakta zorlanıyor da olabilirsiniz. Eğer planlama yapmakta zorlanıyorsanız Sygic Travel uygulaması tam size göre.

Sygic Travel uygulaması etrafınızdaki turistik yerleri belirliyor ve haritada görmenize olanak sağlıyor. Böylece gitmek isteyebileceğiniz yerleri bulup, harita üzerinden birbirlerine uzaklıklarını görerek bir gezi planlaması yapabilirsiniz. Özellikle kısa gezilerde oldukça vakit kazandıracak olan bu uygulama Türkçe dahil pek çok dilde kullanılabiliyor. 

Pek çok ülkede kullanılabilen uygulama aynı zamanda dünyadaki pek çok ünlü turistik yerlerin 360 derece VR görüntülerinin ve videolarının olduğu bir kütüphaneye de sahip. Gezilerinizi oplalamnıza ve bulunudunuz yeri keşfetmenize yardımcı olan Sygic Travel uygulamasını gezilerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.  

7) AroundMe

AroundMe, yurt dışındayken asla kaybolmuş hissetmemenizi sağlayacak bir uygulama. Yabancı bir ülkede ya da şehirdeyken aradığımız şeyi nasıl bulacağımızı bilemeyebiliriz. İhtiyacımız olan yeri internetten araştırma yaparak ya da yerli halktan birilerine sorarak bulmak gibi seçenekler olsa da her zaman bize en uygun seçeneği vermeyebilirler. AroundMe uygulaması ise tam olarak burada devreye giriyor. 

AroundMe, bulunduğunuz konuma en yakın olan hastane, eczane, benzin istasyonu ya da bar gibi yerleri bularak hızlıca size gösterir. Böylece ihtiyaç halinde aradığınız yerin nerede olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Özellikle en yakınınızdaki yerleri bulmanıza ve kolayca gitmenize yardımcı olan uygulama, her türlü telefonda kolayca çalışıyor. Böylece dünyanın neresinde olursanız olun kaybolmadan gitmek istediğiniz yere en pratik şekilde ulaşabilirsiniz.

8) Maps.Me

Maps.Me
Maps.Me

Yurt dışı tatillerinde önemli olan bir unsur da haritalar. Gideceğiniz yerin çevrim dışı haritalarını edinmeniz oldukça önemli. Çevrim dışı internet için tabii ki de Google Maps’i kullanabilirsiniz. Fakat Maps.Me’nin sağladığı bazı farklı avantajları da bulunuyor.

Öncelikle uygulama Google Maps gibi çalışıyor. Önceden bir Wi-Fi’den gideceğiniz yerin haritasını indirmeniz gerekiyor. Böylece internetinizin olmadığı zamanlarda şehrin haritasını açarak bakabilirsiniz. Bunun yanında Maps.Me uygulaması şehirdeki restoranları, otelleri ve kafeleri bulmanıza yardımcı oluyor. Bu uygulamayı kullanmak için ise önceden uygulamayı ve haritayı indirmiş olmanız yeterli. 

9) Packing Pro

Packing Pro, sizin seyahate hazırlık sürecinizi kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir uygulama, Bavul hazırlama sürecinin çoğu kişi için zor olabileceğini biliyoruz. Özellikle ilk kez gideceğiniz bir ülkede yanınıza ne almak istediğinize ya da neye ihtiyacınız olabileceğini kestiremiyor olabilirsiniz. Kafa karışıklığı ise gereksiz eşyalarla dolu gerekli eşyaların unutulduğu bir bavul ile seyahate çıkmanıza neden olabilir. Fakat Packing Pro kullanarak bütün bu karışıklığı geride bırakabilirsiniz.

Packing pro uygulamasını indirdikten sonra gideceğiniz yer ve mevsim gibi seçenekleri seçtikten sonra uygulama size bavul için öneriler yapıyor. Bu öneriler doğrultusunda ihtiyacınız olabilecek bütün eşyaları bir listede görebiliyorsunuz. Eğer eşiniz ve çocuğunuz ile gittiğiniz bir tatil ise ayrı ayrı onlar içinde bavul hazırlama önerileri alabildiğiniz uygulama tatile hazır ve eksiksiz bir bavul hazırlamanıza yardımcı oluyor.  

10) LoungeBuddy

Havalimanlarında aktarmalı yolculuk yapan kişiler için harika bir uygulama olan LoungeBuddy, dünyanın her yerindeki havalimanlarında bulunan loungelarla ilgili bilgi almanıza yardımcı oluyor. Böylece yolculuğunuzda yapacağınız aktarma sırasındaki bekleme sürecini çok daha kolay ve keyifli hale getiriyor. 

LoungeBuddy uygulaması, telefonunuza indirdikten sonra hemen kullanabildiğiniz kolay bir uygulama. Dünyanın her yerindeki havalimanlarında bulunan loungeları, özelliklerini ve sundukları hizmetler, görmenizi sağlıyor. Bu hizmetin yanında loungelarda verilen hangi hizmetin ücretsiz olduğunu ve hangilerinin ücret kapsamına girdiğini de uygulama sayesinde görebiliyorsunuz. Özellikle aktarmalı uçuşlar yapan ve sık yolculuk yapan kişilerin işine yarayacak kullanışlı bir uygulama. 

11) AccuWeather

AccuWeather
AccuWeather

Yolculuğunuz ve tatiliniz süresince hava durumunu takip etmek çok önemli. Yanlış bir hava durumu tahmini o gün için yaptığınız bütün planlarınızın iptal olmasına neden olabilir. Bu yüzden güvenilir ve ayrıntılı hava durumu veren bir uygulama tatiller içi çok önemli. 

AccuWeather, güvenilir ve ayrıntılı hava durumu sunan en iyi uygulamalar arasında yer alıyor. 100’den fazla dil seçeneği olan uygulama saatlik ve anlık olarak hava durumunu takip etmenizi sağlıyor. Hem tatile gitmeden önce hem de tatil boyunca rahatlıkla kullanabileceğiniz bu uygulama ile tatilinizde istenmeyen sürprizlerle karşılaşmazsınız. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız