Karadağ Nerede? Karadağ’a Nasıl Gidilir?

0
15946

Başkenti Podgorica olan Karadağ, Balkanlar’da bulunan bir ülkedir.

Sovyetler Dönemi’nde Yugoslavya’ın altı cumhuriyetinden biriyken Yugoslavya’nın parçalanmasıyla birlikte dağılmıştır. 2003 yılında ise, Sırbistan ile birlikte Yeni Yugoslavya’ya katılmıştır. 2006 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsız olma kararı almıştır.

Karadağ’da mutlaka görülmesi gereken tarihi eserler ve doğal güzellikler hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Karadağ’da Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atın.

Karadağ Nerede?

Kotor Karadağ

Balkanlar’da bulunan Karadağ’ın doğusunda Arnavutluk ve Kosova, kuzeyinde Sırbistan, güneyinde Adriyatik Denizi ve batısında ise; Bosna-Hersek ile Hırvatistan yer alıyor.

Karadağ’a Nasıl Gidilir?

Bar, Karadağ

Karadağ’a hava yolu, deniz yolu, demir yolu ve kara yolu ile gidebilirsiniz. Otobüs, özel araç, uçak, gemi ve tren alternatiflerinden birini seçip, yolculuğa çıkabilirsiniz.

Karadağ’a Otobüs İle Ulaşım

Karadağ’a direkt otobüsle ulaşım yok, aktarmalı şekilde bu yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bu da küçük bir Balkanlar turu yapmanızı sağlayabilir.

İstanbul’dan Bulgaristan’a, oradan Sırbistan’a ve Sırbistan’dan Karadağ’a ulaşabilirsiniz. Ya da yine Bulgaristan üzerinden Macaristan’a gidip, oradan Karadağ’a geçebilirsiniz.

Podgorica otogarı, şehir merkezine çok yakındır. Taksi ya da şehir içi otobüsleri kullanarak, gideceğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz.

Karadağ’a Uçak İle Ulaşım

Karadağ’da iki tane havalimanı bulunmaktadır. Biri başkenti Podgorica’da, diğeri ise; Tivat şehrinde bulunur.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Podgorica’ya direkt uçuşları bulunmaktadır. Diğer hava yolu şirketlerinin ise, aktarmalı uçuşları vardır.

Podgorica Havalimanı, şehir merkezine 11 km uzaklıktadır. Şehir içi otobüsler veya taksi ile gitmek istediğiniz noktaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tivat Havalimanı, Budva şehir merkezine 4 km uzaklıktadır. Şehir içi otobüsler ve taksiyle istediğiniz yere ulaşmanız mümkündür. Tivat uçak bileti satın alarak Karadağ’ın Tivat şehrine de ulaşabilirsiniz.

Karadağ’da gideceğiniz şehre göre uçuş yapacağınız hava yolunu seçebilirsiniz. Uçak bileti alma işlemlerinizi obilet üzerinden halledebilirsiniz. Hem Tivat hem de Podgorica şehirlerine düzenlenen uçuşları görüp, biletinizi alabilirsiniz.

Karadağ’a Bireysel Araç İle Ulaşım

Karadağ, 90 güne kadar yapılan seyahatlere vize istemiyor.

Fakat özel aracınızla gitmek için uluslararası geçerliliği olan ehliyetiniz olmalı ya da yeni çıkan çipli ehliyetlerden almış olmalısınız. Ayrıca, birkaç evrak daha gerekli; bunları konsolosluktan bilgi alarak halledebilirsiniz.

Karadağ’a Trenle Ulaşım

Karadağ’a trenle gitmek için önce Sırbistan’a gitmeniz gereklidir. Belgrad üzerinden trenle Podgorica veya Bar şehirlerine direkt ulaşabilirsiniz. Birden fazla ülkeye seyahat etmek için iyi bir seçenek olabilir.

Podgorica Tren İstasyonu, şehrin merkezine çok yakın bir konumda bulunduğu için 15 dakikalık bir yürüyüş sonucunda merkeze ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, taksi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bar Tren İstasyonu şehrin merkezinde bulunmaktadır. Şehir içinde gideceğiniz herhangi bir noktaya yürüyerek ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Karadağ’a Gemi İle Ulaşım

Karadağ’a Gemi İle Ulaşım

Karadağ’da bulunan Kotor şehrine pek çok cruise gemisi yanaşmaktadır. Farklı bir seyahat ve tatil deneyimi için bu gemilerle de Karadağ’a gidebilirsiniz.

Kotor Limanı’ndan şehir merkezinde gitmek istediğiniz herhangi bir noktaya taksi ya da şehir içi otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kotor’dan Karadağ’ın farklı şehirlerine de otobüsle ya da kiralık araçla geçiş yapabilirsiniz.

Karadağ’da Gezilecek Yerler

Oldukça küçük bir ülke olan Karadağ, içine inanamayacağınız sayıda güzellik sığdırmıştır. Kotor, Podgorica, Budva, Bar ve Tivat gibi şehirleri mutlaka görülmeli.

Körfezi, mimarisi, doğal güzellikleri, fiyortları ve tarihi havası ile Kotor; Balkanların en büyük gölü olan büyüleyici İşkodra Gölü; çarpıcı mimari eserleri ve dillere desten sahili ile Budva; el değmemiş, saklı bir güzellik olan Petrovac; modern çizgileriyle insanı etkisi altına alan Tivat; Orta Çağ izleri taşıyan Perast kasabası ile insan yapımı bir ada olan Our Lady of the Rocks ve Balkanların İtalyan esintisindeki bölgesi Dobrota; ülkenin karış karış gezilmesi gereken noktalarıdır.

Karadağ’da Gezilecek Yerler yazımız ile ülkede görülmesi gereken önemli şehirler ve tarihi eserler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız