İstanbul Üniversitesi Ulaşım Rehberi

0
2934

1453 yılında İstanbul’un fethedilmesiyle birlikte medrese olarak tarihteki temelleri atılan İstanbul Üniversitesi; Avrupa’da kurulan ilk 10 üniversiteden biri olmak gibi iddialı bir özelliğe sahip.

125 lisans ve 17 ön lisans diploma programına sahip olan üniversite; aynı zamanda toplam 488 adet yüksek lisans ve doktora programını bünyesinde barındırıyor.

3 binin üzerinde öğretim görevlisi ve 4 binin üzerinde idari personel ile eğitim hizmeti veren üniversite, neredeyse 72 bin öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Bu rakama uzaktan eğitim fırsatından yararlanan 165 bin kişi ilave edildiğinde, İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’de ulaştığı sınırları tahmin etmek hiç de kolay değil.

Okulda 15 fakülte, 12 enstitü, 2 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu var.

“Tarihten geleceğe bilim köprüsü” sloganına sahip olan İstanbul Üniversitesi’nin kütüphane koleksiyonunda 1,5 milyon kitap olduğu tahmin ediliyor.

Kariyer yolculuğuna ilk adımı İstanbul Üniversitesi’nde atan öğrencilerin önünde hiç şüphesiz başarılı bir gelecek var.

İstanbul Üniversitesi denildiğinde genellikle, okulun merkezi konumunda olan Beyazıt Kampüsü akla geliyor. Ancak üniversitenin bu kadar çok sayıda eğitim programı ve akademik birimi olunca; İstanbul şehir içine dağılması da kaçınılmaz.

Özellikle üniversite bünyesinde bulunan Tıp Fakülteleri ve Diş Hekimliği Hastaneleri nedeniyle; İstanbul Üniversitesi kampüsleri yalnızca öğrencilerin değil vatandaşların da ilgi alanı haline geliyor. Tıp fakültesine ait akademik birimler sayesinde okulun sınırları, Bakırköy’deki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ve Şişli’deki Florence Nightingale Hastanesi’ne kadar uzanıyor.

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsüne ek olarak Vefa, Süleymaniye, Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Cerrahpaşa, Şişli, Kadıköy, Bakırköy ve Büyükçekmece olmak üzere 12 noktada daha binaları, kampüs alanları ya da arsaları var.

Tercih ettikleri fakülte itibariyle Fatih ilçesinde yer alan Vefa, Süleymaniye, Horhor ya da Laleli’ye kayıt yaptıran öğrenciler; kendilerine yürüme mesafesinde bulunan tarihi Beyazıt kampüsünün imkanlarından rahatlıkla faydalanabilirler.

Okulun servis ve barınma gibi hizmetlerini, her bir kampüsün kendi koordinatörlüğü yönetiyor.

Beyazıt’tan sonra, hem sahip oldukları alan hem de içlerindeki bölümlerin sayısı nedeniyle Avcılar, Çapa, Cerrahpaşa ve Büyükçekmece kampüsleri ön plana çıkıyor.

İstanbul gibi büyük bir şehirde, dağınık yerleşime sahip olan bir kampüs haritasının akademik ve sosyal imkanlarından yararlanmak pek de kolay değil.

Trafiğin yoğun olduğu noktalarda araç yoğunluğundan kaçıp demiryolu kullanabilmek ya da mutlaka taksi kullanmak gerekiyorsa fazla ücret ödememek için güzergahlara hakim olmak şart.

Okulun devlet tarafından işletilen yurtları olsa da, buralarda kontenjan sınırı olduğundan farklı semtlerdeki barınma alternatiflerini değerlendirmek gerekebilir.

İstanbul içerisinde kiralar semtten semte değiştiği için, metro ya da otobüsle kolay ulaşım sağlanacak farklı bir muhitte yaşamak da tercih edilebilir. Ulaşımdaki tek bir aktarmanın 1-2 saatlik süreye mal olabildiğini de hatırlamakta fayda var.

Tüm bu nedenlerle İstanbul Üniversitesi kampüslerine ulaşırken, alternatif taşıma çözümleri geliştirmek gerekiyor.

Siz de İstanbul’a yeni taşınacaksanız ya da İstanbul’da yaşadığınız halde kampüslerin konumuna aşina değilseniz, hazırladığımız bu kapsamlı ulaşım rehberinden faydalanabilirsiniz. Üniversiteye ulaşımın hem toplu hem de özel araçlarla nasıl sağlanabileceği; ulaşım süresi ve ücret gibi tüm detaylarıyla bu yazıda yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Nerede? İstanbul Üniversitesi Kampüsleri:

Beyazıt Kampüsü

Şehir Merkezinden İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Beyazıt Kampüsü, İstanbul Üniversitesi için Rektörlük başta olmak üzere Basın ve Halkla İlişkiler, Öğrenci İşleri ya da Hukuk Müşavirliği gibi tüm idari birimlerin bir araya toplandığı bir merkez kampüs niteliği taşıyor.

Kampüste bu birimler dışında, İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi gibi belirli fakülteler ve dekanlıklar da var. Avrupa yakasında bulunan bu kampüs, Fatih ilçesi sınırlarına dahil.

Avcılar Kampüsü dışında İstanbul Üniversitesi’nde çok fazla servis olanağı yok; ancak okulun merkezi konumu nedeniyle shuttle ya da ring gibi hizmetlere pek de ihtiyaç duyulmuyor.

Hem toplu taşıma araçlarıyla hem de özel araçlarla kolayca Beyazıt Kampüsü’ne ulaşım sağlanabilir.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Şehir merkezinden İstanbul Üniversitesi’ne ulaşımda otobüs tercih edilecekse; Beyazıt ya da Vezneciler duraklarından birinde inmek gerekiyor.

Bu duraklardan geçen otobüs hatları ise; 38 Yunus Emre-Beyazıt, 46H Hürriyet Mahallesi-Beyazıt, 82B Yenibosna Metro-Beyazıt, 90B Draman-Beyazıt, 91e  Göztepe Mahallesi-Beyazıt, 92K Yeni Mahalle Metro-Beyazıt, 97 Güneşli-Beyazıt ve 97G Yeni Mahalle Metro/Ateştuğla-Beyazıt olarak sıralanabilir.

Bu otobüsler dışında, Taksim, Yenikapı, Eminönü ya da Avcılar istikametlerinden gelen ve Saraçhane güzergahından geçen İETT otobüsleri de kampüse gelirken tercih edilebilir; ancak Saraçhane’den sonra kampüse kadar 15 dakikalık bir yürüme mesafesini de göze almak gerekiyor.

Otobüs kullanımlarında İstanbul Kart geçerli olup; kartın tam biniş ücreti 7,67 TL. Öğrenci kartı ile İstanbul Kart sistemine başvurarak 3,74 TL’lik indirimli ulaşım seçeneğinden faydalanmak da mümkün.

Tramvay

Beyazıt Kampüsü, T1 nolu Kabataş-Bağcılar tramvay hattına çok yakın konumlanıyor.

Eminönü, Sultanahmet gibi turistik merkezlerden kampüse doğrudan tramvayla erişilebildiği gibi; Kabataş ya da Karaköy aktarmalarıyla deniz işletmelerine, Yenikapı aktarmasıyla metroya ya da Cevizlibağ aktarmasıyla metrobüse de kolayca ulaşılabilir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Hem İstanbul’un, hem de Avrupa Yakası’nın kalbi durumundaki Taksim’den; yine Avrupa yakasında bulunan tarihi Beyazıt Kampüsü’ne ulaşmak isterseniz 50 TL kadar taksi ücreti ayırabilirsiniz.

Trafik durumuna göre 20 dakika kadar kısa bir yolculuk yapmanız mümkün.

İstanbul Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’dan İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü’ne ulaşım sağlamak isteyen yolcular çeşitli alternatifleri düşünebilirler. 

Toplu Ulaşım Araçları

Servis

İstanbul Havalimanı’ndan hareket eden HAVAİST servisleri arasından İST-20 numaralı otobüs ile Eminönü veya Sultanahmet durağına varıp, buradan Beyazıt Kampüsü’ne aktarma yapabilirsiniz. 

Taksi

İstanbul Havalimanı’ndan Beyazıt Kampüsü’ne taksi ile gitmenin maliyeti 300-350 TL civarında.

Yolculuk süresi, trafiğin az olduğu saatlerde yarım saate kadar düşebilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne yaklaşık 50 kilometrelik mesafede yer alıyor.

Hal böyle olunca, hem taksi ile ulaşım pahalı hem de toplu taşıma imkanları kısıtlı.

Uçak bileti alırken havalimanı seçiminde bu uyarılara dikkat etmekte fayda var.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen’den hareket eden E-3 nolu İETT otobüslerini Levent’e kadarki yolculuğunuzda tercih edebilirsiniz.

  1. Levent Metro İstasyonu’nda indikten sonra ise Taksim’e kadar metroyla gitmek ve Taksim’den fünikülerle Kabataş’a geçmek gerekiyor. Kabataş-Beyazıt arasında çalışan tramvay, sizi okulun kapısına kadar götürebilir.

Aktarma sayısı çok olsa da, trafiği minimuma indiren bu ulaşım yolu 1 ya da 1,5 saat kadar sürüyor.

Toplu Taşıma

Otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne gitmek isteyen yolcular, Sabiha Gökçen Nizamiye durağından hareket eden E-3 numaralı otobüsü tercih edebilirler. Bu otobüs ile 4. Levent Metro durağına kadar gelip, buradan M2 Yenikapı metrosuna aktarma yaparak, Vezneciler durağında indiğinizde yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş ile kampüstesiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Servis

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ayrılırken Havataş’ın Taksim servislerini kullanmanın maliyeti 50 TL.

Bu sayede Avrupa yakasına geçtikten sonra, yine tıpkı otobüs yolculuğunda olduğu gibi Taksim-Kabataş-Beyazıt güzergahını tramvay ile alabilirsiniz.

Taksi

Havalimanından kampüse kadar olan 45 kilometreden uzun mesafeyi 300-350 TL karşılığında taksiyle alabilirsiniz.

Yol uzun olduğu için hem trafiğe hem de alternatif güzergahlara hazırlıklı olmakta fayda var.

Esenler Otogarı’ndan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı, Beyazıt Kampüsü’ne gelen öğrencilerin İstanbul’daki favori durakları arasında yer alıyor.

Otobüs biletlerinin uçağa göre daha uygun olması nedeniyle her yeni kayıt döneminde öğrencilerin yolu mutlaka bu rotaya düşüyor.

Otogardan kampüse kadar özel taşıma seçenekleri de var, ancak özellikle metro kullanmayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Otogar çıkışında bulunan metro istasyonu Esenler’den kampüse ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Hafif metro hattı ile Aksaray’a kadar gittikten sonra buradan tramvay aktarmanızı gerçekleştirebilir ve yine Beyazıt ya da Laleli duraklarından birinde inerek kampüse ulaşabilirsiniz. 

Metro hattını kullanarak Ulubatlı durağında inen yolcular 38, 91E veya 97G numaralı otobüsler ile de kampüse ulaşım sağlayabilirler. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler yönünden yaklaşık 20 dakika süren taksi yolculuğunun ücreti 80 TL civarında. 

Esenler Otogarı’yla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü arasında 10 kilometreden bile daha az mesafe mevcut.

Avcılar Kampüsü

Şehir Merkezinden İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü, üniversitenin idari merkezi olmasa da arazi bakımından en büyüğü konumunda bulunuyor. Burada fakülte ve enstitülerin yanı sıra okulun sosyal tesisleri ve yurtları da var.

Kampüsün içerisindeki fakülteler; İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi. Ayrıca İşletme İktisadı Enstitüsü, Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Sağlık Yüksekokulu ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu da Avcılar Kampüsü’nde yer alıyor.

Okulun misafirhanesinde ya da kız ve erkek öğrenci yurtlarında kalacak olanların yolu da mutlaka Avcılar’a düşüyor.

Okula metrobüsle ya da otobüsle ulaşım imkanı olduğu gibi; üniversite tarafından işletilen özel servisler de mevcut.

Toplu Ulaşım Araçları

Metrobüs

34, 34B, 34C, 34T, 34BZ, 34AS numaralı metrobüs hatlarının tümünde Avcılar durağı mevcut.

Avcılar Kampüs bu duraktan sonra yalnızca yürüme mesafesinde kalıyor.

Metrobüs kullanımında, tıpkı İETT otobüslerinde olduğu gibi İstanbul Kart geçerli.

İETT Otobüsleri

Şehrin birçok yönünden Avcılar’a gelirken otobüs kullanmak mümkün.

Boğazköy’den 142 ve 142A, Yeşilkent’ten 142F, Esenyurt’tan 142K, Deliklikaya’dan 144A, Şahintepe’den 147, Silivri’den 303, Beykent’ten 400A, Çatalca’dan 401, Tepekent’ten 401T, Hadımköy’den 418 ya da HT18, Kıraç’tan 429 ya da HT29, Mimarsinan’dan 448, Gürpınar’dan 458 ya da 76G, Tepecik’ten HT48 ve Tepecik’ten 76 TM nolu hatlar kampüs yönüne hareket ediyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim yönünden Avcılar’a taksi ile gitmenin yüksek sayılabilecek bir maliyeti var.

Yaklaşık 50 dakika süren 40 kilometrelik taksi yolculuğu için 100 TL civarında taksi ücreti gerekiyor.

İstanbul Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’ndan Avcılar Kampüsü’ne ulaşmak için yine kampüse en yakın hat olan Halkalı’dan hareket eden H-3 hatlı İETT otobüslerini tercih edebilirsiniz. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

İstanbul Havalimanı’ndan Avcılar Kampüsü’ne ulaşmanın taksimetre ücreti 380-400 TL aralığında öngörülebilir.

Özellikle dönüş yolunda taksi kullanacaksanız, uçağı kaçırma riskine karşı bu rotada trafiğe de hazırlıklı olmalısınız.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü arasında bir hayli mesafe var.

Bu rotayı en az ödemeyle ve en az zaman kaybıyla atlatmak için; şehrin ulaşım haritasına da en iyi şekilde hakim olmanız gerekiyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından Avcılar Kampüsü’ne ulaşmanın yolu da yine metrobüsten geçiyor. Ancak bunun için önce E-11 nolu belediye otobüsünü kullanarak Uzunçayır’a kadar gelmelisiniz.

Ardından Uzunçayır’da bindiğiniz metrobüsten Avcılar durağında inebilirsiniz.

Yolculuğun süresi 2 saate kadar uzayabilir, hazırlıklı olmakta fayda var.

Özel Ulaşım Araçları

Havalimanı Servisleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden Havabüs’lerde yararlanarak Zincirlikuyu Metrobüs’e ulaşım saplayarak, buradan metrobüs aktarması ile Avcılar Kampüsü’ne varış yapabilirsiniz. 

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avcılar Kampüsü’ne taksi ile geçmek pek de iyi bir fikir değil.

Bu taksi yolculuğunun en iyi trafikte bile 1 saati aşkın sürmesi bekleniyor. Taksinin yaklaşık maliyeti ise 500 TL civarında. 

Esenler Otogarı’ndan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Avcılar Kampüsü’nün nüfusu yoğun olunca; Esenler Otogarı’ndan kampüse ulaşmaya çalışan öğrenci sayısı da çok oluyor.

Bu kampüs, İstanbul koşullarına göre otogara oldukça yakın.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Esenler’den Avcılar Kampüsü’ne gelirken, otogarda bulunan istasyon aracılığıyla önce Ataköy-Şirinevler’e kadar metro ile seyahat etmelisiniz.

Ardından 34BZ ya da 34C nolu metrobüslerden birine binerek Avcılar durağında inebilirsiniz.

Dileyen yolcular Bahçelievler durağından 76D otobüsü ile de kampüse ulaşım sağlayabilirler. 

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler Otogarı ile Avcılar Kampüsü arasındaki taksi mesafesi 20 kilometre.

Bu yolculuk için yaklaşık 150 TL bütçe ayırabilirsiniz.

Çapa-Cerrahpaşa Kampüsleri

Şehir Merkezinden İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Kampüslerine Nasıl Gidilir?

Çapa ve Cerrahpaşa, İstanbul’un en köklü ve en önemli hastaneleri olmalarının dışında ortak bir özelliğe daha sahip.

Birbirine yaklaşık 20 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu iki kampüs de İstanbul Üniversitesi bünyesinde hizmet veriyor.

Şehrin tüm yönlerinden Cerrahpaşa’ya nasıl ulaşabileceğinizi kapsayan bu rehberde Çapa’yı da aynı şekilde değerlendirebilirsiniz.

Arasında yalnızca 2 kilometre mesafe bulunan iki kampüste Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri alanında eğitim gören öğrenciler  bulunuyor.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

35 ile başlayan Kocamustafapaşa otobüslerini kullanarak Cerrahpaşa durağına varış yapmanız mümkün.

Bu otobüsler; 35 Eminönü, 35A Beyazıt, 35C Taksim ve 35D Balat olarak sıralanıyor.

Ayrıca MR35 nolu Kocamustafapaşa-Yenikapı otobüsünü metro aktarması için kullanabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim ile Cerrahpaşa Kampüsü arasındaki mesafe 20 kilometre.

Yolculuğun taksimetre ücreti cinsinden yaklaşık değeri ise 140 TL olarak düşünülebilir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Kampüslerine Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı ile kampüsler arasında hatırı sayılır bir mesafe var.

Bu nedenle kampüs kapısına kadar taksi kullanacak olsanız da, Avrupa yakasında bir noktaya kadar aktarma yaparak gelmeyi deneyebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kampüslere gelirken Abdülhak Hamit Caddesi yönüne giden SG-2 nolu otobüse binebilirsiniz.

Bu otobüsten Elmadağ durağında inmeniz ve 35C ile Cerrahpaşa’ya kadar 12 duraklık bir otobüs yolculuğu daha yapmanız gerekiyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Cerrahpaşa Kampüsü arasında 45 kilometreye yakın mesafe mevcut. Bu da en az 500 TL taksi ücretine denk geliyor.

Esenler Otogarı’ndan İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Kampüslerine Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı ile kampüsler arasında oldukça yoğun bir trafikle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle özellikle okulda olmanız gereken saat belliyse, zaman yönetimine dikkat etmelisiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Esenler’den önce M1b nolu metro hattına binebilir; sonra da Aksaray durağında inerek 35C nolu otobüsle ilerleyebilirsiniz.

Cerrahpaşa Kampüsü’ne ulaşmak için; Yusufpaşa durağında inmek gerekiyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler Otogarı’ndan Cerrahpaşa’ya taksi ile geçmek isterseniz harcayacağınız yaklaşık tutar 200 TL olarak görünüyor. Yolculuk süresi ise 1 saati bulabilir.

Büyükçekmece Kampüsü

Şehir Merkezinden İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü; Alkent 2000 Mahallesi Yiğittürk Caddesi açık adresinde konumlanıyor.

Burada üniversiteye ait Teknik Bilimler Yüksekokulu var. Yüksekokulda; Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik ve Enerji, Elektronik ve Otomasyon, El Sanatları, Medya Yapımcılığı, Makine ve Metal Teknolojileri, Ulaştırma Hizmetleri, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri gibi bölümler öğrencilerle buluşuyor.

Şehir merkezinden kampüse ulaşmak hem toplu taşıma araçlarıyla, hem de taksiyle mümkün olabilir.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Eğer otobüs kullanarak Taksim yönünden Büyükçekmece’ye ulaşmaya çalışıyorsanız; 145T ve HT18 nolu belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.

145T nolu Beylikdüzü otobüsüne binip; Büyükşehir Konutlar durağında indikten sonra HT18 Hadımköy otobüsüne binmek ve Şehit Ömer Halisdemir Durağı’ndan okula ulaşmak gerekiyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Taksim ile Büyükçekmece arasında 45-46 kilometre kadar bir mesafe var. Bunu da en az 320 TL taksi ücreti olarak öngörebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı yolcuları, Büyükçekmece Kampüsü’ne HAVAİST servislerini kullanarak varış yapabilirler. İstanbul Havalimanı ve Büyükçekmece arasında sefer düzenleyen HAVAİST’in ücretleri 65 TL

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

40 dakikalık yolculuk için yaklaşık 350-400 TL aralığında bir ödeme yapmak durumunda kalabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Normal koşullarda Büyükçekmece Kampüsü için tercih edilen havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı olmamalı. Buraya İstanbul Havalimanı’ndan ulaşmak çok daha kolay.

Ancak bilet ya da uygun fiyatlı uçuş bulamama gibi sorunlar yaşıyorsanız, Sabiha Gökçen Havalimanı alternatifini değerlendirebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

İETT Otobüsleri

Havalimanından doğruca kampüse kadar toplu ulaşımla gelmek hem maliyetli hem de aktarmalar nedeniyle oldukça uzun süreli bir çaba.

Bunun yerine Havataş servisi ile Sabiha Gökçen Havalimanı ve Taksim arasındaki mesafeyi konforlu şekilde alabilirsiniz. 

Ardından şehir merkezi ulaşım rehberini takip etmeniz ve Taksim’den önce 145T sonra da HT18 nolu otobüsleri kullanmanız gerekiyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Büyükçekmece Kampüsü arasındaki mesafe 80 kilometrenin üzerinde.

Dolayısıyla, 500 TL’yi aşan taksi ücreti ile karşılaşmak istemiyorsanız; taksi yolculuğunuzu en aza indirgeyecek şekilde aktarma yapabilirsiniz.

Esenler Otogarı’ndan İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Başka bir şehirden İstanbul’a otobüs ile geliyorsanız, durak noktanız muhtemelen Esenler Otogarı olacaktır.

Esenler Otogarı ile İstanbul Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü arasında hem toplu hem de özel ulaşım imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları

Metro

Esenler’den Büyükçekmece yönüne gelirken de, tıpkı Avcılar için olduğu gibi metroya binip Şirinevler durağında inmeniz gerekiyor.

Buradan metrobüse aktarma yapıp Avcılar’da inebilirsiniz. Ardından yapmanız gereken aktarma ise; Küçükçekmece-Karaağaç minibüslerine binmek ve Şehit Ömer Halisdemir Durağı’nda inmek.

Tüm aktarmalarda İstanbul Kart geçerliyken, minibüs şehir içinde maksimum 7,75 TL’ye denk geliyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Esenler Otogarı ile Büyükçekmece Kampüsü arasında 30 kilometre var. Bu da 200 TL’yi aşan bir taksimetre ücreti anlamına gelir.

Bunun yerine, yol üzerinde belirli bir lokasyona kadar seyahat ettiğiniz otobüs firmasına ait servisleri kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız