Ankara’nın En İyi Kahvaltıcıları

0
5053
Ankara’nın En İyi Kahvaltıcıları
Ankara’nın En İyi Kahvaltıcıları

Kahvaltı denilince sizin için de akan sular duruyorsa doğru yerdesiniz demektir. İsteyene Türk usulü ballı kaymaklı, pişili börekli serpme kahvaltının sunulduğu isteyene avokadolu poşe yumurtalı, kruvasanlı, French Toastlu daha Avrupai porsiyonluk tabakların olduğu mekanlar. Ankara’da herkese uygun bir kahvaltı mekân alternatifi bulmak mümkün. Özellikle pazar günlerine şölen tadında kahvaltı sofralarında başlamak istiyorsanız sizin için seçtiğimiz başkentin en güzel kahvaltıcılarına bir göz atın derim.

İşte Ankara’nın en iyi kahvaltıcıları:

*Sıralama rastgele yapılmıştır.

1) Ekşi Maya

Şeftalili, mozarella peynirli fresh yaz kahvaltısından sıcak patatesli kahvaltıya, ekmek üstü lezzetlerden granolaya, envai çeşit yumurtadan kruvasana, pankekten French tosta onlarca kahvaltı alternatifi Ekşi Maya’da sizi bekliyor. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Ekşi Maya, ekmekleri ile meşhur. O yüzden benim önerim kahvaltıya kalabalık gidip ortaya gözünüze kestirdiğiniz her şeyden söyleyip paylaşmanız. Böylece hiçbir lezzet aklınızda kalmamış olur. Ben tek tek seçmekle uğraşmak istemiyorum derseniz de içinde bir kuş sütü eksik ‘Ekşi Maya Kahvaltısı’ güzel bir alternatif olacaktır. Ekşi Maya’ya kahvaltıya giderseniz çıkarken kuru domatesli ve zeytinli grissinilerinden ve nohut mayalı köy ekmeğinden almayı da ihmal etmeyin.

Adres: Eskişehir Yolu, Bilkent Kavşağı, Maidan İş ve Yaşam Merkezi, No: 4, D Blok, Daire:6, Çankaya

Telefon: 0312 504 24 21

2) Kruvasante

Kruvasanları ile Ankaralıların gönüllerinde taht kuran Kruvasante’nin birkaç farklı şubesi var. Kruvasante’ye giderseniz ister tazecik kruvasanlarla hazırlanan tatlılı tuzlulu kahvaltı tabaklarından birini seçin isterseniz de kocaman kruvasanlı sandviçlerden size en cazip geleni sipariş verin. Tercihiniz ne olursa olsun Kruvasante kahvaltısından mutsuz ayrılmanız imkânsız.

Adres: Mutlukent Mahallesi, 1948. Sokak, Mutluköy Sitesi, No: 8

Telefon: 0541 339 29 22

3) Kitchen Craft Town

Kitchen Craft Town bagel ile hazırladıkları Amerikan tarzı kahvaltıları ile öne çıkıyor. İsteyene avokadolu yumurtalı, isteyene şarküteri ürünlü peynirli ya da bol sebzeli. Kitchen Craft Town’da her damak zevkine göre bir bagel bulmak mümkün. Hep bagel dedim ama Kitchen Craft Town’da nefis sıcak sandviçler ve yumurtalar da sizi bekliyor. En mutlu günler güzel bir kahvaltı ile başlar diyorsanız Kitchen Craft Town’a mutlaka bir şans verin derim.

Adres: Mutlukent Mahallesi, Mutluköy Sitesi, 1944. Cadde, 1946. Sokak, No: 6, Ümitköy, Çankaya

Telefon: 0312 236 20 34

4) Kakule Fırın

Klasik usül yumurtalı peynirli kahvaltılara biraz ara vermek isterseniz enfes tatlıları ile Kakule Fırın en güzel alternatiflerden biri olacaktır. Tadı damağınızda kalacak tartlar, sütlü kremalı tatlılar, yoğun, şekerli tarçınlı tatlı sevenlerin favorisi cinnamon roll başta olmak üzere pek çok tatlı çeşidi Kakule Fırın’da sizi bekliyor. Ben güne tuzlu ile başlamayı seviyorum derseniz de tercihinizi tazecik kişlerinden ya da poğaçalardan yana kullanabilirsiniz.

Adres: Kavaklıdere Mahallesi, Büklüm Caddesi, No: 30, D:C, Çankaya

Telefon: 0532 111 09 04

5) Sarnii Eatery Store

Tadına aşina olduğumuz lezzetleri bambaşka sunumlarla servis eden Sarnii Eatery Store Ankara’nın en farklı, en lezzetli kahvaltıcılarından biri. Klasik bir domates peynir simit tabağı Sarnii Eatery’de görsel bir şölene dönüşüyor. Günlük taze taze hazırlanan ürünlerin tezgahta yer aldığı Sarnii Eatery’de ürünler bitti mi bitiyor. Devamı yok. O yüzden erken saatlerde gitmenizde fayda var. Bir de Sarnii Eatery Store pazartesi-salı günleri kapalı. Aklınızda bulunsun!

Adres: Çankaya Mahallesi, Galip Dede Sokak, No: 9/B

Telefon: 0537 739 75 23

6) Let’s Bake Artisan Bakery

Yumurtalı kahvaltı kaselerinden nefis hamur işlerine, sandviçlerden enfes tatlılara pek çok kahvaltılık seçenek Let’s Bake Artisan Bakery’de sizi bekliyor. Özellikle French tostu favorim. Seviyorsanız mutlaka bir şans verin derim. Söylemeden de geçmek olmaz, Let’s Bake Artisan Bakery’nin küçük bir de bahçesi var.

Adres: Güvenevler Mahallesi, Yeşilyurt Apartmanı, Yeşilyurt Sokak, No: 5/A, Çankaya

Telefon: 0506 234 08 69

7) Farro Artisan Bakery

Ankara’nın kruvasanları ile meşhur kahvaltı mekanlarından biri de Farro Artisan Bakery. Farklı sandviç çeşitleri, ketojenik ürünler ve nefis ekmekler bulabileceğiniz Farro Artisan Bakery esas tatlı kruvasanları ile öne çıkıyor. Lotus kremalıdan kahve kremalıya, pastacı kremalıdan kakaolu fındık kremalıya onlarca çeşit tatlı kruvasan Farro Artisan Bakery’de sizi bekliyor. Benim favorim ise kesinlikle badem kremalı kruvasan. Biraz ağır olsa da bence muhteşem bir lezzet.

Adres: Yıldızevler Mahallesi, Rabindranath Tagore Caddesi, No: 6/B, Çankaya

Telefon: 0312 442 27 76

8) Leni Artisan Cafe

Sadece hafta sonları verdikleri serpme kahvaltı hizmeti ile Ankaralıların gönlünde taht kuran mekanlardan biri de Leni Artisan Cafe. Kocaman porsiyonları, sucuklu, yumurtalı, börekli kahvaltısı ile hem göze hem mideye hitap eden serpme kahvaltısı ile Leni Artisan Cafe pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmez mekanı olmaya aday. Demedi demeyin.

Telefon: Çankaya Mahallesi, Üsküp Caddesi, No: 37/A, Çankaya

Adres: 0554 342 25 04

9) Otto Lounge Restoran Cafe

Saatlerce kahvaltı sofrasında oturup durmaksızın yiyebilenlerdenseniz Otto Lounge Restoran Cafe’nin sınırsız serpme kahvaltısı tam size göre. Otto’nun sınırsız çay ve portakal suyunun da dahil olduğu serpme kahvaltısında biten her ürünün yenisini isteyebiliyorsunuz. Sınırsız serpme kahvaltıda pankekten pişiye, sahanda peynirli yumurtadan özel soslu patates kızartmasına, simitten böreğe, acukadan patlıcan söğürmeye pek çok lezzet var. Peynir, zeytin ve reçel çeşitlerini saymıyorum bile. Ben o kadar fazla çeşitli kahvaltı edemem derseniz de Otto Lounge Restoran’da kendi kahvaltınızı oluşturabildiğinizi de söyleyelim.

Adres: Kızılırmak Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, No: 25/A, Çankaya

Telefon: 0530 665 65 65

10) UN Bakery Breakfast Club

Ekşi mayalı ekmekler üzerine hazırladıkları lezzetler ile beğeni toplayan UN Bakery Breakfast Club Ankara’nın en sevilen kahvaltıcılarından biri. UN Bakery Breakfast Club’a giderseniz en efsane tatlılarından biri olan süt reçelli cheesecake’i de asla es geçmeyin derim.

Adres: Güvenevler Mahallesi, Alaçam Sokak, No: 19, Çankaya

Telefon: 0505 986 79 37

11) Firuze Kahve

Sınırsız çay ile gelen serpme kahvaltıları seviyorsanız Firuze Kahve tam size göre. Firuze Kahve’nin bolca peynirli, zeytinli, yumurtalı, börekli, yeşillikli serpme kahvaltısı derik zeytini, murtuğa, otlu peynir gibi yöresel ürünlerle de çeşitlendirilmiş. Siz de yeşilliklerin arasında keyifli bir mekânda edeceğiniz güzel bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz Firuze Kahve’ye bir şans verin derim.

Adres: Çiğdem Mahallesi, 1588. Cadde, No: 35, Çankaya

Telefon: 0312 285 33 05

12) 4A Kahve

Her ne kadar kahveleri ile öne çıksa da 4A Kahve’nin kahvaltıları da çok lezzetli. Ankara simitli beyaz peynirli kahvaltı tabağı “Sade Olsun”, bol proteinli “Ketojenik Kahvaltı” ve biberli ekmekli zahterli “Hatay Kahvaltı Tabağı” başta olmak üzere pek çok lezzet 4A Kahve’de sizi bekliyor. Ben daha basit bir kahvaltı istiyorum derseniz de 4A Kahve’de omlet, menemen gibi alternatiflerin olduğu da aklınızda bulunsun.

Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, No: 237/C, Çankaya

Telefon: 0312 911 18 24

13) Zeytuni

Küçük salaş bir mekânda doğal ürünlerle hazırlanan bir serpme kahvaltı etmek isterseniz Zeytuni güzel bir alternatif olacaktır. Kahvaltıda mutlaka etli bir şeyler olmalı diyenlerdenseniz Zeytuni tam size göre. Ekmek banmaya doyamayacağınız kıymalı yumurta, sucuklu yumurta ya da kavurmalı yumurta Zeytuni’nin öne çıkan lezzetlerinden. Zeytuni’nin ev yapımı reçellerini es geçmek olmaz. İster kızarmış ekmek üzerine bir parça peynir koyup dilediğiniz reçelle tatlandırın isterseniz de ekmeğinize tazecik köy tereyağı sürüp üzerine reçel gezdirin.

Adres: Güvenevler Mahallesi, Esenlik Sokak, No: 10, Çankaya

Telefon: 0312 428 02 22

14) Bezmialem Pastanesi

Dışarıdan bakıldığında sadece fırın pastane konseptinde bir yer gibi dursa da Bezmialem Pastanesi’nin mükellef bir serpme kahvaltısı var. Bezialem Pastanesi’nin sucuktan menemene, çeşit çeşit peynirden tazecik hamur işlerine pek çok lezzetin yer aldığı kahvaltısı pazar günleri uzun uzun kahvaltı etmeyi sevenlerin favorilerinden olmaya aday.

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, 2128. Sokak, No: 13/3, Çankaya

Telefon: 0312 219 56 88

*obilet yazarları, en iyi mekanları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan mekanlar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız