Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
293

Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nde doğusunda bulunur. Güneyde Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri; kuzeyde Giresun, Ordu, Tokat; doğuda Erzincan ve batıda Yozgat ile komşudur. Komşusu oldu illerin yer aldığı bölgelerle kesişme noktasındadır. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip ikinci şehridir.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Sivas, önemli tarihi yapılara ev sahipliği yapar. Divriği Ulu Camii, Sivas Kongre Binası ve Atatürk Etnografya Müzesi, Şifaiye Medresesi, Taşhan, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Sivas Eğri Köprü, Kangal Balıklı Kaplıca, Zara Tödürge Gölü ve Hafik Gölü; şehirde mutlaka görülmesi gereken tarihi ve doğal yapılardır.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Ulaşım Rehberi

Sivas’a Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’ya hava yolu, kara yolu ve bazı şehirlerden demir yolu ile ulaşım sağlanabilir. 

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı Nerededir?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, 1957 yılında askeri amaçlı kullanılırken 1990 yılında sivil hava trafiğine açıldı. Belli dönemlerde kapalı kalan havalimanı, yenilenen binasıyla 2010 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Şehir merkezinden 22 km uzaklıkta yer alan Merakum Tepesi‘nde konumlanan havalimanının 3.000.000 yolcu kapasitesi bulunmaktadır. 

Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus uçuş seferi düzenleyen hava yolu şirketleridir. Pek çok şehirden direkt ya da aktarmalı uçuşlar düzenlenmektedir. 

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ile şehir merkezi arasında taksi ve toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilir. Toplu taşıma araçları, uçakların iniş saatlerine göre hareket etmektedir. Ayrıca, havalimanı içinde araç kiralama imkânı da bulunmaktadır. 

Sivas’a uçakla seyahat etmek için obilet üzerinden kolayca biletinizi temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız