27 Kolay Bavul Hazırlama Taktiği

0
9517

Günlük yaşamın yoğunluğundan ve iş hayatının stresli ortamından uzaklaşıp biraz da olsa nefes alabilmek için tatile çıkmak paha biçilemez bir fırsat. Eskilerin de söylediği gibi tebdili mekânda ferahlık var.

En zevkli aktivitelerden biri olan tatil rotası belirlemek ne kadar heyecan vericiyse tatilden önceki bavul hazırlama süreci de bir o kadar sancılı olabiliyor.

Kolay Bavul Hazırlama

Kıyafetleri planlamak, kişisel bakım ürünlerini eksiksiz bir şekilde valize koymak, seyahatteki her bir gün için ayrı ayrı kombinler yapmak denilince pek çok kişinin üşengeç davrandığını ve valiz hazırlığını en sona bıraktığını biliyoruz.

Gelişi güzel olarak valize koyulan ve nasıl olsa giyerim diyerek alınan kıyafetler yüzünden fazladan bagaj ücreti ödemek, ağır bir bavulu taşımak pek çoğumuzun başına en az bir defa da olsa gelmiştir. Bu gibi zorlaştırıcı durumların önüne geçebilmek adına planlı bir şekilde hazırlanan, az ve öz giysiden oluşan bir bavul hazırlamaya herkes için gerekli.

Kırışmayacak şekilde kıyafetleri valize yerleştirmek, düzenli bir valiz hazırlamak, gereksiz şeylere yer vermeden sade ve amaca hizmet eden bir bavul hazırlamak seyahatlerde hayat kurtarıcı olabiliyor.

İhtiyaç listesi yaparak, gereğinden fazla kıyafet almayarak, önceden günlük kıyafet planları yaparak siz de kendinize en uygun seyahat bavulunu hazırlayabilirsiniz.

Kolay Bavul Hazırlama Taktikleri

Kabin Boyu Valiz Kullanmak Seyahatinizi Kolaylaştırabilir

Uçak Seyahati

Valiz seçimi yapmadan önce ne kadar süre boyunca tatilde olacağınızı belirlemenizde fayda var. Uzun süreli bir seyahat için orta boy veya daha büyük boy bir valiz gerekirken kısa süreli tatiller için kabin boy valizler oldukça kullanışlı olabilir.

Kabin boydaki valiz sayesinde elinizde ağır bir yük taşımamış olursunuz. Valiziniz tekerlekli olsa bile büyük boyutlu ve ağır kilodaki bir bavul size hareket zorluğu çıkarabilir. Uçakta veya otobüste bagaja verirken veya şehir içinde otelinize ulaşana dek geçen süre boyunca büyük boyutlu ve ağır bir valiz taşımak istemeyeceğinize eminiz.

Bu yüzden küçük bir valiz seçmeniz size büyük bir kolaylık sağlayacak. Kabin boy valiz sayesinde gereksiz yükleri taşımaktan kurtulabilirsiniz. Uçak ile yolculuk yapacaksanız uçaktan indikten sonra bagajınızı beklemenize gerek kalmaksızın zaman kaybetmeden varmanız gereken yere gitmek üzere yola devam edebilirsiniz. Küçük boy bir bavul sayesinde uçakla yaptığınız yolculukta bagajınızın kaybolma riskinden de kurtulmuş olacaksınız.

Küçük Gözleri Olan Bir Bavul Seçin

Sırt Çantası Öğrenci Seyahat

Seyahatte kullanmak üzere ayakkabı, çanta, çeşitli kozmetik ürünleri, kaban gibi farklı doku ve boyutlarda giysiyi yanınıza almanız gerekebilir.

Tüm bunların valiz içerisinde birbirine karışmadan, kırılıp dökülmeden ve de kırışmadan saklanabilmesi ise oldukça önemli bir husus. Valiziniz ne kadar düzenli olursa otele vardığınızda düzen yapmaya harcayacağınız zamandan da aynı ölçüde tasarruf edebilir ve aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bunun için de küçük gözleri olan bir valize ihtiyacınız var. Valizin içerisindeki ufak saklama alanlarına takılarınızı, küçük boyutlu kozmetik ürünlerinizi, çorap ya da iç çamaşırı gibi kişisel eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylece içi düzenli görünen ve pratik bir bavul hazırlamış olursunuz.

Seyahat Sürenizi Net Bir Şekilde Belirleyin

20-adımda-seyahatinizi-planlayın

Ne kadar süreyle tatilde olacağınız yanınıza almanız gereken eşyaların miktarını belirlemekte ana kıstas olmalı.

Uzun süreli bir seyahat için daha çok ayakkabı ve giysiye ihtiyacınız olacağından eminiz.

Kısa süreli seyahatler için de aynı doğrultuda yanınıza daha az miktarda giysi almanız gerekli.

Birkaç günlük bir seyahat için büyük boy şampuan kutusu almak yerine seyahat boy bir şampuan almalısınız.

Tatilde olacağınız her bir güne özel sabah ve akşam giymek üzere iki farklı kombin yaparak bavula koyacağınız kıyafetlerinizi belirlemelisiniz.

Bu küçük ayrıntılara dikkat ederek yanınıza gerektiği kadar giysi ve kişisel bakım ürünü alarak hem fazladan bagaj ücreti ödemekten hem de ağır bir yükü taşımaktan kurtulabilirsiniz.

Valizine Koyacaklarınızın Listesini Yapın

Seyahat Planlama

Valize koyacağınız kıyafet ile kişisel bakım eşyalarının listesini yapmak herhangi bir şeyi yanınıza almayı unutmanıza engel olacak bir adım.

Yapacağınız liste sayesinde unutkanlığı önlemeye ek olarak gereksiz fazla eşyayı da tek tek görerek valizinize eklememiş olursunuz.

Pek çoğumuz tatile çıkmadan önce gerekli gereksiz her şeyi yanımıza almak istiyoruz. Bu da seyahatte bir defa bile kullanmadığımız eşyaların hamallığını yapacağımız anlamına geliyor.

Bunun önüne geçebilmek için valize koyulacaklar listesini yapmaya kişisel bakım eşyalarından hangilerini alacağınıza karar vererek başlayabilirsiniz. Valiz listenizde diş macunu, duş jeli, şampuan, tarak, diş fırçası, krem gibi kişisel bakım ürünleriniz mutlaka olmalı.

Kalacağınız gün sayısı kadar her gün için 2 adet kıyafet kombinini de etek, gömlek, pantolon ve bluz şeklinde liste haline getirmelisiniz.

Bunlara ek olarak spor ve şık olacak şekilde ayakkabınızı da belirlemelisiniz. Bu şekilde gruplara ayırarak yapacağınız liste sayesinde sade bir bavul hazırlayabilirsiniz.

Gideceğiniz Yere Uygun Kıyafetler Seçin

Kolay Bavul Hazırlama

Seyahat edeceğiniz rotaya göre yanınızda bulundurmanız gereken kıyafetler değişebilir. Tekne turuna çıkarken, kar tatiline giderken, doğa konseptli bir tatil yaparken veya beş yıldızlı bir tatil köyüne giderken yanınızda olması gerekenlerin birbirinden farklı olacağından eminiz.

Gideceğiniz yerin hava durumuna göre ince elbiseler, mayo, güneş kremi, plaj havlusu gibi şeylerin bavulunuzda mutlaka olması gerekli.

Lüks bir tatil köyüne gidiyorsanız şık elbiseler ile topuklu ayakkabıya ihtiyaç duyacakken tekne turuna çıkacağınız tatilde yanınıza şort ve tişört almanız da yeterli olabilir.

Mevsimin yaz olduğu bir yere giderken valizinizde mümkün olan en ince kıyafetleri bulundurmalısınız.

Kar tatiline giderken de havanın çetin şartlarını göz önünde bulundurarak birer çift fazladan kalın kıyafete valizde yer vermenizde fayda var.

Giysileri Rulo Yaparak Bavula Yerleştirmeyi Deneyin

Pek çoğumuz giysileri katlayıp üst üste koymak suretiyle bavulu hazırlıyor. Bu yüzden de farklı doku ve ağırlıktaki kıyafetler kolayca buruşup tatilde özensiz görünen giysilerle dolaşmamıza neden oluyor.

Gömleklerin ve eteklerin katlanması diğer giysilere göre daha kırışık olmasına sebep oluyor. Her otelde ütü bulamayacağınız için valizin içerisinde kıyafetlerinizi kırışmadan saklamayı öğrenmelisiniz.

Bunun için de katlayarak değil de rulo yaparak kıyafetlerinizi bavula muntazam bir şekilde yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.Kazak, hırka, tişört , etek, pantolon gibi her bir giysi rulo yapmaya müsait.Rulo yaptığınız kıyafetlerinizi yan yana bavula yerleştirerek hem daha az yer kaplamasını hem de kırışmamasını sağlayabilirsiniz.

Bavula Kıyafet Yerleştirmenin İnceliğine Dikkat Edin

Pek çoğumuz bavula az sayıda kıyafet alsak da bavulun karmaşıklığından ve giysilerin kırışmasından yakınırız.

Burada önemli olan nokta bavula ne kadar az veya çok giysi aldığımız değil onları bavul içerisinde nasıl yerleştirdiğimiz. Dikkat edilecek birkaç nokta sayesinde bavulun içini en verimli şekilde kullanabilirsiniz:

  • Çorapları ve iç çamaşırlarını yumak haline getirerek ayakkabıların içine yerleştirebilirsiniz.
  • Bavulun içindeki küçük gözlü yerlere kişisel bakım ürünlerini ve takıları koyabilirsiniz.
  • Şapkanın ezilip zarar görmemesi için içerisine iç çamaşırı veya rulo haline getirebileceğiniz ince bir kıyafetinizi yerleştirebilirsiniz.
  • Pantolonların paçalarından katlanmasına dikkat etmelisiniz.

Bu şekildeki ayrıntılara dikkat ederek bavulun içini akıllıca kullanabilirsiniz.

Küçük Şeylerin Fazla Yer Kaplamasına Engel Olabilirsiniz

Seyahat Hazırlık

Saç tokası, USB bellek, takı, krem, güneş gözlüğü, çorap, bikini, iç çamaşırı ve selfie çubuğu gibi küçük boyutlu şeyler valizin içerisine düzgünce yerleştirilmezse gerektiğinden fazla bir alan kaplayabilir.

Yapmanız gereken şey ise bu küçük eşyaları gruplara ayırarak kilitli poşet veya kese gibi şeylerin içerisine koymak. Daha sonra her birini boyutuna göre ayakkabıların, bavul içerisindeki küçük gözlerin ve varsa şapkanın içerisine yerleştirmek.

Böylece hem bavulunuz düzenli olur hem küçük boyutlu eşyalarınız kaybolup gitmez hem de diğer eşyalarınız için fazladan yer kazanmış olursunuz.

Yanınızda Şemsiye Taşımaktan Vazgeçin

Eğer gideceğiniz yerde hava yağışlıysa bu yanınıza mutlaka bir şemsiye almanız gerektiği anlamına gelmez.

Şemsiye hem ağırlık yapacağı hem de gereksiz olarak fazladan yer kaplayacağı için bavulunuzda olmamalı.

Şemsiyenin yerine yağmurluk alabilirsiniz.

Yağmurluğu gün boyunca yağmur olasılığına karşılık gezip dolaşırken elinizde taşımak istemeyebilirsiniz. Bunun için de oldukça kullanışlı bir alternatif mevcut. Tek kullanımlık poşete benzeyen yağmurluklardan alarak çantanıza koyabilirsiniz. Yağmur yağdıktan sonra atarak gereksiz yer kaplamasından da kurtulmuş olursunuz.

Vakum Torbası Sayesinde Bavulunuzda Bir Sürü Yer Açılabilir

Önceden yiyeceklerin hava ile temas etmesini engelleyerek bozulmamalarını sağlayan bir teknoloji olarak bilinen vakumlama günümüzde kıyafetlerin saklanması için de yaygın olarak kullanılıyor.

Dolapların daha düzenli görünmesi battaniye, yorgan veya kaban gibi kalın dokulu giysi ile eşyaların daha az yer tutması amacıyla pek çok kişi vakumlu torbaları tercih ediyor. Vakumlu torbaların tek kullanım alanı tabi ki dolaplar değil.

Eğer uzun süreli bir seyahate çıkıyorsanız ve yanınıza fazla yer kaplayan kalın giysiler almanız gerekiyorsa vakumlu poşetler sizin için biçilmiş kaftan.

Vakumlu poşetlere çarşaf, pike, kaban, mont, kazak veya çocuğunuz peluş oyuncağı gibi hacmi büyük olan eşyalarını koyabilirsiniz. Bu şekilde bavulunuzda fazlasıyla yer açabilirsiniz.

Otelinize vardığınızda dolaba yerleşmek için açtığınız vakumlu poşetleri daha sonra da kirli giysilerinizi koymak için kullanabilirsiniz.

Büyük Boy Kişisel Bakım Ürünleri Yerine Seyahat Boya Yönelin

Kolay Bavul Hazırlama

Kadınların çoğu tatil için bavul hazırlarken yanına kocaman bir çanta kişisel bakım ürünüyle kozmetik eşyalarını almayı ihmal etmiyor.

Büyük boy şampuan, saç kremi, güneş kremi, maske, diş macunu gibi ürünlerin bavulda lüzumsuz yere fazladan yer kaplayacağı malum. Seyahatiniz özellikle de kısa süreli ise söz konusu kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin küçük boylarından satın alıp bavula koymakta fayda var.

Eğer kullandığınız ürünün seyahat boyunu bulamıyorsanız da sorun değil. Hemen hemen pek çok markette satılan seyahatte taşımak için üretilen küçük boyutlu plastik şişe ve kaplardan satın alarak içerisine gerektiği kadar şampuan, duş jeli ve saç kremi gibi ürünleri koyabilirsiniz. Böylece hem bavulda yer kazanır hem de gerektiğinden fazla ağırlığı taşımamış olursunuz.

Bavulda Boş Alan Kalmayacak Şekilde Bir Yerleşim Düzeni Oluşturun

Seyahat İpuçları

Özellikle alışveriş yapmayı seviyorsanız bavulunuzu gereksiz eşyalarla doldurmamanızda fayda var. Böylece gittiğiniz yerde satın aldığınız eşyaları bavulunuzda fazladan ayırdığınız yerlere yerleştirerek evinize getirebilirsiniz.

Hediyelik eşyalar için fazladan ayırdığınız bavuldaki alan ise taşıma sırasında meydana gelen sarsılmalar nedeniyle eşyaların karışmasına neden olabilir.

Bu durumda bavulun içinde boş kalan yerlere yumak haline getirilmiş poşet veya kağıtlardan koyarak giysilerinizin sabit bir şekilde bavul içerisinde korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Gereksiz Eşya Almamaya Dikkat Edin

Pek çoğumuz gerektiğinden fazla tedbirli davranarak ya ihtiyacım olursa deyip olması gerekenden fazla eşyayı bavula yerleştiriyoruz.

Belki ihtiyaç olur diye düşünülen şeylerin neredeyse hepsi esasen seyahatte gereksiz kalıyor. Bu yüzden tereddüt ettiğiniz giysi ve eşyalarını yanınıza almamaya dikkat edin.

Bazı parçaları gideceğiniz yerden de gerekirse temin edebileceğinizi aklınızın bir köşesinde bulundurarak daha hafif bir bavul hazırlayabilirsiniz.

Seyahat Mottonuz “Az ve Öz” Olsun

Kamp Öğrenci Seyahati

Bavul hazırlarken birbiriyle uyumlu ve kolayca kombinlenecek giysiler almaya özen gösterin. Böylece fazladan kıyafeti yanınızda taşımamış olursunuz.

Hemen hemen her kıyafetle uyumlu olan beyaz tişört, siyah babet, düz spor ayakkabı ve kot pantolon hayat kurtarıcı olabilir.

Gündüz beyaz tişört ve kot ile gezerken yanınıza aldığınız bir topuklu ayakkabı sayesinde bu kıyafetinizi geceye de taşıyabilirsiniz.

Gündüz tayt veya kot ile giydiğiniz beyaz tişörtünüzü akşam şık bir etek veya pantolonla kullanabilirsiniz. Bu şekilde yanınıza fazladan bir bluz almaktan da kurtulursunuz.

Sade kıyafetlerinizi farklı ortamlarda da giyebilmek için yanınıza değişik aksesuarlar almak da oldukça mantıklı bir çözüm olabilir.

Düz siyah bir bluzun üzerine takacağınız renkli bir kolye ile daha farklı bir hava yaratabilirsiniz. Bu şekilde sade ve birbiriyle uyumlu kıyafet tercihleri yaparak daha hafif ve kullanışlı bir tatil bavulu hazırlayabilirsiniz.

Yanınıza Mutlaka El Çantası Alın

Uçak Seyahati

Yanınıza almanız gereken her şeyi tek bir bavula sığdırmaktan kaçının. Özellikle uçak ile seyahat ediyorsanız bagajın kaybolduğu durumlarla sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. Her şeyinizi de tek bir bavula yerleştirdiğiniz için olası bir bagaj kaybı halinde tatilinizi mağduriyet ile geçebilir.

Böyle aksiliklere karşı uçakta yanınıza alacağınız el çantası hayat kurtarıcı olabilir. El çantasına reçeteli ilaçlarınızı, değerli takılarınızı, şarj aletinizi, kitabınızı ya da kameranızı koyabilirsiniz. Böylece bagajınızın kaybolmasına karşı değerli eşyalarınızı yanınıza alarak daha az maddi kayıpla durumu atlatabilirsiniz.

Şapkanızın İçi Eşya Yerleştirmek İçin İyi Fikir Olabilir

Şapkalar yapısı gereği eğrilip zarar görmeye fazlasıyla müsait. Bavulun içerisindeki eşyaların arasında ezilip büzülmemesi için şapkanızın içerisine çorap, iç çamaşırı veya mayonuzu yerleştirebilirsiniz.

Ayrıca kilitli poşet veya kese içerisine koyduğunuz takılarınızı da şapkaya koyabilirsiniz. Böylece hem yerden tasarruf etmiş hem de bozulmadan yanınızda şapkanızı taşımış olursunuz.

Gözlük Kılıfına Eşyalarınızı Yerleştirebilirsiniz

Lens kutusu, kolye, küpe, yüzük, kulaklık veya şarj kablosu gibi küçük boyutlu eşyalarınızı saklamak için gözlük kaplarından yararlanabilirsiniz.

Böylece bu ufak eşyalarınızı kaybolmadan ve bavul içerisinde dağınıklık yaratmak yanınızda taşıyabilirsiniz.

Lens Kutularını Farklı Amaçlarla Kullanabilirsiniz

Birkaç günlük küçük seyahatlere gidecekseniz yanınızda büyük boy krem taşımanıza gerek yok.

Kısa süreli idare edebilecek ölçüde kremi lens kutusuna koyabilirsiniz.

Ayrıca ufak boyutlu ve kolayca kaybolan küpelerinizi de lens kutusunda taşıyabilirsiniz.

Parfüm Taşımadan da Kıyafetleriniz Güzel Kokabilir

Eğer bavulunuz fazlasıyla ağırsa veya fazla yer kalmamışsa parfümlerinizi yanınızda taşıyamadığınız için üzülmenize gerek yok.

Bavulda ağzı açılabileceği veya şişesi kırılabileceği için parfüm taşımak bazen riskli olabiliyor.

Bavulunuza parfüm koyamadığınız için giysilerinizin güzel kokmasından ödün vermenize gerek yok. Küçük kağıtlara parfüm sıkıp bunları giysilerinizin arasına yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kıyafetleriniz mis gibi kokabilir.

Sert Yapılı Eşyalarınızı Bavula Yerleştirirken Dikkatli Olun

Özellikle uçak ile yapılan yolculuklarda bagaja verilen bavulun oradan oraya sürüklenirken hasar gördüğü bir gerçek.

Bu durumda diğer hassas eşyaların korunması için zarar görmesi daha düşük bir ihtimal olan topuklu ayakkabı veya kutu gibi eşyaları bavulun tekerlek kısmına koymalısınız. Buna ek olarak yükte ağır olan eşyalarınızı da aynı şekilde tekerlek üzerine yerleştirmelisiniz.

Böylece bavulun içindeki diğer hassas eşyalarınızın taşıma sırasında zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Parfüm Şişelerini Çorapların İçine Yerleştirin

Parfüm gibi cam şişeye sahip olan eşyalarınızın valiz taşınma sırasında darbe alarak kırılması pek çok tatilcinin başına gelen talihsiz bir kaza olarak biliniyor.

Böyle bir olumsuzluk yaşamamak adına parfümlerinizi veya cam şişeli kremlerinizi çorapların içine yerleştirebilirsiniz. Çorap darbeyi yumuşatarak camın kırılmasını engelleyebilir.

Gömleklerin Yakasını Kullanarak Bavulda Yer Kazanabilirsiniz

İlk duyduğunuzda kulağa ilginç gelse de gömleklerinizin yakası bavul yerleştirirken işinize yarayabilir.

Gömleklerin bavul yerleştirirken en büyük sorunu kırışması olarak biliniyor. Gömlek yakasının buruşup ezilmeden bavulda muhafaza edilebilmesi için farklı bir önerimiz var. Kemerlerinizi rulo haline getirerek gömleğin yakasının içine yerleştirebilirsiniz.

Böylece bavulda fazladan yer yaratmış olursunuz hem de gömlek yakasının ezilmesinden kurtulursunuz.

Bavula Koyacağınız Sıvılara Uygulanan Sınırlamaya Karşı Dikkatli Davranın

Son zamanlarda uygulanan güvenlik önlemlerinin bir sonucu olarak valizde taşınan sıvı maddelere bir sınır getirildiği biliniyor. Bu da bavula koyacağınız parfüm, deodorant başta olmak üzere diğer sıvı maddelerin miktarı hususunda dikkatli olmanızı gerektiriyor. El bagajıyla yolculuk yaparken 100 ml’den fazla miktarda sıvının taşınması yasak. Eğer bu kuralı göz ardı ederek uçağa binmeye kalkarsanız güvenlik görevlileri tarafından parfüm veya deodorantınıza el koyulduğunu gördüğünüzde şaşırmamalısınız.

En sevdiğiniz parfümünüzle uçaktan önce vedalaşmak istemiyorsanız el bagajınızda mutlaka 100 ml’den az ölçüde olmasına dikkat etmelisiniz.

Bavul Hazırlığını Son Güne Bırakmayın

Tatile gitmek ne kadar eğlenceliyse öncesinde valiz hazırlığı yapmak da bir o kadar yorucu ve sıkıcı olabiliyor.

Valiz hazırlığından hoşlanmayan çoğu işi bu önemli işi genellikle son güne bırakıyor. Son güne bırakılan plansız valiz hazırlığı da ya gereğinden fazla kıyafetin bavula koyulmasına ya da eksik içerikle bavul hazırlanmasına yol açıyor. Son güne bırakılan diğer şeyler de olduğu gibi son dakika hazırlanan bavul da panik halinde yapılıyor. Panikleyerek aceleyle gerçekten ihtiyacınız olan ilaç, şampuan veya şarj aleti gibi önemli eşyalarınızı evde bırakmış olabilirsiniz.

Bunun yerine önceden yanınıza alacaklarınızın listesini yapıp kıyafetlerinizin kombinlerini oluşturarak planlı bir şekilde sakin sakin bavulunuzu hazırlayabilirsiniz.

Son dakikada halledilen işlerin çoğunun özensiz ve günü kurtarmaktan öteye gitmediğini biliyoruz. Huzurlu ve rahat bir seyahat geçirebilmek için yanınıza her şeyinizi eksiksiz bir biçimde almanın yolu önceden hazırlanan bir bavuldan geçiyor.

En Çok İhtiyaç Duyduğunuz Eşyalarınızı Bavulun Üst Kısmına Yerleştirmelisiniz

Bavul Hazırlık

Seyahatiniz boyunca hangi gün ne giyeceğinizi bavulun hazırlık aşamasında karar vermelisiniz.

İlk gün ve sonraki günlerde giyeceklerinizi önceden belirleyerek yerleştireceğiniz bavul sayesinde aradıklarınızı kolayca bulabilirsiniz.

İlk gün giyeceğiniz kıyafetleri en üste ve sonraki günlerin kıyafetlerini de aşağılara doğru koyarak bavulunuzu düzenleyebilirsiniz. Böylece bavulunuzu dağıtmadan aradığınıza kolayca erişebilirsiniz.

Bavula Daha Fazla Eşya Koyabilmek İçin Yardımcı Ürünleri Kullanabilirsiniz

Vakum Bavul

Yalnızca ihtiyacınız kadar giysi koysanız bile bazı durumlarda bavulunuzun fermuarını kapatamayabilirsiniz. Ne kadar eleme yaparsanız yapın elinizdeki kıyafetler ile bavula sığmanız gerekiyorsa size yer kazandıracak yardımcıları kullanmanızda yararlı olabilir.

Bunun için öncelikle seyahat için özel olarak tasarlanan vakumlu hurçlardan satın alabilirsiniz. Vakumlu hurçları kullanarak özellikle kış seyahatlerinde bavul içerisinde kendinize fazladan alan yaratabilirsiniz.

Arta kalan boş yerlere de tatilde satın aldığınız hediyelik eşyaları koyarak evinize dönebilirsiniz.

Vakumlu hurçlara ek olarak küçük boyutlu çantalardan da yardım alabilirsiniz. Bu küçük çantaların içerisine kozmetik ürünler, kişisel bakım ürünleri veya takı ile tokalarınızı koyup bavulun içerisindeki ufak boşlukları kullanabilirsiniz. Böylece hem boşlukları değerlendirmek hem de düzenli bir bavul yapmış olursunuz.

Bavula yerleşirken sıkıntı çekilen bir diğer nokta da fazla yer kaplayan ayakkabıların nasıl muhafaza edileceği.

İsterseniz ayakkabılarınızın içine bikini, mayo veya iç çamaşırı gibi küçük boyutlu ve yumak haline getirilebilen eşyalarınızı koyabilirsiniz. Bavulunuzun düzenli olması için üzerine bone geçirme suretiyle ayakkabıları valize yerleştirebilirsiniz.

Bavulda Kıyafetlerin Kırışmaması İçin Giysi Sıralaması Oluşturmalısınız

Hemen hemen her tatile kırışan giysilerin yarattığı özensiz görüntü ve ütü bulma sorununun yaşandığını biliyoruz. İsterseniz iki günlük isterseniz de bir aylık bavul hazırlamış olun kıyafetlerin buruşacağı kaçınılmaz bir gerçek.

  • Bavulun içindeki giysilerin buruşmaması için valizin en alt kısmına tarak, saç kurutma makinesi, terlik, ayakkabı, saç maşası, makyaj çantası veya kutu gibi sert yapılı eşyalar yerleştirilmeli.
  • Bunların üzerine çorap, tayt, eşofman, iç çamaşırı, bikini veya mayo gibi kırışsa da önemsenmeyen giysiler koyulmalı.
  • Bunun ardından etek, pantolon, şort gelmeli.
  • Son olarak da kırışma olasılığı daha yüksek olan elbise, gömlek ve tişörtler valizin en üstüne gelecek şekilde yerleştirilmeli.

Bu şekilde kıyafetlerinizin daha az kırışmasına yardımcı olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız