Balıkesir Merkez Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
698

Yaz aylarında nüfusunu ikiye, hatta üçe katlayan Balıkesir’in en turistik ve gözde yerleri olarak, Edremit, Akçay, Ayvalık ve Kaz Dağları öne çıkıyor.

Şehir içi ulaşımda ise tercih edilebilecek pek çok alternatif mevcut. Oldukça gelişmiş bir sistem olan BTT (Balıkesir Toplu Taşıma) sayesinde şehrin dilediğiniz noktasına kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Balıkesir’e seyahat edecekler yoğunlukla toplu taşımayı tercih edecekse eğer mutlaka BalKart edinmeli.

Ayrıca Balıkesir Belediyesi’nin resmi web sitesinden toplu taşıma araçlarının güncel sefer saatlerini ve bilet tarifelerini öğrenebilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda en çok öne çıkan ulaşım yöntemleri ise taksi, minibüs ve belediye otobüsleri.

Balıkesir Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Şehir merkezine yalnızca 5,5 km mesafede yer alan Balıkesir Merkez Havalimanı’na vardıktan sonra dilerseniz terminal binasının çıkışındaki belediye otobüslerine binebilir, dilerseniz de transfer ve araç kiralama hizmetleri ile taksileri tercih edebilirsiniz.

Mesafe oldukça kısa olduğu için taksiler de gayet makul fiyata hizmet veriyor diyebiliriz. Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, Balıkesir şehir merkezine ulaşımınız maksimum 15 – 20 dakika olacaktır.

İşte Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım yöntemleri:

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Balıkesir şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen belediye otobüslerinin K2 ve D2 numaralı hatları Balıkesir Merkez Havalimanı ile Balıkesir şehir merkezi arasında aktarmasız ulaşım hizmeti veriyor.

Havalimanından belediye otobüsüne binerek şehir merkezine ulaşmanız en fazla 10 – 15 dakika sürecektir.

Havalimanındaki otomatlar ya da gişelerden kolaylıkla BalKart edinerek belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en ekonomik yolu olan belediye otobüslerine binmek için hemen terminal dışındaki duraklara gitmelisiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan en hızlı ve konforlu şekilde şehir merkezine ulaşmanın yolu taksilerden geçiyor.

Şehir içi ulaşımda da turistlerin genellikle tercih ettiği taksiler sizi kısa sürede şehir merkezine veya istediğiniz bir başka noktaya götürecektir.

Terminal binasından çıkar çıkmaz göreceğiniz taksi duraklarında 7/24 taksi bulmanız mümkün. Sadece 5,5 km uzaklıktaki şehir merkezine havalimanı taksileri ile gitmek en ideal ulaşım yöntemlerinden biri.

Araç Kiralama

Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Balıkesir’de gezip görülecek çok sayıda yer olması ve bu yerlerin birbirleri arasında önemli ölçüde mesafe olması, sizi araç kiralama seçeneğine yönlendirebilir.

Seyahatiniz birkaç günden fazla sürecek ve Balıkesir’in en popüler tatil beldelerini keşfedecekseniz sizin için en uygun seçenek araç kiralamak olacaktır. Hatta Balıkesir uçuşunuz öncesinde havalimanında ofisi olan araç kiralama firmalarını araştırabilir, aralarında fiyat karşılaştırması yapabilir ve seçiminizi yapabilirsiniz.

Erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak aracınızı daha uygun fiyatlara kiralamanız mümkün. Erken rezervasyon yaptırmanın sağladığı bir diğer avantaj da Balıkesir Merkez Havalimanı’na iner inmez dakikalar içerisinde araç teslim alma işlemlerinizi tamamlayacak olmanız.

Hem Balıkesir Merkez Havalimanı’nda hem de şehir merkezinde ofisi olan Europcar ve diğer alternatif araç kiralama firmalarına göz atmayı unutmayın.

Transfer

Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için transfer hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız eğer konaklayacağınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketi ile iletişime geçmelisiniz.

Çünkü bazı firmalar havalimanı transfer hizmeti sunmayabiliyor. Sunanlar ise bu hizmeti belirli bir ücret karşılığında sağlıyor.

Şehir merkezinden Balıkesir Merkez Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezinden yalnızca 5,5 km uzaklıkta konumlanan Balıkesir Merkez Havalimanı’na en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmak için taksi, araç kiralama ya da transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Daha ekonomik bir ulaşım yöntemi arayışındaysanız şayet belediye otobüsleri tam size göre!

Hangi ulaşım aracını seçerseniz seçin, şehir merkezinden Balıkesir Merkez Havalimanı’na ulaşmak maksimum 15 – 20 dakikanızı alacaktır.

Toplu Ulaşım Araçları

Belediye Otobüsleri

Şehir içi ulaşımın en çok tercih edilenlerinden olan belediye otobüslerini kullanmak için öncelikle bir adet BalKart edinmeniz gerekiyor.

Şehrin en merkezi noktalarında bulunan otobüs duraklarından birinde bekleyerek, D2 veya K2 numaralı hattın otobüsüne binebilirsiniz.

Maksimum 20 dakikada sizi Balıkesir Merkez Havalimanı gidiş terminaline ulaştıracak olan belediye otobüsleri, şehir merkezi – havalimanı ulaşımında tek toplu taşıma aracı olarak öne çıkıyor.

Balıkesir Merkez Havalimanı’na direkt ulaştıran belediye otobüsünün son durağı ise hvalimanı gidiş terminaline sadece 150 metre mesafedeki havalimanı durağı.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir merkezi ile Balıkesir Merkez Havalimanı arasındaki mesafe çok kısa olduğu için en çok da taksiler tercih ediliyor demek mümkün.

Şehrin en merkezi bölgelerindeki taksi duraklarından birine gidip taksiye binebilir ya da bulunduğunuz noktaya taksi çağırabilirsiniz.

Taksiyle şehir merkezinden Balıkesir Merkez Havalimanı’na ulaşmak 5 – 10 dakikanızı alacaktır.

Ödeyeceğiniz ücret de indi – bindi ücretinden biraz daha fazla olabilir. Balıkesir şehir merkezinde arayıp taksi çağırabileceğiniz firmalardan birkaçını sizler için listeledik:

  • Mehmetçik Taksi (0266 243 47 91), 26
  • Evler Taksi (0266 249 28 95)
  • Karizma Taksi (0266 228 13 11)
  • Adnan Menderes Taksi (0266 224 10 05)
Araç Kiralama

Şehir merkezinden ya da Balıkesir Merkez Havalimanı’ndan kiraladığınız aracınızla 5 – 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşımınızı sağlamanız mümkün.

Özellikle şehir merkezinde ve de havalimanında ofisi bulunan Europcar gibi bir araç kiralama firmasından araç kiraladıysanız işiniz daha kolay çünkü uçuşunuz öncesi hızlıca aracınızı Balıkesir Merkez Havalimanı’nda teslim edebilirsiniz.

Hem zamandan hem de bütçeden tasarruf edebileceğiniz araç kiralama hizmetleri için iyi bir fiyat araştırması yapmanızı öneriyoruz. Özellikle Balıkesir’de birkaç günden fazla konaklayacaklar için en ideal ulaşım yöntemi olan araç kiralama hizmetlerinde bütçenize faydası olacak en önemli detay, erken rezervasyon kampanyalarıdır.

Transfer

Balıkesir şehir merkezinden Balıkesir Merkez Havalimanı’na ulaşmak için transfer hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız eğer konakladığınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketi ile iletişime geçmeniz gerekiyor.

Eğer her ikisinin de transfer hizmeti yoksa transfer hizmeti sağlayan özel şirketler veya transfer hizmeti bulunan araç kiralama firmaları ile iletişime geçmelisiniz. Bu sayede transfer aracı sizi dilediğiniz zaman ve istediğiniz noktadan alarak hızlı, güvenilir ve de konforlu bir şekilde Balıkesir Merkez Havalimanı gidiş terminaline ulaştıracaktır.

Bunun için tek yapmanız gereken, uçuşunuza az bir zaman kala değil de, uçuşunuzdan en geç bir gün önce ayarlamaları yapıp rezervasyonunuzu gerçekleştirmek.

Balıkesir Merkez Havalimanı Hakkında

Hem sivil hem de askeri havacılık hizmeti veren ve 1998 yılından bu yana taşımacılık hizmeti veren Balıkesir Merkez Havalimanı, 2001 senesinde sivil havacılığa kapatılıp, 2007 senesinde tekrardan hizmete açılmıştır.

Genişletme ve restorasyon çalışmalarının halen daha devam ettiği Balıkesir Merkez Havalimanı günümüz (2021) itibariyle genel kullanıma açık olmamakla birlikte sadece özel uçuşlara açıktır.

Tam tamına 2 bin 725 metrekarelik bir alanı kaplayan çevre yolu, bin 800 metrekarelik garaj binası, 4 uçak kapasiteli apronu, 11 bin metrekarelik taksi yolu ile 420 dönümlük araziyi kaplayan Balıkesir Merkez Havalimanı’nın en kısa zamanda tüm uçuşlar için kullanılabilir olması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız