Ordu-Giresun Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
419

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Ordu ile Doğu Karadeniz’de bulunan Giresun, bölgenin en güzel şehirleri arasındadır. 

Karadeniz doğasının güzelliğini taşıyan her iki şehir de turizm açısından özel yerlerdir. Ordu’da ülkenin en yeni kayak merkezi Çambaşı, Fatsa ve Ünye sahilleri, Bolaman Kalesi, Paşaoğlu Konağı ve Boztepe mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

Giresun’da ise; Tirebolu, Görele ve yayla turizmi için Dereli ziyaret edilmesi gereken bölgelerdir.

Ordu-Giresun Havalimanı Ulaşım Rehberi

Ordu ve Giresun’a Nasıl Gidilir?

Ordu ve Giresun’a hava yolu ve kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür.

Ordu-Giresun Havalimanı Nerededir?

Ordu-Giresun Havalimanı, 2015 yılında hizmete açılmıştır. Ordu’nun Gülyalı ilçesi ile Giresun’un Praziz ilçeleri arasında bir noktada konumlanmaktadır. Türkiye ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olarak bilinir.

Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Pegasus, Sun Express ve German Wings hava yolu şirketleri şehre sefer düzenlemektedir. İstanbul, Antalya, Ankara ve İzmir’den direkt uçuş düzenlenmenin yanı sıra, Almanya’nın pek çok şehrine ve Kıbrıs’a da uçuş seferleri yapılmaktadır.

Havalimanı içerisinde yeme-içme servisi veren kafeler, emanet eşya ofisleri ve ATM’ler gibi hizmet veren alanlar bulunmaktadır.

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Ordu-Giresun Havalimanı, her iki şehrin merkezine de ortalama 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından şehir merkezlerine taksi, minibüs, havalimanı servisleriyle ulaşım sağlanabilir. Ayrıca, havalimanı içinde araç kiralama imkânı da bulunmaktadır. 

Ordu ya da Giresun’a uçakla seyahat etmek için obilet üzerinden kolayca biletinizi temin edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız