Ordu Tatil Yerleri: Yeşil ve Mavinin Buluştuğu Noktalar

0
472
Ordu Tatil Yerleri
Ordu Tatil Yerleri: Yeşil ve Mavinin Buluştuğu Noktalar

Ordu’dan ne alınır?

Ordu’ya giderseniz kestane balı, Tirebolu’nun meşhur çayı, mısır ekmeği, fındık ve fındıklı envai çeşit ürün başta olmak üzere pek çok yiyecek alabilirsiniz. 

Ordu’da deniz tatili yapılır mı?

Tabi ki evet. Ordu’da deniz keyfi yapabileceğiniz pek çok plaj var. Ancak plajda zaman geçirirken Karadeniz’in sularının dalgalı olduğunu unutmamakta fayda var.

Ordu kaç günde gezilir?

Sadece şehir merkezi ile sınırlı kalmayıp, Ordu’nun ilçelerini, yaylarını da gezmek isterseniz dört beş gün kalmak yeterli olacaktır. 


Bizans, Roma ve Osmanlı İmparatorluğu gibi köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış Ordu’nun sokaklarında yürürken bir yandan tarihin izlerini keşfedebilir bir yandan da restoranlardan yayılan nefis kokuların etkisiyle kendinizi her köşe başında bir şey yerken bulabilirsiniz. 

Peki Ordu’da nerelere gidilir, nerelerde tatil yapılır merak ediyorsanız buyrun yazımıza.

1) Altınordu

Altınordu
Altınordu

Ordu’nun merkez ilçesi olan Altınordu’da keşfedilecek kocaman bir tarih, görülecek onlarca güzellik var. İbrahim Paşa Camii, günümüzde şehir tiyatrosu olarak kullanılan Düz Mahalle Kilisesi, Taşbaşı Kültür Merkezi, Kurul Kalesi Yerleşkesi, Cotyora, Bozukkale, Eskipazar Büyük Hamam başta olmak üzere gezilecek pek çok tarihi yer Altınordu’da sizi bekliyor. O yüzden benim önerim Ordu’nun tarihini keşfe çıkmadan önce muhlamalı, kavurmalı pideli sağlam bir kahvaltı yapmanız.

Altınordu konumu

Sıla’nın Notu: Ordu’nun çok keyifli uzun bir sahili var. Sabah erken kalkmayı seviyorsanız önce sahilde güzel bir yürüyüş yapıp sonrasında kendinizi Karadeniz’in serin sularına atabilirsiniz. 

2) Ünye

 Ünye
Ünye

Karadeniz Bölgesi’nin en tatlı en keyifli tatil yerlerinden biri de Ordu’nun Ünye ilçesi. Ünye’ye giderseniz şifalı olduğuna inanılan siyah kumunda zaman geçirmeden, asırlık çınar ağacının gölgesinde oturmadan, tarihi Burunucu Yarımadası’nı, Ünye Kalesi’ni görmeden, Osmanlı Dönemi’nden kalma tarihi evlerin olduğu Kadılar Yokuşu’nda yürümeden, tarihi iskeleden güneşin batışını izlemeden, Yaşayan Kültürel Tarih Müzesi’ni, Tozkoparan Mağarası Kaya Mezarı’nı, Bakırcılar Arastasını gezmeden dönmeyin derim. Son bir öneride daha bulunacak olursam kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşü yapabileceğiniz Asarkaya Kent Ormanı’nı da Ünye’de görülecek yerler listenize alın derim. 

Ünye Konumu

Sıla’nın Notu: Osmanlı Dönemi’nde Ünye’de çok fazla kadı yetiştirilmiş. O dönemde kadıların büyük bir kısmının yaşadığı bölge günümüzde Kadılar Yokuşu olarak biliniyor.

3) Fatsa

Fatsa
Fatsa

Ordu’nun tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü ilçelerinden biri de Fatsa. Hem denize girmek hem de tarihi yerler gezmek görmek istiyorsanız Fatsa Ordu’daki en güzel yerlerden biri. Bolaman Kalesi ve Konağı, Cıngırt Kaya Mezarları, Göreği Manastırı, Gaga Gölü, Kabakdağ Köyü ve Yalıköy Fatsa’da sizi bekleyen tarihi ve doğal güzelliklerden sadece birkaçı. 

Fatsa Konumu

4) Akkuş

Akkuş
Akkuş

Ordu Merkez’in yaklaşık yüz yirmi kilometre uzağında yer alan Akkuş ilçesi özellikle sonbahar ve kış aylarında tatilcilerin favori destinasyonlarından biri. Muhteşem doğa manzaralarına tanıklık edebileceğiniz Akkuş’a giderseniz Argın Yaylası’na çıkmayı da ihmal etmeyin derim. 1991 yılında Turizm Merkezi ilan edilen Argın Yaylası kayak turizmi için de oldukça elverişli aklınızda bulunsun. 

Akkuş konumu

5) Aybastı

Aybastı
Aybastı

Aybastı’ya giderseniz Çişeli Şelalesi’ni, Kabaktepe Mesire Alanı’nı, Danişment Gazi Şehir Ormanı’nı ve Perşembe Yaylası’nı görmeden dönmeyin derim. Perşembe Yaylası’nda kamp yapabileceğiniz gibi yamaç paraşütü başta olmak üzere farklı aktiviteler de yapabilirsiniz.  Ekstrem spor tutkunlarına duyurulur! Aybastı’ya giderseniz Uzundere Irmağı’nda yetişen kırmızı benekli alabalığından tatmayı da ihmal etmeyin. 

Aybastı konumu

Sıla’nın Notu: Aybastı’ya giderseniz meşhur armut pekmezinden tatmayı ve birkaç kavanoz almayı ihmal etmeyin.

6) Çamaş

 Çamaş
Çamaş

Ordu’nun en küçük ilçelerinden biri olan Çamaş doğayla iç içe olmak, huzur dolu bir tatil yapmak isteyenlerin keyifle vakit geçirebileceği bir destinasyon. Çamaş’a giderseniz Çamaş Kanyonu’nu da asla es geçmeyin derim.

Çamaş konumu

7) Turnasuyu

Turnasuyu
Turnasuyu

İlçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Turnasuyu’nda upuzun bir yürüyüş parkurunun yanı sıra deniz güneş keyfi yapabileceğiniz bir plaj var.  Turnasuyu’na giderseniz Turnasuyu Deresi’ne gidip muhteşem doğa fotoğrafları da çekebileceğinizi söylemeden geçmek olmaz. 

Turnasuyu konumu

8) Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası
Çambaşı Yaylası

Karadeniz Bölgesi’nin en özel yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası’nda hem yaz hem de kış tatili yapabilirsiniz. Deniz seviyesinden 1850 metre yükseklikte olan Çambaşı Yaylası’nda otel ve restoranların yanı sıra minik bir çarşı, pazar ve piknik alanları da sizi bekliyor. Yaz aylarında serinlemek isteyen Orduluların da uğrak noktalarından biri olan Çambaşı Yaylası’da kışın kayak da yapabilirsiniz. Aklınızda bulunsun!

Çambaşı Yaylası konumu

9) Düzoba Yaylası

Düzoba Yaylası
Düzoba Yaylası

Kumru ilçesinin merkezi olarak bilinen olan Düzoba Yaylası’nda her yıl temmuz ayında yayla şenlikleri düzenleniyor. Ordu’da yayla tatili planlıyorsanız şenliklerin tarihlerine mutlaka bakın derim. Ayrıca her yıl mayıs ayının sonundan ekim ayının başına kadar her pazar günü yaylada pazar kuruluyor. Söylemeden geçmek olmaz. 

Düzoba Yaylası konumu

10) Yoroz Kent Ormanı

Yoroz Kent Ormanı
Yoroz Kent Ormanı

Yüksek bir tepede yer alan Yoroz Kent Ormanı’nın harika bir deniz manzarası var. Yoroz Kent Ormanı’nda piknik yapabileceğiniz özel oturma alanlarının yanı sıra manzara izleyebileceğiniz teraslar ve keyifli gezi alanları da sizi bekliyor. Benden söylemesi.

Yoroz Kent Ormanı konumu

Önceki İçerikYedigöller’de Gezilecek Yerler ve Yapılacak Şeyler
Sonraki İçerikGelibolu Gezilecek Yerler: Tarih ve Doğanın Kesiştiği 20 Rota
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız