Çocuklu Aileler için İstanbul’da Yapılacak Hafta Sonu Etkinlikleri

0
186
Çocuklu Aileler için İstanbul’da Yapılacak Hafta Sonu Programları
Çocuklu Aileler için İstanbul’da Yapılacak Hafta Sonu Programları

Cuma günü geldi mi çocuklu aileleri tatlı bir telaş sarar. Acaba hafta sonu ne yapsak diye düşünmeye başlarlar. Yeni yerler keşfetmek, ailecek farklı deneyimler yaşamak, daha önce denemediklerinizi denemek, bol bol fotoğraf çektirip anı biriktirmek istiyorsanız İstanbul’da yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Siz de her hafta sonu çocuklarınızla birlikte hem keyifli hem de eğitici bir aktivite yapmak istiyor ama ne yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız buyurun yazımıza.

Çocuklu aileler için İstanbul’da yapılacak hafta sonu programları:

Avrupa Yakası

1) İstanbul İllüzyonlar Müzesi

İnteraktif ve illüzyonlarla dolu bir dünyanın kapılarını aralamak istiyorsanız hiç düşünmeden İstanbul İllüzyonlar Müzesi’nin yolunu tutun derim. Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de oldukça eğlenceli ve ilgi çekici bir yer İstanbul İllüzyonlar Müzesi. Dünyanızın ters döndüğünü düşündüren “Tepetaklak Oda’” vücudunuzun tepkilerini kontrol etmekte zorlanacağınız “Vortex Tüneli’” hayallerinizin gerçeğe dönüştüğü “Sonsuzluk Odası”, bir köşesinde devleri diğer köşesinde ise cüceleri görebileceğiniz “Ames Odası” film sahnelerini andıran “Tabaktaki Kafa” başta olmak üzere daha pek çok eğlenceli alan İstanbul İllüzyonlar Müzesi’nde sizi bekliyor.

Adres: İstiklal Caddesi, No: 180, Narmanlı Han, Beyoğlu

İletişim: 0212 244 06 64

2) Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi
Rahmi Koç Müzesi

1994 yılında açılan Rahmi Koç Müzesi’nde sanayiden ulaşıma, endüstriden iletişime pek çok yeniliğin geçmişine yolculuk yapabilirsiniz. Özellikle mucit ruhlu çocukların çok ilgisini çekecek lokomotiften tramvaya, telgraftan fonografa pek çok araç Rahmi Koç Müzesi’nde sizi bekliyor. Sevgili büyükler Rahmi Koç Müzesi sizi de unutmamış. Çocuklarınız Renkli Matematik Dünyası bölümündeki interaktif deney setleriyle zaman geçirirken siz de klasik arabalar arasında keyifli bir tur atabilirsiniz. Ardından içinde farklı sergilerin yer aldığı Fenerbahçe Vapuru’nu gezebilir, tramvay ve trenlere inip binebilir, yorulduğunuz noktada ise keyifli bir çay, kahve ya da yemek molası verebilirsiniz. Rahmi Koç Müzesi’nde ailedeki herkesi mutlu edecek bir sergi bir aktivite bulmak mümkün. O yüzden bana sorarsanız sabah erken gidip tüm gün doya doya eğlencenin tadını çıkarın.

Adres: Hasköy Caddesi, No: 5, Hasköy

Telefon: 0212 369 66 00

3) Snowpark

Türkiye’nin ilk kapalı kar eğlence merkezi olan Snowpark, Torium Alışveriş Merkezi içinde yer alıyor. Snowpark özellikle kış sporlarına meraklı çocuklar için muhteşem bir yer. Dışarıda hava nasıl olursa olsun kar montunuzu giyip kayak, snowboard yapmak ya da kızakla kaymak isterseniz hiç düşünmeden Snowpark’ın yolunu tutun derim.

Adres: Saadetdere Mahallesi, E-5 Yolu Üzeri, Haramidere, Torium AVM

Telefon: 0212 699 90 50

5) Legoland Keşif Merkezi

Legoland Keşif Merkezi
Legoland Keşif Merkezi

İki milyon Lego parçacığının yer aldığı Legoland Keşif Merkezi sadece çocukların değil büyüklerin de hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Yaratıcılığınızı konuşturacağınız Legoland’de ayrıca Mısır piramitleri, Big Ben ya da Eyfel Kulesi gibi dünyanın ikonik yapılarının sergilendiği Miniland’i gezebilirsiniz. Lego And Keşif Merkezi’ndeki fabrika turu sırasında bu unutulmaz deneyimi ölümsüzleştirmek adına kendi lego karakterinizi yaratmayı da unutmayın.

Adres: Kocatepe Mahallesi, Paşa Caddesi, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, Bayrampaşa

Web sitesi: www.legolanddiscoverycentre.com

6) Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi

Çocuklarınız karaoke, playstation, kaçış oyunu gibi farklı oyun alanlarında gönüllerince eğlenirken siz de keyifle bir şeyler atıştırmak isterseniz Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi’ne bir şans verebilirsiniz. Bubble Up Aktivite ve Eğlence Merkezi aynı zamanda çocuklarınızın doğum günlerini kutlayabileceğiniz harika bir mekân. Aklınızda bulunsun!

Adres: Koza Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No: 30, Esenyurt

Telefon: 0543 940 84 84

7) Ters Evren İstanbul

Son yıllarda popülerliği iyice artan ve pek çok yerde bulabileceğiniz dünyanızı ters döndüren “ters ev” konseptli yerlerden biri de Ters Evren İstanbul. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayarak harika fotoğraflar çekebileceğiniz Ters Evren keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyenler aileleri bekliyor.

Adres: Levent Mahallesi, Büyükdere Caddesi, No: 171, Metrocity Alışveriş Merkezi, Beşiktaş

Telefon: 0542 387 32 16

8) Vialand Eğlence Parkı

Vialand Eğlence Parkı
Vialand Eğlence Parkı

Disneyland havasında bir yerde ailecek keyifli vakit geçirmek isteyenlerin favori noktalarından biri de Vialand Eğlence Parkı. İçinde lunaparktan oyun parklarına, gösteri merkezinden hayvanat bahçesine pek çok eğlence alanı olan Vialand İstanbul’un en eğlenceli tema parkı. “Çılgın Nehir”, “Adalat Kulesi” ve “Nefeskesen” Vialand’de sizi bekleyen eğlence alanlarından sadece birkaçı. Eğlence alanlarının yanı sıra içinde kocaman bir de alışveriş merkezi olan Vialand’de tüm gün sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Yeşilpınar Mahallesi, Şehit Metin Kaya Sokak, No: 11/1, Eyüpsultan

Telefon: 0850 210 85 63

Anadolu Yakası

1) Huppalupa Aile Eğlence Merkezi

Trambolin parkından eğlence kulesine, sünger havuzundan denge parkuruna, yılların eskitemediği çarpışan arabalardan sanal dünyaya pek çok farklı eğlence alanına sahip olan Huppalupa, Anadolu Yakası’nın en eğlenceli yerlerinden biri. Sadece çocuklar için değil büyükler için de oldukça keyifli bir yer olan Huppalupa’da kendi aranızda mini turnuvalar düzenleyebileceğiniz bir bowling salonu olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı, Metropol İstanbul

2) Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Su altının gizemli dünyasına yolculuk yapmak istiyorsanız hiç düşünmeden Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’nin yolunu tutun derim. Emaar Akvaryum’a giderseniz kayalık kıyıları bölümünde köpekbalığı, vatoz gibi balıklardan, karides başta olmak üzere pek çok kabuklu canlıyı, nehirler ve şelaleler bölümünde ise kaplumbağadan Amazonların en etkileyici balıklarına pek çok canlı türünü görebilirsiniz. Ancak bana sorarsanız Emaar Akvaryum’un en etkileyici bölümü kesinlikle insanı büyüleyici bir mercan resifinin içine dalmış gibi hissettiren ‘Tünel Akvaryum’ bölümü. 270 derece görüş açısına sahip cam görünümlü tünelde yürüyüş yaparken kendinizi gerçekten suyun altında gibi hissediyorsunuz.

Adres: Ünalan Mahallesi, Ayazma Caddesi, Emaar Square Mall, B5 Katı, Çamlıca, Üsküdar

Telefon: 0850 290 80 90

3) Kidzania

Çocuklarınızın ilgi duydukları, merak ettikleri meslekleri deneyimleyebileceği devasa bir yer Kidzania. Ama öyle sıradan bir deneyim değil. Kidzania’da çocuklar deneyimlemek istedikleri mesleklerin üniformalarını giyiniyor ve iş başı yapıyor. Kimi bir pilot gibi uçak kullanırken kimi eline hortumu alıp yangına müdahale ediyor. Kimi arkeolojik kazı yaparken kimi de işin mutfağına girip lezzetli yemekler hazırlıyor. Çocuklarınızın hem çok eğleneceği hem de pek çok şey öğreneceği bir hafta sonu aktivitesi arıyorsanız Kidzania güzel bir alternatif olacaktır.

Adres: Acıbadem Mahallesi, Akasya Avm, No: 25 A, Üsküdar

Web sitesi: 0850 200 54 39

4) Motivasyon Müzesi

İnteraktif ve eğlenceli bir dünyanın kapılarını aralamak isterseniz Watergarden Avm içindeki Motivasyon Müzesi keyifli bir alternatif olacaktır. Büyük küçük herkesin doyasıyla eğlenebileceği motivasyon müzesi yedi ayrı bölümden oluşuyor. Sihirli orman, selfie alanları, sanal gerçeklik teknolojileri, dev bir top havuzu, dijital grafiti alanı ve tabi ki illüzyon odası Motivasyon Müzesi’nde sizi bekleyen bölümlerden. Motivasyon Müzesi, ziyaretçilerini masalsı bir yolculuğa çıkarıyor desem abartmış olmam. Renk değiştiren top havuzu çocukların favorisi olurken, aklın sınırlarını zorlayacak vortex tüneli büyüklerin gözdesi.

Adres: Barbaros Mahallesi, Kızıl Begonya Sokak, No: 10/1, Ataşehir

Telefon: 0552 716 76 75

5) İstanbul Oyuncak Müzesi

Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, büyüklere nostaljik, çocuklara ise ilgi çekici bir hafta sonu vaat ediyor. Söylemeden de geçmek olmaz. İstanbul oyuncak müzesi tahta oyuncak boyama, keşif, duyu oyun atölyesi gibi farklı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Eğer katılmak isterseniz tarihlerine ve saatlerine web sitelerinden bakabilir ya da telefonla bilgi alabilirsiniz.

Adres: Göztepe Mahallesi, Dr. Zeki Zeren Sokak, No: 17, Kadıköy

Telefon: 0216 359 45 50

6) Forestanbul Macera Parkı

Orman içinde yer alan kocaman bir doğa ve macera parkında adrenalin dolu bir gün geçirmek istiyorsanız Forestanbul Macera Parkı güzel bir alternatif olacaktır. Forestanbul’da yüksek ip parkuru, tırmanma duvarı, zipline, serbest düşüş gibi pek çok farklı parkur var. Söylemeden geçmek olmaz. Her parkurun ücreti ayrı. Bana sorarsanız önce parkurlar arasında mini bir keşif turu atın. Ardından gönlünüze ve bütçenize uygun olanın sırasına girin derim.

Adres: Taşdelen Mesire Alanı, Taşdelen, Çekmeköy

Telefon: 0542 740 07 40

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız